Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Pώτα κάτι τον επόμενο

More
20 Mar 2017 16:01 #195593 by Νικολής Ασημάκης

Dovahkiin wrote: Ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση για μένα. Δεν έχω ένα αγαπημένο, έχω αρκετά είναι η αλήθεια. Αλλά σαν πιο πρόσφατο που έχω διαβάσει και μου είχε κάνει μεγάλη θετική εντύπωση, συγκαταλέγοντάς το στα αγαπημένα μου, ήταν η "Πείνα" του Κνουτ Χάμσουν.

Το πιο απογοητευτικό βιβλίο που έχεις διαβάσει?

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ την ίδια λογική έχω, γι'αυτό δεν ανέφερα το δικό μου αγαπημένο. Θα ήταν άδικη μια τέτοια επιλογή.

Χειρότερα έχω δυο. Το ένα είναι το Σπαθί των Σανάρα. Πιο προβλέψιμο βιβλίο και πιο κραυγαλέα αντιγραφή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πεθαίνεις. Και που το τελείωσα, το θεωρώ θαύμα.

Το δεύτερο είναι οι "Ονειρευτές", Έλληνα συγγραφέα. Έχει καλή κεντρική ιδέα και "μύθο", αλλά η γραφή του είναι υπερβολικά φλύαρη και το βιβλίο πολύ μεγάλο. Ήταν 600+ σελίδες, κατάφερα να φτάσω στο ένα τρίτο αν θυμάμαι καλά πριν το παρατήσω γιατί ένιωθα πως απλά επαναλάμβανε το ίδιο πράγμα τόσες και τόσες σελίδες και θα συνέχιζε να το επαναλαμβάνει για άλλες τόσες ακόμα. Και είχε και διάφορες ακόμα αποτυχημένες "συγγραφικές λογικές". Μακριά.

Αγαπημένο είδος λογοτεχνίας;
The following user(s) said Thank You: Αγγελική Γοργορίνη

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Mar 2017 16:10 - 20 Mar 2017 16:11 #195594 by Αγγελική Γοργορίνη
Κι αυτή δύσκολη ερώτηση. :P Έχω μια μεγάλη αγάπη για τα κλασικά αστυνομικά, τύπου Αγκαθα Κρίστι. Αλλά επίσης τον τελευταίο χρόνο διαβάζω κυρίως διηγήματα κλασικής λογοτεχνίας ή νεότερης του 20ού αιώνα, που έχουν σαν θέμα τους την ψυχοσύνθεση ανθρώπων και κινούνται ρεαλιστικά στο χωροχρόνο. Οπότε σαν αγαπημένα θα πω αυτά τα δύο, χωρίς να σημαίνει ότι δε διαβάζω κι άλλα είδη.

Ποια είναι τα βασικότερα κριτήρια με τα οποία επιλέγεις να αγοράσεις ένα βιβλίο?

“What do you fear, lady?" [Aragorn] asked.
"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”
Last edit: 20 Mar 2017 16:11 by Αγγελική Γοργορίνη.
The following user(s) said Thank You: Νικολής Ασημάκης

More
20 Mar 2017 16:40 #195596 by Νικολής Ασημάκης

Dovahkiin wrote: Κι αυτή δύσκολη ερώτηση. :P Έχω μια μεγάλη αγάπη για τα κλασικά αστυνομικά, τύπου Αγκαθα Κρίστι. Αλλά επίσης τον τελευταίο χρόνο διαβάζω κυρίως διηγήματα κλασικής λογοτεχνίας ή νεότερης του 20ού αιώνα, που έχουν σαν θέμα τους την ψυχοσύνθεση ανθρώπων και κινούνται ρεαλιστικά στο χωροχρόνο. Οπότε σαν αγαπημένα θα πω αυτά τα δύο, χωρίς να σημαίνει ότι δε διαβάζω κι άλλα είδη.

Ποια είναι τα βασικότερα κριτήρια με τα οποία επιλέγεις να αγοράσεις ένα βιβλίο?

Πρώτο βήμα τίτλος. Αν θεωρώ πως είναι είδους που ίσως με ενδιαφέρει, το βγάζω από το ράφι.
Δεύτερο βήμα εξώφυλλο. Αν είναι όμορφο, κατά προτίμηση κάποια επική ζωγραφιά, κερδίζει πόντους σίγουρα.
Τρίτο βήμα περίληψη. Τη διαβάζω για να καταλάβω για τι πράγμα μιλάει, τι είδους είναι κλπ.
Τέταρτο βήμα ξεφύλλισμα και ίσως μια ματιά στα περιεχόμενα. Να δω τι font είναι τα γράμματα, μέγεθος κεφαλαίων κλπ.

Στην τελική διαλέγω κυρίως με βάση το τρίτο βήμα, αλλά και τα άλλα τρία μαζί μπορούν να δώσουν ή να αφαιρέσουν πόντους. Π.χ. αν ένα θέμα είναι κλασικό σαν περίληψη, μπορεί να ψηθώ να το αγοράσω αν έχει γαμάτο εξώφυλλο και τίτλο.

