Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Game of the Year: Κανονισμοί & Απορίες

More
22 Dec 2013 20:41 #137726 by Άγγελος Γεωργαλής
Ειμαι (η μαλλον ημουν) μελος και στα δυο sites αλλα μετα απο αυτο που διαβασα σημερα στην κεντρικη τους σελιδα ημουν περιεργος να δω τι ειχε συμβει και μπαινω στο Gameworld οπου διαβασα την επεξηγηση του Μανου.

Σαφως και κανατε το καλυτερο που επρεπε να κανετε και για μενα με κερδισατε σημαντικα.Τα σχολια που γραφονται για σας ειναι υποτιμητικα.Προσωπικα ειμαι μελος τους χρονια κι αν δειτε στην 4η σελιδα σχολιων στην κεντρικη αναφερονται και σε αλλο περιστατικο οπου εκει κι αν ειχε γινει κατι αναλογο.Γενικα οι mods ειναι υπερ της πληρης ελευθεριας διαλογου κατι που σημαινει οτι αφηνουν ατομα μικρης ηλικιας να βριζουν και να προσβαλουν.

Επειδη τυχαινει να εχω διαβασει νομικα το αρθρο 57 του Αστικου Κωδικα "προστατεύει την προσωπικότητα του ανθρώπου από παράνομες προσβολές π.χ. της ζωής, υγείας, τιμής, ελευθερίας , εικόνας" και "Συγκεκριμένα, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του δικαιούται να ζητήσει α. άρση της προσβολής, β. παράλειψή της στο μέλλον, γ. ικανοποίηση της ηθικής του βλάβης και δ. υπό προϋποθέσεις αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη". Τα λογια ειναι περιτα.

Οποτε το topic που ανοιξαν απο την αρχη στο forum τους προσβαλει την Χριστιανα.Οσο για αυτα που γραφονται στην κεντρικη τους σελιδα εκει οι βρισιες ειναι ακομη χειροτερες.Ειναι σαν να μην υπαρχει moderator στο site αυτο.

Πραγματικα μονο αν το κυνηγησετε νομικα θα καταφερετε κατι και ο καθενας απο ολους αυτους ας αναλογιστει της ευθυνες του.Για τον χαρακτηριστιμο που ειπε ο Μανος για το ατομο εκεινο προσυπογραφω και με τα δυο χερια καθως τον παρακολουθω καιρο τωρα.

Και παλι μπραβο σε Μανο και Χριστιανα για τους χειρισμους σας.Καθε game site οφειλει να σεβεται το αλλο και να μην το κακοχαρακτηριζει κι εσεις κρατατε το επιπεδο ψηλα και χαιρομαι για αυτο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Dec 2013 22:10 #137737 by Λεωνίδας Κοτζιάς
Καλησπέρα κι από μένα.

Χωρις να εχω διαβασει τι εχει συμβει ελαβα σήμερα ένα email από τον Μάνο που εξήγησε για την διακοπή συνεργασίας με ένα site στο Game of the Year. Το συγκεκριμένο game site που βλέπω ότι δεν αναφέρει κανείς το όνομα (μάλλον για λόγους ανταγωνισμού ή νομικούς?) είναι εδώ και χρόνια έτσι δηλαδή τελείως ελεύθερο σε διάλογο σε βαθμό που όποτε υπάρχουν μπινελίκια ή παρεξηγήσεις θα πρέπει να τα βρουν οι χρήστες μεταξύ τους.

Το "Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου" που ειπωθηκε στην προηγουμενη σελιδα με βρισκει απολυτα συμφωνο οπως και η σταση σας που θα ήταν ανάλογη ενός σοβαρού game site. Δυστυχώς ορισμένα αγόρια εκεί δεν είχαν ποτέ κανόνες συμπεριφοράς και με λυπεί αυτό καθώς αδικούν τα ελάχιστα σοβαρά άτομα που έχουν απομείνει...και που με αυτά που γίνονται δεν νομίζουν να τους μείνουν και για πολύ.

