Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
27 Dec 2015 22:11 #174217 by Νικολής Ασημάκης
Ότι ο Πούτιν δηλαδή δεν είναι σαπίλα από μόνος τους, απολυταρχικό καθεστώς στο φουλ, με πιθανή αντιπολίτευση να βρίσκεται νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανθρώπινα δικαιώματα υπάρχουν και δεν υπάρχουν (ακόμα ψάχνουν το μέλος των Pussy Riot που έκανε διαμαρτυρία, για να μη μιλήσω για τις σφαγές ομοφυλόφιλων) κλπ. Αυτό δηλαδή θέλουμε εδώ; Μια νέα "Χούντα" να φοβόμαστε να πούμε την άποψή μας;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Dec 2015 22:17 #174219 by Κατερίνα Μαρίνου
Ναι αλλα εδω που φτασαμε απο την απολυτη ελευθερια εγινε. ;) Καλυτερα ενας Πουτιν και να πηγαινει η χωρα μπροστα χωρις προστασια και δανεικα παρα τους τοκογλυφους πανω απ'τα κεφαλια μας να μας λενε τι να κανουμε ολη την ωρα και οι ανθρωποι να πεθαινουν στους δρομους ψαχνοντας για ενα πιατο φαι.

More
27 Dec 2015 22:37 #174221 by Άννα Κυριακοπούλου
Να σας πω ένα περιστατικό που μου συνέβη σήμερα για να καταλάβετε το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης. Πήγα στο mini market της γειτονιάς μου να ψωνίσω δυο τρία πραγματάκια για το σπίτι και στον δρόμο με σταματήσανε τρία ηλικιωμένα άτομα και μου ζήταγαν λεφτά για να αγοράσουν λίγο ψωμί να φάνε. Δεν μπορώ να σας πω πως αισθάνθηκα ενώ βγήκα με ευχάριστη διάθεση από το σπίτι και γύρισα καταρρακωμένη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των επιλογών των κυβερνήσεων μας όσοι τους υποστηρίζουν ακόμα δεν νομίζω να κοιμούνται με ήσυχη την συνείδηση τους :(

More
27 Dec 2015 23:28 #174224 by Georgios Manolis

Mystique wrote: Μαλιστα, δηλαδη φταιω εγω που εχουμε αυτους τους αθλιους πολιτικους να μας κυβερνουν. Εγω που δεν τους εχω ψηφισει ποτε και που ειμαι καθετα αντιθετη με ολες αυτες τις αθλιοτητες της νεας ταξης που σπρωχνουν στην αφελη κοινωνια. Αν περνουσε απ'το χερι μου θα τους κρεμαγα στο Συνταγμα σε κοινη θεα για να βλεπουν οι υπολοιποι να παραδειγματιζονται. Για να μην πω περισσοτερα ας το αφησω εδω το θεμα. Παντως εγω δεν εχω καμμια ευθυνη και προσπαθω να ξυπνησω και οσους μπορω απ'τον ληθαργο της παγκοσμιοποιησης. Αν οι αλλοι δεν βλεπουν τα πραγματα πως πηγαινουν και σηκωνουν τα χερια ψηλα δεν ειναι δικη μου ευθυνη. Εδω μας χρειαζεται ενας Πουτιν να καθαρισει την σαπιλα που εχει μαζευτει. Αν δεν τον βρουμε δεν υπαρχει ελπιδα.

