Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows 10

More
17 Oct 2015 00:01 #169815 by Γιάννης Πετρόχειλος
Θεωρώ πολύ δύσκολο να ευθύνεται το λειτουργικό για το άνοιγμα φακέλων. Παρόλα αυτά, αν θες μπορείς μέσα στις πρώτες 29 μέρες να επιστρέψεις στο αρχικό λειτουργικό χωρίς format. Και έπειτα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση όποτε και όταν θες. Πάντως τις περισσότερες φορές τα αργά loads δημιουργούνται από το προφίλ του user. Αν γίνεται, δοκίμασε να κάνεις ένα νέο προφίλ να δεις αν συνεχίζει το ίδιο θέμα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Oct 2015 13:00 - 27 Oct 2015 13:33 #170241 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic Windows 10

Manos wrote: Το ότι έχεις ασύρματο Internet επηρεάζει γενικά να ξέρεις την ταχύτητα.
Τι PC εχεις? Διοτι καθε νεότερη έκδοση των Windows έχει μεγαλύτερη ανάγκη από resources.

Συγνώμη αλλά η καθυστέρηση που αντιμετωπίζει ο φίλος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες Μάνο. Του κολλάει του ανθρώπου, στην εμφάνιση του μενού με δεξί click. Τώρα όσων αφορά το HW ούτε κατα διάνοια να έχουν τα 10 θέμα ταχύτητας με παλιά PC. Έχω προσωπική εμπειρία σε φορητό manufacture date 2006 (ACER Aspire 9524WSMI) και σε ταμπλέτα 5ετίας TURBO X 450 με Αtom και 2GB RAM. Και τα δυο λειτουργούν κανονικά σε απόκριση. Για την ακρίβεια έχω την εντύπωση ότι με τα 10 είναι ποιο ελαφριά από τα 7. Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά των 10 είναι η βέλτιστη αξιοποίηση παλιού και αδύναμου HW. To πρόβλημα που περιγράφει ο φίλος έχει εμφανιστεί στο παρελθόν και στα 7 και στα 8/8.1.

Από τα λίγα που ξέρω, η απεικόνιση μενού, των φακέλων και γενικά του shell των windows, είναι δουλειά του GDI από 1985 ή GDI+ από XP και έπειτα (για fonts χρώματα κλπ) και του User Subsystem (για μενού, παράθυρα κλπ) για όσους γνωρίζουν.

Οι εγγενείς εφαρμογές windows πχ windows explorer δεν μιλάνε στην κάρτα γραφικών μέσω των drivers, όπως κάποιο άλλο πρόγραμμα ή ένα παιχνίδι. Το GDI αναλαμβάνει αυτό το ρόλο. Πάνω από αυτό έρχεται το User Subsystem για να ολοκληρώσει το αποτέλεσμα της απεικόνισης. Από τα 7 και έπειτα, το GDI+ έχει δυνατότες hardware acceleration.

Πηγη : MSDN

Φίλε TheLuckyShamrock, τελικά το έλυσες το πρόβλημα; Βοηθάει μια επανεγκατάσταση drivers καρτας γραφικών; Έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers; Μια τελευταία ιδέα που γνωρίζω (πέραν του Shell Extensions) είναι ένα απλό update των 10 και μετά reboot φυσικά. :dry: (άντε βγάλε άκρη το γιατί)
Last edit: 27 Oct 2015 13:33 by Myrmidon.

More
27 Oct 2015 17:49 #170253 by Christos Thomas
Replied by Christos Thomas on topic Windows 10
Το μονο θεμα που αντιμετώπισα στα win10, ειναι οτι δεν μπορώνα έχω σε παιγνιδια ήχο 5.1 μεσω οπτικής ίνας. Σε ταινίες BlueRay λειτουργει κανονικα το dolby μεχρι και 7.1, επειδή ο ηχος ειναι ηδη recorded σε τετοιο format. Σε games εχει ακομα θεμα, η microsoft προσπαθει να το διωρθωσει εδω και 3 μηνες. Ειναι θέμα windows και οχι θεμα drivers/software.
Επίσης, αρκετοι (οπως και εγω) έχουν θεμα με το kinect του XboxOne, που δεν αναγνωριζεται καθόλου.
Windows 8.1 ολα τα παραπανω λειτουργουν αψογα!

