Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
30 Jul 2015 01:38 #166480 by Πας Παρτού
Η προσωπική μου άποψη είναι να δώσεις ελάχιστα παραπάνω και να πάρεις έναν i3-4170. Δεν θα χρειαστείς να πας σε i5 ποτέ. Το μόνο μειονέκτημα τού i3-4170 είναι ότι δεν δέχεται overclocking.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jul 2015 03:56 #166490 by Νικήτας Λάμπρου

lucinos wrote: Η προσωπική μου άποψη είναι να δώσεις ελάχιστα παραπάνω και να πάρεις έναν i3-4170. Δεν θα χρειαστείς να πας σε i5 ποτέ. Το μόνο μειονέκτημα τού i3-4170 είναι ότι δεν δέχεται overclocking.

Βασικα δεν εχω αυτα τα επιπλεον 50-60 ευρω που ειναι για να παρω τον i3. Και πιστευω αν τα ειχα καλυτερα θα ηταν να τα κρατουσα για να μαζεψω ακομα λιγα και να παρω τον i5.
Γενικα ομως η συνθεση δεν εχω ακουσει ακομα γνωμες αν ειναι καλη..και γενικα τα παιχνιδια τα παιζω στο steam. Πολυ σπανια θα παρω εκτος steam κατι. Και αυτα που εχω και θελω να παρω για να βολευτω κανα-δυο χρονια μεχρι να παρω τον i5 ειναι το Rust,το Verdun,το ARK Survival Evolved και γενικα open-world games τετοιου στυλ και μερικα fps. Τι λετε θα παιζουν καλα αυτα;;

More
30 Jul 2015 08:55 - 30 Jul 2015 11:13 #166493 by Πας Παρτού

Rhodian wrote: Και πιστευω αν τα ειχα καλυτερα θα ηταν να τα κρατουσα για να μαζεψω ακομα λιγα και να παρω τον i5.

Σε αυτό προσωπικά διαφωνώ. Ο i3-4170 είναι πιστεύω το πραγματικό "sweet spot" που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Δεν έχει κανέναν πραγματικό συμβιβασμό. Προσωπικά αν ήμουν σε budget θα είχα στόχο τον i3, αν μού περίσσευαν τα λεφτά θα πήγαινα σε i5 ενώ σε καμμία περίπτωση δεν θα πήγαινα σε i7 ακόμα και αν μού περίσσευαν τα λεφτά.

το Rust,το Verdun,το ARK Survival Evolved και γενικα open-world games τετοιου στυλ και μερικα fps. Τι λετε θα παιζουν καλα αυτα;;

(ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: και τα τρία παιχνίδια που ανέφερες υποστηρίζουν επισήμως λίνουξ)

τα πάντα θα παίζουν καλά ακόμα και με τον g3258. Αυτό που απλά λέω είναι ότι καλό είναι να έχεις το πλήρες σετάκι από instructions και τα 4 threads τού i3 (ειδικά μακροπρόθεσμα θα είναι πιο σημαντικό). Προσωπικά ειδικά αν είχα στόχο να αναβαθμίσω αργότερα αυτό που θα σκεφτόμουν σοβαρά θα ήταν να ανέβω σε i3 και να κάνω μια υποχώρηση στην κάρτα γραφικών (σε σφιχτό budget θα πήγαινα ακόμα και τώρα στην gtx 750 ti καθώς απλά δεν εμπιστεύομαι amd). Με την ιδέα στο μέλλον να αναβαθμίσω κάρτα γραφικών και όχι επεξεργαστή. Αυτό βασίζεται και στο ότι οι gpu εξελίσσονται ταχύτερα τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις cpu που είναι λίγο-πολύ στάσιμες αλλά και στο γεγονός ότι η cpu θα γίνει λιγότερο σημαντική για τα γραφικά (Vulkan). Απλά βέβαια να εκτιμήσεις και το overclocking που αφήνει ανοιχτό ο g3258. Με αυτό θα δώσει περισσότερη ωμή ισχύ στα single-thread σε σχέση με τον i3. Προσωπικά δεν κάνω overclocking οπότε δεν το εκτιμώ :P