Δεν είπα οτι φταίμε όλοι,μιλάω γι'αυτούς που κοιμούνται ακόμα όπως είπες,απλά χρησιμοποιούσα το μας επειδή κάνουν σε όλους την ίδια πλύση εγκεφάλου απλά σε κάποιους πιάνει,σε κάποιους όχι.Κυρίως στην gaming κοινότητα δεν πιάνει σε τέτοιο βαθμό.Υπάρχει μεν προπαγάνδα σε gaming sites και παιχνίδια ανα το κόσμο,δεν είναι όμως τόσο έντονο το φαινόμενο η απλά δεν λειτουργεί.
Για τη παγκοσμιοποίηση(αυτόν το καρκίνο) όπως την σχεδίασαν και την εφαρμόζουν οι δυτικοί θα μιλήσουμε άλλη φορά γιατί θα βγώ πάλι off topic.
Τώρα για τον Πούτιν θα συμφωνήσω με τον Zaratoth στο οτι είναι ακραίος και ο κομμουνισμός μοιάζει πάρα πολύ με τον φασισμό αλλά μη του το πεί κανείς... :ohmy:
Αλλά...
Και οι ψευτοδημοκράτες της δύσης δεν είναι καλύτεροι.Η ψεύτικη ελευθερία που ζούμε τώρα μερικές φορές είναι χειρότερη απο την αληθινή χούντα.
Η λύση θα ήταν μια ενωμένη Ευρώπη κι όχι αυτό το μπάχαλο που είμαστε τώρα.Μόνο έτσι θα μας έπαιρναν στα σοβαρά και οι 2 πλευρές.Όμως υπάρχουν 5-6 χώρες που είναι οι elite της Ευρώπης και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε το κατακάθι.Πρέπει κάποιος να τους πείσει οτι δεν είναι έτσι.Κάποιος με @@ που δε φοβάται και δε λαδώνεται!
Μπορεί να επαναλαμβάνομαι όμως ο μόνος Έλληνας πολιτικός με @@ που ξέρω είναι ο Βασίλης Λεβέντης.
Το κόμμα του είναι το μόνο που μιλάει για δημοκρατία,για τα ανθρώπινα δικαιώματα,που πιστεύει στην ενωμένη Ευρώπη ενώ κανείς άλλος δεν φαίνεται να πιστεύει.Μιλάει για πράγματα που τα άλλα κόμματα τα θεωρούν δεδομένα.Η μόνη φωνή λογικής μέσα στο κοινοβούλειο.
Παρακολουθώ τις ομιλίες των βουλευτών συχνά και έχω παρατηρήσει οτι μοιράζονται το ίδιο πάθος και έχουν τον ίδο στόχο με τον πρόεδρο.
Η δημοκρατία για κάποιους έχει χάσει το νόημα της.Το πολίτευμα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι δημοκρατία αλλά κάτι που έχει μεταμφιεστεί σε δημοκρατία!
Εγώ λέω να δώσουμε στην αληθινή δημοκρατία μια ευκαιρία.Αν αποτύχει τότε μαζεύουμε τη συλλογή μας απο games και κονσόλες,τους ρίχνουμε όλους μια ροχάλα που τη μαζεύαμε μια βδομάδα πρίν και φεύγουμε για τα νησιά Φίτζι! :lol:

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
27 Dec 2015 23:37 #174225 by Νικολής Ασημάκης

Mystique wrote: Ναι αλλα εδω που φτασαμε απο την απολυτη ελευθερια εγινε. ;) Καλυτερα ενας Πουτιν και να πηγαινει η χωρα μπροστα χωρις προστασια και δανεικα παρα τους τοκογλυφους πανω απ'τα κεφαλια μας να μας λενε τι να κανουμε ολη την ωρα και οι ανθρωποι να πεθαινουν στους δρομους ψαχνοντας για ενα πιατο φαι.

Να τη βράσω τη χώρα όταν τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα έχουν πεταχτεί στο καλάθι αχρήστων.
The following user(s) said Thank You: 001

More
28 Dec 2015 02:20 - 28 Dec 2015 03:09 #174229 by George Vamvakidis

Mystique wrote: Μαλιστα, δηλαδη φταιω εγω που εχουμε αυτους τους αθλιους πολιτικους να μας κυβερνουν. Εγω που δεν τους εχω ψηφισει ποτε και που ειμαι καθετα αντιθετη με ολες αυτες τις αθλιοτητες της νεας ταξης που σπρωχνουν στην αφελη κοινωνια. Αν περνουσε απ'το χερι μου θα τους κρεμαγα στο Συνταγμα σε κοινη θεα για να βλεπουν οι υπολοιποι να παραδειγματιζονται. Για να μην πω περισσοτερα ας το αφησω εδω το θεμα. Παντως εγω δεν εχω καμμια ευθυνη και προσπαθω να ξυπνησω και οσους μπορω απ'τον ληθαργο της παγκοσμιοποιησης. Αν οι αλλοι δεν βλεπουν τα πραγματα πως πηγαινουν και σηκωνουν τα χερια ψηλα δεν ειναι δικη μου ευθυνη. Εδω μας χρειαζεται ενας Πουτιν να καθαρισει την σαπιλα που εχει μαζευτει. Αν δεν τον βρουμε δεν υπαρχει ελπιδα.