Αγαπημένο είδος εξωφύλλων σε βιβλία, άλμπουμς κλπ; Εμένα ισχύει το ίδιο με παραπάνω. Έχω μια μεγαλύτερη εκτίμηση στη ζωγραφική από ότι στα πιο μοντέρνα που αφορούν κυρίως φωτογραφία και επεξεργασία.

More
20 Mar 2017 17:08 #195598 by Αγγελική Γοργορίνη
Κι εμένα με τραβάει περισσότερο αν έχει μια ωραία ζωγραφιά παρά να έχει μια φωτογραφία. Προσθέτει αρκετά παραπάνω το πρώτο. Βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως με το εξώφυλλο απ' το βιβλίο "Το Άρωμα" του Πάτρικ Ζίσκιντ της έκδοσης του 2001 που είναι πολύ artistic.

Πού και πώς απολαμβάνεις περισσότερο την ανάγνωση ενός βιβλίου?

"A cage," [Éowyn] said. "To stay behind bars, until use and old age accept them, and all chance of doing great deeds is gone beyond recall or desire.”

More
20 Mar 2017 20:09 #195607 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

Dovahkiin wrote: Κι εμένα με τραβάει περισσότερο αν έχει μια ωραία ζωγραφιά παρά να έχει μια φωτογραφία. Προσθέτει αρκετά παραπάνω το πρώτο. Βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως με το εξώφυλλο απ' το βιβλίο "Το Άρωμα" του Πάτρικ Ζίσκιντ της έκδοσης του 2001 που είναι πολύ artistic.

Πού και πώς απολαμβάνεις περισσότερο την ανάγνωση ενός βιβλίου?

Οπουδήποτε μπορώ να διαβάσω βιβλία αλλά κυρίως στο γραφείο μου. Και ξάπλα στο κρεβάτι μ'αρέσει :p

Ποιος/ποια είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας;

More
21 Mar 2017 01:52 #195612 by Αγγελική Γοργορίνη
Θα πω τη βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας, την Αγκάθα Κρίστι. Ήταν πανέξυπνη για να μπορεί να γράφει τέτοια αριστουργήματα και κάθε της βιβλίο με αφήνει άφωνη. Προφανώς έχω κι άλλους συγγραφείς που θαυμάζω, αλλά τη συγκεκριμένη την έχω στην καρδιά μου.

Ποιες εκδόσεις συνήθως προτιμάς? Είτε λόγω πιστής μετάφρασης, είτε λόγω ωραίας γραμματοσειράς, εξώφυλλων κλπ ή γενικά για οποιονδήποτε λόγο.

More
21 Mar 2017 02:22 #195613 by Βασιλης Γαλανος
Μιας και τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω είναι γραμμένα στα Αγγλικά, θα προτιμώ πάντα τις πρώτες μη μεταφρασμένες εκδόσεις.Αφενός γλυτώνεις κάνα δεκάρικο αφού δεν είναι μεταφρασμένο, αφετέρου Ονόματα, αντικείμενα και περιοχές καθώς και το ύφος του κειμένου δεν αλλοιώνονται και σου προσδίδει καλύτερα την εικόνα του συγγραφέα.Επίσης σε βοηθάει να εξασκείς τα Αγγλικά σου.

Αγαπημένο παιδικό παραμύθι ή ανάγνωσμα?

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."

More
21 Mar 2017 09:18 #195617 by Παναγιώτης Πολυδεύκης

An arrow in the knee wrote: Μιας και τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω είναι γραμμένα στα Αγγλικά, θα προτιμώ πάντα τις πρώτες μη μεταφρασμένες εκδόσεις.Αφενός γλυτώνεις κάνα δεκάρικο αφού δεν είναι μεταφρασμένο, αφετέρου Ονόματα, αντικείμενα και περιοχές καθώς και το ύφος του κειμένου δεν αλλοιώνονται και σου προσδίδει καλύτερα την εικόνα του συγγραφέα.Επίσης σε βοηθάει να εξασκείς τα Αγγλικά σου.

Αγαπημένο παιδικό παραμύθι ή ανάγνωσμα?

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

Αγαπημένος κακός από παιδικά παραμύθια;
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
21 Mar 2017 14:22 #195629 by Βασιλης Γαλανος
Ο κακός λύκος.Να επιβιώσει προσπαθούσε ο δύσμοιρος :P

Χειρότερο είδος μουσικής(για σένα)?

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."

More
21 Mar 2017 14:24 #195630 by Αγγελική Γοργορίνη

An arrow in the knee wrote: Ο κακός λύκος.Να επιβιώσει προσπαθούσε ο δύσμοιρος :P

Χειρότερο είδος μουσικής(για σένα)?

Σωστή άποψη κι αυτή. :lol:

Τα σκυλάδικα...

Ποιο είδος μουσικής, ενώ το άκουγες μικρότερος/η, τώρα δεν το ακούς καθόλου ή σχεδόν καθόλου?