Λοιπόν επειδή βλέπω υπάρχει πάλι κάποιο hype για το game, είτε λόγω της επικείμενης remaster edition, είτε λόγω του νέου mod Enderal, είτε επειδή κυκλοφόρησε η open beta του TES Legends να πω και εγώ δύο πραγματάκια.
Πρώτον, αυτό με το Legends. Παιδιά βγήκε η open beta και είναι αξιοπρεπέστατη με κάποιες ωραίες καινοτομίες για παιχνίδι καρτών και όχι απλώς ένας κλώνος του Hearthstone που φοβόμασταν. Σημείωση, δεν είναι το ίδιο casual με το HS.
Τώρα για τα mods. Αν και γενικά δε μόνταρα ποτέ ιδιαίτερα το Skyrim, όυτε τα προηγουμενα Elder Scrolls, εκτός από mods για καλύτερα γραφικά, το mod που μου έχουν προτείνει πάμπολλοι φίλοι μου και αξίζει είναι το
Falskaar
.
Συμβουλή-κανόνας για το modding. Πρωτού εγκαταστήσετε ένα mod πάντα backup το τελευταίο save. Ενώ θεωρητικά πολλά mod δεν επηρεάζουν το save file, στην πράξη ακόμη και το πιο απλό mod που βάζει στο παιχνίδι ένα όπλο μπορεί να το κάνει corrupt το save.
Επίσης για τους φαν της σειράς και των παιχνιδιών στρατηγικής και συγκεκριμένα το Medieval 2 Total War, υπάρχει mod με το χάρτη της Tamriel και τους αντίστοιχους στρατούς. Είναι το
The Elder Scrolls: Total War
. Επειδη το έχω παίξει αρκετά το συγκεκριμένο, να πω ότι στην τωρινή του κατάσταση μου φάνηκε σχετικά unbalanced, ενώ γενικά βρίσκεται σε πρόωρο στάδιο. Υπάρχει επίσης και το
Elder Kings
για το Crusaders King II και ένα αντίστοιχο mod στο steam workshop για το Civilization 5.
Μάνο βλέπω ξεκίνησες το Skyrim σε Legendary; Ξέρεις τι είναι ακόμη καλύτερο και το προτείνω σε όλους να το δοκιμάσουν κάποια φορά; Legendary με Permadeath· δηλαδή να κάνεις νέο χαρακτήρα και όταν πεθάνει διαγραφή το save. Για να δούμε πόσο θα αντέξετε γατάκια (ή μικρά Khajit αφού μιλάμε για Skyrim)
Άντε αφού με έπιασε και μένα το Hype, ξεκινάω και πάλι Morrowind με
Morrowind Overhaul
εννοείται. Ελπίζω αυτή τη φορά να το παίξω μεχρι το τέλος. Και για να μην αφήσω στην απ'έξω το αγαπημένο μου Oblivion, ορίστε και μια
λίστα με οδηγίες
με κάποια mods για γραφικά που το κάνουν σαν καινούργιο(δεν παίρνω τη ευθύνη για όλα τα περιεχόμενα mods, αλλά τα πιο πολλά από αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει όταν είχα μοντάρει μόνος μου το παιχνίδι).
Συνάδελφοι gamers, καλό κάψιμο.