Mystique wrote: Ναι αλλα εδω που φτασαμε απο την απολυτη ελευθερια εγινε. ;) Καλυτερα ενας Πουτιν και να πηγαινει η χωρα μπροστα χωρις προστασια και δανεικα παρα τους τοκογλυφους πανω απ'τα κεφαλια μας να μας λενε τι να κανουμε ολη την ωρα και οι ανθρωποι να πεθαινουν στους δρομους ψαχνοντας για ενα πιατο φαι.

Διακρίνω μια τάση να αποφεύγεις να αναλάβεις ευθύνες και με την ίδια ευκολία να ρίχνεις ευθύνες σε άλλους.
"Εγώ δεν τους ψήφισα", "Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη".
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, έχεις ευθύνη.

Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. - Γκράμσι 1917

Επίσης εκτιμώ ότι δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσα όταν έγραψα ότι οι Πολιτικοί δημιουργούνται μέσα απο την κοινωνία.
Όταν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, τότε αυτό αποδεικνύει το αυτονόητο. Ότι οι πολίτες που απαρτίζουν την κοινωνία που ανέθρεψε τους πολιτικούς είναι και αυτοί σάπιοι.

Και μου έχουν κάνει τρομερή εντύπωση κάποιες λέξεις που έχεις επιλέξει να γράψεις. Όπως:
"νεας ταξης που σπρωχνουν στην αφελη κοινωνια", "προσπαθω να ξυπνησω και οσους μπορω απ'τον ληθαργο της παγκοσμιοποιησης", "εδω που φτασαμε απο την απολυτη ελευθερια ".

Πιά είναι η νέα τάξη πραγμάτων που σπρώχνουν στην αφελή κοινωνία;
Και όσοι δεν είστε αφελείς και σε λήθαργο απο πού ενημερώνεστε ακριβώς; Από τον Λιακόπουλο;

Και φυσικά δεν φτάσαμε εδώ απο την απόλυτη ελευθερία. Που την είδες την ελευθερία;
Στις ζαρτινιέρες; Στις εν ψυχρό δολοφονίες δεκαπεντάχρονων; Στα μάτ να δέρνουν καθαρίστριες και συνταξιούχους;
Ε να κλειστούμε ρε παιδί μου και μέσα στα σπίτια μας. Βαρέστε και μια απαγόρευση κυκλοφορίας, βγάλτε τα τάνκ στο σύνταγμα δίπλα στις κρεμάλες, ανοίξτε και την ταράτσα στην μπουμπουλίνας, διότι σαν πολύ ελευθερία είχαμε τόσα χρόνια. Χορτάσαμε!!

Ρε ποιόν Πούτιν; Ένα Παπαδόπουλο φέρτε να μας πάει μπροστά που είναι και Έλληνας ...

the_prophet1987 wrote: Τώρα για τον Πούτιν θα συμφωνήσω με τον Zaratoth στο οτι είναι ακραίος και ο κομμουνισμός

Στην Ρωσία έχουν καπιταλισμό.

Zaratoth wrote: Ότι ο Πούτιν δηλαδή δεν είναι σαπίλα από μόνος τους, απολυταρχικό καθεστώς στο φουλ, με πιθανή αντιπολίτευση να βρίσκεται νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανθρώπινα δικαιώματα υπάρχουν και δεν υπάρχουν (ακόμα ψάχνουν το μέλος των Pussy Riot που έκανε διαμαρτυρία, για να μη μιλήσω για τις σφαγές ομοφυλόφιλων) κλπ. Αυτό δηλαδή θέλουμε εδώ; Μια νέα "Χούντα" να φοβόμαστε να πούμε την άποψή μας;

Zaratoth wrote: Να τη βράσω τη χώρα όταν τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα έχουν πεταχτεί στο καλάθι αχρήστων.