Μάνο κάνατε αυτό που έπρεπε.Δεν ξέρω αν αξίζει να το κυνηγήσετε αλλά έχετε κάθε δικαίωμα όπως έγραψε κι ο προλαλησας να τους πειτε να αφαιρεσουν το οποιοδηποτε post που πιστευετε οτι σας εκθετει,απο βρισια μεχρι αναφορά και να φροντισετε να μην δημοσιευτει τιποτα στο μελλον."Χαιβανι" ο ενας,"αντιπαθέστατος και ψωνισμένος" ο αλλος.

Απορουσα τοσο καιρο γιατι εχουν ελαχιστα reviews και γιατι καποια εχουν σβηστει.Μου ελυσε καθε απορια ο Tanno και οσα διαβασα σημερα.Δεν αξίζει καν να ασχολείστε.Κάθε υγιής gamer μπορεί να βγάλει τα συμπερασματα του.

Συνεχιστε την καλη δουλεια που ξερετε. :)

More
22 Dec 2013 23:54 #137748 by Μάνος Γρυπάρης
Επίλογος
Ευχαριστούμε πολύ τους αναγνώστες για την υποστήριξη. Κάποιοι στείλατε προσωπικό email για αυτό και δεν θέλετε να το πείτε δημόσια πολύ απλά γιατί παρακολουθείτε και τα δύο forums. Σεβαστό. Τουλάχιστον το ότι είχαμε την υποστήριξη πολλών μελών του άλλου site δείχνει ξεκάθαρα ποια πλευρά είχε δίκιο. Η πλάκα είναι ότι από το άλλο site δημιούργησαν κι ορισμένα ψεύτικα accounts με ονόματα τύπου "koulis" "NinteNikos" (άτυχες εμπνεύσεις) και ημερομηνία εγγραφής σημερινή, έτσι για να σχολιάσουν κάποια εξτρά άτομα κι όχι τα ίδια 7-8 που βρίσκονται παντού.

Κάθε λογικά σκεπτόμενος μπορεί να καταλάβει ότι το να ξεκινάει ένα site προσωπική επίθεση από το forum του προς συντάκτες άλλου game site είναι ότι χειρότερο την στιγμή που δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα.

Τονίζω και πάλι ότι όσοι συμμετείχαν από άλλο site για τα δώρα χωρίς κλήρωση, πέραν των GameWorld και PS4Forums θα πρέπει να ξαναδηλώσουν συμμετοχή καθώς με το τρίτο site η συνεργασία έχει διακοπεί.

Αποστολή δώρων
Τα δώρα του Game of the Year θα αποσταλούν όλα την πρώτη εβδομάδα του 2014, δηλαδή όσοι μένετε Αθήνα θα παραλάβετε την πρώτη "φουρνιά" δώρων την Δευτέρα 30/12. Θα ειδοποιηθείτε με μήνυμα για την διεύθυνση παραλαβής. Για όσους διαμένουν εκτός Αθήνας, οι αποστολές θα γίνουν επίσης την πρώτη εβδομάδα οπότε θα τα παραλάβετε περίπου την δεύτερη εβδομάδα του έτους.

Σχετικά με το αν θα γίνει εκδήλωση ή όχι με απονομή βραβείων, κάτι που σχεδιάζαμε φέτος, δεν το γνωρίζουμε ακόμη δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, καθώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το μπάτζετ του site στον τομέα των Reviews, σε εξοπλισμό στούντιο κτλ. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
23 Dec 2013 00:31 - 23 Dec 2013 00:56 #137750 by Γεωργιος Κωνσταντακελης
τα site της νιντεντο γενικώς ελκύουν όλες τις ηλικίες, από πολύ μικρά παιδιά, έως και την δικια μου γενιά που ξεκίνησε με ένα atari 2600-nes-master system και game boy.
Με αποτέλεσμα μια επιπλέον χαλαρότητα στην ποιότητα μηνυμάτων, θα έλεγα ότι επιβάλετε, αλλά τουλάχιστον με μεγάλη προσοχή για να μην προσβάλλονται τα μικρότερα σε ηλικία μέλη του φόρουμ.

