Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
19 Nov 2014 03:47 #152441 by Πας Παρτού

atSOFt wrote: Μπηχτή... όχι, ετσι απλα το είπα, σορρυ αν ακουστηκε και κάπως δηλαδη... :)))

εγώ είμαι πολύ-πολύ-πολύ χειρότερος :evil: :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Dec 2014 17:04 #152859 by Alex Filos
Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο PC στους ερχόμενους 1-2 μήνες αλλά δε θέλω να επιλέξω τυχαία εξαρτήματα. Θα ήθελα την συμβουλή ανθρώπων που είναι γνώστες της τεχνολογίας, ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί σε αυτό το forum. Το budget μου είναι γύρω στα 1500 ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η οθόνη. Ο υπολογιστής είναι κυρίως για παιχνίδια αλλά θέλω να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και για άλλες απαιτητικές δουλειές, πχ προγραμματισμό.

Κάποια επιπλέον θέματα:
Οθόνη θέλω τουλάχιστον 27 ιντσών. Ταλαντεύομαι ανάμεσα σε 1080p και 4k αλλά τείνω στο πρώτο, καταρχήν για τιμή και επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να τρέξουν τα καινούρια παιχνίδια με ικανοποιητικά γραφικά σε 4k ανάλυση.

Για ήχο δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις. Δεν πρόκειται να το συνδέσω με μεγάλο ηχοσύστημα και ενδέχεται να χρησιμοποιώ συχνά ακουστικά. Κάτι onboard είναι υπεραρκετό και δεν θα ήθελα αυτό από μόνο του να ανεβάσει την τιμή της μητρικής.

Μνήμη θέλω 16gb, μάλλον 2 x 8 gb υψηλής συχνότητας.

Για επεξεργαστή προσανατολίζομαι σε i7. Πείτε το προσωπικό κόλημα αλλά θα προτιμούσα έναν γρήγορο i7 από i5 ή AMD.

Παρομοίως, κάρτα γραφικών θα προτιμούσα NVIDIΑ αν και θα το σκεφτόμουν για ATI αν η απόδοση/τιμή ήταν πολύ μεγαλύτερη. Γενικά για κάρτα δε θα ήθελα να δώσω πολύ πάνω απο 250 ευρώ καθώς είναι το εξάρτημα που αλλάζει πιο εύκολα στο μέλλον.

Θα ήθελα επίσης προτάσεις και για κουτί, τροφοδοτικό και μητρική. Αυτά είναι εξαρτήματα που πολλές φορές πάμε να κόψουμε λεφτά αλλά θα ήθελα κάτι αξιοπρεπές που δεν θα με απογοητεύσει για όσα χρόνια θα έχω το PC.

Τέλος θα ήθελα το PC να έχει έναν SSD τουλάχιστον 256gb για λειτουργικό, προγράμματα και παιχνίδια και έναν ακόμα δίσκο μεγαλύτερο για αποθηκευτικό χώρο.

Αν έχετε προτάσεις και για καταστήματα που μπορώ να βρω καλύτερες τιμές ακόμα καλύτερα. Απλά θα προτιμούσα κουτί, μητρική και επεξεργαστή να είναι από το ίδιο και να μου τα συναρμολογήσουν κι όλας. Όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα βάζω και μόνος μου.

More
02 Dec 2014 05:26 #152889 by Πας Παρτού
μην περιμένεις βοήθεια από μένα :P αλλά μάλλον θα σε μπερδέψω περισσότερο.

Περισσότερο απλά θέλω να υπενθυμίσω ότι είμαστε πολύ κοντά να βγει η επόμενη γενιά intel (παράγεται αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στα ράφια). Οπότε να προσθέσω το πρόβλημα αν αξίζει να την περιμένεις. Θα κατέβει και άλλο η λιθογραφία (14nm από 22nm) θα έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά, θα έχει πολύ ισχυρότερη ενσωματωμένη GPU, θα έχει ταχύτερες μνήμες. Από την άλλη η Hasswell είναι πλέον δοκιμασμένη και όσο ξέρω δεν προβλέπεται κάποιο άλμα στα χαρακτηριστικά τής CPU και η ταχύτητα τής μνήμης στην πραγματικότητα δεν μετράει στις επιδώσεις εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως πχ αν την χρησιμοποιείς και για GPU και προφανώς δεν σε ενδιαφέρει η ενσωματωμένη GPU τής intel (στην οποία πιστεύω θα γίνει η μεγαλύτερη αναβάθμιση)

