Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Game of the Year: Κανονισμοί & Απορίες

More
22 Dec 2013 03:51 #137652 by Αθανάσιος Βουτσίνος
Δεν ήταν απαραίτητο να του πεις να σβήσει το συγκεκριμένο σχόλιο. Αντιθέτως, ο άλλος που το έγραψε εκτίθεται και μόνος του (μία βρισία που θα ξεστόμιζε θα ήταν απόδειξη της ζωώδη νοημοσύνης του και όλοι θα έβλεπαν πόσο ζώο είναι και θα τον απέφευγαν). Εγώ ήμουν συντάκτης κι αποχώρησα από αυτό κι έσβησα (δείτε και μόνοι σας) ΟΛΑ τα reviews που έγραψα εκεί. Ως μέλος έχεις τη δυνατότητα να επεξεργάζεσαι τα άρθρα σου (όχι όμως άλλων μελών). Εγώ αποχώρησα για ευνόητους λόγους και αυτό αφορά προς το πρόσωπο των διαχειριστών του εν λόγω site. Ηθικά, δεν ήθελα να μείνουν τα reviews μου σε site που το ελέγχουν κάποιου που έχουν (edit) συγκεκριμένη ιδεολογία.

Συμπάσχω με την Χριστιάννα για τον Γολγοθά που πέρασε και επιρρίπτω την μέγιστη ευθύνη στον Alpha, γιατί αυτό το κανάλι το ελέγχει ΞΕΝΟΣ (γνωρίζω ποιος είναι και από που είναι) κι όχι Έλληνας, έξου και η περίεργη συμπεριφορά τους μπροστά στην Χριστιάννα και σε όλους τους Έλληνες gamers. Στη θέση της δε θα πήγαινα, βάσει της έρευνας που έχω κάνει και βάσει τα όσα βιώσατε κι εσείς οι ίδιοι ως απόδειξη. Δυστυχώς, όλα, μα όλα τα κανάλια είναι το ίδιο τραγικά και ξεφτιλισμένα σαν τον Alpha και δεν έχουν κανένα κύρος και καμία αξία εμπιστοσύνης.

Λίγος σεβασμός να υπήρχε, βρε παιδί μου, και όλα θα ήταν μελί-γάλα. Αρκούσε να του πεις του διαχειριστή του site να ζητήσει τον ίδιο τον δημιουργό του post αυτού να το σβήσει και να ζητήσει συγγνώμη και την επόμενη φορά να μην επαναληφθεί, όχι όμως με απειλές και μηνύσεις. Ή άμα θέλατε, να βάζατε κανόνα ότι θα μπορούσατε να τους αποκλείσετε από τον εν λόγω διαγωνισμό, διότι ύβρισαν όχι μόνο την κοπέλα, αλλά και τον διοργανωτή τον ίδιο, άρα αποκλεισμός λόγω ύβρης.

Απλά.

Τις καλημέρες μου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Dec 2013 04:47 #137658 by Μάνος Γρυπάρης

Tanno wrote: Δεν ήταν απαραίτητο να του πεις να σβήσει το συγκεκριμένο σχόλιο. Αντιθέτως, ο άλλος που το έγραψε εκτίθεται και μόνος του (μία βρισία που θα ξεστόμιζε θα ήταν απόδειξη της ζωώδη νοημοσύνης του και όλοι θα έβλεπαν πόσο ζώο είναι και θα τον απέφευγαν). Εγώ ήμουν συντάκτης κι αποχώρησα από αυτό κι έσβησα (δείτε και μόνοι σας) ΟΛΑ τα reviews που έγραψα εκεί. Ως μέλος έχεις τη δυνατότητα να επεξεργάζεσαι τα άρθρα σου (όχι όμως άλλων μελών). Εγώ αποχώρησα για ευνόητους λόγους και αυτό αφορά προς το πρόσωπο των διαχειριστών του εν λόγω site. Ηθικά, δεν ήθελα να μείνουν τα reviews μου σε site που το ελέγχουν κάποιου που έχουν (edit) συγκεκριμένη ιδεολογία.

Εκπλήσσομαι για αυτά που λες προς το τέλος για την συγκεκριμένη ιδεολογία τους και μάλιστα είδα στο Facebook προφίλ ενός moderator τους links που παρέπεμπαν σε τέτοια άρθρα, αλλά κάνω επεξεργασία το post σου για να μην έχουμε νομικά θέματα. Δεν το έχω ψάξει το θέμα όμως για την συγκεκριμένη κοινωνία ανθρώπων για να σου πω και δεν με αφορά. Αν ισχύει που δεν το γνωρίζω, σε κάτι τέτοια θα πρέπει να είναι ουδέτεροι. Μου κάνει επίσης εντύπωση που οι περισσότεροι διαχειριστές του site αυτού δεν γράφουν το πλήρες όνομά τους στο Facebook, αν και...δικαίωμά τους είναι στην τελική χωρίς να σημαίνει κάτι απαραίτητα.

