Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Internet/Σταθερή τηλεφωνία: Γενική συζήτηση - Ποιον ISP προτιμάτε?

Poll: Ποιον ISP προτιμάτε? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Cosmote
16 27.1%
Cyta
4 6.8%
Forthnet
18 30.5%
HOL
11 18.6%
On Telecoms
No votes 0%
Vivodi
No votes 0%
Vodafone
2 3.4%
Wind
7 11.9%
Άλλη
1 1.7%
Total number of voters: 28
Only registered users can participate to this poll
More
12 May 2009 01:55 #52739 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Λοιπον, καταρχην τα router κανονικα επρεπε να μενουν ανοιχτα ΜΗΝΕΣ ολοκληρους χωρις να κλεινουν. Αυτη ειναι η δουλεια τους. Μην κοιτας εδω στην Ελλαδα που δεν μπορουν να δωσουν xDSL της προκοπης, και σου λενε να του κανεις restart, επειδη ειναι μπουκωμενο λογω του δικου τους αχρηστου δικτυου.

Επισης οσα restart και να κανεις στο router ποτε δεν προκειται να χαθουν οι ρυθμισεις σου. Αυτο που ακουσες, ηταν ή ανακριβεια ή εσκεμμενο ψεμα. Το laptop οταν το ανοιγοκλεινεις υπαρχει περιπτωση να διαγραφουν οι ρυθμισεις των Windows?

Αυτα, οποιαδηποτε αλλη απορια εχεις ποσταρε την.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 May 2009 03:31 #52741 by kostas

oldsurfer wrote: Eάν συνδέσω το laptop αντί για desktop που θα έπρεπε κανονικά, θα πρέπει κάποτε να κλείνω το laptop, δεν μπορεί να μένει μονίμως ανοικτό. Έχω ακούσει όμως ότι το adsl χαλούν οι ρυθμίσεις του αν κλείνεις και ξανανοίγεις το router. Το adsl είναι μια διαδικασία που δεν έχω ξανακάνει και επιπλέον δεν μπορώ να την κάνω σωστά με desktop επειδή όπως είπα το desktop που έχω μέχρι τώρα με dial-up είναι γεμάτο trojans και είτε δεν θα μ'αφήσουν να συνδεθώ το πιθανότερο, αλλά και δεν ξέρω πόσο είναι δεοντολογικό ακόμα κι αν συνδεθώ με ένα υπολογιστή που ποιος ξέρει τι έχει μέσα με ευρυζωνικό internet, μήπως γίνω και πομπός αναμετάδοσης malware.
Πρέπει να πάρω ένα καινούριο dekstop (έχουν πέσει και οι τιμές) αλλά προς το παρόν δεν μπορώ και εν τω μεταξύ ωσονούπω κόβεται ο OTE που έχω το dial-up και γι'αυτό βρήκα την καβάτζα του laptop.
Θα μου πεις γιατί να πάρεις καινούριο desktop και δεν κάνεις format το παλιό, φοβάμαι να το κάνω μόνη μου γιατί δεν ξέρω και αν το δώσω έξω μου λένε ότι δεν εγγυώνται για τα αρχεία, αν τα σώσω τα αρχεία σε usb και έχω λέω τώρα εγώ conficke, περνά το usb και θα μολύνει το νέο σύστημα αν χρειαστεί να τα διαβάσω εκεί, η καλύτερη λύση δεδομένου και ότι έχουν πέσει γενικά οι τιμές από τότε που πήρα τελευταία φορά pc προ 4ετίας, η καλύτερη λύση είναι να πάρω ένα καινούριο pc και με μια σουίτα για δυο tower στην ίδια οθόνη, θα βγάλω το καινούριο με το adsl στο δίκτυο και θα διαβάζω το παλιό χωρίς να μεταφέρω ποτέ αρχεία μεταξύ τους.
Μ'αρέσει που θες να καταλάβεις κι εγώ που σου εξηγώ. Αν δεν το ζήσεις να σου λέει το antivirus ότι είσαι καθαρός, το antispyware να μην πιάνει τίποτε, να σβήνει το firewall και ο browser trojans, να έχεις access denial όλες τις πρώτες φορές και να πιάνει η σελίδα κάθε δεύτερη και τρίτη φορά, να ανεβοκατεβαίνει η κάθετη μπάρα του notepad και του browser δαιμονισμένα όποτε έχει κέφια ο χάκερ και να μην μπορείς να γράψεις ή να διαβάσεις οτιδήποτε, να χαλά παλαβά η ημερομηνία του pc και τα λοιπά και να ξέρεις ότι το ίδιο έγινε στο προηγούμενο pc και το ίδιο πιθανόν και σε κάθε επόμενο που θα πάρεις, αν δεν το ζήσεις αυτό, πώς να σου το εξηγήσω.
Θα ξαναποστάρω άμα έχω εξελίξεις
.