+1
Last edit: 28 Dec 2015 03:09 by George Vamvakidis.
The following user(s) said Thank You: ΣΤ

More
28 Dec 2015 03:13 - 28 Dec 2015 03:15 #174232 by 001
Μια σημειωσούλα γιατί δε θέλω να συμμετέχω ιδιαίτερα εδώ: η παγκοσμιοποίηση θα μας σώσει. Όταν έχουμε 400 χρόνια Τουρκοκρατία χάνοντας Διαφωτισμό, μένωντας λίγο περισσότερο ζώα από τους υπόλοιπους (φταίμε δε φταίμε), δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αρνητικό το ότι πλέον οι νέες γενιές μεγαλώνουν υπό ένα πρίσμα ΠΡΟΟΔΟΥ, πιο μακρία από τον Ελληνορθόδοξο σκοταδισμό και τη γενικότερη χωριατονοοτροπία που μας δέρνει (βλ. επαρχία) απ' ότι παλαιότερα, έχοντας περισσότερο συναίσθηση του τι γίνεται παγκοσμίως από άτομα 20 χρόνια μεγαλύτερά τους. Γενικότερα η εξοικείωση με την τεχνολογία και την επιστήμη, μέσω του ίντερνετ κατά βάση (κάπου είχε γίνει κουβέντα για το πως αυτό είναι ένας τεχνιτός εξελικτικός μηχανισμός, ακριβώς γι' αυτό το λόγο) θα μας πάει μπροστά - έτσι ανοίγει και το μυαλό, λίγο πολύ. Δοκιμάστε λίγο να σκεφτήτε να περνάει το σύμφωνο (ο γάμος θ' αργήσει ακόμα, ελπίζω λίγο) πριν 35 χρόνια. Χλωμό ε?

"Every human being not going to the extreme limit is the servant or the enemy of man"
(Georges Bataille)
Last edit: 28 Dec 2015 03:15 by 001. Reason: λάθος στη σύνταξη

More
28 Dec 2015 11:52 - 28 Dec 2015 11:53 #174240 by Georgios Manolis

Sephi wrote: Πιά είναι η νέα τάξη πραγμάτων που σπρώχνουν στην αφελή κοινωνία;
Και όσοι δεν είστε αφελείς και σε λήθαργο απο πού ενημερώνεστε ακριβώς; Από τον Λιακόπουλο;

Δεν χρειάζεσαι κανέναν Λιακόπουλο να σου πεί αυτό που νιώθεις!Αν ακούς το ένστικτο σου καταλαβαίνεις ποιοί πολιτικοί είναι ψεύτικοι.Γιατί είναι ψεύτικοι.Απο κεί βγαίνει το συμπέρασμα οτι έχουν μπεί στην θέση αυτή επειδή εξηπηρετούν κάποιο σκοπό.Αν δεν είναι έτσι γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα σωστό για να πάει μπροστά η χώρα.Ένας φιλότιμος,πουθενά?Όλοι κλέφτες?Όλοι ανίκανοι?Όλοι μα όλοι?Δεν σας φαίνεται λίιιιιιιγο ύποπτο?
άρα κάποιοι κυβερνούν απο τα παρασκήνια,αν δεν είναι έτσι τότε τι είναι?Ειναι όλοι τους απλά ηλίθιοι?Γίνεται αυτό?Ακούω απόψεις...

Sephi wrote: Στην Ρωσία έχουν καπιταλισμό.

Στην ρωσία νομίζουν οτι έχουν καπιταλισμό,όπως εμείς νομίζουμε οτι έχουμε δημοκρατία.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
Last edit: 28 Dec 2015 11:53 by Georgios Manolis.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
28 Dec 2015 12:36 - 28 Dec 2015 12:49 #174242 by George Vamvakidis
Prophet επειδή σήμερα έχω μαραθώνιο Star Wars με φίλους, μιας και το βράδυ θα δούμε την ταινία.
Ψάξε άν έχεις την διάθεση τις λέξεις κομμουνισμός και ολοκληρωτικός καπιταλισμός και θα καταλάβεις τι ακριβώς έχουν και η δύο χώρες.