Για το αν έπρεπε ή όχι να σβηστεί κάποιο σχόλιο: Θεωρώ ότι όταν συνεργάζεσαι με κάποιον οφείλει να σε προστατεύει από κακόβουλα σχόλια που γράφονται στο forum του. Είναι δυνατόν π.χ. εμείς που συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια με τον SentraFM να επιτρέψουμε να αποκαλέσει κάποιος στο forum μας π.χ. "Γραφικό" ένα σημαντικό στέλεχός του; Η τουλάχιστον θα ενημερώναμε άμεσα τον σταθμό για το τι θα να κάνουμε, καθότι συνεργάτες.

Αυτά ειλικρινά δεν τα έχω ξαναδεί πουθενά στα 10 χρόνια που είμαι στο χώρο.
- Συνεργάζεσαι με κάποιον, τον βρίζουν στο forum σου κι εσύ δεν του λες τίποτα.
- Το βρίσκει ο άλλος, σου λέει να το σβήσεις κι εσύ το παίρνεις ως "εντολή". Μα είναι απλό. Δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ δύο sites όπου στο forum του ενός θα εξυβρίζονται συντάκτες του άλλου. Πόσο πιο αυτονόητο; Ο χαρακτηρισμός φυσικά δεν αφορούσε όλους τους αναγνώστες που έχουν αλλά έναν συγκεκριμένο αναγνώστη που μας εξύβρισε. Κι όλο αυτό στην τελική ήταν προσωπική συνομιλία σε στιγμή που είχα (και έχω) δυσαρεστηθεί για την απαράδεκτη στάση του συγκεκριμένου gaming community που γνωρίζει ότι γράφονται τόσο άσχημα σχόλια στο forum του και τα αφήνει ελεύθερα εν γνώση του. Φανταστείτε ο καθένας που έχει διαφωνία με κάποιον στο Facebook να καταγράφει τις προσωπικές συνομιλίες με σκοπό να τις δημοσιεύσει και παράλληλα να είναι τέρας ψυχραιμίας σε αυτές ώστε να δικαιωθεί. Αν ήταν έτσι τότε θα είχαν σφαχτεί εταιρείες, θα είχαν κλείσει οικογένειες και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά στο post, ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν πρόκειται να σβήσουν κάτι γιατί δεν κάνουν moderate. Πραγματικά ξέρω απειροελάχιστα forums στην Ελλάδα που δεν κάνουν moderate. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος, να βρίζει με ονοματεπώνυμο και το μήνυμα να διατηρείται ανέπαφο.

Τέλος, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε συγκεκριμένα άτομα από τον διαγωνισμό γιατί το να ελέγξουμε όσα γράφονται είναι χρονοβόρα διαδικασία. Όσο για τον χρήστη που "Υποτίθεται ότι γράφτηκε" σε αυτούς μόνο και μόνο για να πει την άποψή του, από ψέματα πάμε καλά το τελευταίο 24ωρο. :D

Όπως και να 'χει ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
22 Dec 2013 13:53 #137685 by Γεωργιος Κωνσταντακελης
τι έγινε βρε παιδιά.. λολ
Εγώ είμαι μέλος και στα 2 και σε εσάς και στο νιντι... Σε εσάς για general gaming στο νιντι γιατί γουστάρω την νιντεντο... Μην τρελαίνεστε όλοι μαζί, δεν είμαστε εμείς άλλοι και εσείς άλλοι... ακούγετε αστείο.

εγώ είχα δουλειές, σήμερα έλαβα μαιλ και προσπάθησα να καταλάβω τι εχει γίνει... τώρα δηλαδή με όλα τα λικε, μηνύματα κτλ, έχασα την συμμετοχή μου?

:kl1o8wap

More
22 Dec 2013 15:13 #137697 by Βασίλης Καλφούντζος
Καλησπέρα,

Δες αναλυτικά όσα είπε η Χριστιάνα για τον Alpha . Η εμφάνιση της Lara είναι από το Game Maniacs: Season 2 trailer.

Αυτό που κρατάμε από το Game of the Year, όπως είπε κι ο Μάνος, είναι ότι το συγκεκριμένο site είναι το μόνο που άνοιξε topic στο forum του για το θέμα αυτό όπου πάνω από τους μισούς αναγνώστες του εκφράζονταν αρνητικά προς την Χριστιάνα. Συν τoις άλλοις το site έχει γράψει το τελευταίο 24ωρο ένα σωρό αίσχη και προς τον Μάνο οπότε καταλαβαίνεις ότι απουσιάζει εντελώς το επίπεδο.

