Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
04 Nov 2015 18:09 #170640 by Γιώργος Λόλας
Καλησπέρα Σωκράτη. Γενικά τα games δεν έχουν τόσο μεγάλες απαιτήσεις σε RAM, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα γενικότερα. Παρόλα αυτά, αν έχεις τα χρήματα, δεν θα ήταν κακό να βάλεις άλλη μια 8άρα RAM, ειδικά αν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα (browsing, video editing, livestreaming κτλ). Οι RAM στο 99.99% είναι plug and play, εκτός κάποιων εξαιρετικών περιπτώσεων όπου πρέπει να κάνεις κάποια ρύθμιση στα bios. Και με 8GB πάντως να μείνεις για τώρα, δε θα έχεις πρόβλημα.

Προσπάθησε να βρεις RAM με τις ίδιες προδιαγραφές με αυτή που έχεις ήδη (ταχύτητα κτλ). Το dual channel ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρησιμοποιείς δύο RAM και δίνει ένα πολύ μικρό boost στις επιδόσεις τους και συγκεκριμένα στο ρυθμό μετάδοσεις των δεδομένων από την RAM στον memory controller. Δεν είναι απαραίτητο να είναι δύο ακριβώς ίδιες RAM (μάρκα, ταχύτητα κτλ), αλλά προτείνεται.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Nov 2015 22:12 #170655 by Σωκράτης Νικολόπουλος
Εχω σταμπαρει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια με αυτήν την ram που εχω (δεν εχω καποιο θέμα σε αυτο). Αυτο που ενδιέφερε ήταν ή εγκατασταση.
Όσο για το game λέει αυτήν την πληροφορία στο τελευταίο patch note μετά το re-release του παιχνιδιού. Μάλλον θα μεταβω σε αγορά γιατί ούτος ή άλλος θα χρειαστεί στο μελλον.
Ευχαριστώ πάντως τη βοήθεια σας το forum με έχει σώσει από πολλές οπτικές;)

More
05 Nov 2015 03:38 #170668 by Γιώργος Λόλας
The following user(s) said Thank You: Σωκράτης Νικολόπουλος

More
05 Nov 2015 22:41 - 05 Nov 2015 22:43 #170699 by Myrmidon
Aν εννοείς αυτό

"...For Windows 10 users, we’ve found that having at least 12GB of system RAM on a PC allows the game to operate without paging and provides a smoother gameplay experience....."

έχω 2 πράγματα να πω.

1ον Μάλλον η διαχείριση μνήμης είναι άθλια τελικά από το παιχνίδι και καλά κάνει και φωνάζει ο κόσμος. Θα δώσω βέβαια ένα ελαφρυντικό στην developer εταιρία (που έκανε το port) μιας και το DX12 είναι καινουριο με τα 10.

2ον Θα επιμείνω να το παίξεις πρώτα όπως είσε, να δεις πώς πάει. Από την άλλη ΜΗΝ περιμένεις να λυθεί το θέμα με την επιπλέων RAM, έτσι ξερά. Από ότι φενεται ο κώδικας δεν είναι σωστά optimized και αυτό ΔΕΝ φένεται σε κάθε σύνθεση PC. Βέβαια δικό σου θέμα είναι τι θα αποφασίσεις τελικα. Η περισσότερη RAM είναι για να ανοίγεις ταυτοχρονα πολλά προγραματα, κάτι που εμεις οι gamers αποφεύγουμε μιας και θελουμε οσον το δυνατόν ποιο ελεύθερο το PC να ασχολείται με το παχνίδι. Είναι αστείο το τι ζητάνε....για να μην πω αντιεπαγγελματικό!
Last edit: 05 Nov 2015 22:43 by Myrmidon.

More
06 Nov 2015 14:44 #170713 by Σωκράτης Νικολόπουλος
Ακριβώς σε αυτό το post αναφερομουν. Οκ θα κάνω αυτό που ειπες θα το δοκιμασω και με 8 και με 16 ram αμα παρω και θας σας πω, μαλλον σε κάποιο post μου στο batman arkham knight θεμα

More
17 Nov 2015 16:43 - 17 Nov 2015 16:44 #171231 by Kίμωνας Κάργατζης
Hello gameworld people ! Αναβάθμισα το μεγαλύτερο μέρος του pc setup μου πέρυσι τέτοια εποχή αλλά επειδή ήταν κάπως αναγκαίο το upgrade λόγω βλάβης αρκέστηκα σε mig-budget κάρτα γραφικών. So , βλέποντας τις απαιτήσεις των σύγχρονων games να ανεβαίνουν θα ήθελα να μου προτείνετε με τί θα μπορούσα να αντικαταστήσω την Gigabyte GeForce GT740 2GB OC (GV-N740D5OC-2GI Rev 1.0/1.1) που έχω.
Σχετικά με το setup : intel i5-4590 , gigabyte H97-HD3 , ram 8gb kingstone hyperxfury 1600Mhz , τροφοδοτικό 750W
Last edit: 17 Nov 2015 16:44 by Kίμωνας Κάργατζης.