More
27 Oct 2015 18:57 - 27 Oct 2015 19:17 #170256 by Myrmidon

CThomas wrote: Το μονο θεμα που αντιμετώπισα στα win10, ειναι οτι δεν μπορώνα έχω σε παιγνιδια ήχο 5.1 μεσω οπτικής ίνας. Σε ταινίες BlueRay λειτουργει κανονικα το dolby μεχρι και 7.1, επειδή ο ηχος ειναι ηδη recorded σε τετοιο format. Σε games εχει ακομα θεμα, η microsoft προσπαθει να το διωρθωσει εδω και 3 μηνες. Ειναι θέμα windows και οχι θεμα drivers/software.
Επίσης, αρκετοι (οπως και εγω) έχουν θεμα με το kinect του XboxOne, που δεν αναγνωριζεται καθόλου.
Windows 8.1 ολα τα παραπανω λειτουργουν αψογα!

Σημαντικό αυτό που γράφεις. Δεν μας γράφεις όμως το configuration και την διάταξη από το PC προς τα ηχέια σου.

Γνωρίζεις ότι η οπτική δεν βγάζει true discreet 5.1/7.1 Σίγουρα η κάρτα σου θα βγάζει και coaxial. Δοκίμασες με coaxial; Μήπως σου γυρνάει στα παιχνίδια σε αυτό το mode αναγκαστικά, και δεν ακούς τίποτα από οπτική; To S/PDIF φέρει μόνο δύο κανάλια uncompressed ήχου PCM ή compressed 5.1/7.1 surround sound (πχ DTS audio codec, dolby κλπ); Δεν υποστηρίζει lossless formats (Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio) γιατί το bandwidth της ίνας είναι μικρό εν συγκρίση του HDMI για παράδειγμα. Στις ταινίες ο ήχος είναι compressed και οδηγεί αποκωδικοποιητή πριν τα ηχεία. Έχω τέτοια διάταξη στο σπίτι αλλά ο ήχος πάει από το PC με HDMI σε τηλεόραση (2η οθόνη) και η οπτική φεύγει απο την τηλεόραση (pass through) για να πάει στον αποκώδικοποιητή DTS/Dolby Prologic II (Creative GD580) και να "σπάσει" σε διακριτά κανάλια. ΠΡΟΣΟΧΗ : Παλιές LCD TVs κάνουν το DTS στέρεο, οπότε η διάταξη αυτή δεν δουλέυει σωστά, γιατί ουσιαστικά δεν πρόκειται για passthrough. Δεύτερο ομοαξωνικό καλώδιο πάει από μια Creative X-Fi Fatality Gamer Pro κατευθείαν στον GD580.Έχει 3 modes Gaming, Entertainement και Audio Creation και μπορείς σε κάθε ένα να επιλέξεις έξοδο ξεχωριστά. Έτσι στα παιχνίδια έχω coaxial 5.1 και στις ταινίες HDMI (pass through) σε οπτική 5.1. Φυσικά φροντίζω οι ταινίες να έχουν DTS ήχο εξ αρχής. Αλλά και Dolby Digital να έχουν όλα καλά. Όλα αυτά στα 7 γιατί 10 δεν έχω δοκιμάσει.

Δώσε μας λίγες πληροφορίες, πχ τι εννοείς όταν λες οτι προσπαθεί η MS να το φτιάξει; Eχεις link, στο στείλανε μεσω support;
Last edit: 27 Oct 2015 19:17 by Myrmidon.

More
27 Oct 2015 19:16 - 27 Oct 2015 19:17 #170258 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Windows 10
Εγώ παίδες έχω προεγκατεστειμένο στο Laptop μου το Windows 8.1 αλλά μου ζητάει activate windows (άρα και χωρίς λειτουργικό σύστημα να το αγόραζα ένα από τα ίδια) και δεν ξέρω κωδικό γιατί δεν υπάρχει πουθενά στην συσκευασία οπότε θα τα κάνω format και θα εγκαταστήσω πειρατικά, άρα θα μείνω με τα Windows 8.1 καθώς πειρατικά δεν γίνονται update σε windows 10.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 27 Oct 2015 19:17 by Blood Prince.

