lucinos wrote:
Rhodian wrote: Και πιστευω αν τα ειχα καλυτερα θα ηταν να τα κρατουσα για να μαζεψω ακομα λιγα και να παρω τον i5.
Σε αυτό προσωπικά διαφωνώ. Ο i3-4170 είναι πιστεύω το πραγματικό "sweet spot" που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Δεν έχει κανέναν πραγματικό συμβιβασμό. Προσωπικά αν ήμουν σε budget θα είχα στόχο τον i3, αν μού περίσσευαν τα λεφτά θα πήγαινα σε i5 ενώ σε καμμία περίπτωση δεν θα πήγαινα σε i7 ακόμα και αν μού περίσσευαν τα λεφτά.
το Rust,το Verdun,το ARK Survival Evolved και γενικα open-world games τετοιου στυλ και μερικα fps. Τι λετε θα παιζουν καλα αυτα;;
(ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: και τα τρία παιχνίδια που ανέφερες υποστηρίζουν επισήμως λίνουξ)
τα πάντα θα παίζουν καλά ακόμα και με τον g3258. Αυτό που απλά λέω είναι ότι καλό είναι να έχεις το πλήρες σετάκι από instructions και τα 4 threads τού i3 (ειδικά μακροπρόθεσμα θα είναι πιο σημαντικό). Προσωπικά ειδικά αν είχα στόχο να αναβαθμίσω αργότερα αυτό που θα σκεφτόμουν σοβαρά θα ήταν να ανέβω σε i3 και να κάνω μια υποχώρηση στην κάρτα γραφικών (σε σφιχτό budget θα πήγαινα ακόμα και τώρα στην gtx 750 ti καθώς απλά δεν εμπιστεύομαι amd). Με την ιδέα στο μέλλον να αναβαθμίσω κάρτα γραφικών και όχι επεξεργαστή. Αυτό βασίζεται και στο ότι οι gpu εξελίσσονται ταχύτερα τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις cpu που είναι λίγο-πολύ στάσιμες αλλά και στο γεγονός ότι η cpu θα γίνει λιγότερο σημαντική για τα γραφικά (Vulkan). Απλά βέβαια να εκτιμήσεις και το overclocking που αφήνει ανοιχτό ο g3258. Με αυτό θα δώσει περισσότερη ωμή ισχύ στα single-thread σε σχέση με τον i3. Προσωπικά δεν κάνω overclocking οπότε δεν το εκτιμώ
Βέβαια και το να πάρεις τώρα μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών έχει νόημα από την άποψη ότι θα έχεις τώρα μια ισχυρότερη κάρτα γραφικών. Δεν υπάρχει «αντικειμενικό σωστό», απλά πώς σκέφτομαι εγώ λέω. Να προσθέσω ότι μια gtx 750 ti όταν θα την παροπλίσεις, όλο και κάποιος παλιότερος υπολογιστής θα βρεθεί να την δεχθεί σαν ευλογία.
Δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου.Απλα οπως σου ειπα επειδη θα ασχοληθω, τουλαχιστον για αρκετο καιρο, με τα παραπανω παιχνιδια δεν θα εχω προβλημα σε κατι. Αλλα κατα την προσωπικη μου αποψη το βλεπω πιο λογικο (λογω των παιχνιδιων) να κρατησω μια πολυ καλη καρτα γραφικων και να παω για την αναβαθμιση του επεξεργαστη στο μελλον.Γιατι ετσι θα χρειαστει να μαζεψω λιγοτερα λεφτα σε σχεση με μια καρτα γραφικων. Και στο steam κατι τιτλοι που κοστιζουν 60 ευρω και προφανως εχουν και μεγαλες απαιτησεις δεν ειναι για τα γουστα μου (απο αποψη χρηματων). Ειπαμε,ειμαι πιο πολυ κανα ωραιου open-world σαν αυτα που εγραψα πριν.
Τωρα οσον αφορα την AMD σε καρτα γραφικων,η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω την εμπιστευομαι λογω drivers που ειχα προβλημα στο προηγουμενο μου λαπτοπ(δεν ειμαι και ο μονος που εχει προβληματα με drivers της AMD) και νομιζω μια αξιολογη ισης δυναμης (μπορει και καλυτερη;;!!) της nvidia ειναι η Geforce GTX 960 με ενα 20αρακι παραπανω αναλογα και την μαρκα.
Σευχαριστω και για τις απαντησεις σου.
Υγ: Στοχευω να εχω μαζεψει γυρω στα 200 με 250 ευρω για καινουργιο επεξεργαστη μεχρι το τελος του 2016.Καααπου εκει.
Υγ2: Επισης επειδη την συνθεση θα την παραγγειλω περιπου στο τελος του αυγουστου και παιζει τελικα να αλλαξω γνωμη με αυτα που διαβαζω καθημερινα και να βαλω μικροτερη καρτα γραφικων πχ την 750ti με τον i5 4460. Θα δωσω λιγα παραπανω αλλα πιστευω θα συμφερει αν τελικα αλλαξω γνωμη. Αυτο που θελω νσ ρωτησω ειναι αν στην προηγουμενη συνθεση που ειχα δειξει,ταιριαζει μια MSI GeForce 750ti 2GB με τα 2 ανεμιστηρακια. Νταξει ο i5 4460 ταιριαζει.