Manos wrote: Το ότι έχεις ασύρματο Internet επηρεάζει γενικά να ξέρεις την ταχύτητα.
Τι PC εχεις? Διοτι καθε νεότερη έκδοση των Windows έχει μεγαλύτερη ανάγκη από resources.
Συγνώμη αλλά η καθυστέρηση που αντιμετωπίζει ο φίλος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λες Μάνο. Του κολλάει του ανθρώπου, στην εμφάνιση του μενού με δεξί click. Τώρα όσων αφορά το HW ούτε κατα διάνοια να έχουν τα 10 θέμα ταχύτητας με παλιά PC. Έχω προσωπική εμπειρία σε φορητό manufacture date 2006 (ACER Aspire 9524WSMI) και σε ταμπλέτα 5ετίας TURBO X 450 με Αtom και 2GB RAM. Και τα δυο λειτουργούν κανονικά σε απόκριση. Για την ακρίβεια έχω την εντύπωση ότι με τα 10 είναι ποιο ελαφριά από τα 7. Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά των 10 είναι η βέλτιστη αξιοποίηση παλιού και αδύναμου HW. To πρόβλημα που περιγράφει ο φίλος έχει εμφανιστεί στο παρελθόν και στα 7 και στα 8/8.1.
Από τα λίγα που ξέρω, η απεικόνιση μενού, των φακέλων και γενικά του shell των windows, είναι δουλειά του GDI από 1985 ή GDI+ από XP και έπειτα (για fonts χρώματα κλπ) και του User Subsystem (για μενού, παράθυρα κλπ) για όσους γνωρίζουν.
Οι εγγενείς εφαρμογές windows πχ windows explorer δεν μιλάνε στην κάρτα γραφικών μέσω των drivers, όπως κάποιο άλλο πρόγραμμα ή ένα παιχνίδι. Το GDI αναλαμβάνει αυτό το ρόλο. Πάνω από αυτό έρχεται το User Subsystem για να ολοκληρώσει το αποτέλεσμα της απεικόνισης. Από τα 7 και έπειτα, το GDI+ έχει δυνατότες hardware acceleration.
Πηγη :
MSDN
Φίλε TheLuckyShamrock, τελικά το έλυσες το πρόβλημα; Βοηθάει μια επανεγκατάσταση drivers καρτας γραφικών; Έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers; Μια τελευταία ιδέα που γνωρίζω (πέραν του Shell Extensions) είναι ένα απλό update των 10 και μετά reboot φυσικά.
(άντε βγάλε άκρη το γιατί)