More
27 Oct 2015 19:35 #170260 by Myrmidon

Prince of Persia 30 wrote: Εγώ παίδες έχω προεγκατεστειμένο στο Laptop μου το Windows 8.1 αλλά μου ζητάει activate windows (άρα και χωρίς λειτουργικό σύστημα να το αγόραζα ένα από τα ίδια) και δεν ξέρω κωδικό γιατί δεν υπάρχει πουθενά στην συσκευασία οπότε θα τα κάνω format και θα εγκαταστήσω πειρατικά, άρα θα μείνω με τα Windows 8.1 καθώς πειρατικά δεν γίνονται update σε windows 10.

Θα πρέπει να βρεις το κλειδί των 8 πριν το upgrade με κάποιο utility πχ Νirsoft product key recovery

Mε το που θα κάνεις ενεργοποίηση στα 10 το κλειδί θα πάψει να ισχύει για τα 8 φυσικά.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
27 Oct 2015 21:52 #170282 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Χμμμ, ψιλοφοβάμαι αυτό με τα shell extensions. Έχω κάνει όλα τα απαιτούμενα updates. Σκέφτομαι ότι μπορεί να φτιάξει το πρόβλημα με κάποιο νέο update των Windows 10, αλλά αν δε λειτουργήσει αυτό, ίσως απλά να φτιάξω ένα νέο user προφίλ.

More
28 Oct 2015 16:38 #170318 by Christos Thomas
Στα windows 7 και 8.1 εχω κανονικα ηχο απο ολα τα ηχεια.
Config: οπτικη σε οπτικη creative inspire GD580
Στα windows 10 δεν μπορω να επιλέξω διαταξη ηχείων.Εχει μονο στερεο και Dolby. Αν επιλεξω το δευτεροκαι παω να κανω TEST SOUND εχω ενα ωραιοτατο σφαλμα. Σε ταινιες blueray/DVD/files o ηχος παιζει κανονικα και αλλαζει και το φωτακι στα ηχεια (φανταζομαι καταλαβες γτ ειδα εχουμε τα ιδια).
Το προβλημα ειναι στα games . Forum Link: answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardwar...2f-2fda-44e9-b22f-aeaa3f329958

More
29 Oct 2015 06:31 - 29 Oct 2015 07:17 #170344 by Myrmidon
Ω ναι, κατάλαβα. Εγω θα έμενα με το HDMI (ταινίες)/Coaxial (παιχνίδια) (δες φωτο HDMI για ταινίες) μέχρι να βρεθεί λύση. Επειδή δεν πρόκειται να διαβάσω 46 σελίδες στο link που έδωσες (ευχαριστώ πάντως), φαντάζομαι, από τα λίγα που διάβασα πρόκειται για το πρόβλημα Dolby Digital Live των 10, κάπως έτσι το ονομάζουν στα όσα βρήκα και με δική μου έρευνα. Πιστεύω ότι θα διορθωθεί με επερχόμενο update.

Πες μου μόνο σε παρακαλώ, πως κατάφερες να συνδέσεις 8 ηχεία, όπως περιγράφεις σε ένα σύστημα που έχει 6 (5.1), γιατί τόσες είναι οι έξοδοι από τον αποκωδικοποιητή/ενισχυτή στα GD580!!!!!! :whistle:

Technical specifications of Creative Inspire GD580

Attachments:
Last edit: 29 Oct 2015 07:17 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Christos Thomas

More
30 Oct 2015 20:59 #170434 by Christos Thomas
Δεν ξερω πως συμπερανες οτι εχω συνδεσει 8 ηχεια. Ισως επειδη εχω γραψει καπου 'ηχο 7.1', οποτε ζητω συγνωμη.
Εν συντομια, surround ηχος με coaxial και οπτικη δεν λειτουργει. Με αναλογική συνδεση (3.5 jack) ολα ειναι κανονικα (εκει μεχρι και 7.1 με ηχεια Creative Inspire P7800). Προς το παρων βολευομαι με stereo ηχο (απο display port) ετσι και αλλιως μεχρι να φτιαχτει το ολο θεμα.
Ευχαριστω παντως που ασχολησε με το θεμα Myrmidon. :D