Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
03 Aug 2014 17:11 #147532 by Γιώργος Λόλας

asla13 wrote: Καλησπερα, μπορειτε να μου πειτε τα τεχνικα χαρακτηριστικα (επεξεργαστης,μνημη ram,καρτα γραφικων,σκληρος δισκος, λειτουργικο συστημα) ενος PC που μπορει να σηκωσει ανετα το LoL σε high quality γιατι το laptop μου, παρολο που ειναι πολυ καλο, μερικες φορες πεφτει κατω απο 20 fps :? .
Ευχαριστω πολυ :D

Καλησπέρα asla,

Οι προτεινόμενες απαιτήσεις για το League of Legends είναι οι εξής:
Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz ή Phenom II X2 555 Black Edition
Κάρτα γραφικών: GeForce 8800 GT ή Radeon HD 3870 με 512ΜΒ VRAM
RAM: 4GB
Λειτουργικό σύστημα: Windows Vista/7/8
Χώρος στο σκληρό δίσκο: 12GB

Έχοντας τα παραπάνω, θα σου τρέχει άνετα το LoL σε High settings. Οτιδήποτε καλύτερο βάλεις, ακόμα καλύτερα για σένα.

chrysostomos wrote: Τί θα αλλάζατε σε αυτό το pc για να παιζω τα νέα games Που θα κυκλοφορήσουν για pc? Μιλάω για 2015 και βάλε ώστε να μην χρειαστει και αλλη αναβάθμιση. σκέφτομαι για μια r9 280 Και αλλα 4gb ram. Εσείς τι λέτε?

Χρυσόστομε, με 4GB RAM ακόμα και μια καλύτερη κάρτα γραφικών θα είσαι κομπλέ. Ο επεξεργαστής σου, αν και προηγούμενης γενιάς, αντέχει ακόμα. Σου προτείνω από GPU να πας είτε σε κάποια μεταχειρισμένη AMD 7870/Nvidia 660ti που τις δίνουν 100-120 ευρώ. Αλλιώς μπορείς να πάρεις μια Radeon R9 280x που ξεκινάει από τα 205 ευρώ στο bestprice.gr ώστε αν χρειαστεί να κάνεις αργότερα αναβάθμιση, να αλλάξεις μόνο CPU και motherboard (μετά από 2-4 χρόνια). Σου προτείνω AMD GPU λόγω του Mantle API που αν το εκμεταλλευτούν όπως υπόσχονται, θα δεις διαφορά στα frames per second σε όσα games το χρησιμοποιούν.

Kaz wrote: Καλησπερα παιδια θα ηθελα να αναβαθμισω ενα πολυ παλιο pc σταθερο που εχω με pentium 4 μια καρτα γραφικων 8800 gt μνημη 2gb τροφοδοτικο enermax triathlor 450w και λοιπα
αρχικα ηθελα να ρωτησω αν μπορειτε να μου προτεινετε εναν cpu μια καρτα γραφικων mobo και μνημες για μεταχειρισμενα παντα σε μια τιμη κοντα στα 200-250 ευρω.η χρηση που το θελω ειναι για καποια παιχνιδια οπως pro,fifa,nba 2k,το πολυ grand theft auto v οχι δλδ τα πολυ βαρια παιχνιδια(να μπορω ομως ναι παιξω παρομοια παιχνιδια και μετα απο 2-3 χρονια)δευτερον ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει πιθανοτητα να μην χωρεσουν στο κουτι(το λεω επειδη ειναι παλιος κοντα 10ετιας ο υπολογιστης και ενδεχωμενος να αλλαζουν και τα μεγεθη των καινουριων των cpu gpu δεν γνωριζω βεβαια απλως ρωταω)

τελος ετσι ενδεικτικα να σας πω για τι περιπου επιπεδου κομματια κοιταω

cpu: amd fx 6300, amd x4 965, core 2 quad q9400, i5-3350, xeon E5450 ,
gpu: hd 6850, hd 6870, hd 7750, gtx460, gtx470, gtx560

ολα αυτα στο περιπου χωρις να γνωριζω ακριβως τις τιμες τους δηλ καποια μπορει να ειναι αρκετα ποιο ακριβα απο καποια αλλα
εαν εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο σε ακομα καλυτερη τιμη που θα μου κανει την δουλεια μου εννοεται καλοδεχουμενο απο την αποψη οτι αυτα που εχω κοτιαξει εγω ισως να παρα ειναι καλα για την δουλεια που το θελω
ευχαριστω εκ των προτερων

Kaz, ένας FX6300 είναι ότι πρέπει για το budget σου. Αυτή την στιγμή μεταχειρισμένος πωλείται κοντά στα 60-70 ευρώ (καινούριος κάνει κοντά στα 90). Μετά μπορείς να βρεις και μια αντίστοιχη motherboard με socket ΑΜ3+ γύρω στα 25-30 ευρώ used ή στα 40 ευρώ καινούρια. Το combo CPU+MOBO θα σου βγει δηλαδή 100 ευρώ περίπου.