καταρχας ειναι πολλα

-αμα χαλαει η ημερομηνια μπορει να φτεει η μπαταρια της Motherboard που εχει τελειωση και δεν κραταει την ρυθμιση

αμα συνδεσεις το router με ethernet θα εισαι παντα online και δεν θα εχεις κανενα προβλημα να κλεισεις pc/router τον γενικο του σπιτιου σου και οτι αλλο θες (βασικα και με usb παλι το ιδιο ειναι αλλα βαλτο με ethernet xD)

ειχα παει σε εναν φιλο μου που μολις του ειχε μπει η dsl να την βαλουμε,πιο πριν ειχε και αυτος dial-up.. συνδεσαμε τα παντα και παμε να κατεβασουμε κατι, restart το pc μονο του, ξανα αυτο παλι, καθε φορα που εμπενε internet τα ιδια,τρελα πραγματα σαν αυτα πο λες, το pc σχεδον τελειωμενο,συντομα αναλυψα πως το pc ηταν τιγκα στους ιους.. ε δεν πειρε πολυ ωρα καναμε ενα φορματ και ησιχασαμε :P
μην φοβασε το format, τι θα πει να παρεις αλο Pc???να τον πας σε αυτον που θα σου κανει το φορματ να σου παρει backup και αν σκαναρει τα αρχεια να τα καθαρισει..

απο οτι καταλαβα ειχες πηξη στους ιους λογω κακης χρησης του internet σαν τον φιλο μου (μεσα σε 2 μερες με adsl γεμισε 50 spywate μετα απο φορματ..)
ΠΟΤΕ δεν κανεις click στις διαφιμισεις στο ιντερνετ(αγαπημενη ασχολια του φιλου μου)
ΠΟΤΕ δεν κατεβαζουμε προγραμματα απο μη αξιοπιστες πηγες(κατεβασα ενα video μια φορα και..φορματ)
ΠΟΤΕ δεν ανοιγουμε mails απο αποστολεα που δεν ξερουμε
εχεις ΠΑΝΤΑ antivirus και firewall ενημερωμενα με τις τελευταιες ενημερωσεις