More
17 Nov 2015 17:23 - 18 Nov 2015 13:00 #171232 by Myrmidon
Έχεις ενα καλό configuration. Δεν μας λες σε τι αναλύσεις παιζεις σε τι ποιότητα θέλεις να βλέπεις και αν σε ενδιαφέρει το DSR. Αν η οθόνη σου ειναι 1080p δεν θα σου συνιστούσα αλλαγή GPU τώρα. Πολλά εξαρτονται και απο το πορτοφόλι σου. Από 740 σε 970 για παράδειγμα δεν το θεωρώ future proof αναβάθμιση. Περίμενε μέχρι την ανοιξη να πάρεις μια 980 ή καλύτερα κάτι απο την σειρά Pascal. HBM2 memory stacks και Unified Memory θα δώσουν άλλον αέρα στις κάρτες, με το αντίτιμο της νεοεισαχθείσας στην αγορά.Οι υλοποιήσεις Fiji κλπ που τις έχουν ήδη δεν τα κατάφεραν όσο χρειαζόταν.

HBM achieves higher bandwidth while using less power in a substantially smaller form factor than DDR4 or GDDR5.
Unified Memory creates a pool of managed memory that is shared between the CPU and GPU.

Λόγο καλού τροφοδοτικού κρατάς και την 740 για physics dedicated card αν επιθυμείς. Επισης στα W10 με το το Multiadapter technology σε Unlinked GPUs (two distinct GPUs, even from different vendors, working together), ότι κάρτα και να πάρεις (ακόμα και AMD) την βάζεις στο pool με την 740, για μαγείες (έτσι υπόσχονται τουλαχιστον, θα το δούμε εν καιρό).

Αν σου σπάνε τα νεύρα όταν παίζεις και λες "δεν πάει άλλο χρειάζομαι κάρτα για να παίξω σαν ανθρώπος", τότε πάρε μια 970 και είσε εντάξει.
Last edit: 18 Nov 2015 13:00 by Myrmidon.

More
18 Nov 2015 08:46 #171250 by Γιώργος Λόλας
Θα συμφωνήσω με τον Myrmidon. Αν πάντως χρειάζεσαι οπωσδήποτε αλλαγή για τώρα, θα σου πρότεινα να πουλήσεις την δικιά σου και να βρεις μια μεταχειρισμένη AMD R9 270x στα 100 ευρώ ή μια GTX 670 πάλι στην ίδια τιμή. Θα σε βγάλει άνετα σε 1080p περιβάλλον μέχρι να έχεις τα χρήματα να αγοράσεις μια high-end κάρτα γραφικών σε 1-2 χρόνια. Νομίζω πως την 740 που έχεις μπορείς να την πουλήσεις κοντά στα 70 ευρώ και απλά θα βάλεις άλλα 30 από την τσέπη σου.
The following user(s) said Thank You: Kίμωνας Κάργατζης

More
18 Nov 2015 15:21 - 16 Dec 2015 16:50 #171260 by Kίμωνας Κάργατζης
Ευχαριστώ πολύ για τις τόσο εκτενείς συμβουλές!
Όσο αφορά το monitor είναι full hd "SAMSUNG S24E390HL " το οποίο πήρα δώρο το καλοκαίρι οπότε δεν νομίζω να αλλάξω σε 4K για κάποια χρόνια .
Θεωρώ πως μέχρι 200 ευρώ είναι ό,τι καλύτερο έχω δει , ειδικά με hdmi σύνδεση μέσω της gpu πραγματικά απολαμβάνω να παίζω. Έχω βρει btw αγοραστή για την κάρτα γύρω στα 60-70 ευρώ οπότε ή θα την κρατήσω και βλέπουμε από την άνοιξη όπως πρότεινε και ο @Myrmidon ή θα κοιτάξω για κάτι έως +100 ευρώ ακόμη.
Last edit: 16 Dec 2015 16:50 by Μάνος Γρυπάρης.
The following user(s) said Thank You: Myrmidon

More
06 Jan 2016 21:25 - 06 Jan 2016 21:26 #174892 by G
Σκέφτομαι να αλλάξω κουτί στο PC μου. Τι μου προτείνετε?
Τι γνώμη έχετε γι'αυτά εδώ: Link (?)
Last edit: 06 Jan 2016 21:26 by G.