Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows 10

More
29 Dec 2015 23:08 - 11 Oct 2016 13:00 #174349 by Μάνος Γρυπάρης
Αναβάθμιση σε Windows 10
Έβαλα Windows 10 και τελικά άξιζε.

Μου έλυσε προβλήματα αστάθειας με την κάρτα ήχου που επηρέαζαν γενικά την απόδοση του συστήματος. Το PC ρολάρει πιο γρήγορα.

Τα μόνα θέματα:
1)Το Quick Launch που προστίθεται πάλι όπως τα Windows 7 ( δείτε εδώ πως θα προσθέσετε το Quick Launch στα Windows 10 ).
2)Το Start Menu, στο οποίο δεν μπορούμε να βάλουμε manually όποια προγράμματα θέλουμε με drag & drop. Θα πρέπει να τα τρέξουμε, να εμφανιστούν στο "Most used" και μετά να τα κάνουμε drag & drop.
3)Δεν βλέπω στο Start Menu το "My Computer" ή έστω το "This PC". Έπρεπε να είναι προσβάσιμο με ένα κλικ.

Γενικά καμία σχέση με αυτό το χάλι των Windows 8, τα οποία ευτυχώς δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.
Επίσης να αναφέρω ότι ακόμα δεν έχω δει ασυμβατότητες με παλιά PC games.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 11 Oct 2016 13:00 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Dec 2015 23:55 - 30 Dec 2015 00:06 #174362 by Σταύρος Δήμου
Τα είχα δοκιμάσει το καλοκαίρι που βγήκαν, και τα έβγαλα σε 2 ώρες.

Αναρωτιέμαι, έχουν λυθεί τα εξής με κάποιο update ή όχι:

1. Το να μην έχουν τα παράθυρα τη διαχωριστική οριζόντια γραμμή που ξεχωρίζει το χώρο που άμα κάνεις κλικ μπορείς να σύρεις το παράθυρο, με το υπόλοιπο του παραθύρου.

2. Το να μην αλλάζει χρώμα το 'ενεργό' παράθυρο αν τύχει και έχεις πολλά παράθυρα ανοιχτά και κανένα μεγιστοποιημένο, για multitasking.

Αυτά τα 2 πράγματα μου έσπασαν πολύ τα νεύρα όταν είχα δοκιμάσει τα 10 στην αρχική τους μορφή. Φυσικά και κάποια άλλα όπως το αυτόματο κατέβασμα updates και λογισμικού τρίτων, και οι default ρυθμίσεις παρακολούθησης, αλλά αυτά είχα βρει τρόπους να τα λύσω και τότε (αν και κουραστικούς).

υ.γ. Αυτή τη στιγμή έχω τα 8.1 τα οποία είναι αρκετά καλύτερα από τα 8. Έχουν κλασσική desktop επιφάνεια εργασίας,την οποία μπορείς να τη κάνεις default, να σε ξεκινάει κατ' ευθείαν εκεί όταν ανοίγεις τον υπολογιστή, και στο start menu μου δίνει την δυνατότητα να βάλω shortcuts, και έβαλα όλων αυτών των λειτουργειών που έχουν τα κλασσικά start menus των windows... Έτσι η εμπειρία μου είναι σχεδόν η ίδια ακριβώς με τα 7. Τα μόνα που αλλάζουν είναι το ότι το "My Computer" έχει μετονομαστεί σε "This PC", και ότι το Start Menu καλύπτει όλη την οθόνη! :P Αλλά τουλάχιστον είναι πιο ελαφρυά από τα 7.
Last edit: 30 Dec 2015 00:06 by Σταύρος Δήμου.

More
30 Dec 2015 00:12 - 30 Dec 2015 00:14 #174367 by Blood Prince
Replied by Blood Prince on topic Windows 10
Εγώ τα windows 8.1 έχω,και μου είναι εύχρηστα και διαθέτουν τα προτερήματα των XP.Για Windows 10 θα εγκαταστήσω στο smartphone όταν μου δοθεί δυνατότητα για update.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 30 Dec 2015 00:14 by Blood Prince.

More
13 Apr 2016 14:44 - 13 Apr 2016 14:46 #179886 by Blood Prince
Επειδή το είχα συζητήσει σε αυτό το topic και παλιότερα να αναφέρω πως εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με το activate καθώς δεν ξέρω το product key.

Το Laptop που έχω το Lenovo G50-70 έχει uefi bios και το product key δεν φαίνεται με αυτοκόλλητο κάπου.Ρώτησα στο eshop και μου είπαν πως είναι προεγκατεστημένο να κάνω όσες αναβαθμίσεις χρειάζεται και το πρόβλημα θα λυθεί,

Το θέμα είναι πως δεν έχει λυθεί και μάλιστα ενώ έχω την δυνατότητα για δωρεάν αναβάθμιση στα windows 10 δεν μπορώ καθώς θα πρέπει να αγοράσω product key μετά.

