Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
02 Jun 2015 00:27 - 02 Jun 2015 00:33 #162093 by Μάνος Γρυπάρης

jimmis7 wrote: Γεια σας, παιδιά! Έχω PC με AMD FX 8150, οκταπύρηνο, 3.6 GHZ, SSD Kingston, HyperX 3K 120 GB και κάρτα γραφικών Asus Radeon R9 290 4GB GDDR5. Παίζω όλα τα παιχνίδια στα Ultra High settings, εκτός από το GTA V, το The Witcher 3 και το Far Cry 4. Έχω μπει σε site που βαθμολογεί το PC μου και είναι όλα κομπλέ, εκτός από τη CPU (στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, φυσικά), δηλαδή δεν τα παίζει σε Ultra High settings αλλά στα Medium. Εάν τον κάνω overclock, θα έχω καλύτερα FPS στα games; Θα παίζει, δηλαδή, στα Ultra High setting ή δεν παίζει ρόλο αυτό; Ή χρειάζομαι καινούρια CPU για να παίζω τα πιο απαιτητικά παιχνίδια; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κανε ενα overlock και θα δεις διαφορα. Απλα γνωμη μου μην αγορασεις ακομη καλυτερη CPU. Οταν θα εχεις προβλημα στο να παιξεις νεα games τοτε αγορασε. Οσο περναει ο καιρος οι τιμες πεφτουν. Με αυτον εισαι οριακα οκ και οι Nvidia ως γνωστον ειναι αρκετα ακριβοι.

GiorgosRebels9 εχω στειλει μηνυμα στον Αποστόλη Καραβία να σου απαντήσει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 02 Jun 2015 00:33 by Μάνος Γρυπάρης.
The following user(s) said Thank You: Dimitris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jun 2015 00:51 - 02 Jun 2015 00:55 #162101 by George

jimmis7 wrote: Γεια σας, παιδιά! Έχω PC με AMD FX 8150, οκταπύρηνο, 3.6 GHZ, SSD Kingston, HyperX 3K 120 GB και κάρτα γραφικών Asus Radeon R9 290 4GB GDDR5. Παίζω όλα τα παιχνίδια στα Ultra High settings, εκτός από το GTA V, το The Witcher 3 και το Far Cry 4. Έχω μπει σε site που βαθμολογεί το PC μου και είναι όλα κομπλέ, εκτός από τη CPU (στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, φυσικά), δηλαδή δεν τα παίζει σε Ultra High settings αλλά στα Medium. Εάν τον κάνω overclock, θα έχω καλύτερα FPS στα games; Θα παίζει, δηλαδή, στα Ultra High setting ή δεν παίζει ρόλο αυτό; Ή χρειάζομαι καινούρια CPU για να παίζω τα πιο απαιτητικά παιχνίδια; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έχεις αυτό το θέμα γιατή τα συγκεκριμένα games που αναφέρεις και γενικά τα openworld games απαιτούν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ.
Η κάρτα σου είναι πολύ δυνατή αλλα ο επεξεργαστής σου υστερεί σε single core performance και έχεις bottleneck .
Θα δείς αποτελέσματα με overclock απλα μήν περιμένεις και θαύματα.
Σε games που αξιοποιούν και τους οκτώ πυρήνες δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Last edit: 02 Jun 2015 00:55 by George.

