Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
25 Jul 2015 15:37 - 27 Jul 2015 21:00 #166130 by Νικήτας Λάμπρου

Myrmidongameworldgr wrote:

Rhodian wrote: Καλησπέρα παιδιά. Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες βρήκε να μου χαλάσει και εμένα το λάπτοπ μου το οποίο είχα γύρω στα 7-8 χρόνια...........................πχ μια κάρτα γραφικών κλπ.
Υγ2: ηχεία,πληκτρολόγιο,ποντίκι και οθόνη έχω άρα όλα πάνε για τον πύργο!!

Ευχαριστώ πολύ και καλωσήρθα και στο φόρουμ σας!!

Το τροφοδοτικό καλύτερα να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Είναι το ποιο κρίσιμο μέρος του κάθε υπολογιστή. Έχει αντίκτυπο ταυτόχρονα και στην ομαλή λειτουργία του και στην τσέπη σου. Το τελευταίο το κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Να έχεις υπόψη σου ότι σήμερα ότι έτοιμο pc και να αγοράσεις το όποιο μαγαζί είναι πολύ πιθανό να σου επιτρέπει την μεμονωμένη αντικατασταση μερών του πριν το αγοράσεις με κάτι που θέλεις εσύ. Δες παρακάτω ένα calculator για το πόσο δυνατό χρειάζεται να είναι το τροφοδοτικό, ανάλογα με το όλο σύστημα. Αφού επιλέξεις τα όποια υποσυστήματα θέλεις, πατάς "calculate" και σου βγάζει το κατάλληλο σε watt.

eXtreme Power Supply Calculator

Ελπίζω να βοήθησα. :)

Ευχαριστω πολυ φιλε. Ρωτησα για μια συνθεση των 650 ευρω και με προβληματιζει αρκετα ο επεξεργαστης Intel Pentium που μου προτεινουν γιατι ειναι αρκετα παλιος αλλα και δεν εχει και το καλυτερο ονομα ο Pentium σε οσους ρωταω.
Οσο για το τροφοδοτικο το ξερω οτι παιζει σημαντικο ρολο απλα τωρα με αγχωνει οτι δεν θα βρω αξιολογα χαρακτηριστικα που να ταιριαζουν,να ειναι αννανεωσιμα και να μην πανε χαμενα τα λεφτα μου.
Ευχαριστω και παλι!!
Last edit: 27 Jul 2015 21:00 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Jul 2015 16:23 #166135 by Παναγιώτης Τσιάτσος

Rhodian wrote: Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την ερευνα σου και την απαντηση σου.
Ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Αυτα ολα τα χαρακτηριστικα ειναι αννανεωσιμα;δηλαδη μπορω στο μελλον να αννανεωσω τον επεξεργαστη πχ ή την ram κλπ;;
Και δευτερον δεν θα ηταν μια καλυτερη συνθεση με εναν επεξεργαστη i5 και χαμηλοτερη καρτα γραφικων ωστε να αννανεωσω στο μελλον οταν δεν πιανει πια την καρτα γραφικων;; Θα ημου που ευγνωμων αν μπορουσες.
Ευχαριστω και παλι.

Εννοείται πως στο μέλλον μπορείς να αναβαθμίσεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, αν και θεωρώ γιατί την ώρα ότι πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μηχάνημα αυτό που σου παρέθεσα, ειδικά μ' αυτά τα χρήματα. Το λες και value for money. Ένας i5 δεν πιστεύω ότι θα σου δώσει επί της ουσίας κάτι περισσότερο, είναι πιο ακριβός, ενώ η κάρτα γραφικών δε θα πρέπει να είναι παρακάτω από τις επιδόσεις αυτής που σου πρότεινα, γιατί τότε θα "καις" ουσιαστικά τον επεξεργαστή. Εν κατακλείδι, με τα χαρακτηριστικά που πόσταρα νωρίτερα, θα μπορείς να παίζεις σε ultra settings όλα τα σημερινά παιχνίδια αλλά και τα επόμενα που θα ακολουθήσουν.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
25 Jul 2015 17:30 - 25 Jul 2015 17:31 #166139 by Νικήτας Λάμπρου
Ισχυει οτι ειναι ενα πολυ καλο μηχανηματακι. Αλλα επειδη εχω χροοονια προβλημα με τα AMD λογω drivers ή κατι καταλαβαινεις ποσο επιφυλακτικος ειμαι πλεον που θελω να ξεφυγω απο αυτα και να βαλω intel. Προτιμω να δωσω ενα 50αρι παραπανω και να ειμαι κομπλε ή να ειναι λιγο χαμηλοτερες οι επιδοσεις του υπολογιστη μου εαν βαλω intel i5 και μια μικροτερη gforce πχ παρα να ειμαι με μιση καρδια. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι πισινες κραταω και οτι δεν μου παει η καρδια να προχωρησω. χαχα
Last edit: 25 Jul 2015 17:31 by Νικήτας Λάμπρου.

