Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Internet/Σταθερή τηλεφωνία: Γενική συζήτηση - Ποιον ISP προτιμάτε?

Poll: Ποιον ISP προτιμάτε? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Cosmote
16 27.1%
Cyta
4 6.8%
Forthnet
18 30.5%
HOL
11 18.6%
On Telecoms
No votes 0%
Vivodi
No votes 0%
Vodafone
2 3.4%
Wind
7 11.9%
Άλλη
1 1.7%
Total number of voters: 28
Only registered users can participate to this poll
More
10 Mar 2009 00:53 #51448 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Λοιπον καταρχην αν πας forthnet να παιξεις ονλαιν games θα εχεισ ενα lag μεχρι την Πατρα. ΟΤΕ και ΟΝ η μονη λυση. Τωρα εγω εχω triple play με 32 ευρω το μηνα. Και 15 χωρες νομιζω απεριοριστα, αλλα δεν ξερω ποιες ειναι. Μονο την Ιταλια θυμαμαι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Mar 2009 09:24 #51452 by Θύμιος Χριστόπουλος
Το μόνο lag που αντιμετωπίζω είναι στο pro evolution 2009 (στο οποίο ευθύνεται η KONAMI και μόνο). Σε όλα τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα.

More
11 Mar 2009 00:37 #51467 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Freak wrote: Λοιπον καταρχην αν πας forthnet να παιξεις ονλαιν games θα εχεισ ενα lag μεχρι την Πατρα. ΟΤΕ και ΟΝ η μονη λυση. Τωρα εγω εχω triple play με 32 ευρω το μηνα. Και 15 χωρες νομιζω απεριοριστα, αλλα δεν ξερω ποιες ειναι. Μονο την Ιταλια θυμαμαι.

32??? Κατι μου βρωμαει... Ρε σιγουρα δεν χρεωνουν την κληση;;; Κοιτα λιγο τους λογαριασμους σου..

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
11 Mar 2009 15:33 #51471 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας

More
10 May 2009 01:16 #52661 by oldsurfer
Ενεργοποιήθηκε το double play μου από HOL αλλά έχω συνδέσει μόνο την τηλεφωνία (χωρίς το router, απλώς το τηλέφωνο στον τοίχο).
Έχω πάρα πολλές απορίες ως προς τη σύνδεση του Adsl.
1) Μπορώ να συνδέσω Adsl σε laptop;
2) Είτε σε laptop είτε σε desktop, μπορώ να κλείνω το adsl όποτε βγαίνω από το ιντερνέτ, ή έστω τον υπολογιστή και τότε δεν θα χαλά η σύνδεση;
3) Πώς να δημιουργήσω εικονίδιο στον υπολογιστή για τη σύνδεση adsl;
4) Aντιλαμβάνομαι ότι από την τηλεφωνική γραμμή της HOL δεν μπορώ να καλέσω αριθμούς ΕΠΑΚ (αν κάτι δεν πάει καλά για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα με το adsl) και μπορώ να καλέσω μόνο το any time της HOL το οποίο νομίζω ότι κοστίζει 100 ευρώ η ώρα. Γενικά πόσο κοστίζουν οι αστικές κλήσεις σε ιντερνέτ;
5) Ethernet port και RJ-45 port είναι το ίδιο πράγμα;
Yπάρχει πολύ μεγάλη συνέχεια, αλλά αρκούν αυτά για τώρα.
Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

More
10 May 2009 11:01 #52666 by Μπάμπης Χαραλάμπους
1)Ναι
2)Ναι
3)Δεν χρειάζεσαι καποιο εικονίδιο. Απλά σβηνεις το Modem/Router σου.
4)Δεν καταλαβαίνω την απορια σου. Πάντως, εφοσων εχεις Double Play μπορεις να μιλας απεριόριστα.
5)Νομιζω πως ναι αλλα ας σου απαντησει και καποιος αλλος στο θεμα.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
10 May 2009 17:05 #52680 by Esperos
Και εγω ΟΝ εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημένος, δεν σε χρεώνει καθόλου αστικά υπεραστικά και 11 χώρες του εξωτερικου!

