Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
25 Dec 2015 22:27 - 25 Dec 2015 22:35 #174083 by George Vamvakidis

Purified Water wrote: Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπογράφοντας μνημόνιο είναι σαν να έχουμε παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία και ακολουθούμε τις εντολές των ξένων.

Γιατί είχαμε ποτέ εθνική κυριαρχία απο το 1830?

Mystique wrote: Αυτο μου θυμιζει το να εχουμε 10 πραγματα μπροστα μας και να πρεπει να ξεκινησουμε καπως. Εμεις να ξεκιναμε απο το 10 και να αφηνουμε την λογικη σειρα των πραγματων. Βεβαια οταν δεν σ'αφηνουν οι "αλλοι" να αρχισεις απο το 1 τοτε πηγαινεις στο τελος αλλα αυτο δεν ειναι λυση. Εχουμε μια σειρα αναγκαιων αλλαγων και πρεπει να δωθει προτεραιοτητα στα κρισιμα θεματα, δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια και να πιανουμε το τελος γιατι συντομα θα φτασουμε στον πατο (αν δεν εχουμε φτασει ηδη) και θα ειναι αργα για επιστροφη. Και στην τελικη αν δεν μπορουν αυτοι (η δεν θελουν) ας δωσουν την θεση τους στους επομενους μεχρι να βγει κατι ικανο επιτελους να κρατησει την χωρα στα ποδια της.

Αυτό που εσύ θεωρείς δέκα, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι το νούμερο ένα. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτεραιότητες και ανάγκες στην ζωή του. Για εσένα μπορεί να είναι ο βιοπορισμός, για κάποιον άλλο ισότητα και δικαιοσύνη. Ποιός καθορίζει και πια είναι η λογική σειρά; Σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία προσπαθείς να λύσεις και τα δύο προβλήματα. Κάποια μπορούν να λυθούν γρηγορότερα, κάποια όχι.

Το 1952 είχαμε τεράστια προβλήματα στην χώρα. Καταρρακωμένη οικονομία, φτώχια, πείνα και διχασμό όντας λίγα χρόνια μετα τον εμφύλιο.
Αν λεγάμε ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε, ίσως ακόμα και σήμερα οι Ελληνίδες να μην είχαν δικαίωμα ψήφου..

Υ.Γ. Οι "άλλοι" ποιοί είναι; Οι εξωγήινοι, δαίμονες του Σατανά, αλλόθρησκοι, o ολυμπιακός;
Last edit: 25 Dec 2015 22:35 by George Vamvakidis.
The following user(s) said Thank You: 001, Λευτέρης Νταβερνιάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Dec 2015 01:07 #174091 by Aνέστης Αδαμίδης

Sephi wrote:

thereaper wrote: Εσείς που την έχετε παραχωρήσει, πραγματικά με αφήνετε άφωνο.

Όσο για τις τελευταίες σου εκφράσεις, θα συμφωνήσω κι εγώ. Τώρα που έκαναν αυτό, θα επιστρέψουν στο ξύσιμο. Θες να μάθεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο παρόμοιο πρόβλημα που να "σπρώχνεται" από την παγκόσμια κοινότητα, να το εκλάβουν οι μεσημεριανές εκπομπές και να αρχίσει σταδιακά να προωθείται από τα κεντρικά δελτία. Έτσι το βλέπω εγώ. Επίσης: είναι Χριστούγεννα. Να μη γιορτάσουμε λίγο; :silly:

Ποιοί είστε εσείς και ποιοί είμαστε εμείς;
Η μισή χώρα έχει δώσει την κυριαρχία της και η άλλη μισή όχι;
Και ποιός "σπρώχνει" τι; Εμείς στην παγκόσμια κοινότητα δεν ανήκουμε;

Tι έγινε ρε μλκς τι έχασα; Εγώ για ένα αρνάκι πετάχτηκα!