Προσωπικά το ένα μοντέλο το βρίσκω ουτοπικό και μη εφαρμόσιμο και το άλλο δεν χρειάζετε να σου πώ. Το ζούμε καθημερινά.Σχετικά με τους πολιτικούς που είναι ψεύτες, πουλημένοι, κότες, κλέφτες κτλ κτλ, το έγραψα τρείς φορές. Θα το γράψω άλλη μια για χάρη σου και την κάνω.

Όταν η κοινωνία που ζούμε στην πλειονότητα είναι σάπια, χωρίς ανθρώπινες αξίες και με κορώνα στο κεφάλι της την ατομικότητα. Μην περιμένεις ο Πολιτικός να είναι κάτι διαφορετικό. Το μήλο δεν θα πέσει μακριά απο την μηλιά!

Άντε καλό απόγευμα and may the force be with you!
Last edit: 28 Dec 2015 12:49 by George Vamvakidis.

More
28 Dec 2015 13:09 #174245 by Νικολής Ασημάκης

the_prophet1987 wrote:

Sephi wrote: Πιά είναι η νέα τάξη πραγμάτων που σπρώχνουν στην αφελή κοινωνία;

Δεν χρειάζεσαι κανέναν Λιακόπουλο να σου πεί αυτό που νιώθεις!Αν ακούς το ένστικτο σου καταλαβαίνεις ποιοί πολιτικοί είναι ψεύτικοι.Γιατί είναι ψεύτικοι.Απο κεί βγαίνει το συμπέρασμα οτι έχουν μπεί στην θέση αυτή επειδή εξηπηρετούν κάποιο σκοπό.Αν δεν είναι έτσι γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα σωστό για να πάει μπροστά η χώρα.Ένας φιλότιμος,πουθενά?Όλοι κλέφτες?Όλοι ανίκανοι?Όλοι μα όλοι?Δεν σας φαίνεται λίιιιιιιγο ύποπτο?
άρα κάποιοι κυβερνούν απο τα παρασκήνια,αν δεν είναι έτσι τότε τι είναι?Ειναι όλοι τους απλά ηλίθιοι?Γίνεται αυτό?Ακούω απόψεις...

Προσωπικά έχω πάψει να πιστεύω στις θεωρίες συνωμοσίας όταν συνειδητοποίησα πόσοι αστάθμητοι παράγοντες υπάρχουν σε αυτό το ζήτημα. Θεωρώ την όλη φάση τόσο χαοτική που απλά δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος (άνθρωπος) που να διοικεί σωστά όλο αυτό το χαμό. Ούτε ομάδα ανθρώπων. Οπότε, αν δεν το πάμε στο παραφυσικό, σημαίνει ότι πρακτικά τυχαία γεγονότα ανά την υφήλιο φταίνε για τη σημερινή φάση (και γεγονότα όχι φετινά, αλλά σε βάθος χρόνων). Η δική μου άποψη για τους πολιτικούς που λες είναι κάτι σαν ένα μέρος επαγγελματιών στρατιωτικών, που πήγαν κυρίως για τον σίγουρο μισθό. Επίσης μην ξεχνάμε και πως οι περισσότεροι ήταν κάτι πριν, δικηγόροι, υψηλόβαθμοι κλπ. Οπότε μπορεί να θέλουν να προωθήσουν δικές τους ατζέντες (όχι σε global scale όπως υπονοείται με νέα τάξη ή κάτι τέτοιο). Και πως κατάφεραν να ανέβουν αυτοί; Από ψηφοφόρους που είτε πίστεψαν ότι θα βοηθηθούν ή για κάποιο λόγο πόνταραν σε αυτούς. Και η αποχή προφανώς παίζει το ρόλο της. Αν η αποχή του Σεπτεμβρίου είχε ψηφίσει κάποιο σχηματισμό, δεν θα έμπαιναν όλοι με σχεδόν ίδια ή ανεβασμένα ποσοστά.