Τώρα ως έχει, η δημιουργία θεμάτων σε φόρουμ, για ένα γεγονός το οποίο βγήκε σε τηλεοπτικά κανάλια, άρα δημόσια. Δεν μου δίνετε εμένα ως παρατηρητής, θεατής από κάτω να σχολιάσω αυτό το οποίο δημεύτηκε? Αρα πιστεύω οτι δεν κολλά πουθενά καμία δεοντολογία, στο οτι μονο το νιντι έβγαλε θέμα για την εκπομπή. Απλα περιοριζόμαστε σε 1-2 άτομα τα οποία σχολίασαν άσχημα.

Εαν η εκπομπή ήταν επιτυχημένη, σουπερ, δηλαδή έβγαινε κάτι το πολύ καλό και θετικό ως αποτέλεσμα και όπως πάντα 1-2 Κασσάνδρες έλεγαν την κακία τους, πάντα υπάρχουν Κασσάνδρες και στα καλά και στα κακά. Θα μιλούσαμε για δεοντολογίες τότε? Θα το κρύβαμε? Εγώ πιστεύω ότι έγινε-έγινε. Και αυτό που έγινε, αναδεικνύει μια έλλειψη στον ελλαδικό χώρο.

Εγώ γενικά δεν γράφω ούτε εδω αλλά ούτε και στο νιντι, φαίνετε άλλωστε, είμαι γραμμένος από το 10 και δεν έχω ούτε 20 comment, στο άλλο έχω ακόμη λιγότερα. Γράφομαι για να ενημερώνομαι με newsletters. Έχω και πρόβλημα γραφής με αποτέλεσμα αποφεύγω.

Σίγουρα δεν είναι το τηλεοπτικό κανάλι που εχουμε έλλειψη και στο παρελθών επεχείρησαν να φτιάξουν κανάλι για βίντεο παιχνίδια και ήταν αποτυχία, τα σταμάτησαν. Στο εξωτερικό αναδεικνύουν και το κακό αλλά και το καλό στα βίντεο παιχνίδια.
Ένα παράδειγμα η περίπτωση μου που χαρακτηρίζετε ως αναπηρία (δυσλεξία). Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που είναι δυσλεκτικά και πετανε τα βιβλία (όπως πάντα) και παίζουν ΜΟΝΟ βίντεο παιχνίδια, δεν διαβάζουμε γιατί δεν το έχουμε ανάγκη, υπερβολικά βαρετό και απεχθές να διαβάζουμε, αλλά θα μου πεις έτσι όπως τα έχουν κάνει τα βιβλία, από μόνο του είναι απεχθές και για τους φυσιολογικούς (χαχα). Εξελίσσονται σε υπέρ ευφυή και υπέρ προφορικά παιδιά! Εγώ από το 85 που παίζω παιχνίδια, άθελα μου εξελίχτηκα μόνος μου, χωρίς διάβασμα.

Εαν ήμουν εγώ στην εκπομπή θα έπαιρνα το βήμα, θα σταματούσα το παραμύθι που προσπάθησε η "μυθική" σειρήνα αυτή να πλέξει (Ανιτα), θα εξέφραζα τον πραγματικό λόγο που με κάλεσαν εκεί και θα έφευγα. Θα άφηνα και το " ταξίαρχο" και την Ανιτα ξεκρέμαστους. Πιστεύω δεν υπήρξε καλός χειρισμός, βγήκε λάθος μήνυμα.
Τώρα ως έχει όλες της πληροφορίες τις ολης υποθεσεις και όλα τα μηνύματα σε αυτό και σε όλα τα φόρουμ, δεν τα διαβάζω όλα και δεν απαντώ σε κανένα με το μήνυμα αυτό, την άποψη μου γράφω. Με βάση τα δεδομένα που μου δίνονται.

με λίγα λόγια, όταν έχω να διαβάσω ένα κείμενο όπως αυτό που έχω γράψει εγώ τώρα... Διαβάζω λίγο από την αρχή, λίγο στην μέση, λίγο στο τέλος και παίρνω μια γεύση περί τίνος επρόκειτο... Συγγνώμη εαν δεν τα διαβάζω όλα σας τα μηνύματα.. και δεν απαντώ...

Αυτά είχα να πω, καλά Χριστούγεννα.
Last edit: 23 Dec 2013 00:56 by Γεωργιος Κωνσταντακελης.