Είναι κάτι που λέω για να απομακρύνω τον εαυτό μου από το υπόλοιπο κομμάτι του πλυθησμού που εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος άξιος για να ψηφίσουν. Εν ολίγοις, από τη στιγμή που είχα δικαίωμα ψήφου, ουδεμία φορά το χρησιμοποίησα. Καλώς/κακώς, εγώ πιστεύω ότι δεν έχει πλέον νόημα να ψηφίσει κανείς, από τη στιγμή που όποιος και να βγει θα είναι απλά μια κόπια του προηγούμενου. Παρατήρησε κανείς τον Τσίπρα που έως τώρα έκανε copy-paste ότι και οι προκάτοχοί του; Αυτή είναι η αριστερά που θεωρείτο διαφορετική από τους υπόλοιπους;

Όσο για το σπρώξιμο, είναι άλλη ιστορία. Δεν παρακολουθώ πλέον τόσο φανατικά τηλεόραση και ειδήσεις γενικότερα, οπότε είτε είμαι τόσο γκαντέμης, γιατί όποτε δίνω ελάχιστη σημασία στο να μάθω κάνα νέο όλο βλέπω κάποιον από την LGBT κοινότητα να παραπονιέται (παραπονιόταν ?) για το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι εχθρική ή συντηριτική ή ο,τιδήποτε τέλος πάντων εναντίον τους, ή απλά συμβαίνει και απλά δεν του δίνεται η σημασία που χρειάζεται. Δε λέω, ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει, αλλά όταν βλέπεις να παραπονιούνται άνθρωποι με στόχο να μου σπρώξουν τον τρόπο ζωής τους με το στανιό, αυτό δεν το δέχομαι. Αρκετά έχω τραβήξει προσωπικά λόγω συγκεκριμένων περιστάσεων, μου φτάνει και μου περισσεύει. Το τελευταίο που θα περίμενα να δω είναι και παρελάσεις υπερηφάνειας. Που αν πάνε διαφορετικοί από αυτούς και κάνουν κάτι παρόμοιο, αμέσως στιγματίζονται ως ρατσιστές και δε ξέρω γω τι άλλο. Και βλέπεις τους διστακτικούς και ήσυχους ανθρώπους να παρασύρονται, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν κάτι αν πάρουν το μέρος της δυνατότερης φωνής.

Τέλος πάντων, αλλάξτε θέμα γιατί θα αρχίσω να παραμιλάω και θα παρεξηγηθούν άτομα πιθανότατα...

More
26 Dec 2015 09:36 #174105 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Την Εθνική κυριαρχία την χάσαμε επισήμως πρόσφατα. Μπορούσε κάλλιστα να ανέβαινε στην κυβέρνηση κάποιος με @@ και να να τα άλλαζε όλα πριν γίνει οτιδήποτε. Κατά την άποψη μου ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε ΤΩΡΑ από όλα αυτά είναι να ανέβει κάποιος ηγέτης που να θέλει να κάνει συνεργασία με την Ρωσία που είναι αυτόνομη υπερδύναμη και είναι ενάντια με τους περισσότερους και να γράψουμε και εμείς την Ευρώπη στα @@ μας όπως μας έγραψε και αυτή. Φανταστείτε ζημιά που θα πάθει η Γερμανία σε μια τέτοια περίπτωση. Όταν έγινε το Δημοψήφισμα και βγήκε το "όχι" το Ευρώ καταστράφηκε, έστω και για μερικές ώρες γιατί μετά έγινε κωλοτούμπα. Καμία Ευρώπη και κανένα μνημόνιο δεν θα μας σώσει. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει παραγωγή και με φόρους δεν παρήγαγε ποτέ κανείς.

Όσον αφορά την σημαντικότητα των προβλημάτων μας η αλήθεια είναι ότι όλα τα θέματα είναι εξίσου σημαντικά! Έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα και ταυτόχρονα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έχουμε ξεχωριστά υπουργεία,,άλλοι ασχολούνται για τα οικονομικά άλλοι για τα κοινωνικά προβλήματα κτλ.