Αντίθετα, ο Μάνος ζήτησε το αυτονόητο με προσωπικό μήνυμα. Να διαγραφούν τα μηνύματα που μείωναν την προσωπικότητά μας ως site και τα οποία γνώριζαν οι moderators και δεν μας είχαν ενημερώσει. Το όλο σκηνικό με τις βρισιές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σηκώνει μέχρι και μήνυση για προσβολή προσωπικότητας. Δεν νοείται να προσβάλεις κάποιον με ονοματεπώνυμο και να μένει αυτό έτσι. Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.

[align=center] GameWorld Facebook page [/center]

More
22 Dec 2013 15:21 #137698 by Θοδωρής Κώτσελας
Μανο,μαζι σου.πηρες την σωστη αποφαση.το κορυφαιο ειναι οτι παρεξηγηθηκαν επειδη τους ζητησες το αυτονοητο

More
22 Dec 2013 15:41 #137703 by Γεωργιος Κωνσταντακελης
δεν αντιλέγω, όμως για έναν που λαμβάνει ξαφνικά ένα μαιλ με όλο αυτό το υλικό ως πληροφορία, δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, για να βγάλεις μια άκρη.

από την άλλη όμως, δεν άνοιξε το θέμα, κάποιος moderator τους αρα δεν μπορούμε να λέμε, ότι είναι "το μοναδικό σιτε που κάνει συζήτηση για το θέμα αυτό"... Ένα μέλος το άνοιξε, για την εκπομπή. Και εγώ θα μπορούσα κάλλιστα να ανοίξω και εγώ κάπου ένα θέμα. Άρα δεν είναι το φόρουμ, η ιστοσελίδα το πρόβλημα, αλλά το τι ειπώθηκε από μερικά άτομα.

το έψαξα στο γουγλε να δω εαν το μοναδικό φόρουμ που έχει θέμα την Χριστιάνα με την Πανια, είναι το νιντι... Τελικός είναι γεμάτο το google...για ψάξτε. Αλλα εντάξει είναι όπως το πάρει ο καθένας. Είμαι και μεγάλος σε ηλικία... Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνετε κανείς, η Πανια ειναι τρελεγκο από default, η Χριστιανα δεν έπρεπε να πάει. Ολα είναι μια εμπειρία και να μην αγχώνετε η Χριστιάνα...

More
22 Dec 2013 15:59 #137705 by Μάνος Γρυπάρης
Ας αρχίσουμε από το σημείο μηδέν τότε.
17 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη ανοίχτηκε το topic στο forum τους. Ο ένας αποκάλεσε την συντάκτριά μας "χαϊβάνι", άλλοι την προσβάλουν, άλλος στην τελευταία σελίδα την βρίζει ακόμη χειρότερα κ.ο.κ.
Και το επίπεδό τους φαίνεται από τα σχόλια εναντίον μας στην είδηση που έχουν αναρτήσει. Εμείς εδώ δεν κάναμε δημόσιες αναφορές σε ονόματα.

ermacos wrote: από την άλλη όμως, δεν άνοιξε το θέμα, κάποιος moderator τους αρα δεν μπορούμε να λέμε, ότι είναι "το μοναδικό σιτε που κάνει συζήτηση για το θέμα αυτό"... Ένα μέλος το άνοιξε, για την εκπομπή. Και εγώ θα μπορούσα κάλλιστα να ανοίξω και εγώ κάπου ένα θέμα. Άρα δεν είναι το φόρουμ, η ιστοσελίδα το πρόβλημα, αλλά το τι ειπώθηκε από μερικά άτομα.

Δεν έχει καμία σημασία αν θα ανοίξει το θέμα moderator ή απλός αναγνώστης. Όπως είπα "είναι το μόνο game site όπου συζητήθηκε το θέμα γιατί όλα τα υπόλοιπα τήρησαν τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας". Γι' αυτό υπάρχουν και οι moderators. Αν μπει ενας αναγνωστης στο Gameworld και βρίσει κάποιον ανώνυμα κι από Proxy server το site φέρει ευθύνη κι εδώ θα γίνει η μήνυση αν κάποιος θίγεται.

το έψαξα στο γουγλε να δω εαν το μοναδικό φόρουμ που έχει θέμα την Χριστιάνα με την Πανια, είναι εκείνο... Τελικός είναι γεμάτο το google...για ψάξτε. Αλλα εντάξει είναι όπως το πάρει ο καθένας. Είμαι και μεγάλος σε ηλικία... Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνετε κανείς, η Πανια ειναι τρελεγκο από default, η Χριστιανα δεν έπρεπε να πάει. Ολα είναι μια εμπειρία και να μην αγχώνετε η Χριστιάνα...