More
02 Jun 2015 01:16 - 02 Jun 2015 01:17 #162104 by Νίκος Γκουζούμας

Γεια σας, παιδιά! Έχω PC με AMD FX 8150, οκταπύρηνο, 3.6 GHZ, SSD Kingston, HyperX 3K 120 GB και κάρτα γραφικών Asus Radeon R9 290 4GB GDDR5. Παίζω όλα τα παιχνίδια στα Ultra High settings, εκτός από το GTA V, το The Witcher 3 και το Far Cry 4. Έχω μπει σε site που βαθμολογεί το PC μου και είναι όλα κομπλέ, εκτός από τη CPU (στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, φυσικά), δηλαδή δεν τα παίζει σε Ultra High settings αλλά στα Medium. Εάν τον κάνω overclock, θα έχω καλύτερα FPS στα games; Θα παίζει, δηλαδή, στα Ultra High setting ή δεν παίζει ρόλο αυτό; Ή χρειάζομαι καινούρια CPU για να παίζω τα πιο απαιτητικά παιχνίδια; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μην ξεχνάς, ότι για να κάνεις ένα σωστό Overclock πρέπει να έχεις ένα καλό τροφοδοτικό με σταθερά Voltage, καλή ψύξη (με την στοκ δεν πας πουθενά, ειδικά τα καλοκαίρια) καθώς και μια καλή motherboard. Μια λύση πάλι είναι να πουλήσεις τον 8150, να συμπληρώσεις λίγα λεφτά και να πάρεις έναν 8350 που είναι κλάσης ανώτερος. (αυτόν έχω με μια sapphire 7970 Dual X OC boost, και παιζω GTA V σε High/Ultra μια χαρά)
Προσωπική μου άποψη, κάτσε όπως είσαι μιας κ μπορείς και παίζεις καθώς κάπου στο 2016 (με κάθε επιφύλαξη βάση τα λεγόμενα τους) η AMD βγάζει καινούρια αρχιτεκτονική CPU με πολύ δυνατότερο core performance.
Last edit: 02 Jun 2015 01:17 by Νίκος Γκουζούμας.

More
02 Jun 2015 01:33 #162105 by Άκης Ζαχαριάδης
Μια άποψη δικιά μου είναι η εξής, για ποιον λόγω θέλεις Ultra High, την GPU σου κουράζεις έτσι, στα high μπορείς να να τρέξεις? Αν ναι, δεν θα δεις και τις τρελές διαφορές από τα Ultra high graphics. H καρτούλα σου είναι οκ, επίσης κατέβασε και τους τελευταίους drivers για την radeon "catalyst"

More
02 Jun 2015 02:31 #162106 by Παναγιώτης Τσιάτσος

GiorgosRebels9 wrote: καλησπερα σκεφτομαι να αγορασω pc και ετσι σεφτηκα να φτιαξω εναν παρα να παρω ετοιμο! τον θελω καθαρα για gaming εφτιαξα αυτον εδωω θελωω να μου πειτε αν ειναι καλος και αν οχι τι αλλαγες θελει (βασικο παιχνιδι το λολ)
bto.plaisio.gr/Machine?state=1903942B35.9B1A2126982B25.9B1A2...77213B110B1AD2015-6-1-20-31-44

Το PC που θέλεις να φτιάξεις είναι μια καθαρά low budget επιλογή, κι αυτό είναι θεμιτό, ειδικά από τη στιγμή που κατά βάση θέλεις να παίζεις LoL, συνεπώς οι απαιτήσεις δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στα χαρακτηριστικά που είδα, θα σου πρότεινα AMD κάρτα γραφικών αντί για GeForce από τη στιγμή που πας σε AMD επεξεργαστή. Πλην όμως, θα έλεγα να δώσεις τα διπλάσια χρήματα, περίπου 145 ευρώ, για να πάρεις μια R7 260X με 2 GB Ram, που είναι μια επιλογή η οποία ανταποκρίνεται καλύτερα στην ποιότητα του επεξεργαστή.

Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη ότι αν μπορείς να τρέξεις αυτά τα παιχνίδια τουλάχιστον στο high, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πας σε αγορά επεξεργαστή, ο οποίος είναι ήδη ιδιαίτερα δυνατός (προφανώς υπάρχουν και καλύτεροι). Αλήθεια, όταν βάζεις τα συγκεκριμένα games στο ultra high πόσα fps σου βγάζει? Κολλάει? Περί overclocking, συμφωνώ με τον Deathnick, ειδικά όσον αφορά το τροφοδοτικό και τα voltage. Όσο για την ψύξη, είναι ανάλογα με το pushάρισμα που θα κάνεις, συνεπώς αν πιέσεις τη cpu στα όρια που αντέχει (μην έχεις και κάνα ατύχημα και ψήσεις καφέ) σίγουρα μπορεί να θελήσεις κάτι καλύτερο.
The following user(s) said Thank You: Giorgos Kostakis, Dimitris, Νίκος Γκουζούμας

More
02 Jun 2015 03:18 #162108 by Motsik
Καλησπέρα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο pc build με budget 600-650e + SSD κυρίως για παιχνίδια από το eshop αν γίνεται. Ευχαριστώ !