Στο θέμα των ομοφυλόφιλων η άποψη του καθενός διαφέρει. Προσωπικά έπαψα να είμαι αντίθετος με το ότι κάνουν διότι κατανόησα ότι κανείς δεν γίνεται gay αλλά γεννιέται. Ο λόγος που παρελαύνουν δεν είναι γιατί είναι γκέι και χαίρονται αλλά γιατί έχουν καταφέρει (με την βοήθεια των media θα πρέπει να συμφωνήσω σε αυτό) να ζουν πιο ελεύθερα και με λιγότερη κριτική από τους γύρω τους. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι περνούσαν και περνάνε πολύ άσχημες εφηβικές ηλικίες μόνο και μόνο γιατί φοβούνται να είναι ο εαυτός τους και να εκφράζονται ελεύθερα όπως θέλεις και εσύ να είσαι ο εαυτός σου. Απλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που σίγουρα δεν τις δέχομαι, όπως για παράδειγμα που επιτρέπουν αλλαγές φύλων σε μικρά παιδιά λες και γνωρίζουν τι θα πει σεξουαλική ταυτότητα.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
26 Dec 2015 11:46 - 26 Dec 2015 12:23 #174115 by George Vamvakidis

BigBoss wrote: Την Εθνική κυριαρχία την χάσαμε επισήμως πρόσφατα.

Δεν θέλω να σου θίξω την εθνική σου περηφάνια, αλλά εθνική κυριαρχία δεν είχαμε ποτέ.
Είτε με μνημόνια, είτε χωρίς. Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν θα στο αποδείξει.
Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Ας υποθέσουμε ότι φεύγεις απο την Ευρωπαική Ένωση και πας με την Ρωσία.
Πάλι προτεκτοράτο δεν θα είσαι; Αλλάζοντας νταβατζή δεν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα.
Το πολύ να αλλάξει η ταρίφα ..

Το θέμα είναι να μην έχεις νταβατζή καθόλου. Μπορείς;
Last edit: 26 Dec 2015 12:23 by George Vamvakidis.

More
26 Dec 2015 19:57 #174150 by Άννα Κυριακοπούλου

BigBoss wrote: Την Εθνική κυριαρχία την χάσαμε επισήμως πρόσφατα. Μπορούσε κάλλιστα να ανέβαινε στην κυβέρνηση κάποιος με @@ και να να τα άλλαζε όλα πριν γίνει οτιδήποτε. Κατά την άποψη μου ο μόνος τρόπος για να γλιτώσουμε ΤΩΡΑ από όλα αυτά είναι να ανέβει κάποιος ηγέτης που να θέλει να κάνει συνεργασία με την Ρωσία που είναι αυτόνομη υπερδύναμη και είναι ενάντια με τους περισσότερους και να γράψουμε και εμείς την Ευρώπη στα @@ μας όπως μας έγραψε και αυτή. Φανταστείτε ζημιά που θα πάθει η Γερμανία σε μια τέτοια περίπτωση. Όταν έγινε το Δημοψήφισμα και βγήκε το "όχι" το Ευρώ καταστράφηκε, έστω και για μερικές ώρες γιατί μετά έγινε κωλοτούμπα. Καμία Ευρώπη και κανένα μνημόνιο δεν θα μας σώσει. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει παραγωγή και με φόρους δεν παρήγαγε ποτέ κανείς.

Όσον αφορά την σημαντικότητα των προβλημάτων μας η αλήθεια είναι ότι όλα τα θέματα είναι εξίσου σημαντικά! Έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα και ταυτόχρονα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έχουμε ξεχωριστά υπουργεία,,άλλοι ασχολούνται για τα οικονομικά άλλοι για τα κοινωνικά προβλήματα κτλ.

Συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Big Boss.

