I
Myrmidongameworldgr wrote: Φτιάχνω συνθέσεις υπολογιστών 27 χρόνια και συναρμολογώ και επισκευάζω δικά μου PCs εδώ και 22 χρόνια, παρακολουθώντας την αγορά στενά. Δεν συνιστώ AMD/ATI εδώ και 14 χρόνια για λόγους που αν τους αναφέρω εδώ απλά δεν φτάνει ο χώρος να εξηγήσω/αναλύσω. H όλη ιστορία περιγράφεται συμπυκνωμένη στην φράση "H φθήνια τρώει τον παρά". Προτείνω κάποιον ι5 τελευταίας γενιάς, να παίζεις άνετα τα παιχνίδια σου (και να σου "αντέξει" καμιά 5ετια και βάλε). Οι CPU δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στα παιχνίδια αν θα είναι i5 η' ι7. Oι διαφορές είναι μηδαμινές στην απόδοση και αν κρίνω από τις ανάγκες σου δεν σε ενδιαφέρει να καλύψεις το μηδαμινό κενό ισχύος των δυο επεξεργαστών στα παιχνίδια. Τώρα η κάρτα γραφικών είναι άλλο καπέλο. Τα πάντα εξαρτώνται από την οθόνη σου και το πόσα λεφτα είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις σε συνδυασμό με την χρήση που θα κάνεις. Όταν το PC είναι και για παιχνίδια (της προκοπής) δίνοντας κάτι λίγο παραπάνω και επιλέγοντας nVidia και θα έχεις μια καλή κάρτα στην κατηγορία της και θα σου ζήσει. Δεν έχω δει ATI κάρτα να έχει επιζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είτε κάηκαν είτε ειχαν προβληματα ασυμβατοτητας με drivers/λειτουργικό. Για να επιλέξεις για αυτά τα δυο συγκεκριμένα, προτρέπω πάλι λίγο διάβασμα.Μεσω google search ψαξε για συγκριτικα καρτων και cpu καθως επισης και για charts καταταξης. Σε αυτα συνηθως περιεχονται οι περισσοτερες καρτες 'η/και cpus που εχουν βγει στο παρελθον μεχρι σημερα.
Y.Γ. 1)Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις αυτά που διαβάζεις σε μια ιστοσελίδα για "Ευαγγέλιο" Σε προτρέπω να ψάξεις και να διαβάσεις ακόμα περισσότερα ιδίως όσο κοντά βρισκεσε στο να κατασταλαξεις σε μια αγορά, έχοντας δλδ συγκεκριμένη σύνθεση στο μυαλό σου. Όσων αφορά την κάρτα γραφικών ΤΑ ΠΑΝΤΑ ξεκινάνε από τον μέγιστη ανάλυση που θα τρέχεις τα παιχνίδια σου η οποία λογικά ΠΡΕΠΕΙ να είναι η μέγιστη που μπορεί να σηκώσει η οθόνη σου.
2) Το editing στο συγκεκριμενο εγινε για να αφαιρεσω τα links που προωθουσαν σε αλλα "ανταγωνιστικα" sites.
Αυτο ακριβως ειναι που λεω και γω για τις AMD. Εχουν μεγαλο θεμα στα drivers. Ειχα και εγω τετοιο θεμα και αρκετα φιλαρακια και δεν θελω να το διακινδυνεψω παλι τωρα που εχω την ευκαιρια.
Εχω μια συνθεση που μου προτεινουν με επεξεργαστη Intel Pentium 3.2 Ghz με πολυ καλη καρτα γραφικων και μητρικη που ταιριαζει ενας i5 αν θελω να ανανεωσω στο μελλον. Απλα για τωρα και για 1-2 χρονια ακομα μεχρι να μαζεψω λεφτα για εναν καλο i5 δεν ξερω αν θα με ικανοποιησει ο pentium που ειναι και διπυρηνος και αρκετα παλιος.
Εφοσον ασχολεισαι με χτισιμο PC τοσα χρονια θα ημουν ευγνωμων αν μπορουσες να μου προτεινεις ενα καλο tower με budget μεχρι 650 και αν αλλαζει παρα πολυ η επιδοση του στα 700 ευρω τοτε μπορει να ζοριστω και να το βρω αυτο το 50αρικο.
Υγ1: Και ειμαι τοσο επιμονος,δυσκολος και επιφυλακτικος διοτι οι καιροι ειναι δυσκολοι (ειδικα αυτον τον καιρο που ετυχε) και δεν θελω τα χρηματα αυτα να πανε αδικα.Ειναι κριμα.
Ευχαριστω πολυ!!