Παίδες θέλω για άλλη μια φορά τις γνώμες σας.
Μυαλά ζουλήχθηκαν.
Υπολογισμοί έγιναν.
Λιποθυμίες προκλήθηκαν.
Πονοκέφαλοι δημιουργήθηκαν.
Να μην πολυλογώ, το budget είναι 500-600 ευρώπουλα. Υπάρχει περιθώριο για αλλαγές και προσαρμογές των parts και θα ήθελα τα εξής:
1) Την γνώμη σας (πόσο καλό θα είναι, πόσο του βάζετε στα 10 κτλ)
2) Αν νομίζετε πως είμαι μπούφος και έχω κάνει τόσο YOLO επιλογές που βαρέσατε το κεφάλι σας στον τοίχο, ρίξτε καμιά πρόταση για εναλλακτικό part.
Τελικός στόχος να έχω ένα αξιοπρεπές PC που θα τρέχει σε medium-high τωρινά games με 50-60 fps χωρίς να μου τιναχθεί στον αέρα μέσα στη χρονιά. Τελικά αποφασίζομεν το PC build που πρόκειται να αγοράσω να έχει τα εξής specs:
- Επεξεργαστής AMD Ryzen 3 1300X (Συχνότητα: 3500MHz, Πυρήνες: 4, Threads: 4, Socket: AM4, Μικροαρχιτεκτονική: Zen, TDP: 65W)
- CoolerMaster Hyper 212 EVO (προαιρετικά)
- Μητρική Gigabyte AB350-Gaming 3 (rev. 1.0) (Socket: AM4, Επεξεργαστές: AMD, Chipset: AMD B350, Μνήμη: DDR4, 4 DIMM Slots, PCIe x16 3.0: 3 Slot, SATA III: 6 Port )
- Μνήμη Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600MHz (Τύπος: DDR3, Συχνότητα: 1600MHz)
- Τροφοδοτικό Corsair VS Series VS650 80Plus (Ισχύς: 650W, PFC: Active, Τύπος: ATX, Full Wired)
- Κάρτα γραφικών έχω μια GTX 750. Επιλογές αγοράς είναι μια 1050 ή μια 560
- Σκληρούς προτάθηκε συνδυαστικό SSD με HDD. Για SSD Sandisk SSD Plus 240GB (Χωρητικότητα: 240GB, Μέγεθος: 2.5'', Πρωτόκολλο Επικοινωνίας: SATA III (6 Gbit/s), Ταχύτητα Ανάγνωσης: 530MB/s, Ταχύτητα Εγγραφής: 440MB/s ) και για HDD έχουμε τους εξής υποψήφιους:
- Για 2 TB τον Western Digital Blue (Χωρητικότητα: 2TB, SATA III (6 Gbit/s), Μέγεθος: 3.5")
- Για 1TB τον Toshiba DT01ACA100 (Χωρητικότητα: 1TB, SATA III (6 Gbit/s), Μέγεθος: 3.5" )
- Κουτί Cougar MX330-X (Τύπος: Midi Tower με υποστήριξη ATX / Mini ITX / micro ATX (mATX), Εξωτερικές Θέσεις (5.25"/3.5") : 1/ Θέσεις για HDD: 2)
Αυτά. Περιμένω τις γνώμες σας και σας ευχαριστώ αν αποφασίσετε να βοηθήσετε έναν απελπισμένο άσχετο wannabe ιδιοκτήτη PC.