More
23 Dec 2013 00:50 #137751 by Μάνος Γρυπάρης

ermacos wrote: Δεν μου δίνετε εμένα ως παρατηρητής, θεατής από κάτω να σχολιάσω αυτό το οποίο δημεύτηκε?

Σου έχουμε επαναλάβει όλοι τα ίδια πράγματα αρκετές φορές:
- Από την στιγμή που 3 άτομα έβρισαν την συντάκτριά μας, άλλοι 2 την ειρωνεύτηκαν κ.ο.κ. το θέμα έπρεπε να αφαιρεθεί. Όχι, δεν το επιτρέπουμε γιατί δεν έγινε απλά "συζήτηση" αλλά "προσβολή προσωπικότητας" της συντάκτριας. Δες τα προηγούμενα μηνύματα αναγνωστών, πιστεύω όλοι το παρατήρησαν!
- Το άλλο forum όπου λες ότι έγινε κουβέντα δεν είναι game forum. Αναφέρθηκα καθαρά και μόνο σε game forums. Μάλιστα επειδή στην ανακοίνωσή μας γράψαμε ότι το θεμα θίχτηκε μόνο από εκείνους, ο Vetus πήγε και άνοιξε topic και αλλού (μία εβδομάδα μετά την εκπομπή!) έτσι για να αποδείξει ότι το θέμα "συζητήθηκε" και σε άλλα forums.
- Οι "κανόνες δεοντολογίας" είναι ότι "Όταν συνεργάζεσαι με κάποιο game site και στο forum σου αναγνώστες βρίζουν συντάκτες οφείλεις να ενημερώσεις τον συνεργάτη σου". Σε αυτούς αναφέρομαι. Λυπάμαι που στο λέω αλλά 10 χρόνια δουλεύω ως αρχισυντάκτης σε αυτό ή σε άλλα sites και ποτέ δεν είχε τύχει ανάλογη περίπτωση. Και μάλιστα διάβασα κάπου σε μήνυμα ότι έχει ξαναγίνει στο παρελθόν διαμάχη με άλλο game site, οπότε τώρα αρχίζουμε να συνθέτουμε τα κομμάτια του παζλ. Ο cloud το ανέφερε συγκεκριμένα.

Έχω και πρόβλημα γραφής με αποτέλεσμα αποφεύγω.

Μια χαρά γράφεις, σοβαρά. Να σχολιάζεις συχνότερα. :D

Εαν ήμουν εγώ στην εκπομπή θα έπαιρνα το βήμα, θα σταματούσα το παραμύθι που προσπάθησε η "μυθική" σειρήνα αυτή να πλέξει (Ανιτα), θα εξέφραζα τον πραγματικό λόγο που με κάλεσαν εκεί και θα έφευγα. Θα άφηνα και το " ταξίαρχο" και την Ανιτα ξεκρέμαστους. Πιστεύω δεν υπήρξε καλός χειρισμός, βγήκε λάθος μήνυμα.

Είσαι off-topic, το θέμα μας εδώ είναι το Game of the Year. Ότι αφορά την εκπομπή τα είπε η Χριστιάνα στο άρθρο της . Έχει πει λοιπόν κατ' επανάληψη ότι λόγω του συμφωνητικού που υπέγραψε δεν μπορούσε να αποχωρήσει γιατί θα αποτελούσε "προσβολή προς την παρουσιάστρια και την εκπομπή". Επίσης την άφησαν να μιλήσει 2 λεπτά πριν και 2 λεπτά μετά το τηλεφώνημα. Αμέσως μετά την διέκοψαν γιατί δεν ήθελε να κάνει τα "χατήρια" της παρουσιάστριας συνεπώς δεν πρόλαβε να πει και τίποτα! Για περισσότερα μπορείς να ρωτήσεις και την ίδια .

Ξαναλέω ότι το θέμα μας είναι το Game of the Year. Σε καμία των περιπτώσεων κανένα game site δεν θα κρατούσε συνεργασία με άλλο game site όταν στο forum του εξυβρίζεται συντάκτης. Όποιος κι αν ήταν στη θέση μου το ίδιο θα έκανε. Εδώ δεν εξετάσαμε τι έγινε την προηγούμενη Κυριακή αλλά την Τετάρτη που μας πέρασε όταν και άνοιξε το topic. Και πιστεύω ότι το καλύψαμε πλήρως το θέμα.