Από GPU σε μεταχειρισμένη μπορείς να πας σε μια από τις 7850/650ti στα 80-90 ευρώ used (ή ακόμα και σε κάποια 7870 στα 100-120 ευρώ). Από RAM μπορείς να βρεις 8GB DDR3 (2x4GB) στα 50 ευρώ μεταχειρισμένες, αλλιώς παίρνεις 1x4GB καινούρια τώρα και αργότερα βάζεις άλλα 4GB. Φαντάζομαι η δική σου RAM είναι DDR2 οπότε δεν την κρατάς.

Από ότι βλέπω, το τροφοδοτικό σου έχει 6pin connector για την κάρτα γραφικών. Οι 7850 συνήθως χρειάζονται τροφοδοσία από ένα τέτοιο καλώδιο, αν και υπάρχουν και υλοποιήσεις που δεν έχουν καν 6pin. Όπως και να έχει όμως, εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις τροφοδοτικό μιας και το έχεις τόσα χρόνια. Στην αγορά θα βρεις ποιοτικά τροφοδοτικά με κόστος κοντά στα 50 ευρώ.

Χωρίς αλλαγή τροφοδοτικού, είσαι μέσα στο budget των 250 ευρώ. Με καινούριο τροφοδοτικό (στο προτείνω) πας στα 300 ευρώ. Μπορείς επίσης να πουλήσεις και τα κομμάτια του παλιού σου PC (CPU, GPU, Motherboard, μνήμη) κοντά στα 80-90 ευρώ και με αυτά τα λεφτά να πάρεις τροφοδοτικό και ένα καινούριο κουτί αν αυτό που έχεις θες να το αλλάξεις. Βρίσκεις άνετα case καινούριο με 30 ευρώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Aug 2014 21:03 #147537 by AngelofDeath
σε ευχαριστω πολυ geololj για την απαντηση σου να σαι καλα το τροφοδοτικο το εχω περιπου 2 χρονια οταν λες να το αλλαξω εννοεις επειδη δεν ειναι τοσο καλο ωστε να αντεξει μια 7850 ή επειδη νομιζεις οτι μπορει να το εχω πολλα χρονια?(το λεω γιατι το εχω περιπου 2 χρονια)
και κατι τελευταιο τι διαστασεις περιπου πρεπει να εχει ενα κουτι ωστε να χωραει ανετα τα κομματια και τι θα χρειαστω απο ψυκτρες αντεμιστηρακια και λοιπα?

More
03 Aug 2014 21:52 #147539 by Γιώργος Λόλας
Από ότι βλέπω, το τροφοδοτικό σου δίνει αρκετά Amber στα 12V rails. Σε full load σε games από ότι έχω κοιτάξει με την 7850 θα καταναλώνεις 290-300Watt, οπότε πιστεύω ότι θα είσαι κομπλέ. Εκτός και αν πας σε κάποιο μεγαλύτερο τροφοδοτικό αν δεις ότι χρειαστεί. Πάντως, αν πουλήσεις όσα κομμάτια αλλάξεις, θα πάρεις πίσω αρκετά χρήματα. Ειδικά οι DDR2 μνήμες (που τέτοιες πρέπει να έχεις σωστα;) πουλιούνται αρκετά. Ίσως πάρεις και πάνω από 100 ευρώ, ποτέ δε ξέρεις.

More
03 Aug 2014 22:03 #147541 by AngelofDeath
ναι ddr2 εχω,παραξενο παντως που πουλιουνται τοσο ακριβα ενω ειναι παλιες
αυτο θα κανω θα πουλησω τα κομματια και οτι παρω κερδος θα ειναι

More
04 Aug 2014 00:02 #147546 by Γιώργος Λόλας
Είναι πολλοί που χτίζουν συστήματα με DDR2 (όχι για gaming) και ψάχνουν τέτοιες μνήμες. Δε πωλούνται πλέον στα καταστήματα για αυτό είναι πιο ακριβές.

