Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
14 Jun 2017 13:03 #199948 by Angel
Αρχικά τότε σου προτείνω να πας στο απλό 7700 μοντέλο μιας και δεν εχουν ελάχιστες διαφορές στην απόδοση.Θα δώσεις και λιγότερα λεφτά.Έπειτα σου προτείνω πιο φτηνή μητρική γιατί απο οτι είδα στο skroutz η δικιά σου κάνει γύρω στα 140.Πχ αυτή εδώ κάνει γύρω στα 125: Asrock Z270M Pro4 και υποστηρίζει και τις ταχύτητες των Ram που θες.Ούτε εγώ είμαι κανένας ειδικός οπότε περίμενε μήπως έχει και κάποιος άλλος να προτείνει κάτι.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jun 2017 01:01 #199984 by Giannhs
Δεν βλέπω κάποια άλλη απάντηση οπότε θα προχωρήσω σε αγορά αυτόν που είχα βρει στην αρχή
τώρα το άλλο δύσκολο βήμα είναι πως θα τα εγκαταστήσω όλα αυτά υπάρχει κάποιο topic εδώ που μπορώ να ρωτήσω?

More
15 Jun 2017 13:24 - 15 Jun 2017 13:31 #199994 by Γιώργος Λόλας
Καλησπέρα Γιάννη. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να πας στον i5-7600 (220 ευρώ) και μια φθηνότερη μητρική με μνήμες 2400MHz που είναι υπεραρκετά για gaming. Εγώ έχω την Gigabyte B250M-D3H, την οποία βρίσκεις με 85 ευρώ. Για μνήμες, μπορείς να πάρεις για παράδειγμα ένα module των 8GB G.Skill Aegis στα 58 ευρώ.

Έχουμε και λέμε δηλαδή:
CPU: i5-7600 ---> 220 ευρώ
Μητρική: Gigabyte B250M-D3H ---> 85 ευρώ
RAM: G.Skill Aegis 2400MHz ---> 58 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 363 ευρώ

Με τα χρήματα που περισσεύουν από το budget των 550 ευρώ, μπορείς να πουλήσεις την κάρτα γραφικών σου και ότι άλλο δεν χρειάζεται πια και να πάρεις μια πιο καινούρια. Δύο προτάσεις είναι η 1060 GTX 6GB (267 ευρώ) και η RX 580 στα 260 ευρώ (4GB) ή στα 8GB με 300 ευρώ (6 TeraFlops καρτούλα).

Σύνολο με την RX580 8GB: 663 ευρώ
Σύνολο με την 1060: 630 ευρώ

Δε χρειάζεται να αγοράσεις τώρα την κάρτα γραφικών. Μπορείς να πάρεις αυτά που σου πρότεινα και αργότερα να βάλεις και τα χρήματα που σου περισσεύουν για μια GPU. Ελπίζω να βοήθησα :)

Για την εγκατάσταση του νέου hardware, αν δεν γνωρίζεις, καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα κατάστημα να στα περάσουν ειδικοί. 10-20 ευρώ είναι συνήθως το κόστος για μια τέτοια εργασία. Δυστυχώς εγώ είμαι Χαλκίδα, αλλιώς θα στο έκανα εγώ δωρεάν. Αλλιώς, βρες κανέναν φίλο σου που γνωρίζει καλά.
Last edit: 15 Jun 2017 13:31 by Γιώργος Λόλας.

