Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλία που έχετε διαβάσει

More
04 Aug 2021 15:16 #254183 by Blood Prince
Ολοκλήρωσα σήμερα το βιβλίο Ο Καιρός της Περοφρόνισης (Time of Contempt) το οποίο αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημα από τα πέντε, και το τέταρτο βιβλίο της σειράς Witcher από τα οχτώ.

Μου πήρε 7-8 μέρες και θα το ξαναδιαβάσω δεύτερη φορά , όταν με το καλό μεταφραστεί το Baptism of Fire (Βάπτισμα του Πυρός).

Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά ευανάγνωστο, παρόλο που σε κάποια κεφάλαια,ιδιαίτερα στο τελευταίο κούρασε λίγο.

Μαθαίνουμε περισσότερα για τους μάγους, συναντάμε για πρώτη φορά την Αρετούζα, την Keira Metz, όπως και την Margarita που είναι στο Witcher 3.

Αλλάζει η πολιτική κατάσταση και μαθαίνουμε τις προθέσεις του Emhyr για την Ciri.Φυσικά δεν ξέρουμε ακόμα πως είναι
Warning: Spoiler!
.Αυτό το ξέρουμε από το Witcher 3.

Δεν λέω περισσότερα για αποφυγή spoilers.

To Αίμα των Ξωτικών μου άρεσε λίγο περισσότερο.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Aug 2021 21:59 - 24 Aug 2021 22:04 #254821 by Blood Prince
Μετά από 10 μέρες ολοκλήρωσα την ανάγνωση του Hobbit από Τόλκιν.

Σε σχέση με την ταινία υπάρχουν κάποιες διαφορές όπως για παράδειγμα , έχουν προστεθεί ορισμένες σκηνές στην ταινία που δεν περιγράφονται στο βιβλίο αλλά σε γενικές γραμμές τα γεγονότα είναι ίδια με την ίδια κατάληξη.

Συγκινητικό τέλος είχε και πέρασα ευχάριστα καθώς ταξίδευα στο μαγευτικό σύμπαν του Τόλκιν αλλά όσοι σκυλοβαριούνται τα βιβλία, δεν έχουν να μάθουν και πολλά πράγματα από το βιβλίο σε σχέση με τα όσα προβλήθηκαν στις ταινίες.

Σειρά στις επόμενες μέρες έχει ο 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών και το καλό είναι πως τις ταινίες τις έχω σχεδόν ξεχάσει αν και δεν αποκλείω να μου έρχονται flashbacks καθώς θα διαβάζω τις περιπέτειες του Frodo και της συντροφιάς του.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 24 Aug 2021 22:04 by Blood Prince.
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
26 Aug 2021 17:43 #254845 by Απόστολος Μητσακούλης
Διάβάζω Ποπάυ classic σε μορφή pdf. Τα μετέφερα και στο κινητό. 
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
05 Sep 2021 17:14 #255245 by Blood Prince

Διάβάζω Ποπάυ classic σε μορφή pdf. Τα μετέφερα και στο κινητό. 

Μπράβο σου ! Εγώ Ποπάυ και Μίκυ Μάους διάβαζα φανατικά στην παιδική ηλικία. Δεν θυμάμαι πότε τα σταμάτησα αλλά σίγουρα πρίν πάω Λύκειο.

[IMG

Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
06 Sep 2021 18:26 #255259 by Απόστολος Μητσακούλης
Βρήκα στην αποθήκη τα τεύχοι που έχω απο ποπαυ. Η τιμή σε δραχμές. Ψάχνω και τα υπόλοιπα στο internet. Ούτε τα μισά δν έχω διαβάσει απο όσα βγήκαν.

More
10 Oct 2021 15:58 - 10 Oct 2021 16:09 #256221 by Blood Prince
Λοιπόν τι να πω για την συντροφιά του δαχτυλιδιού. Την τελείωσα πρίν λίγες μέρες.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου όπου σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζεται η πορεία των Hobbits μέχρι το Μπρί λείπει από την ταινία. Λείπουν εκπληκτικοί χαρακτήρες ! 

'Ηταν βέβαια λίγο κουραστικό σε ορισμένα σημεία λόγω της εμμονικής τακτικής του Τόλκιν να περιγράφει την χλωρίδα, ήταν συνάμα απολαυστικό και όσο προχωράει σε απορροφάει η ιστορία.

