giorgio7papa wrote: Καλησπερα...Εχω αυτο το λαπτοπ
Dell Latitude E6430 14''
intel i5 3320m
8gb ram
ssd 128 gb
nvidia nvs 5200m 1gb
Συμφερει να κανω ανταλλαγη με αυτο το Pc?
motherboard : msi intel p55 lga 1156
cpu : intel i5 750
gpu : nvidia geforce gt 620 1gb
ram: 12gb ddr3 dual channel
σκληρο 500 gb hdd
Και τι αναβαθμιση μπορω να του κανω στη συνεχεια σε gpu και cpu επειδη η μητρικη με περιοριζει με lga 1156?
Ευχαριστω εκ των προτερων !
Δεν ξέρω τις τιμές αλλά η λογική μου λέει ότι ο φορητός που περιγράφεις έχει μεγαλύτερη αξία από τον σταθερό που περιγράφεις. Ο φορητός είναι πολύ πιο καινούργιος με πολύ καλά χαρακτηριστικά για φορητό ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Οπότε σαφώς έχει αξία. Ο Σταθερός από την άλλη έχει έναν i5 πρώτης γενιάς και μια πολύ χαμηλή για σταθερό gt 620. Η αξία του σίγουρα είναι πολύ χαμηλότερη. Οπότε δεν θα έλεγα ότι βγάζει νόημα σαν «ανταλλαγή» αλλά βγάζει νόημα σαν πώληση τού φορητού σου και παίρνεις ένα μέρος τής αξίας με τον σταθερό.
Ο σταθερός μπορεί να είναι παλιότερο μηχάνημα αλλά δεν είναι εντελώς άχρηστο. Ο i5 είναι πρώτης γενιάς και σίγουρα κατώτερος αλλά δεν παύει να είναι i5. Και επειδή είναι σταθερός και όχι φορητός έχεις δρόμους σταδιακής αναβάθμισης. Κατ' αρχήν θα πρέπει να αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών γιατί η gt 620 δεν λέει πολλά. Αλλά και μόνο με αυτήν την αναβάθμιση θα έχεις ένα μηχάνημα πολύ ανώτερο στα γραφικά από τον φορητό, επιλογή που δεν την έχεις στον φορητό. Τώρα δυστυχώς πρώτη γενιά i5 δεν αξίζει να αναβαθμίσεις πχ σε i7 οπότε θα μείνεις με τον i5 όσο θέλεις (που δεν είναι και τόσο κακό) αλλά θα αναβαθμίσεις κάποια στιγμή σε καινούργιο που σημαίνει και καινούργια μητρική και μνήμες, αλλά το καλό θα είναι ότι θα μπορείς να κρατήσεις την καινούργια κάρτα γραφικών και επιπλέον την παλιά μητρική με τις μνήμες, τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών θα τις έχεις στο χέρι για να τις δώσεις σε κάποιον που θα χρειάζεται έναν υπολογιστή γραφείου (ένας i5 θα είναι εξαιρετικός για υπολογιστή γραφείου για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον). Ουσιαστικά στον σταθερό έχεις την επιλογή να τον χτίσεις λίγο-λίγο που δεν έχεις στον φορητό.
Τα καλά τού σταθερού είναι ότι:
α) είναι i5, έστω και πρώτης γενιάς την δουλειά του θα την κάνει. Δεν αξίζει να κάνεις αναβαθμίσεις που εξαρτώνται με αυτήν την μητρική (επεξεργαστή-μνήμες) αλλά το υπόλοιπο σύστημα είναι ελεύθερο για σταδιακή αναβάθμιση,
β) όταν θα ολοκληρώσεις τις αναβαθμίσεις (και μητρική) τα παλιά κομμάτια θα εξακολουθούν να είναι ένας πολύ καλός υπολογιστής γραφείου για πολλά χρόνια στο μέλλον
Τα κακά του σταθερού είναι:
α) η κάρτα γραφικών είναι μόνο gt 620. Θα μπεις αμέσως σε επιπλέον έξοδα για να την αναβαθμίσεις
β) ο i5 είναι πρώτης γενιάς που σημαίνει ότι δεν έχεις επιλογές αναβάθμισης χωρίς ριζικές αλλαγές (καινούργια μητρική-μνήμες)
γ) δεν ξέρουμε τι παίζει με το τροφοδοτικό
Σαν «ανταλλαγή» σαφέστατα νομίζω σε ρίχνει αλλά αν θέλεις να
πουλήσεις τον φορητό σου νομίζω βγάζει νόημα να τον
βοηθήσεις αποσύροντάς του τον σταθερό του.
Απλά μερικές σκέψεις δικές μου.