More
02 Jun 2015 04:41 #162110 by Απόστολος Καραβίας
Με SSD και επιδόσεις για Games βγήκε λίγο παραπάνω 680€ περίπου, ωστόσο δεν χάνει από κάποιο σημείο:

CPU: www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-6300-35ghz-6-core-box-p-PER.559644
Mobo: www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-pro3-r20-retail-p-PER.528660
RAM: www.e-shop.gr/ram-crucial-bls2cp4g3d1609ds1s00-ballistix-spo...-1600mhz-dual-kit-p-PER.554345
GPU: www.e-shop.gr/vga-sapphire-dual-x-r9-270x-2gb-gddr5-oc-with-boost-pci-e-retail-p-PER.514536
SSD: www.e-shop.gr/ssd-mushkin-mknssdcr120gb-g2-chronos-g2-120gb-25-sata3-p-PER.320930
HDD: www.e-shop.gr/hdd-toshiba-dt01aca100-1tb-35-sata3-p-PER.333560
PSU: www.e-shop.gr/psu-coolermaster-rs600-acabb1-eu-b2-series-600w-p-PER.813303
CASE: www.e-shop.gr/case-coolermaster-rc-k350-kwn2-en-k350-midi-tower-p-PER.807677
Drive: www.e-shop.gr/samsung-dvd-rw-sh-224db-bebe-sata-black-bulk-p-PER.321046

Αν πιστεύεις ότι ξεφεύγει αρκετά και δεν μπορείς να βρει τα +30€, θα πρέπει να αλλάξεις επεξεργαστή και να βάλεις αυτόν: www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-4300-38ghz-4-core-box-p-PER.559645 .
Δεν είναι κακός και σε gaming θα δεις πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις με τον FX 6300. Ωστόσο, μελλοντικά οι δύο παραπάνω πυρήνες του FX 6300 μπορεί να φανούν χρήσιμοι. Όσο για μνήμες και SSD, μπορεί να μην είναι οι #1 εταιρίες, αλλά η αξία με βάση τις επιδόσεις τους είναι πολύ καλή, μην το φοβηθείς.
The following user(s) said Thank You: Παναγιώτης Τσιάτσος

More
02 Jun 2015 20:12 - 02 Jun 2015 20:39 #162133 by Giorgos Kostakis
bto.plaisio.gr/Machine?state=2178842B25.9B2A2056445B60.9B1A1...818B145.9B1AD2015-6-2-20-28-03

μια ακομα επιλογη ειναι αυτη τι λετε αξιζει και τι δυνατοτητες θα εχει?
Last edit: 02 Jun 2015 20:39 by Giorgos Kostakis.

More
02 Jun 2015 21:28 #162138 by Παναγιώτης Τσιάτσος
^ Πιστεύω ότι αυτό το σύστημα είναι πιο ισορροπημένο από το προηγούμενο, και σίγουρα καλύτερο, από την άλλη όμως δε θα δύναται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νεότερων παιχνιδιών, ιδίως όσον αφορά τη μνήμη και την κάρτα γραφικών. Συνεπώς πρέπει να δεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή σου και να κινηθείς ανάλογα. Για LoL, ταινίες και internet, ένα σύστημα σαν κι αυτό θεωρώ ότι φτάνει και περισσεύει.

More
02 Jun 2015 21:39 #162139 by Giorgos Kostakis
κοιτα απο τι εχωω δει απο κριτικες και αλλα τετοια πραγματα και απο φιλους μπορει και αλλα παιχνδια αν θελω ας πουμε και τα τρεχει σε υψηλο βαθμο οποτε εσυ τι λες?