More
27 Jul 2015 19:55 - 28 Jul 2015 11:47 #166285 by Myrmidon
Φτιάχνω συνθέσεις υπολογιστών 27 χρόνια και συναρμολογώ και επισκευάζω δικά μου PCs εδώ και 22 χρόνια, παρακολουθώντας την αγορά στενά. Δεν συνιστώ AMD/ATI εδώ και 14 χρόνια για λόγους που αν τους αναφέρω εδώ απλά δεν φτάνει ο χώρος να εξηγήσω/αναλύσω. H όλη ιστορία περιγράφεται συμπυκνωμένη στην φράση "H φθήνια τρώει τον παρά". Προτείνω κάποιον ι5 τελευταίας γενιάς, να παίζεις άνετα τα παιχνίδια σου (και να σου "αντέξει" καμιά 5ετια και βάλε). Οι CPU δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στα παιχνίδια αν θα είναι i5 η' ι7. Oι διαφορές είναι μηδαμινές στην απόδοση και αν κρίνω από τις ανάγκες σου δεν σε ενδιαφέρει να καλύψεις το μηδαμινό κενό ισχύος των δυο επεξεργαστών στα παιχνίδια. Τώρα η κάρτα γραφικών είναι άλλο καπέλο. Τα πάντα εξαρτώνται από την οθόνη σου και το πόσα λεφτα είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις σε συνδυασμό με την χρήση που θα κάνεις. Όταν το PC είναι και για παιχνίδια (της προκοπής) δίνοντας κάτι λίγο παραπάνω και επιλέγοντας nVidia και θα έχεις μια καλή κάρτα στην κατηγορία της και θα σου ζήσει. Δεν έχω δει ATI κάρτα να έχει επιζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είτε κάηκαν είτε ειχαν προβληματα ασυμβατοτητας με drivers/λειτουργικό. Για να επιλέξεις για αυτά τα δυο συγκεκριμένα, προτρέπω πάλι λίγο διάβασμα.Μεσω google search ψαξε για συγκριτικα καρτων και cpu καθως επισης και για charts καταταξης. Σε αυτα συνηθως περιεχονται οι περισσοτερες καρτες 'η/και cpus που εχουν βγει στο παρελθον μεχρι σημερα.

Y.Γ. 1)Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις αυτά που διαβάζεις σε μια ιστοσελίδα για "Ευαγγέλιο" Σε προτρέπω να ψάξεις και να διαβάσεις ακόμα περισσότερα ιδίως όσο κοντά βρισκεσε στο να κατασταλαξεις σε μια αγορά, έχοντας δλδ συγκεκριμένη σύνθεση στο μυαλό σου. Όσων αφορά την κάρτα γραφικών ΤΑ ΠΑΝΤΑ ξεκινάνε από τον μέγιστη ανάλυση που θα τρέχεις τα παιχνίδια σου η οποία λογικά ΠΡΕΠΕΙ να είναι η μέγιστη που μπορεί να σηκώσει η οθόνη σου.
2) Το editing στο συγκεκριμενο εγινε για να αφαιρεσω τα links που προωθουσαν σε αλλα "ανταγωνιστικα" sites.
Last edit: 28 Jul 2015 11:47 by Myrmidon.