Βέβαια και το να πάρεις τώρα μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών έχει νόημα από την άποψη ότι θα έχεις τώρα μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών. Δεν υπάρχει «αντικειμενικό σωστό», απλά πώς σκέφτομαι εγώ λέω. Να προσθέσω ότι μια gtx 750 ti όταν θα την παροπλίσεις, όλο και κάποιος παλιότερος υπολογιστής θα βρεθεί να την δεχθεί σαν ευλογία.
Last edit: 30 Jul 2015 11:13 by Πας Παρτού.

More
30 Jul 2015 14:21 - 30 Jul 2015 21:43 #166514 by Νικήτας Λάμπρου

lucinos wrote:

Rhodian wrote: Και πιστευω αν τα ειχα καλυτερα θα ηταν να τα κρατουσα για να μαζεψω ακομα λιγα και να παρω τον i5.

Σε αυτό προσωπικά διαφωνώ. Ο i3-4170 είναι πιστεύω το πραγματικό "sweet spot" που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Δεν έχει κανέναν πραγματικό συμβιβασμό. Προσωπικά αν ήμουν σε budget θα είχα στόχο τον i3, αν μού περίσσευαν τα λεφτά θα πήγαινα σε i5 ενώ σε καμμία περίπτωση δεν θα πήγαινα σε i7 ακόμα και αν μού περίσσευαν τα λεφτά.

το Rust,το Verdun,το ARK Survival Evolved και γενικα open-world games τετοιου στυλ και μερικα fps. Τι λετε θα παιζουν καλα αυτα;;

(ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: και τα τρία παιχνίδια που ανέφερες υποστηρίζουν επισήμως λίνουξ)

τα πάντα θα παίζουν καλά ακόμα και με τον g3258. Αυτό που απλά λέω είναι ότι καλό είναι να έχεις το πλήρες σετάκι από instructions και τα 4 threads τού i3 (ειδικά μακροπρόθεσμα θα είναι πιο σημαντικό). Προσωπικά ειδικά αν είχα στόχο να αναβαθμίσω αργότερα αυτό που θα σκεφτόμουν σοβαρά θα ήταν να ανέβω σε i3 και να κάνω μια υποχώρηση στην κάρτα γραφικών (σε σφιχτό budget θα πήγαινα ακόμα και τώρα στην gtx 750 ti καθώς απλά δεν εμπιστεύομαι amd). Με την ιδέα στο μέλλον να αναβαθμίσω κάρτα γραφικών και όχι επεξεργαστή. Αυτό βασίζεται και στο ότι οι gpu εξελίσσονται ταχύτερα τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις cpu που είναι λίγο-πολύ στάσιμες αλλά και στο γεγονός ότι η cpu θα γίνει λιγότερο σημαντική για τα γραφικά (Vulkan). Απλά βέβαια να εκτιμήσεις και το overclocking που αφήνει ανοιχτό ο g3258. Με αυτό θα δώσει περισσότερη ωμή ισχύ στα single-thread σε σχέση με τον i3. Προσωπικά δεν κάνω overclocking οπότε δεν το εκτιμώ :P

Βέβαια και το να πάρεις τώρα μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών έχει νόημα από την άποψη ότι θα έχεις τώρα μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών. Δεν υπάρχει «αντικειμενικό σωστό», απλά πώς σκέφτομαι εγώ λέω. Να προσθέσω ότι μια gtx 750 ti όταν θα την παροπλίσεις, όλο και κάποιος παλιότερος υπολογιστής θα βρεθεί να την δεχθεί σαν ευλογία.

Δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου.Απλα οπως σου ειπα επειδη θα ασχοληθω, τουλαχιστον για αρκετο καιρο, με τα παραπανω παιχνιδια δεν θα εχω προβλημα σε κατι. Αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη το βλεπω πιο λογικο (λογω των παιχνιδιων) να κρατησω μια πολυ καλη καρτα γραφικων και να παω για την αναβαθμιση του επεξεργαστη στο μελλον.Γιατι ετσι θα χρειαστει να μαζεψω λιγοτερα λεφτα σε σχεση με μια καρτα γραφικων. Και στο steam κατι τιτλοι που κοστιζουν 60 ευρω και προφανως εχουν και μεγαλες απαιτησεις δεν ειναι για τα γουστα μου (απο αποψη χρηματων). Ειπαμε,ειμαι πιο πολυ κανα ωραιου open-world σαν αυτα που εγραψα πριν.
Τωρα οσον αφορα την AMD σε καρτα γραφικων,η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω την εμπιστευομαι λογω drivers που ειχα προβλημα στο προηγουμενο μου λαπτοπ(δεν ειμαι και ο μονος που εχει προβληματα με drivers της AMD) και νομιζω μια αξιολογη ισης δυναμης (μπορει και καλυτερη;;!!) της nvidia ειναι η Geforce GTX 960 με ενα 20αρακι παραπανω αναλογα και την μαρκα.

Σευχαριστω και για τις απαντησεις σου.

Υγ: Στοχευω να εχω μαζεψει γυρω στα 200 με 250 ευρω για καινουργιο επεξεργαστη μεχρι το τελος του 2016.Καααπου εκει.
Υγ2: Επισης επειδη την συνθεση θα την παραγγειλω περιπου στο τελος του αυγουστου και παιζει τελικα να αλλαξω γνωμη με αυτα που διαβαζω καθημερινα και να βαλω μικροτερη καρτα γραφικων πχ την 750ti με τον i5 4460. Θα δωσω λιγα παραπανω αλλα πιστευω θα συμφερει αν τελικα αλλαξω γνωμη. Αυτο που θελω νσ ρωτησω ειναι αν στην προηγουμενη συνθεση που ειχα δειξει,ταιριαζει μια MSI GeForce 750ti 2GB με τα 2 ανεμιστηρακια. Νταξει ο i5 4460 ταιριαζει.
Last edit: 30 Jul 2015 21:43 by Νικήτας Λάμπρου.

More
01 Aug 2015 02:24 - 01 Aug 2015 02:43 #166693 by Πας Παρτού
Για να αναλύσω λίγο περισσότερο την σκέψη μου.

Κατ' αρχάς θεωρώ αυτήν την στιγμή ιδιαιτέρως περίεργη/ακατάλληλη για αγορά καινούργιου υπολογιστή. Από πλευράς cpu βρισκόμαστε στα πρόθυρα τής καινούργιας αρχιτεκτονικής skylake. Από πλευράς gpu βρισκόμαστε στο μέσο μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές μεταβάσεις (βλέπε Vulkan).

Τώρα η intel προπορεύεται με διαφορά στο κυνήγι τού νόμου τού Μουρ. Αλλά τα τελευταία όχι λίγα χρόνια αρχίζει να αχνοφαίνεται κόπωση. Ιδιαιτέρως με την broadwell φαίνεται να χάλασε το τικ-τοκ ρολογάκι τής intel. Πλησιάζουμε ταχύτατα σε μια επική αλλαγή που είναι αντίθετα με την διαρκή αλλαγή που είχαμε συνηθίσει είναι ένα νέο στάτους στασιμότητας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εκτιμήσουμε και λίγο θετικά το γεγονός αυτό από την άποψη ότι η Haswell είναι απολύτως δοκιμασμένη αρχιτεκτονική και ιδιαιτέρως ασφαλή επιλογή ακόμα και για αρκετά χρόνια στο μέλλον.