More
03 Jul 2017 21:47 - 03 Jul 2017 21:51 #200912 by BlackFox
Καλησπέρα στο community! Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι!
Μετά από αρκετά χρόνια (6 για την ακρίβεια) υπομονής και επιμονής, και έχοντας ένα laptopακι ως άλλη "μεθαδόνη", μάζεψα αρκετά χρήματα (πιστεύω) για να φτιάξω το πολυφαντασιωμένο μου pc. Γνωρίζω κάποια βασικά από PC Hardware αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο και εκεί θέλω και την βοήθειά σας. Εκ των προτέρων να αναφέρω ότι σκοπός του συγκεκριμένου pc θα είναι το gaming σε max επιδόσεις κατά προτίμηση αλλά θέλω να πειραματιστώ και σε streaming/video editing/utubing. Το budget κυμαίνεται στα 1500 με 1800 € (max στην ανάγκη 2000€). Σε αυτά τα λεφτά θα συμπεριλαμβάνεται ΜΟΝΟ ο πύργος όλα τα υπόλοιπα θα είναι extra αλλά και προτάσεις στα περιφερειακά (κυρίως οθόνη 4Κ) θα εκτιμηθούν δεόντως! Λειτουργικό σύστημα υποθέτω θα βάλω Windows 10 εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόταση. Θα ήθελα να συναρμολογήσω τον υπολογιστή μόνος μου με τη βοήθεια κάποιου φίλου που να ξέρει ώστε να μάθω και εγώ. Μένω Αθήνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα. Τώρα όσον αφορά σε ιδιαίτερες προτιμήσεις θα ήθελα το pc μου να έχει λευκό θέμα και φυσικά δεν θα με χάλαγε rgb που να δένει ωραία με το λευκό χρώμα. Να ξεκαθαρίσω ότι σκοπεύω, συνεκτιμώντας και τις προτάσεις σας να το αγοράσω μες τον μήνα, συν ότι επειδή θα κάνω την ''καύλα'' μου δεν με πειράζει να ξεφύγω λίγο από το budget χάριν ποιότητας! Νομίζω πως δεν ξέχασα κάτι για την ώρα, για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις μη διστάσετε να μου ζητήσετε. Αν αυτό δεν είναι το σωστό thread παρακαλώ κατατοπίστε με!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι!!!
Last edit: 03 Jul 2017 21:51 by BlackFox.

More
04 Jul 2017 03:55 - 04 Jul 2017 04:02 #200921 by Γιώργος Λόλας
Καλημέρα, καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Η παρακάτω σύνθεση βασίζεται επάνω σε επεξεργαστή της Intel, αν θέλεις AMD θα επανέλθω με νέο build. Η μητρική ακολουθεί το χρωματικό θέμα που θέλεις (λευκό), όπως και το κουτί και η μνήμη RAM που έχω επιλέξει. Στην τελευταία έβαλα 16GB, αλλά αν θες μελλοντικά προσθέτεις άλλα 16 αν και για την ώρα θα σε καλύψουν τα 16GB άνετα.

Στα του αποθηκευτικού χώρου, έχουμε δύο δίσκους, έναν μηχανικό στα 3TB και έναν SSD σε M.2 socket στα 250GB. Πρόκειται για τον Samsung 960 Evo, έναν από τους καλύτερους SSD της αγοράς. Για κάρτα γραφικών επέλεξα την 1080ti για πιο άνετο 4K gaming. Υπάρχει και η επιλογή της "απλής" 1080 η οποία κοστίζει κατά 200 ευρώ φθηνότερα, με ότι αυτό συνεπάγεται γενικά για τις επιδόσεις. Αν θες λοιπόν να πέσεις κάτω από το όριο των 1500 ευρώ, μπορείς να επιλέξεις την απλή 1080 της Nvidia και ίσως και τον Core i5-7600k επεξεργαστή. Αν έχεις όμως το budget, πήγαινε στο παρακάτω build.

