Όταν είχα γράψει το alpha preview του Destiny, το είχα περιγράψει σαν μία μίξη Halo με Borderlands. Πράγματι αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει γάντι στο Destiny, το πρόβλημα όμως είναι ότι υστερεί σε σχέση με τα δύο games που προανάφερα σε αρκετούς τομείς. Καταρχήν σε πρώτη φάση θα ήθελα να τονίσω ότι το ολοκληρωμένο game θυμίζει περισσότερο μία extended beta παρά κάτι ολοκληρωμένο. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως ξεκινώντας από το lore. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί κάπου στο βάθος να υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία και ένα βαθύ σεναριακό υπόβαθρο. Η απόδοση όμως του σεναρίου είναι πραγματικά κάκιστη. Με δεδομένο ότι η σειρά Halo είχε ανέκαθεν πλούσιο lore, η Bungie εδώ μας απογοητεύει. Από την άλλη πλευρά το gunplay αλα Halo ικανοποιεί σίγουρα και με το παραπάνω.
Ας περάσουμε όμως λίγο στο RPG στοιχείο, το Destiny άλλωστε απευθύνεται και στους φίλους αυτού του genre. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για Action RPG στοιχεία ούτως ή άλλως. Στον τομέα αυτό επίσης υπάρχουν προβλήματα. Το Destiny δεν έχει loot ή μάλλον έχει αλλά πάρα πολύ λίγο. Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για ένα game αυτού του είδους να σκοτώνεις bosses και να παίρνεις πυρομαχικά. Είναι επίσης ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι για να αποκτήσεις καλά items πρέπει να λιώσεις στο grinding. Πάμε τώρα στις classes και τα skills. Εδώ να διευκρινίσω ότι αυτή την στιγμή παίζω ως Hunter και είμαι 12 ή 13 level, αλλά στην alpha και beta είχα φτάσει το level cap (
με τις άλλες δύο classes. Μπορεί μετά το level 15 που ξεκλειδώνουν τα subclasses η εμπείρια να αλλάζει, αλλά μέχρι αυτό το level οι διαφορές μεταξύ των classes είναι απειροελάχιστες. Πέρα από τα διαφορετικά stats και τα special abilities η κάθε class παίζει με τον ίδιο τρόπο. Έγκλημα είναι επίσης το γεγονός ότι στα classes δεν υπάρχει κάποια εξειδίκευση στα όπλα. Θεωρητικά ο Hunter θα έπρεπε να έχει κάποιο bonus στα sniper rifles και ο Titan στις καραμπίνες ενδεχομένως. Επαναλαμβάνω ότι μετά το level 15 μπορεί κάπως να αλλάζει το όλο πράγμα, αλλά για να φτάσεις μέχρι εκεί θα χρειαστεί να δαπανήσεις 15-20 ώρες.
Σειρά έχει το multiplayer, όπου πραγματικά είναι ότι πιο άθλιο έχω συναντήσει σε τίτλο αυτού του genre. To balancing είναι απλά ανύπαρκτο, τα περιορισμένα ammo δεν βοηθάνε, όταν με μία grenade ο αντίπαλος λιώνει το armor και το health σου με ένα hit. Μπείτε με έναν level 5-6 χαρακτήρα να παίξετε και θα καταλάβετε τι εννοώ. Κρίμα γιατί υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις για να στηθεί έναν καλό PvP περιβάλλον.
Όσοι μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τα λεγόμενά μου το πιο πιθανό είναι ότι θα υποθέσετε ότι σιχαίνομαι το game ή ότι είναι σκουπίδι. Το Destiny είναι καλό game, αλλά μέχρι εκεί. Θα πρέπει να τονίσω ότι για μία ακόμη φορά η βιομηχανία των video games μας έπιασε φέτος κορόιδα (η πρώτη ήταν στο Watch Dogs). Προσωπικά δεν ξέρω αν το Destiny θα με κρατήσει 60-80 ώρες απασχολημένο, μέχρι στιγμής πάντως τα εκπληκτικά γραφικά και το στιβαρό gunplay με κρατάνε αφοσιωμένο. Για πόσο όμως;