More
10 Dec 2014 20:43 #154008 by Νίκος Ιωάννου
Παιδιά μια ερώτηση..Έχω 6gb RAM Kingston Hyper X 1333 και θέλω να αγοράσω άλλα 4gb και δυστυχώς η ίδιες ακριβώς δεν υπάρχουν...Τώρα υπάρχουν μόνο η Fury..Κάνουν(δηλαδή είναι συμβατές με αυτές που έχω τώρα);

More
10 Dec 2014 21:45 - 10 Dec 2014 21:47 #154012 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης

FamousKiller wrote: Παιδιά μια ερώτηση..Έχω 6gb RAM Kingston Hyper X 1333 και θέλω να αγοράσω άλλα 4gb και δυστυχώς η ίδιες ακριβώς δεν υπάρχουν...Τώρα υπάρχουν μόνο η Fury..Κάνουν(δηλαδή είναι συμβατές με αυτές που έχω τώρα);

κοίτα το πιο πιθανό είναι ότι θα λειτουργούν αλλά πρέπει να είναι και αυτες στα 1333 αλλιώς αν πχ οι Fury είναι στα 1600 τότε οι Hyper X που έχεις και τρέχουν στα 1333 θα κανουν και τις Fury να τρέχουν στα 1333 και όχι στα 1600 και αν και δεν είμαι σίγουρος νομίζω θα πρέπει οι διαφορετικές rams να έχουν και το ίδιο latency
Γενικότερα όμως δεν γίνεται να σου εγγυηθεί κανείς ότι θα λειτουργούν 100%
και μην ξεχνάς ότι θα πρέπει και το υπόλοιπο σύστημα σου να σηκώνει παραπάνω ram, πχ κάποιες Motherboard έχουν max τα 8gb στις rams αλλά μιλάμε για παλιότερα μοντέλα, όπως και οι καινούριες έχουν ως όριο τα 64gb ενώ άλλες τα 32gb
Last edit: 10 Dec 2014 21:47 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης.

More
11 Dec 2014 09:40 #154039 by miltos
3erei kaneis to kalitero build gia pc oste na sikonei pc games 2014 sta normal grafika ??

More
11 Dec 2014 21:13 #154089 by Μάνος Γρυπάρης

brionac2 wrote: 3erei kaneis to kalitero build gia pc oste na sikonei pc games 2014 sta normal grafika ??

Καλησπερα. Καταρχην δεν επιτρεπονται τα greeklish στο forum. Διαβασε τους ορους χρησης απο το μενου "GameWorld/Οροι χρησης" πανω δεξια.

Κατα δευτερον γραψε μας ποσα χρηματα διαθετεις και τι υπολογιστη εχεις ηδη (πληρες συστημα) για να δουμε ολοι μαζι τι πρεπει να αναβαθμιστει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
03 Jan 2015 18:19 #155160 by Χρήστος Γκουρμπάτσης
Καλησπερα παιδια.Εχω ενα pc με i7 920,6gb ram και την HD 5770.Θελω να αναβαθμισω την καρτα γραφικων και θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες.Διαθετω γυρω στα 150 ευρω και παιζω σε αναλυση 1366χ768 και δεν εχω σκοπο αμεσα να αναβαθμισω το monitor

More
02 Mar 2015 01:27 #157519 by Αντώνης Δαγκαλίδης
έχει κάποιος να προτείνει κάποια αλλαγή σ αυτό πέρα από το τροφοδοτικό που θα βάλω 750;;;
Attachments:

More
02 Mar 2015 05:37 #157527 by Παναγιώτης Τσιάτσος
Θα σου πρότεινα να βάλεις 16 Gb μνήμης γιατί το σύστημά σου είναι τρομερό και πανάκριβο και η Ram το αδικεί.
The following user(s) said Thank You: Αντώνης Δαγκαλίδης