Η σύνθεση:
Επεξεργαστής: Intel Core i7-7700k - 327 ευρώ
Ψύκτρα επεξεργαστή: Cryorig H7 - 40 ευρώ
Μητρική: MSI H270 Tomahawk Arctic - 128 ευρώ
Κάρτα γραφικών: 1080 ti - 815 ευρώ
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz (BLS8G4D240FSC) - 128 ευρώ
Σκληρός δίσκος: Toshiba 3TB - 80 ευρώ
SSD: Samsung 960 EVO NVMe M.2 250GB - 127 ευρώ
Τροφοδοτικό: Corsair CS Series 650W Modular 80 PLUS Gold - 94 ευρώ
Κουτί: Thermaltake Versa C22 Snow Edition RGB - 69.5 ευρώ

Σύνολο:
1808.5 ευρώ

Attachments:
Last edit: 04 Jul 2017 04:02 by Γιώργος Λόλας.
The following user(s) said Thank You: BlackFox

More
04 Jul 2017 18:58 #200965 by BlackFox
Σε ευχαριστώ πολύ για την σύντομη και κατατοπιστικότατη απάντησή σου! Κάποιες απορίες μου. Με ρώτησες αν θέλω intel ή amd cpu. Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω με τί κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω κάτι από τα δύο. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά δεν σκοπεύω να κάνω overclocking στο εγγύς μέλλον. Θα ήθελα αλλά δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να κάτσω να μάθω! Επίσης 2 τελευταίες λεπτομέρειες, πρώτον θα ήθελα το build να έχει και bluetooth, δεν ξέρω αν με καλύπτει η μητρική, και δεύτερον όσον αφορά στον ήχο πρέπει να πάρω κάρτα ήχου ξεχωριστή ή με καλύπτει η μητρική; Ευχαριστώ και πάλι, καλό απόγευμα!

More
04 Jul 2017 19:05 #200967 by Νικηφόρος Μητράκος
Αν δεν κάνω λάθος, οι AMD έχουν τη φήμη των μπουρλοτιέρηδων και πως δεν αντέχουν για πολύ καιρό.

More
05 Jul 2017 03:39 #201008 by Γιώργος Λόλας

BlackFox07 wrote: Σε ευχαριστώ πολύ για την σύντομη και κατατοπιστικότατη απάντησή σου! Κάποιες απορίες μου. Με ρώτησες αν θέλω intel ή amd cpu. Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω με τί κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω κάτι από τα δύο. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά δεν σκοπεύω να κάνω overclocking στο εγγύς μέλλον. Θα ήθελα αλλά δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να κάτσω να μάθω! Επίσης 2 τελευταίες λεπτομέρειες, πρώτον θα ήθελα το build να έχει και bluetooth, δεν ξέρω αν με καλύπτει η μητρική, και δεύτερον όσον αφορά στον ήχο πρέπει να πάρω κάρτα ήχου ξεχωριστή ή με καλύπτει η μητρική; Ευχαριστώ και πάλι, καλό απόγευμα!

Οι νέοι επεξεργαστές της AMD της σειράς Ryzen τα πάνε αρκετά καλά στο overclocking. Από την στιγμή όμως που δεν θα ασχοληθείς, παραμένουμε στην μεριά της Intel μιας και στις περισσότερες μετρήσεις, ο i7-7700k τα πηγαίνει καλύτερα στα games από τον Ryzen 1700x.

Την μητρική του build την επέλεξα γιατί πέρα του ότι προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι, είναι και άσπρου χρώματος, μιας και όπως είπες θέλεις να πας σε ένα λευκό σύστημα. Το ίδιο ισχύει για τις μνήμες και το κουτί. Η μητρική έχει πάνω ενσωματωμένη κάρτα ήχου 7.1, οπότε δεν χρειάζεσαι εξωτερική κάρτα ήχου, η ενσωματωμένη θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και θα μείνεις ευχαριστημένος.

Νομίζω πως δεν διαθέτει ενσωματωμένο bluetooth, αλλά έτσι κι αλλιώς ένα usb bluetooth adapter κοστίζει 2-3 ευρώ, οπότε μπορείς να το αγοράσεις ξεχωριστά. Επίσης, η συγκεκριμένη μητρική, έχει και λευκά leds επάνω της, οπότε θα φαίνεται και πιο όμορφα στο κουτί, το οποίο περιλαμβάνει και RGB φωτισμό.