More
04 Aug 2014 17:54 #147591 by Αργύρης Γιαγιάς
Πήρα αφορμή από το video των παιδιών σχετικά με την αναβάθμιση αλλά καλύτερα γράφω εδώ γιατί είναι πιο μακροσκελές το κείμενο.
Επειδή και εγώ αυτή την περίοδο είμαι σε διαδικασία αλλαγής m/b, cpu, ram είδα το βιντεάκι το οποίο ήταν εντελώς "έξω" από αυτά που εγώ μελετάω. Πιο συγκεκριμένα ξεκινάνε με λύση AMD (δεν έχω τίποτα με την εταιρία, και τώρα AMD έχω) όταν πίστευα ότι φτιάχνοντας το απόλυτο μηχάνημα (σε μέσα χρήματα και άνω) έπρεπε να πας σε intel. Συγκεκριμένα εγώ κοιτάω σε ι5 4690 ή 4690κ και αντίστοιχη m/b με z97 chipset και κατέληγα στην gigabyte Z97X-ud5 με απαραίτητο κριτήριο τα τουλάχιστον 8 sata.
Βλέπω όμως ότι μπορώ να πάω και σε λύση Fx-8350 και μητρική την αντίστοιχη ud5 όπου το κόστος και για τα 2 είναι τουλάχιστον -100 ευρώ (ίσως και παραπάνω) από τα αντίστοιχα Intel.
Τα θέματα όμως είναι:
Είναι πραγματικά τόσο καλός ο FX-8350 ?
Σε tests στο μόνο που περνάει τον 4690 είναι το passmark www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html# (9000 - 7700) αλλά σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα tests χάνει και .... πολύ cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4 ... MD-FX-8350

Επίσης όλες οι μητρικές για intel είναι μεν λίγο πιο ακριβές αλλά κατά κανόνα "φοράνε" και πολύ περισσότερα καλούδια και κατά την γνώμη μου "δείχνουν" και πιο ποιοτικές (στην ίδια πάντα εταιρία)
www.gigabyte.com/products/produc ... id=4455#ov
www.gigabyte.com/products/produc ... id=5105#ov

Τέλος και ένα θεματάκι με τις μνήμες. Κατά πόσο αξίζει να πληρώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να πάει στα 1800+ ή στα 2100+ ή και 2400. Τέλος (σε ένα σύστημα με 7 64bit) πόση διαφορά θα κάνουν τα 16 από τα 8 gb και αν ναι σε τι είδους εφαρμογές...?

Αυτά για τώρα για να μην κουράζω (για την επιλογή υδρόψυξης αργότερα :) )

More
10 Aug 2014 14:09 #147789 by Δημήτρης Κάτσης
Καλησπέρα παίδες. Ψάχνομαι για αγορά νέου pc άλλα θέλω να τον φτιάξω κομμάτι-κομμάτι για ευνόητους λόγους. Το μπάτζετ μου είναι γύρω στα 700€ με 1000€ αλλά επειδή δεν έχω παλιά μονάδα χρειαζομαι όλα τα κομμάτια δλδ
Κουτί
Τροφοδοτικό
Μητρική
Σκληρό Δίσκο
Κάρτα Γραφικών
Μνήμες RAM
Επεξεργαστή
Οθόνη
Ψάχνομαι καθαρά για gaming pc με minimum μια 5ετία, Δέχομαι προτάσεις και με ολοκληρωμένα πακέτα αρκεί να είναι αξιόλογες και πάντα γύρω στα λεφτά που έθεσα.

More
13 Aug 2014 13:11 #147935 by Μάνος Γρυπάρης

Argir wrote: Είναι πραγματικά τόσο καλός ο FX-8350 ?
Σε tests στο μόνο που περνάει τον 4690 είναι το passmark www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html# (9000 - 7700) αλλά σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα tests χάνει και .... πολύ cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4 ... MD-FX-8350

Επίσης όλες οι μητρικές για intel είναι μεν λίγο πιο ακριβές αλλά κατά κανόνα "φοράνε" και πολύ περισσότερα καλούδια και κατά την γνώμη μου "δείχνουν" και πιο ποιοτικές (στην ίδια πάντα εταιρία)
www.gigabyte.com/products/produc ... id=4455#ov
www.gigabyte.com/products/produc ... id=5105#ov

Τέλος και ένα θεματάκι με τις μνήμες. Κατά πόσο αξίζει να πληρώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να πάει στα 1800+ ή στα 2100+ ή και 2400. Τέλος (σε ένα σύστημα με 7 64bit) πόση διαφορά θα κάνουν τα 16 από τα 8 gb και αν ναι σε τι είδους εφαρμογές...?

