Παίζοντας 2 μέρες Far Cry 3
(βρίσκομαι στην αρχή ακόμα, στο σημείο που συναντάω την αρχηγό των ιθαγενών),
σκέφτηκα να μοιραστώ με το forum την άποψη μου για το παιχνίδι.
Ξεκινώντας από τα θετικά, ο κόσμος είναι πραγματικά αχανής & τα γραφικά πανέμορφα.
Δεν μπορώ να φανταστώ καν, τι είδους παιχνίδια θα δούμε σε 5 χρόνια, στο τέλος της καριέρας των PS4 & Xone.
Οι δραστηριότητες είναι απεριόριστες & μπορεί κάποιος να ξεχαστεί κυριολεκτικά για ώρες, απλά κόβοντας βόλτες.
Η δυσκολία είναι αυτή που πρέπει, τόσο ώστε να μη γίνεται βαρετό, αλλά ούτε εκνευριστικό.
& πάω στα αρνητικά.
Τα στοιχεία rpg είναι περισσότερα από όσα μπορώ να αντέξω (δλδ δεν αντέχω & πολλά, αυτός ήταν & ο κυριότερος λόγος που παράτησα το ΕΠΟΣ που λέγεται Deus Ex).
Αυτά τα
γδάρε ένα γουρουνάκι για να μπορέσεις να μεταφέρεις περισσότερα χρήματα,
ή ένα κατσικάκι για μεταφέρεις περισσότερα πράγματα,
ή κόψε το συγκεκριμένο φυτό & τα ζώα δεν θα σου επιτίθενται,
κάνουν το παιχνίδι (ίσως) πιο ρεαλιστικό & ολοκληρωμένο, αλλά με αποκόβουν από τη δράση.
Κοινώς, ασχολούμαι με μικρές εκνευριστικές λεπτομέρειες, αντί για την κυρίως αποστολή.
& φτάνω στη μεγάλη πληγή, που είναι το σενάριο.
Το βρήκα επιεικώς αδιάφορο & χωρίς ένταση.
Ο πρωταγωνιστής είναι τουλάχιστον ξεπλυμένος & είναι αδύνατο να συνδεθείς μαζί του ή να βιώσεις αυτό που ζει.
Είναι ίσως οι παράπλευρες δραστηριότητες του ανοιχτού κόσμου, που μου δημιουργουν αυτή την αποξένωση.
Ίσως να είμαι δύσκολο κοινό, τι να πω..
Θέλω το παιχνίδι να έχει σενάριο, ποικιλία & αμεσότητα. Όπως το ανεπανάληπτο Metal Gear Solid στο PSone. Έπαιξα & το 4, αλλά δεν (πολύ rpg & αυτό)..
Το Far Cry φυσικά θα (προσπαθήσω να) το ολοκληρώσω & για την επόμενη μέρα ίσως ακολουθήσει κάτι πιο action (ίσως το Red Dead Redemption, ή κάτι που θα προτείνετε), που μάλλον μου ταιριάζει περισσότερο.