More
26 Dec 2015 19:59 #174152 by Κατερίνα Μαρίνου
Οι "αλλοι" ειναι αναλογα πως εσυ κρινεις ποιοι σε αντιπροσωπευουν. Εγω βλεπω πρασινους, κοκκινους, μπλε, μαυρους, ροζ, εσυ θα κρινεις αναλογα με τι επιθυμεις ποιοι νομιζεις οτι θα κανουν την αλλαγη. ;) Οσο για την εθνικη κυριαρχια ναι μεν δεν ειχαμε ποτε απολυτη ανεξαρτησια αλλα αυτο το χαλι τα τελευταια χρονια πρεπει να σταματησει αμεσα. Δεν μπορει να μας επιβαλουν οι αλλοι τι μετρα θα παιρνουμε και εμεις να σκυβουμε το κεφαλι. Οι προδοτες πολιτικοι πρεπει καποια στιγμη να τιμωρηθουν δεν παει αλλο.

More
27 Dec 2015 03:54 #174180 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Sephi wrote: Το θέμα είναι να μην έχεις νταβατζή καθόλου. Μπορείς;

Εσύ θα μου πεις.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
27 Dec 2015 12:15 - 27 Dec 2015 12:38 #174195 by George Vamvakidis

Mystique wrote: Οι "αλλοι" ειναι αναλογα πως εσυ κρινεις ποιοι σε αντιπροσωπευουν. Εγω βλεπω πρασινους, κοκκινους, μπλε, μαυρους, ροζ, εσυ θα κρινεις αναλογα με τι επιθυμεις ποιοι νομιζεις οτι θα κανουν την αλλαγη. ;) Οσο για την εθνικη κυριαρχια ναι μεν δεν ειχαμε ποτε απολυτη ανεξαρτησια αλλα αυτο το χαλι τα τελευταια χρονια πρεπει να σταματησει αμεσα. Δεν μπορει να μας επιβαλουν οι αλλοι τι μετρα θα παιρνουμε και εμεις να σκυβουμε το κεφαλι. Οι προδοτες πολιτικοι πρεπει καποια στιγμη να τιμωρηθουν δεν παει αλλο.

Οί προδότες πολιτικοί.. Μάλιστα.

Είναι κάπως αστείο κ συνάμα τραγικό το συγκεκριμένο κλισέ. Οι πολιτικοί ξέρεις δεν φυτρώνουν σαν τα ραπανάκια! Μέσα απο την ίδια την κοινωνία που ζούμε και εμείς δημιουργούνται. Όταν εμείς οι ίδιοι εργαζόμαστε με μισθούς δυσανάλογους, έξι και εφτά μέρες την εβδομάδα χωρίς υπερεργασία, με δεκάωρα κ δωδεκάωρα χωρίς υπερωρίες, άλλοτε με ένσημα, άλλοτε χωρίς. Και παρ'όλα αυτά φοράμε ένα ψεύτικο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και λέμε και ευχαριστώ! Μην περιμένεις να έρθει κάποιος άλλος να σε βγάλει απο την λάσπη.

Όταν δεν επαναστατείς εσύ ο ίδιος, μην περιμένεις ο πολιτικός να γίνει Κολοκοτρώνης η Τσε Γκεβαρα και να πει στο σύστημα να πάει να γ*μηθεί! Αφού εσύ ο ίδιος πρώτα συντηρείς το σύστημα. Εσύ ο ίδιος κάνεις την κότα για ένα μισθό πείνας. Μην έχεις την απαίτηση λοιπόν ο κάθε πολιτικός να κάνει κάτι διαφορετικό. Για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ!

BigBoss wrote: Εσύ θα μου πεις.

I believe i just did ..
Last edit: 27 Dec 2015 12:38 by George Vamvakidis.