Αυτά για τώρα για να μην κουράζω (για την επιλογή υδρόψυξης αργότερα :) )

Ο FX-8350 είναι πολύ καλός σε σχέση τιμή-απόδοση. Δες εδώ αξιολογήσεις:
www.skroutz.gr/s/2524848/AMD-FX-8350-Box.html
Αν θελεις το PC για games και δεν χρειαζεται να κανεις πολλα πραγματα ταυτοχρονα τοτε θα πας σε Intel. Αλλα να ξερεις οτι θα πρεπει να τα σκασεις.

Για τις μητρικες κοιτα και προς αυτες που υποστηριζουν νεα Socket, γιατι ειναι βασικο. Αν γραψεις συγκεκριμενα παραδειγματα θα σου πουμε. θα σου προτεινα την Gigabyte 990XA-UD3 που εχουμε απο το EasyBuyWorld. 76 ευρω προσφορα, τωρα θα ξαναπηγε 95.

Για τις μνήμες θα δεις μικρή διαφορά. Η διαφορά ανάμεσα σε DDR3-1600 και DDR3-2400 ειναι σχεδον αμελητέα. Το βασικό για μένα είναι το να έχεις Kingston γιατί αποτελεί αξιοπιστία σε σχέση με άλλες μάρκες που βαράνε μπλε οθονίτσες. :D

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
20 Oct 2014 13:22 - 20 Oct 2014 13:24 #150606 by Kίμωνας Κάργατζης
Καλησπέρα αναγνώστες του Gameworld! Πρόσφατα είχα ένα ατύχημα με το deskotop μου λόγω διακοπής ρεύματος.. Παρ' όλο που αρχικά πίστευα πως είχε καεί η οθόνη και δεν έδειχνε σήμα από το tower, θα χρειαστώ αναγκαστικά γερή αναβάθμιση γιατί εκτός από κάρτα γραφικών (η οποία ήταν παλιά και ήδη στα τελευταία της) έχει σοβαρό πρόβλημα και η motherboard...
Με το gaming ασχολούμαι συνολικά κατά 40% θα έλεγα σχετικά με όλεσ τις λειτουργίες του pc ,οπότε δεν θέλω κάτι πάρα πολύ εξεζητημένο αλλά χρειάζομαι κάτι που να "τρέχει" smooth προγράμματα τύπου CAD..Σας παραθέτω και τα μέχρι προτινως χαρακτηριστικά του pc :

PC MULTIRAMA-HQ MONSTER
Χαρακτηριστικά Επεξεργαστή Intel Code2Quad Q6600 2,4GHZ 1066MHz 8MB cache memory
Μητρική GIGABYTE GA-946GMX-S2
Μνήμη DDR2 2048MB 667MHz ( Αναβαθμισμένη στα 4GB)
Σκληρός Δίσκος 1 TERRABYTE (2 x 500GB) (+ssd για το λειτουργικό)
Floppy Disk CARD READER
Κάρτα Γραφικών Nvidia GF8600GT 512MB
Περιμένω τις προτάσεις σας, thanks ;)
Last edit: 20 Oct 2014 13:24 by Kίμωνας Κάργατζης.

More
21 Oct 2014 02:15 #150618 by Sir Manolo
Η δική μου πρόταση είναι τα παρακάτω κομμάτια. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι το τροφοδοτικό σου όποτε έβαλα ένα που κατά τη γνώμη μου ταιριάζει γάντι και θα σε βγάλει και άλλη αναβάθμιση. Σύνολο είναι 474 με τιμές e-shop (μπήκα εκεί λόγο ποικιλίας). Αν κοιτάξεις στο skroutz μπορείς να τα βρεις σε ακόμα καλύτερες τιμές.

www.e-shop.gr/coolermaster-g650m-gm-series-650w-modular-psu-...e-rs650-amaab1-eu-p-PER.811577
www.e-shop.gr/gigabyte-ga-f2a88x-d3h-retail-p-PER.526954
www.e-shop.gr/amd-athlon-x4-860k-370ghz-box-p-PER.559677
www.e-shop.gr/asus-r7-260x-r7260x-dc2oc-2gd5-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513639
www.e-shop.gr/kingston-hx318c10fbk2-8-8gb-2x4gb-ddr3-1866mhz...-dual-channel-kit-p-PER.550885
The following user(s) said Thank You: Γιώργος Λόλας, Kίμωνας Κάργατζης