Τώρα είδα κιόλας ότι υπάρχει υλοποίηση της 1080ti στα 778 ευρώ, οπότε σου παραθέτω πάλι την σύνθεση με τα νέα δεδομένα:

Επεξεργαστής: Intel Core i7-7700k - 327 ευρώ
Ψύκτρα επεξεργαστή: Cryorig H7 - 40 ευρώ
Μητρική: MSI H270 Tomahawk Arctic - 128 ευρώ
Κάρτα γραφικών: Nvidia 1080 ti - 778 ευρώ
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz (BLS8G4D240FSC) - 128 ευρώ

Σύνολο:
1771.5 ευρώ

Οι τιμές είναι από το Skroutz και μερικά κομμάτια μπορεί να είναι από διαφορετικά καταστήματα. Μπορείς βέβαια να τα πάρεις όλα από ένα κατάστημα και να ζητήσεις να σου κάνουν τις παραπάνω τιμές αν σε κάποια κομμάτια η τιμή τους βρίσκεται λίγο πιο ψηλά. Για να μην σε χάσουν από πελάτη (μιας και θα τους σκάσεις αρκετά λεφτά), θα σου κάνουν μειώσεις, ίσως να τα πάρεις και φθηνότερα από το συνολικό ποσό που έβγαλα ;)

Αν τα πάρεις από κατάστημα της πόλης σου, ζήτα να σου κάνουν και συναρμολόγηση, δε νομίζω να σου ζητήσουν επιπλέον χρήματα για αυτό το ποσό. Κράτα όμως και τα κουτάκια σε αυτή την περίπτωση από όλα τα πράγματα.

More
19 Jul 2017 19:33 #202391 by BlackFox
Καλησπέρα και πάλι παιδιά! Πιστεύω ότι είμαι αρκετά κοντά στο build αν όχι αυτή τη βδομάδα αρχές της επομένης θα παραγγείλω. Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας και πάλι διότι μετά από έρευνα που έκανα καταλήγω ότι για τον σκοπό που θέλω το desktop δηλαδή multitasking/streaming/gaming/video editing είναι καλύτερος ο επεξεργαστής της amd. Οπότε όπως μου είπατε και παραπάνω θα ήθελα να μου προτείνετε ένα build με βάση αυτόν τον cpu. Προφανώς όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και στοιχεία που είχα ζητήσει στην προηγούμενη ανάρτησή μου ισχύουν! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τις απαντήσεις σας!

More
20 Jul 2017 15:50 - 20 Jul 2017 15:53 #202434 by Γιώργος Λόλας
Καλησπέρα φίλε μου. Σε αυτή την περίπτωση πάμε στον AMD Ryzen 1700 που τον βρίσκεις στα 308 ευρώ, την MSI B350 Tomahawk Arctic μητρική που ακολουθεί το λευκό χρώμα που θες να έχει το build σου και σε μνήμες πάμε σε 16GB DDR4 3200MHz της Corsair. Για την ψύξη του επεξεργαστή, έχω επιλέξει την αξιόλογη πρόταση της Coolermaster. Το συνολικό κόστος παραμένει στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο build. Θα σου προτείνω για άλλη μια φορά να μιλήσεις στο κατάστημα από όπου θα τα αγοράσεις μήπως σου κάνουν μια έκπτωση και σου το συναρμολογήσουν οι ίδιοι. Κράτα όπως και να έχει και όλα τα κουτάκια από τα πάντα ότι αγοράσεις.

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 1700 - 308 ευρώ
Ψύκτρα επεξεργαστή: CoolerMaster Masterliquid 120 - 61.5 ευρώ
Μητρική: MSI B350 Tomahawk Arctic - 114 ευρώ
Κάρτα γραφικών: Nvidia 1080 ti - από 771 ευρώ
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200MHz (CMK16GX4M2B3200C16) - 149 ευρώ

Σύνολο:
1774 ευρώ
Last edit: 20 Jul 2017 15:53 by Γιώργος Λόλας.
The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Πολυδεύκης