Κατέβασα την εφαρμογή ShowKeyPlus μου βρίσκει το installed key το καταχωρώ και πάλι δεν το αναγνωρίζει.Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να κάνω online activate το Bioshock 2 παρόλο που έχω την Retail Edition καθώς θα πρέπει να συνδεθώ ως admin κάτι το οποίο δεν ισχύει καθώς δεν έχω κάνει activate τα windows 8.1

Θα επικοινωνήσω πάλι με το eshop αλλά πλάκα έχει ενώ το πλήρωσα το Laptop με προεγκατεστημένο λειτουργικό να μου έχουν εγκαταστήσει πειρατικό. :lol:

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 13 Apr 2016 14:46 by Blood Prince.

More
13 Apr 2016 15:05 - 13 Apr 2016 15:13 #179887 by Γιάννης Πετρόχειλος
Καλησπέρα, εκανες αναβάθμιση στα Windows 10 ή καθαρή εγκατάσταση;
Last edit: 13 Apr 2016 15:13 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
13 Apr 2016 15:10 - 13 Apr 2016 15:13 #179888 by Blood Prince

snikefriend wrote: Καλησπέρα, εκανες αναβάθμιση στα Windows 10 ή καθαρή εγκατάσταση;

Δεν έκανα καμία αναβάθμιση καθώς όπως ανέφερα παραπάνω θα πρέπει να αγοράσω product key αν κάνω αναβάθμιση κάτι που δεν συμφέρει.

Εχω τα windows 8.1 προεγκατεστημένα από την μέρα που αγόρασα το Laptop και θέλω να βρω τρόπο να τα κάνω πρώτα activate και μετά θα προχωρήσω σε περαιτέρω δωρεάν αναβάθμιση στα windows 10.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 13 Apr 2016 15:13 by Blood Prince.

More
13 Apr 2016 15:17 - 13 Apr 2016 15:19 #179890 by Blood Prince

snikefriend wrote: Οκ, έχει το laptop recovery partition;

Ναι,έχει Recovery Partition.Δηλαδή προτείνεις να επιλέξω την επιλογή Remove everything and reinstall windows και θα λυθεί το πρόβλημα ;;; Τι πρέπει να κάνω μετά ;;;

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 13 Apr 2016 15:19 by Blood Prince.

More
13 Apr 2016 15:24 - 13 Apr 2016 15:25 #179891 by Γιάννης Πετρόχειλος
Ακριβώς αυτό θα σου πρότεινα. Ακόμα καλύτερο, θα ήταν να κοιτάξεις εαν υπάρχει κάποιο προεγκατεστημένο πρόγραμμα του κατασκευαστή που να κάνει format, πχ η HP έχει το HP Recovery. Εαν δεν το βρεις, κάνε αυτό. Η διαδικασία αυτή, θα «τραβήξει» αυτόματα το product key από τα UEFI/BIOS και θα το εγκαταστήσει. Εαν μετά από αυτή τη διαδικασία, σου ζητάει και πάλι ενεργοποίηση, αυτό σημαίνει πως είτε αγόρασες το laptop χωρίς αυθεντικά Windows, οπότε τα αγοράζεις, είτε ότι από λάθος δεν έχουν key και άρα θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή και να δεις τι μπορείς να κάνεις. Δεν νομίζω ότι το e-shop θα μπορέσει να σε βοηθήσει με το activation. Τι μάρκα είναι το laptop;
Last edit: 13 Apr 2016 15:25 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
13 Apr 2016 15:32 - 13 Apr 2016 15:36 #179893 by Blood Prince

snikefriend wrote: Ακριβώς αυτό θα σου πρότεινα. Ακόμα καλύτερο, θα ήταν να κοιτάξεις εαν υπάρχει κάποιο προεγκατεστημένο πρόγραμμα του κατασκευαστή που να κάνει format, πχ η HP έχει το HP Recovery. Εαν δεν το βρεις, κάνε αυτό. Η διαδικασία αυτή, θα «τραβήξει» αυτόματα το product key από τα UEFI/BIOS και θα το εγκαταστήσει. Εαν μετά από αυτή τη διαδικασία, σου ζητάει και πάλι ενεργοποίηση, αυτό σημαίνει πως είτε αγόρασες το laptop χωρίς αυθεντικά Windows, οπότε τα αγοράζεις, είτε ότι από λάθος δεν έχουν key και άρα θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή και να δεις τι μπορείς να κάνεις. Δεν νομίζω ότι το e-shop θα μπορέσει να σε βοηθήσει με το activation. Τι μάρκα είναι το laptop;

Εγώ επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη του eshop καθώς τo αγόρασα από το eshop.

Υποτίθεται είναι αυθεντικά καθώς τα έχω πληρώσει για αυθεντικά. Οπότε αν είναι πειρατικά το πρόβλημα είναι δικό τους,οπότε θα ισχύει το δεύτερο πως από λάθος δεν έχουν key.Θα δούμε.

Πιστεύεις η επιλογή Refresh your PC without affecting your files κάνει δουλειά ;;; Να την δοκιμάσω πρώτα καλύτερα χωρίς να τα σβήσω όλα ;;

To Laptop έχω αναφέρει πως είναι το Lenovo G50-70.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 13 Apr 2016 15:36 by Blood Prince.