Οχι, ξαναλεω, ειναι το μοναδικο game forum πιθανον και το μοναδικό forum. Δεν αναφέρομαι σε ειδήσεις που γράφτηκαν σε blogs και στα σχόλιά τους. Αναφέρθηκα σε κανονικό forum.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
22 Dec 2013 16:18 #137706 by Γεωργιος Κωνσταντακελης
ok δεν έχω γνώσει από κανονισμούς και δεοντολογίες σε φόρουμ, αλλά εαν μιλάμε για φόρουμ, μόνο 2 φόρουμ έχουν θέμα. Τουλάχιστον 2 φόρουμ βγάζει το γουγλε (+ το δικό σας 3).

αν και δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με την Ανιτα Πανια.

More
22 Dec 2013 16:58 #137708 by Γεώργιος Μανταφούνης
Όσοι έχουν καταλάβει τι έπαιξε με την Χριστιάνα πολύ απλά θα παραμείνουν σταθεροί στις απόψεις τους, οι υπόλοιποι ό,τι και να τους πεις δεν πρόκειται να καταλάβουν.

Εγώ έχω θέσει ως στόχο στη ζωή μου να μην ασχολούμαι με άτομα με iQ ζαμπονοτυρόπιτας, γι αυτόν τον λόγο άλλωστε και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τα εν λόγω άτομα από το συγκεκριμένο site.

Απλά τους εύχομαι αυτές τις Άγιες μέρες, το Άγιο Πνεύμα να τους φωτίσει και να προσδιορίσουν επιτέλους το σωστό και το ηθικό, και να αποβάλλουν από τον εαυτό τους το λάθος και το ανήθικο.

Αυτά από εμένα και καλές γιορτές!

More
22 Dec 2013 19:49 #137723 by Jester
Ας προσθέσω κι εγώ μία άποψη στις αρκετές ενδιαφέρουσες που διάβασα...Θα μου επιτρέψετε βέβαια να μην ασχοληθώ με το θέμα της εκπομπής του Alpha, καθώς νομίζω ότι αυτό το έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο σχετικό κείμενό της η Χριστιάνα.
Αναφορικά με τα διαδικτυακα fora λοιπόν και τη νέα διάσταση του "ζητήματος", θα μου επιτρέψετε δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, τα fora δίνουν βήμα σε κάθε έναν από εμάς για να εκφράσει δημόσια τις απόψεις του, να γίνει αρθρογράφος, σχολιαστής, κριτής. Συνεπώς, αποτελούν κατά τη γνώμη μου ένα σημαντικό "όργανο" δημοκρατίας. Ωστόσο, και περνάω στη δεύτερη παρατήρησή μου, τα fora όπως και όλα τα μέσα δημόσιας έκφρασης, καλώς, έχουν κανόνες! Άλλωστε και η δημοκρατία, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε (δεν αναφέρομαι σε αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση) έχει κανόνες. Και τους κανόνες τους έχει για να προστατεύεται.
Οι διαχειριστές των fora σαφώς και δεν είναι υπεύθυνοι για ό,τι γράφουν τα ανώνυμα πολλές φορές μέλη τους. Ωστόσο, οφείλουν να παρεμβαίνουν όταν κάποιοι υιοθετούν προσβλητικές συμπεριφορές προς τρίτους. Αλήθεια, είναι λίγες οι φορές που σκεφτήκαμε ότι δημοσιεύματα σε συμβατικά μέσα είναι απαράδεκτα και θα έπρεπε να ανασκευαστούν ή να ανακληθούν έπειτα από παρεμβάσεις των κατάλληλων φορέων; Δε νομίζω...τα παραδείγματα πολλά και κάποια πρόσφατα. Γιατί λοιπόν να αισθανθεί κανείς ότι του ζητούν να γίνει αντιδημοκρατικός όταν απλά του επισημαίνουν ότι πρέπει να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμόσει τους γενικά αποδεκτούς κανόνες του δημόσιου διαλόγου που ο ίδιος μάλιστα ως moderator διάλεξει να "υπηρετει"; Εδώ "με χάνετε" φίλοι του έταιρου site.
Τώρα όσον αφορά τη συνεργασία, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το κατάλληλο κλίμα δε βρίσκω νόημα στη συνέχισή της. Αυτό βέβαια είναι η άποψη ενός αναγνώστη, τα περεταίρω αφορούν τους διαχειριστές του κάθε site.
Συγγνώμη αν σας κούρασα! Καλές γιορτές κι από εμένα!

Τempora mutantur et nos mutamur in illis