More
02 Jun 2009 17:25 #53693 by oldsurfer
Eίμαι ένα μήνα και πλέον εκτός ιντερνέτ, ποστάρω από ιντερνέτ καφέ.
Έχω συνδέσει τον παλιό υπολογιστή και τον καινούριο που αγόρασα με switch για δυο tower μια οθόνη, πληκτρολόγιο, mouse και ηχεία. Ο παλιός υπολογιστής συνέχισε για ένα διάστημα να έχει όλα τα προβλήματά του, αν και μονίμως off line πλέον, μέχρι που προφανώς αντιλήφθηκαν οι χάκερ που τον χειρίζονται ότι δεν θα τον ξαναβγάλω στο δίκτυο και τον παράτησαν. Τώρα η ημερομηνία του είναι πάντοτε εντάξει, πρώτη φορά από τότε που τον αγόρασα προ 4ετίας.
Δεν ξέρω επαναλαμβάνω, αν ήταν slave, έχω μάθει ότι υπάρχει ολόκληρος στρατός από slave computers που τον χειρίζονται οργανώσεις χάκερ από Ασία και Ρωσσία.
Ο καινούριος υπολογιστής έχει Vista, το Fritz router της ΗΟL που έχω υποθέτω ότι δεν έχει ενσωματωμένο firewall και ψάχνω για κάποιο άλλο στην αγορά με ενσωματωμένο firewall που να είναι συμβατό με HOL double play.
Φίλε μου δεν διανοείσαι τι μάχες έχω δώσει στο δίκτυο 10 χρόνια τώρα με χάκερ και δούρειους ίππους. Δεν τίθεται θέμα ιών, εκτός από κάτι ψιλές που έφαγα με το outlook express κι έχασα όλα τα αρχεία, αλλά εάν είχα ιούς όλο το σύστημα θα κατέρρεε, ενώ με τους Trojans, διαβάζουν τι γράφω και αποφασίζουν πού θα βγω και τι θα κάνω εκεί, είμαι όμηρος. Θα εκτιμούσα μια συμβουλή για το router που ψάχνω, επαναλαμβάνω για ενσύρματη σύνδεση με ενσωματωμένο firewall συμβατό με HOL double play.
Τώρα με τον ένα υπολογιστή online –ελπίζω να μπορέσω να τον βγάλω με adsl τελικώς- και τον άλλο δίπλα off line ελπίζω να μπορέσω ακολουθώντας step by step οδηγίες online να κάνω και format τον παλιό.
Έχουν γίνει τα πάντα για να με βγάλουν από το διαδίκτυο, όλα αυτά τα χρόνια και τώρα με το adsl μοιάζει πιθανόν να τα καταφέρουν. Πρέπει να τα κάνω όλα μόνη μου, εδώ αμάξι πάω σε μηχανολόγο και μου το χαλάν αντί να το φτιάξουν, εδώ σε γιατρό πάω και κάνει λάθος διάγνωση και αγωγή με κίνδυνο της ζωής μου, το format θα μου φτιαξουν;
Το μόνο που κάνω στο ιντερνέτ είναι να ενημερώνω την προσωπική μου ιστοσελίδα, να χρησιμοποιώ web mail (έχω προ πολλού καταργήσει το outlook express για λόγους ασφαλείας) και να διαβάζω σελίδες (εφημερίδες κλπ). Στην περίπτωσή μου δεν τίθεται κανένα θέμα κακής χρήσης του ιντερνέτ και την ενημερωμένη έκδοση του antivirus, firewall και antispyware τις ανακάλυψα πριν τη Symantec και πάντως πριν τη Microsoft που τα έβαλε όλα αυτά μόλις τώρα στα Vista.
Αλλά ας το θέσουμε αλλοιώς το θέμα. Εάν κάποιος ενοχλεί με αυτά που γράφει στο ιντερνέτ, υπάρχει τρόπος τεχνικά κάποιοι να εισβάλλουν στον υπολογιστή του μέσω διαδικτύου και να του δημιουργούν κάθε είδους προβλήματα, παρ’όλο που δεν κάνει κακή χρήση του ιντερνέτ και που έχει πάρει κάθε είδους μέτρα ασφαλείας;
Έχω ακούσει ότι η αστυνομία ή όπως θέλεις πέστο, μπορεί να καταστρέφει σκληρούς δίσκους απλώς ενώ κάποιος σερφάρει, τον εντοπίζει και αποφασίζει να του καταστρέψει το σκληρό εάν πιστεύει ότι έχει λόγους να το κάνει.
Εν πάσει περιπτώσει ψάχνω για hardware firewall, σαν το έσχατο πλέον που μπορώ να κάνω, γιατί με το adsl δεν μπορώ να τους ξεφεύγω με εναλλακτικές συνδέσεις κ.α. κολπάκια. Ποτέ μου δεν έχω χάσει καμμία μάχη μέχρι τώρα, το προσθέτω κι αυτό σε περίπτωση που δεν προκύπτει αυτομάτως από τα συμφραζόμενα.
Τι άλλο να πω, το είπα εξ αρχής, «μ’αρέσει που δεν καταλαβαίνεις, αλλά πιο πολύ μ’αρέσει που κάθομαι και σου εξηγώ».

More
15 Sep 2009 13:46 #60948 by Ανδρέας Γρυπάρης

oldsurfer wrote: Ο καινούριος υπολογιστής έχει Vista, το Fritz router της ΗΟL που έχω υποθέτω ότι δεν έχει ενσωματωμένο firewall και ψάχνω για κάποιο άλλο στην αγορά με ενσωματωμένο firewall που να είναι συμβατό με HOL double play.
Φίλε μου δεν διανοείσαι τι μάχες έχω δώσει στο δίκτυο 10 χρόνια τώρα με χάκερ και δούρειους ίππους. Δεν τίθεται θέμα ιών, εκτός από κάτι ψιλές που έφαγα με το outlook express κι έχασα όλα τα αρχεία, αλλά εάν είχα ιούς όλο το σύστημα θα κατέρρεε, ενώ με τους Trojans, διαβάζουν τι γράφω και αποφασίζουν πού θα βγω και τι θα κάνω εκεί, είμαι όμηρος. Θα εκτιμούσα μια συμβουλή για το router που ψάχνω, επαναλαμβάνω για ενσύρματη σύνδεση με ενσωματωμένο firewall συμβατό με HOL double play.

Εδώ κάνεις χοντρό λάθος, ο fritz router της hol περιλαμβάνει πολύ καλό firewall όπως ότι άλλο θέλει να λέγεται router στην αγορά. NAT όπως τα υπόλοιπα είναι δεν είναι Cisco αλλά την δουλειά του την κάνει. Από εκεί και πέρα εσύ αναλαμβάνεις σαν χρήστης το τι θα κάνεις στον υπολογιστή σου και τι θα παθαίνει. Εγώ έχω να κολλήσω ιο 3 χρόνια τώρα. Έχω Comodo internet security και spybot S&D μαζί.