More
28 Jul 2015 13:15 - 28 Jul 2015 13:17 #166326 by Νικήτας Λάμπρου
I

Myrmidongameworldgr wrote: Φτιάχνω συνθέσεις υπολογιστών 27 χρόνια και συναρμολογώ και επισκευάζω δικά μου PCs εδώ και 22 χρόνια, παρακολουθώντας την αγορά στενά. Δεν συνιστώ AMD/ATI εδώ και 14 χρόνια για λόγους που αν τους αναφέρω εδώ απλά δεν φτάνει ο χώρος να εξηγήσω/αναλύσω. H όλη ιστορία περιγράφεται συμπυκνωμένη στην φράση "H φθήνια τρώει τον παρά". Προτείνω κάποιον ι5 τελευταίας γενιάς, να παίζεις άνετα τα παιχνίδια σου (και να σου "αντέξει" καμιά 5ετια και βάλε). Οι CPU δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στα παιχνίδια αν θα είναι i5 η' ι7. Oι διαφορές είναι μηδαμινές στην απόδοση και αν κρίνω από τις ανάγκες σου δεν σε ενδιαφέρει να καλύψεις το μηδαμινό κενό ισχύος των δυο επεξεργαστών στα παιχνίδια. Τώρα η κάρτα γραφικών είναι άλλο καπέλο. Τα πάντα εξαρτώνται από την οθόνη σου και το πόσα λεφτα είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις σε συνδυασμό με την χρήση που θα κάνεις. Όταν το PC είναι και για παιχνίδια (της προκοπής) δίνοντας κάτι λίγο παραπάνω και επιλέγοντας nVidia και θα έχεις μια καλή κάρτα στην κατηγορία της και θα σου ζήσει. Δεν έχω δει ATI κάρτα να έχει επιζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Είτε κάηκαν είτε ειχαν προβληματα ασυμβατοτητας με drivers/λειτουργικό. Για να επιλέξεις για αυτά τα δυο συγκεκριμένα, προτρέπω πάλι λίγο διάβασμα.Μεσω google search ψαξε για συγκριτικα καρτων και cpu καθως επισης και για charts καταταξης. Σε αυτα συνηθως περιεχονται οι περισσοτερες καρτες 'η/και cpus που εχουν βγει στο παρελθον μεχρι σημερα.

Y.Γ. 1)Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις αυτά που διαβάζεις σε μια ιστοσελίδα για "Ευαγγέλιο" Σε προτρέπω να ψάξεις και να διαβάσεις ακόμα περισσότερα ιδίως όσο κοντά βρισκεσε στο να κατασταλαξεις σε μια αγορά, έχοντας δλδ συγκεκριμένη σύνθεση στο μυαλό σου. Όσων αφορά την κάρτα γραφικών ΤΑ ΠΑΝΤΑ ξεκινάνε από τον μέγιστη ανάλυση που θα τρέχεις τα παιχνίδια σου η οποία λογικά ΠΡΕΠΕΙ να είναι η μέγιστη που μπορεί να σηκώσει η οθόνη σου.
2) Το editing στο συγκεκριμενο εγινε για να αφαιρεσω τα links που προωθουσαν σε αλλα "ανταγωνιστικα" sites.

Αυτο ακριβως ειναι που λεω και γω για τις AMD. Εχουν μεγαλο θεμα στα drivers. Ειχα και εγω τετοιο θεμα και αρκετα φιλαρακια και δεν θελω να το διακινδυνεψω παλι τωρα που εχω την ευκαιρια.
Εχω μια συνθεση που μου προτεινουν με επεξεργαστη Intel Pentium 3.2 Ghz με πολυ καλη καρτα γραφικων και μητρικη που ταιριαζει ενας i5 αν θελω να ανανεωσω στο μελλον. Απλα για τωρα και για 1-2 χρονια ακομα μεχρι να μαζεψω λεφτα για εναν καλο i5 δεν ξερω αν θα με ικανοποιησει ο pentium που ειναι και διπυρηνος και αρκετα παλιος.
Εφοσον ασχολεισαι με χτισιμο PC τοσα χρονια θα ημουν ευγνωμων αν μπορουσες να μου προτεινεις ενα καλο tower με budget μεχρι 650 και αν αλλαζει παρα πολυ η επιδοση του στα 700 ευρω τοτε μπορει να ζοριστω και να το βρω αυτο το 50αρικο.

Υγ1: Και ειμαι τοσο επιμονος,δυσκολος και επιφυλακτικος διοτι οι καιροι ειναι δυσκολοι (ειδικα αυτον τον καιρο που ετυχε) και δεν θελω τα χρηματα αυτα να πανε αδικα.Ειναι κριμα.
Ευχαριστω πολυ!!
Last edit: 28 Jul 2015 13:17 by Νικήτας Λάμπρου.

More
28 Jul 2015 13:18 #166327 by Alexandr0s
Γεια σας θα ηθελα την γνωμη σας για αγορα μητρικης αξιας εως 90 ευρω

More
28 Jul 2015 14:11 #166330 by Myrmidon

Rhodian wrote: Αυτο ακριβως ειναι που λεω και γω για τις AMD............... δεν θελω τα χρηματα αυτα να πανε αδικα.Ειναι κριμα.
Ευχαριστω πολυ!!