More
11 May 2009 00:26 #52693 by oldsurfer
Σχετικά με το 3).
Μπορώ να αποσυνδέσω το modem μου, αλλά όχι να το σβήνω, ελπίζω ότι αυτό θα κάνει.
Σχετικά με το 4).
Είναι μια δύσκολη ιστορία, μέχρι τώρα με το dial-up έχω χάσει ένα υπολογιστή λόγω trojans και ο δεύτερος είναι επίσης γεμάτος.
Δεν με αφήνουν να συνδεθώ εάν έχω μόνο μια σύνδεση, οπότε αρχικά είχα καβάτζα κάμποσες κάρτες ιντερνέτ για να μπορέσω να συνδέομαι με κάποια τελικώς, και στη συνέχεια έκανα το ίδιο με αστικές κλήσεις.
Στην περίπτωση που δοκίμαζα να συνδέσω το σύστημα αυτό (το δεύτερο δηλαδή που είναι γεμάτο trojans) με τη νέα γραμμή adsl, και που όπως νομίζω δεν με αφήσουν να συνδεθώ, για να μην είμαι τελείως εκτός δικτύου θα επιχειρούσα να συνδεθώ με κάτι άλλο εκτός adsl, αλλά με το double play δεν έχω πολλές επιλογές όπως πριν, μόνο το any time που είναι αστική κλήση της hol και επιπλέον έχω την εντύπωση ότι είναι ακριβότερο από τις άλλες αστικές κλήσεις που χρησιμοποιούσα πριν (ήδη πανάκριβες).
Αλλά και αν επιχειρήσω να συνδέσω ένα τρίτο σύστημα καθαρό με τη νέα γραμμή adsl έχω πάθει φοβία και δεν ελπίζω και πολύ ότι θα μπορέσω να το κρατήσω χωρίς trojans και να λειτουργήσει επιτέλους σωστά για μένα το internet.
Γι'αυτό κοιτάζω συνέχεια πίσω μου και ψάχνω για καβάτζες.
Έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ το ιντερνέτ για τη δουλειά μου (απολύτως αναγκαίο) ενώ ξέρω ότι κάποιοι με παρακολουθούν και όποτε τους γουστάρει με εμποδίζουν να διαβάσω, να γράψω, να δω βίντεο ή ν'ακούσω μουσική (τα δυο τελευταία ουδέποτε τα μπόρεσα online).
Αλλά όλα αυτά θα δείξουν στην πράξη.
Αρχικά μπόρεσα και συνέδεσα σκέτη την τηλεφωνία χωρίς καμμιά βοήθεια από το support της Hol, δεν ήθελα να συνδέσω το adsl προτού πάρω απόφαση τι θα συνδέσω τελικώς και αυτοί δεν μου έλεγαν να βγάλω το router και να βάλω κατευθείαν το τηλέφωνο στην πρίζα του τοίχου, το ανακάλυψα στην εξυπηρέτηση πελατών της ιστοσελίδας τους.
Τώρα βρήκα online τι είναι ethernet και ότι έχει το laptop μου, ίσως συνδέσω το laptop που δεν το έχω βγάλει ποτέ στο δίκτυο.
Aυτό ήταν το νόημα της απορίας 4), συγγνώμη για την φλυαρία.

More
11 May 2009 01:36 #52699 by Alex
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις...Δεν καταλαβαίνω το λόγο που θες να κόβεις το internet απο το pc σου...Θα μπορείς απλά να το κλεινεις... Πλέον δεν έχεις τον κίνδυνο να χρεωθείς κλίσεις (οπως γινόταν με ΕΠΑΚ) που δεν επιθυμείς γιατί δεν κάνει κλίση ο υπολογιστής σου...

Έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ το ιντερνέτ για τη δουλειά μου (απολύτως αναγκαίο) ενώ ξέρω ότι κάποιοι με παρακολουθούν και όποτε τους γουστάρει με εμποδίζουν να διαβάσω, να γράψω, να δω βίντεο ή ν'ακούσω μουσική (τα δυο τελευταία ουδέποτε τα μπόρεσα online).

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω...
Δεν καταλαβαίνω γιατί θες να έχεις το modem-router εκτώς internet...Τι θα σε οφελήσει...
RJ45 λέγεται το βύσμα των καλωδίων δικτύου (ethernet) και όχι μονο.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
12 May 2009 00:34 #52735 by oldsurfer
Eάν συνδέσω το laptop αντί για desktop που θα έπρεπε κανονικά, θα πρέπει κάποτε να κλείνω το laptop, δεν μπορεί να μένει μονίμως ανοικτό. Έχω ακούσει όμως ότι το adsl χαλούν οι ρυθμίσεις του αν κλείνεις και ξανανοίγεις το router. Το adsl είναι μια διαδικασία που δεν έχω ξανακάνει και επιπλέον δεν μπορώ να την κάνω σωστά με desktop επειδή όπως είπα το desktop που έχω μέχρι τώρα με dial-up είναι γεμάτο trojans και είτε δεν θα μ'αφήσουν να συνδεθώ το πιθανότερο, αλλά και δεν ξέρω πόσο είναι δεοντολογικό ακόμα κι αν συνδεθώ με ένα υπολογιστή που ποιος ξέρει τι έχει μέσα με ευρυζωνικό internet, μήπως γίνω και πομπός αναμετάδοσης malware.
Πρέπει να πάρω ένα καινούριο dekstop (έχουν πέσει και οι τιμές) αλλά προς το παρόν δεν μπορώ και εν τω μεταξύ ωσονούπω κόβεται ο OTE που έχω το dial-up και γι'αυτό βρήκα την καβάτζα του laptop.
Θα μου πεις γιατί να πάρεις καινούριο desktop και δεν κάνεις format το παλιό, φοβάμαι να το κάνω μόνη μου γιατί δεν ξέρω και αν το δώσω έξω μου λένε ότι δεν εγγυώνται για τα αρχεία, αν τα σώσω τα αρχεία σε usb και έχω λέω τώρα εγώ conficke, περνά το usb και θα μολύνει το νέο σύστημα αν χρειαστεί να τα διαβάσω εκεί, η καλύτερη λύση δεδομένου και ότι έχουν πέσει γενικά οι τιμές από τότε που πήρα τελευταία φορά pc προ 4ετίας, η καλύτερη λύση είναι να πάρω ένα καινούριο pc και με μια σουίτα για δυο tower στην ίδια οθόνη, θα βγάλω το καινούριο με το adsl στο δίκτυο και θα διαβάζω το παλιό χωρίς να μεταφέρω ποτέ αρχεία μεταξύ τους.
Μ'αρέσει που θες να καταλάβεις κι εγώ που σου εξηγώ. Αν δεν το ζήσεις να σου λέει το antivirus ότι είσαι καθαρός, το antispyware να μην πιάνει τίποτε, να σβήνει το firewall και ο browser trojans, να έχεις access denial όλες τις πρώτες φορές και να πιάνει η σελίδα κάθε δεύτερη και τρίτη φορά, να ανεβοκατεβαίνει η κάθετη μπάρα του notepad και του browser δαιμονισμένα όποτε έχει κέφια ο χάκερ και να μην μπορείς να γράψεις ή να διαβάσεις οτιδήποτε, να χαλά παλαβά η ημερομηνία του pc και τα λοιπά και να ξέρεις ότι το ίδιο έγινε στο προηγούμενο pc και το ίδιο πιθανόν και σε κάθε επόμενο που θα πάρεις, αν δεν το ζήσεις αυτό, πώς να σου το εξηγήσω.
Θα ξαναποστάρω άμα έχω εξελίξεις.