More
18 Sep 2009 00:06 #61114 by Μάνος Γρυπάρης
Kαινούργια κόλπα από Tellas

Όσοι έχετε πρόβλημα με την Tellas (βλάβη στο τηλέφωνό σας) θα έχετε παρατηρήσει κατι κλήσεις με νούμερα 211-1200400 και μόλις σηκώνετε το τηλέφωνο κλείνει αμέσως.

Ακούστε τώρα τι παίζει. Αφού διορθωθεί η βλάβη, οι κύριοι της Tellas δεν έχουν τα μούτρα να σας πούνε "Γεια σας, ειμαστε απο την Tellas. Είναι όλα οκ με το τηλέφωνό σας" και κάνουν κλήσεις, στις οποίες μόλις απαντάτε το περνάνε ότι διορθώθηκε η βλάβη! Όταν εσείς προσπαθήσετε να πάρετε το τηλέφωνο 211-1200400 θα ακούσετε ένα μήνυμα "Please give your ID", δηλαδή δώστε τον κωδικό (password). Ο κωδικός αυτός αντιστοιχεί στον εκάστοτε τεχνικό της Tellas!

Αμα πάρετε στην Tellas θα σας πούνε φυσικά ότι το νούμερο αυτό δεν το γνωρίζουν κι ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
26 Sep 2009 16:48 #61673 by Haris
Είμαι χωρίς ίντερνετ 2 ημέρεσ τώρα.Στο μόντεμ υπάρχει η μόνο η ένδειξη power.Πήρα στην εξυπηρέτηση πελατών του ΟΤΕ κ μου είπαν να βγάλω από το ρεύμα το μόντεμ για καμμιά ώρα κ αν δν λυθεί τότε να κανω reset.Τέλικα τίποτα δν έγινε.Τί κάνω?Είναι θέμα μόντεμ ή θέμα γραμμής ΟΤΕ?

More
08 Nov 2009 18:52 #64453 by babysac
Υπαρχει καποιος τροπος για να δω τον κωδικο της συνδεσης μου??

More
12 Nov 2009 14:07 #64752 by Μάνος Αλιμπέρτης
Babysac, τη ακριβως σύνδεση έχεις; Φαντάζομαι πως θα πήρες κάποιο πακέτο adsl όλα-σε-ένα οπότε ήταν και προρυθμισμένος. Σωστα;

Ψάξει όλα τα χαρτια που σου ειχανε δώσει και πιστεύω πως κάπου θα γράφει και το κωδικο του adsl σου. Tο καλύτερο αν δεν βρεις τίποτα είναι να πάρεις τον ISP σου και δίνοντας τα στοιχεία σου, να σου δώσουν το κωδικο σου

Everything that has a beginning has an end...

More
12 Nov 2009 15:50 #64762 by Μάνος Αλιμπέρτης

DJHaris wrote: Είμαι χωρίς ίντερνετ 2 ημέρεσ τώρα.Στο μόντεμ υπάρχει η μόνο η ένδειξη power.Πήρα στην εξυπηρέτηση πελατών του ΟΤΕ κ μου είπαν να βγάλω από το ρεύμα το μόντεμ για καμμιά ώρα κ αν δν λυθεί τότε να κανω reset.Τέλικα τίποτα δν έγινε.Τί κάνω?Είναι θέμα μόντεμ ή θέμα γραμμής ΟΤΕ?

Το έλυσες τελικα το ζήτημα; Πάντα οταν η γραμμή μας παίζει κανονικα για πολύ καιρό και ξαφνικα ειναι κάτω στο 99% των περιπτώσεων φτάιει το δίκτυο.
Κάνουμε πάντα ένα reset το modem/router. Αν δεν επανέλθει και απο τη τεχνική υποστήριξη δεν σου προτείνουν κατι άλλο (π.χ να δοκιμάσεις Dhcp αντι για static ip) τότε η καλύτερη λύση είναι να δηλώσεις βλάβη!

Everything that has a beginning has an end...

More
13 Nov 2009 08:20 #64867 by therafys
ειναι πολυ απλο: ο profitis εχει απολυτο δικιο.περαν του χαλασμενου router δεν υπαρχει αλλη περιπτωση να φταις εσυ . απο το c/s της εταιριας και ΜΟΝΟ θα λυθει το προβλημα. ειναι υποχρεωμενοι