Τώρα για να πάμε πιο συγκεκριμένα, δεν έχεις τα λεφτά για να αγοράσεις για την κ***α έναν «θεϊκό» συνδυασμό i5-4690K + gtx 970. Οπότε πρέπει να κατέβουμε. Και θέλω να επιμείνω στην σύγκριση τού i5-4460 με τον i3-4170. Ο i3-4170 είναι από τούς πιο καινούργιους Haswell (βγήκε φέτος), θα τον έλεγα το κύκνειο άσμα τής ιδιαιτέρως μακρόβιας Haswell. Τα πλεονεκτήματα τού i5 ουσιαστικά είναι δύο. Είναι πραγματικά τετραπύρηνος (quad core) και έχει το διπλάσιο cache. Σε ωμά μεγέθη είναι σαν να έχουμε κολλήσει δύο g3258. Αυτά φυσικά είναι σημαντικά πλεονεκτήματα. Από την άλλη ο i3-4170 είναι λογικά τετραπύρηνος (4 threads) και ειδικά με τον i5-4460 αντισταθμίζει το μειονέκτημα σε μη αμελητέο βαθμό από το γεγονός ότι τρέχει σε λίγο μεγαλύτερη συχνότητα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι καλύτερος ο i3 από τον i5. Προφανώς ο i5 είναι λίγο καλύτερος. Αλλά δύο βασικά ερωτήματα. Θα κάνει αισθητή διαφορά τώρα; Πιστεύω όχι. Σε τρία χρόνια θα υπάρχει διαφορά; Πιστεύω όχι.

Μεταξύ g3258 και i3-4170 δεν υπάρχει «αντικειμενικά» σωστό (ο καθένας με τα πλεονεκτήματά του), απλά εγώ θα επέλεγα δίχως δεύτερη σκέψη τον δεύτερο ο οποίος κατά μένα είναι το "sweet spot". Τώρα αν υποθετικά είχα τα άπειρα λεφτά θα πήγαινα για τον i5-4690K αλλά φυσικά δεν έχει νόημα αν δεν δώσεις ακόμα περισσότερα για gpu. Ο i5-4590 έχει καλό λόγο απόδοση/τιμής. Πολλοί τον προτιμούν για αυτό. Θεωρείται ένα "sweet spot" μέσα στούς i5.

Την amd προσωπικά όπως είπα δυστυχώς δεν την εμπιστεύομαι, αλλά ο επεξεργαστής που πρέπει να τύχει περισσότερης προσοχής είναι ο A10-7870K. Ειδικά ως apu έχει απίστευτο λόγο απόδοση/κόστος. Δηλαδή τον αγοράζεις μονάχο, χωρίς κάρτα γραφικών και έχεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα από μόνο του και όποτε θέλεις μπορείς να το αναβαθμίσεις με επιπλέον κάρτα γραφικών.

Από κάρτες nvidia μεριά, αυτές που έχουν νόημα για μένα είναι η gtx 750 ti, 960, 970. Η πρώτη φαίνεται ιδιαιτέρως καλή σαν προσωρινή γιατί είναι φτηνότερη αλλά και εύκολα αξιοποιήσιμη ουσιαστικά σε οποιονδήποτε υπολογιστή ακόμα και λίγο παλιό. Δυστυχώς βέβαια στην ελληνική αγορά τα κόστη είναι πάντα τσιμπημένα και μετά από έναν χρόνο βλέπω να διατηρεί σταθερή την τιμή της. Προσωπικά όπως είπα θα προτιμούσα να αφήσω ανοικτή μελλοντική αναβάθμιση κάρτας γραφικών παρά επεξεργαστή για πολλούς λόγους. Οι επεξεργαστές τείνουν να μείνουν στάσιμοι ενώ οι κάρτες γραφικών εξελίσσονται ακόμα και ιδιαιτέρως αυτήν την στιγμή υπάρχει τεχνολογική μετάβαση και δεν ξέρουμε πού θα κάτσει η μπίλια. Επίσης η μητρική σε δεσμεύει σε συγκεκριμένης γενιάς επεξεργαστές.
Last edit: 01 Aug 2015 02:43 by Πας Παρτού.

