Metal Gear Solid 5 review
Μόλις ανέβηκε το review στο GameWorld.gr. Διαβάστε την αναλυτική μου άποψη στο σχετικό link.
Οφείλω να ομολογήσω ότι το Guns of the Patriots δεν μου άρεσε, εντούτοις όταν έπιασα πέρυσι στα χέρια μου το Ground Zeroes ενθουσιάστηκα, αφιερώνοντας δεκάδες ώρες προσπαθώντας να ολοκληρώσω τις αποστολές με το καλύτερο δυνατό ranking. Κατ' επέκταση περίμενα με ανυπομονησία το The Phantom Pain. H αποχώρηση του Kojima από την Konami μάλιστα με είχε βάλει σε κάποιες σκέψεις, καθώς δεν θα ήθελα με τίποτα η σειρά να κλείσει με έναν άδοξο τρόπο.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά που έβαλα το δισκάκι στο Xbox One όμως οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν εξανεμίστηκαν. Το σενάριο είναι απλά καθηλωτικό, εστώ κι αν δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο και παράλληλα δένει, αλλά και αλληλοσυμπληρώνει το ήδη υπάρχουν πλούσιο lore της σειράς. Στον τομέα του gameplay τώρα εκτίμηση απίστευτα την μεγάλη ελευθερία κινήσεων, καθώς προσωπικά δεν αισθάνθηκα να περιορίζομαι σε καμμία στιγμή, αντίθετα επιστράτευσα την εφευρετικότητα μου για να ολοκληρώσω όχι μόνο τα βασικά, αλλά και τα προαιρετικά objectives σε κάθε αποστολή. Το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Action-Adventures, αλλά και stealth games που έχω παίξει ποτέ. Νομίζω και οι περισσότεροι από εσάς έχετε πάνω κάτω την ίδια άποψη με μένα. Ως εκ τούτου το συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν αγοράσετε μόνο ένα game τον Σεπτέμβριο φροντίστε να είναι αυτό.