Το δεύτερο μέρος ήταν επίσης αρκετά περιπετειώδες (Καράντρας,Μόρια,Λοθλόριεν, 'Αλντουϊν ποταμός) αλλά το πρώτο μέρος παρουσίαζε πολλά γεγονότα τα οποία όσοι έχουν δεί τις ταινίες δεν έχουν ιδέα. 

Το τρίτο μέρος που περιλαμβάνεται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς Δύο Πύργοι , είναι ίσως από τα αγαπημένα μου λόγω των συνεχών διαλόγων.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 10 Oct 2021 16:09 by Blood Prince.

More
19 Oct 2021 12:55 #256476 by Blood Prince
Τελείωσα και το Δύο Πύργοι σήμερα.Γράφω τις απόψεις μου και εδώ  www.goodreads.com/user/show/141655469

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά την γνώμη μου πιο ευχάριστο από τον πρώτο τόμο "Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" γιατί περιέχει περισσότερους διαλόγους και λιγότερες περιγραφές της χλωρίδας και της γεωγραφίας της περιοχής.

Είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μάθαμε για την τύχη του Σάρουμαν, συναντήσαμε τον Δεντρογέννη (Ent), μάθαμε για το Παλαντίρι, και συναντήσαμε τους 'Ορκς όπως και το Γκόλουμ καθώς στο βιβλίο περιγράφεται ένα μεγάλο μέρος της πορείας των Φρόντο και Σάμ από τα Emyn Muil στον Βουνό του χαμού στην Mordor.

Σε σχέση με την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη περιλαμβάνει και μέρος από την ταινία Επιστροφή του Βασιλιά το βιβλίο Δύο Πύργοι.

Επιπλέον όσον αφορά τα όσα προβλήθηκαν δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μεταξύ ταινίας και βιβλίου αν και υπαρκτές.

[IMG

Peter Baylish

More
28 Oct 2021 13:18 - 28 Oct 2021 13:19 #256821 by Blood Prince
Τώρα διαβάζω την Επιστροφή του Βασιλιά με το πάσο μου και πρώτη Δεκέμβρη πάει παραγγελία το Σιλμαρίλλιον τελικά.

Τα περί δυσκολίας τα ακούω βαρεσέ. Δεν θέλω ένα βιβλίο ξεπέτα που βρίσκω και με 5 € αλλά ένα βιβλίο που θα με κρατήσει μήνες, και το Σιλμαρίλλιον σε απασχολεί πολύ καιρό, αν το διαβάσεις σοβαρά και σε ενδιαφέρει να το κατανοήσεις.

Επίσης έχει τα πάντα όλα, όσον αφορά το background του 'Αρχοντα και περιλαμβάνει και τις τρείς ιστορίες όπως Μπέρεν και Λούθιεν που κυκλοφόρησαν ξεχωριστά.

Σκεφτόμουν να πάρω και την αγγλική έκδοση επειδή είναι εικονογραφημένη αλλά δεν επείγει. Στα ελληνικά θα το πάρω αρχικά.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 28 Oct 2021 13:19 by Blood Prince.

More
22 Nov 2021 03:56 #257430 by Blood Prince
Ολοκλήρωσα μετά από 3 ολόκληρους μήνες (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) την ανάγνωση της τριλογίας 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών καθώς μένουν μόνο τα παραρτήματα τώρα.

'Αξιζε τον κόπο, πέρα δηλαδή από την αναγνωστική απόλαυση, καθώς έμαθα για γεγονότα τα οποία δεν παρουσιάζονται στις ταινίες ή παρουσιάζονται αλλιώς όπως το τι συνέβη με τον Σάρουμαν.

Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι καθώς έγραψα σε προηγούμενα πόστ τις παρατηρήσεις μου.

Επιπλέον να ξέρετε πως τα παιχνίδια Middle Earth Shadow of War κλπ καθώς διάβασα ριβιού από περιέργεια παραποιούν την ιστορία και χαρακτήρες πχ παρουσιάζουν την αράχνη Shelob που εμφανίζεται στο βιβλίο Δύο Πύργοι σαν γυναίκα.

[IMG

Peter Baylish

More
09 Dec 2021 11:10 #258136 by Blood Prince
To Assassin's Creed Αναγέννηση από Oliver Bowden είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο. 'Οσοι  δεν το έχετε αγοράσει, να το κάνετε, αν και ορισμένοι λένε πως κάνει spoiler για το Assassin's Creed 2.

[IMG

Peter Baylish