More
07 Aug 2015 14:49 #167175 by spyros
Καλησπέρα παιδιά. Νέος στη παρέα και θέλω κάποιος να προτείνει ένα custom build για PC μέχρι τα 700 ευρώ (άντε το πολύ +100) γιατί το δικό μου μετά από 6 χρόνια (2009 το πήρα) δεν είναι για πουθενά.. :P Τα περσινά παιχνίδα τα έπαιζα με λίγο ζόρι τα φετινά (FAR CRY 4, GTA V κλπ.), ούτε καν. Μάλιστα στη προσπάθειά μου να δω αν μπορώ να παίξω το GTA V πρέπει να έκαψα τη κάρτα γραφικών μου. B) Αφού έπαιζα για 10 λεπτά στα low settings και σε ένα μικρό παραθυράκι στην οθόνη, έσβησε το PC και από τότε έχω στην οθόνη μπλε οριζόντιες γραμμές και όταν ανοίγει το PC μου εμφανίζει άσπρες κουκίδες... Anyway νομίζω ήρθε η ώρα, τόσα χρόνια δεν έκανε κιχ...

Έτσι για την ιστορία έχω:
Motherboard: ASUS P5Q3
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550s 2.83GHz
RAM: DDR3 4GB
GPU: ASUS ENGTX260 SP216

More
10 Aug 2015 17:12 - 10 Aug 2015 17:13 #167386 by vasilis
παιδια αξιζει να δοσω το ps4 και να φτιαξω μηχάνημα απο την αρχη με ενα 700αρικο? η θα ειναι κατώτερο του ps4?
Last edit: 10 Aug 2015 17:13 by vasilis.

More
10 Aug 2015 17:45 #167388 by Πας Παρτού

nikolaidis_v wrote: παιδια αξιζει να δοσω το ps4 και να φτιαξω μηχάνημα απο την αρχη με ενα 700αρικο? η θα ειναι κατώτερο του ps4?

οι τιμές στο περίπου:
cpu i3-4170: 130 ευρώ
gpu gtx 960: 250 ευρώ
μνήμη 8GB: 60 ευρώ
μητρική: 110 ευρώ
τροφοδοτικό: 50 ευρώ
σκληρός: 50 ευρώ
κουτί: 50 ευρώ

Σύνολο: 700 ευρώ
σύγκριση με ps4: καμμία, το πισί είναι κλάση ανώτερο.

More
10 Aug 2015 18:19 #167393 by vasilis

lucinos wrote:

nikolaidis_v wrote: παιδια αξιζει να δοσω το ps4 και να φτιαξω μηχάνημα απο την αρχη με ενα 700αρικο? η θα ειναι κατώτερο του ps4?

οι τιμές στο περίπου:
cpu i3-4170: 130 ευρώ
gpu gtx 960: 250 ευρώ
μνήμη 8GB: 60 ευρώ
μητρική: 110 ευρώ
τροφοδοτικό: 50 ευρώ
σκληρός: 50 ευρώ
κουτί: 50 ευρώ

Σύνολο: 700 ευρώ
σύγκριση με ps4: καμμία, το πισί είναι κλάση ανώτερο.

Δλδ με ενα τετοιο πσ θα ευχαριστηθω gaming ποιο πολυ ε.

More
10 Aug 2015 18:30 - 10 Aug 2015 18:39 #167397 by Πας Παρτού

nikolaidis_v wrote: Δλδ με ενα τετοιο πσ θα ευχαριστηθω gaming ποιο πολυ ε.

προσοχή στις διατυπώσεις. ;)
εγώ απάντησα στην συγκεκριμένη ερώτηση με την συγκεκριμένη διατύπωση. Το πώς «ευχαριστιέσαι» εσύ, είναι δικό σου πρόβλημα και δεν θα μπορούσα να απαντήσω. :P

Το πισί πού σκιαγράφησα είναι από κάθε άποψη ανώτερο ως υλικό, και επίσης ως πισί σού παρέχει πολύ μαγαλύτερη ελευθερία χρήσης. Αυτά για μένα είναι απλά η αλήθεια (εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ «κονσόλα»).
Last edit: 10 Aug 2015 18:39 by Πας Παρτού.