Έτσι όπως τα λες (έχεις πρόβλημα να διαθέσεις περισσότερα λεφτα) σου προτείνω να κάνεις ένα από τα παρακάτω :

1) Ξέχνα τον υπολογιστή. Κράτα τα λεφτα σου για κάτι άλλο για αργότερα.
2) Διάλεξε μια από τις παραπάνω συνθέσεις που πρότεινε ο Snape και άλλαξε GPU/Motherboard και κάρτα γραφικών
3) Διάλεξε μια από τις έτοιμες συνθέσεις που έχουν τα online shops, που σε καλύπτει οικονομικά και άλλαξε πχ CPU η' ότι άλλο θέλεις. Για να βρεις ισοδύναμα ψάξε στο internet πχ για "RADEON R9 270X nvidia alternative" η' "vga charts" κλπ.
4) Αφού δε σε ενδιαφέρουν και πολύ τα παιχνίδια πάρε ένα laptop αρκετα καλό για τα λεφτα που διαθέτεις. Θα καίει και λιγότερο ρεύμα!!!

More
28 Jul 2015 14:37 #166335 by Νικήτας Λάμπρου

Myrmidongameworldgr wrote:

Rhodian wrote: Αυτο ακριβως ειναι που λεω και γω για τις AMD............... δεν θελω τα χρηματα αυτα να πανε αδικα.Ειναι κριμα.
Ευχαριστω πολυ!!

Έτσι όπως τα λες (έχεις πρόβλημα να διαθέσεις περισσότερα λεφτα) σου προτείνω να κάνεις ένα από τα παρακάτω :

1) Ξέχνα τον υπολογιστή. Κράτα τα λεφτα σου για κάτι άλλο για αργότερα.
2) Διάλεξε μια από τις παραπάνω συνθέσεις που πρότεινε ο Snape και άλλαξε GPU/Motherboard και κάρτα γραφικών
3) Διάλεξε μια από τις έτοιμες συνθέσεις που έχουν τα online shops, που σε καλύπτει οικονομικά και άλλαξε πχ CPU η' ότι άλλο θέλεις. Για να βρεις ισοδύναμα ψάξε στο internet πχ για "RADEON R9 270X nvidia alternative" η' "vga charts" κλπ.
4) Αφού δε σε ενδιαφέρουν και πολύ τα παιχνίδια πάρε ένα laptop αρκετα καλό για τα λεφτα που διαθέτεις. Θα καίει και λιγότερο ρεύμα!!!

Γενικα δεν εχω αυτον τον καιρο αλλα λεφτα να διαθεσω αλλιως θα εδινα κατι ακομα. Γιαυτο το budget μου ειναι 650-700 ευρω.
Ετοιμη συνθεση δεν συμφερει να παρω.Καλυτερο tower βγαινει απο μια συνθεση.
Αν διαβασες το πρωτο μου post αναζητω μια συνθεση για gaming pc οποτε με ενδιαφερουν τα παιχνιδια..
Θα σου παραθεσω παρακατω την συνθεση που μου προτειναν για να μου πειτε γνωμη.

Απλα με μνημες ram τις G.SKILL F3-2400C10D-8GTD 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-19200 2400MHZ TRIDENT DUAL CHANNEL KIT.

Τι λετε για αυτη την συνθεση; Σε 1-2 χρονια θα εχω μαζεψει λεφτα για να παρω εναν καλο i5 επεξεργαστη.Και στην μητρικη "κουμπωνει" μια χαρα εφοσον παιρνει ολους τους επεξεργαστες για socket 1150 μεχρι και την 5η γενια.
Attachments:

More
28 Jul 2015 20:51 #166362 by Myrmidon
Ok. Τώρα δες τις ελάχιστες απαιτήσεις σε CPU και κάρτα γραφικών που χρειάζονται τα παιχνίδια που θέλεις να παίξεις με αυτή τη σύνθεση!!!

More
28 Jul 2015 21:46 #166369 by Νικήτας Λάμπρου

Myrmidongameworldgr wrote: Ok. Τώρα δες τις ελάχιστες απαιτήσεις σε CPU και κάρτα γραφικών που χρειάζονται τα παιχνίδια που θέλεις να παίξεις με αυτή τη σύνθεση!!!

Μα δεν εχω κατι συγκεκριμενο να δω προς το παρων περα απο καποια open world και fps. Εγω αλλο ρωτησα ομως...αν ειναι καλη συνθεση αυτη εφοσον μπορω να ανανεωσω με i5 σε 1-2 χρονια οταν δεν θα με καλυπτει πλεον.
Και αν οχι να μου προτεινετε καποια αλλη συνθεση αλλα οχι με AMD. Ετσι θα βοηθηθω και οχι με τετοια σχολια.

Φιλικα