Καλά Χριστούγεννα και σε σένα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
23 Dec 2013 00:58 #137752 by Γεωργιος Κωνσταντακελης
τα γράφω σε word και τα διαβάζω 10 φορές το κάθε ένα και διορθώνω! Γιαυτό και κάνω πολλά edit.
τα γράφω κομματάκι κομματάκι.. λολ

More
23 Dec 2013 01:05 #137754 by Petros
Σε όλη αυτην την ιστορία κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να παραδεχτούν το λάθος τους που έκαναν. Πάντως δείχνουν λίγο ανεύθυνοι αλλα στο κάτω κάτω βρε παιδιά όλοι μια κοινότητα ήμαστε που μας ενώνει ένα πράγμα τα Games. Αντί λοιπόν να τα βρίσκουμε σαν πολιτισμένη άνθρωποι σφαζόμαστε μεταξύ μας. Βέβαια όταν ο άλλος δεν το καταλαβαίνει τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτό. Πάντως καλά κάνατε και διακόψατε την συνεργασία, αν δεν μπορούσατε να τα βρείτε τότε άστο δεν πειράζει δεν νομίζω να χάλασε και ο κόσμος.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
23 Dec 2013 15:09 #137789 by Konstantinos Triantafyllou
Αναμενόμενο κι είχα στείλει στο Mανο mail όταν το ανακοινώσατε ότι δεν είναι και τόσο καλή ιδέα για partners.Μιλάμε ισως για το χειρότερο game community...είχα μπει μόνο λίγες φορές κι είδα μόνο forum..από ειδήσεις και ειδικά reviews ήταν dead.Ορισμένα άτομα εκεί μέσα μ αυτα που γραφουν νομισουν οτι μπορουν να βριζουν τους πάντες.Τώρα για την ανακοινωση που βαλαν...ε εκεί γελάμε!Βρήκα το topic που λέτε και λοιπόν το "χαιβανι" που είπαν ότι έσβησαν από τον funkykong84 είναι κανονικά στη δεύτερη σελίδα ενώ στο τέλος συνεχίζουν και βρίζουν!Ψέυτες δεν λες τίποτα!

Τελος παντων τελος καλο ολα καλα δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο.Έτσι κι αλλιως η Nintendo δυστυχώς έχει πάρει τα κάτω της μαζί κι αυτοί.Το Gameworld πιστεύω ότι έχει αποδείξει την αξία του και δεν πρέπει να ασχολείται με τέτοια. :wink:

More
23 Dec 2013 20:08 #137822 by Σταύρος Δήμου
Με λυπεί το γεγονός το συγκεκριμένο.
Είμαστε μια τόσο μικρή κοινότητα εμείς οι gamers στην Ελλάδα,και αντιμετωπίζουμε ήδη 'πόλεμο' όπως φάνηκε στην γνωστή εκπομπή από μερίδα ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, και αντί να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι, υπάρχουν κάτι κόντρες που διχάζουν την ήδη μικρή κοινότητα σε μικρά κομματάκια.

More
23 Dec 2013 21:04 #137827 by Thanos Petridis
Δεν σκοπευα να σχολιάσω γιατί λένε ότι όσο κάνεις διαφήμιση σε κάποιον τόσο δυναμώνει.Με το Gameworld φάνηκε ότι πολλοί θέλησαν να το κάνουν αυτό και τελικά το δυνάμωσαν.

Απλά πήρε το μάτι μου κάτι.Αρχισυντάκτης γνωστού site σας διακωμωδεί συνέχεια στο facebook profile του.Μια πιαστηκε σημερα με έκφραση του Μάνου και μία το προηγούμενο σκ με την Χριστιάνα.Πραγματικά τραγικός.Μάνο σου έστειλα PM για αυτό.

Ξεχνάει πάντως τις παλιές καλές εποχές που συντάκτης του ζύγιζε τα τροφοδικά turbo-x για να δει ποιο είναι το καλύτερο και γέλαγε όλη η Ελλάδα μαζί του.

Τεσπα άντε καλά χριστούγεννα και καλές γιορτές παιδιά!Και καλή μας επιτυχία στο Game of the year!