More
27 Dec 2015 14:20 - 27 Dec 2015 14:21 #174201 by Georgios Manolis
Ας πω κι εγώ τη μ@λ@κι@ μου! :P
Θα συμφωνήσω με τον Sephi στο οτι φταίμε κι εμείς για τη κατάσταση στη χώρα,ίσως και περισσότερο απο τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε.
Μάθαμε οτι κάποιος πάντα πρέπει να έρχεται και να μας σώζει απο διάφορες καταστάσεις,οτι είμαστε ανίκανοι να σώσουμε τους εαυτούς μας κι όμως είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας.
Μας έχουν φυτέψει βαθιά μέσα διάφορες λάθως ιδέες και ιδανικά τα οποία ριζώνουν εδώ και πολλά χρόνια.Έχουν φτάσει τόσο βαθιά που τα δεχόμαστε ως φυσικά.
Όπως το οτι είμαστε αδύναμοι και επιρεπείς στο κλέψιμο και την απατεωνιά,μας έμαθαν οι παλαιότεροι να φανατιζόμαστε με πολιτική και πολιτικούς,με ποδοσφαιρικές ομάδες,με πάρα πολλά πράγματα τα οποία ελέγχουν μέσω διεφθαρμένων ανθρώπων και συστημάτων.Μας έμαθαν να φοβόμαστε,να μη βοηθάμε τον συνάνθρωπο γιατί είναι απατεώνας,μας έμαθαν οτι ζούμε με τον ίδιο σκοπό όλοι που είναι να πάμε σχολείο,να σπουδάσουμε,να βρούμε δουλειά,να πληρώνουμε φόρους μια ζωή μέχρι να πεθάνουμε.
Μόνο εμείς μπορούμε να σπάσουμε αυτό το καλούπι που μας έχουν βάλει όλους μέσα.Να δούμε ποιές είναι οι ανθρώπινες αξίες που μας τις αφαιρούν όλες σιγά σιγά κι εμείς κοιμόμαστε.Δεν χρειάζεται να διαβάσεις κάποιο βιβλίο για να μάθεις τις αξίες αυτές.Χρειάζεται απλά να εκτιμήσεις τον εαυτό σου αρκετά και να δείς οτι αξίζεις καλύτερη ζωή.Για να μη σε κάνουν οτι θέλουν πολιτικοί,εργοδότες,δημόσιο κ.α.
Το πως ζεί ο καθένας μας καθημερινά,αυτό κρίνει το ποιά πορεία θα πάρει η χώρα..Πιστεύεται οτι έχουν κάτσει οι πολιτικοί πάνω απο τα κεφάλια μας και μας κάνουν ότι θέλουν?Είναι επειδή εμείς τους αφήνουμε τόσα χρόνια να το κάνουν...

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
Last edit: 27 Dec 2015 14:21 by Georgios Manolis.

More
27 Dec 2015 20:53 #174214 by Κατερίνα Μαρίνου
Μαλιστα, δηλαδη φταιω εγω που εχουμε αυτους τους αθλιους πολιτικους να μας κυβερνουν. Εγω που δεν τους εχω ψηφισει ποτε και που ειμαι καθετα αντιθετη με ολες αυτες τις αθλιοτητες της νεας ταξης που σπρωχνουν στην αφελη κοινωνια. Αν περνουσε απ'το χερι μου θα τους κρεμαγα στο Συνταγμα σε κοινη θεα για να βλεπουν οι υπολοιποι να παραδειγματιζονται. Για να μην πω περισσοτερα ας το αφησω εδω το θεμα. Παντως εγω δεν εχω καμμια ευθυνη και προσπαθω να ξυπνησω και οσους μπορω απ'τον ληθαργο της παγκοσμιοποιησης. Αν οι αλλοι δεν βλεπουν τα πραγματα πως πηγαινουν και σηκωνουν τα χερια ψηλα δεν ειναι δικη μου ευθυνη. Εδω μας χρειαζεται ενας Πουτιν να καθαρισει την σαπιλα που εχει μαζευτει. Αν δεν τον βρουμε δεν υπαρχει ελπιδα.