Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.
Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Δεν θα παίξω ένα MMO για την φωνή για να "φτιαχτώ" και να "μπω στο κλίμα". Δεν παίζω Action ή Adventure ή κάποιο Single-Player που θα τερματίσω, θα δω τα cinematics "και θα χαρώ". Παίζω MMO! Εσύ που είδες τα πρωτότυπα στοιχεία στο gameplay, για εξήγησέ μου. Όσο για τα quests, απλά είτε φερθείς καλά στους NPC και κάνεις το quest, είτε όχι, στα MMOs xpάρεις τον χαρακτήρα σου. Δεν μου λέει κάτι το να κερδίσω μερικά αντικείμενα παραπάνω. Να xpάρω θέλω για να πάω μετά για PvP.Sephiroth wrote: Συγγνωμη μανο ,αλλα μηπως το εθαψες λιγο αδικα το παιχνιδι με το τελευταιο σου σχολιο ?
Ξερει κανεις καποιο αλλο MMO να εχει Full Voice ,η καποιο MMO που να ειναι Story driven και η καθε επιλογη σου σε Quest να επηρεαζει το επομενο αλλα και τον ιδιο σου τον χαρακτηρα ? Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι πρωτοτυπο τι ειναι ?
Εκατομμύρια άλλες φορές έχουν γραφτεί τέτοια άρθρα και έχουν ονομαστεί "previews". Άρα καθόλου "παράλογο". Αν θες να καλυφθείς τότε το ονομάζω "Beta Preview".Sephiroth wrote: Και δεν νομιζεις οτι ειναι παραλογο να κανει καποιος Preview σε παιχνιδι που ειναι ακομα στο σταδιο "BETA" ?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Καλά, MMORPG εννούσα, άμα θέλεις και διευκρίνιση και για αυτό τι να σου πω.Sephiroth wrote: Ναι ,μονο που μιλαμε για ενα mmoRPG και οχι απλα για ενα mmo
Οι "αχανείς περιοχές" του Darkfall δεν χρειάζονται concept. Το περιεχόμενο του παιχνιδιού φτιάχνεται από τους ίδιους τους παίκτες. Είναι PvP-based game.Sephiroth wrote: αν καθοσουν και διαβασες τα φορουμ και το τι ζητανει η πληοψηφια των Gamers θα ειχες καταλαβει οτι εχουν βαρεθει το griding (LA,Aion) ,τα ανουσια και βαρετα Quest (WoW) και της αχανες περιοχες χωρις concept (βλεπε Darkfall).
Ξανά λάθος. Γι' αυτό υπάρχουν τα MMORPG. Για το PvP. Τα MMORPG βασίζονται στις Clans, στην κατάκτηση πόλεων και πάει λέγοντας, άρα στο PvP και στην αλληλεπίδραση των παικτών. Αμα θελω να κανω PvE παίζω μόνος μου κάνα Dragon Age. Τα MMORPG βασίζονται στις Clans και στο PvP και το PvE απλά είναι συμπληρωματικό πριν φτασεις στο PvP.Sephiroth wrote: Ξανα λαθος ,δεν υπαρχη η κατηγορα μονο εκεινων που θελουν σε ενα mmorpg να "ανεβασουν" οσο πιο γρηγορα γινεται τον χαρακτηρα τους και να τρεξουν στην πρωτη αρενα που θα βρουν για PvP ,υπαρχουν επισης οι RP και οι PvE gamers (που ειναι και η πλειοψηφια) που περιμενουν πολλα περισσοτερα απο ενα mmorpg !~
Ένα 4 από το Eurogamer (το 2 το διορθώσανε και ζητήσαν και συγγνώμη κιόλας), ένα 7 από το Meristation, ένα 6 από το MMORPG.com και 6-7-8 από τα ελληνικά μέσα. Τα reviews είναι απειροελάχιστα κι αυτό γιατί η Aventurine δεν έχει στείλει promos σε όλα τα μέσα παγκοσμίως. Προφανώς περιμένουν το expansion που θα βγει σε 2 εβδομάδες και που θα έχει αναβαθμίσεις στο περιβάλλον, ώστε να μπουν λίγο καλύτερες βαθμολογίες. Σου θυμίζω ότι το παιχνίδι είναι ελληνικό κι είμαστε τελευταίοι παγκοσμίως στο gaming. Για τον Αμερικανό είναι κάτι ανάλογο με το να βγει Ινδικό game, δεν θα του δώσει και πολύ σημασία. Αντίθετα, η Nintendo και το "Mama's cooking @@ in the kitchen" να βγάλει, ένα 6αράκι-7αράκι το έχει στην τσέπη. Γιατί είναι Nintendo και τα "σκάει" παντού για χορηγίες.Sephiroth wrote: Ολα ωραια και καλα ,το παιχνιδι γιατι εχει τα χειροτερα Review και 50k Subs μπορεις να μου απαντησεις ?
Πάμε πάλι. Βασική προϋπόθεση είναι να παίζεις ένα παιχνίδι και όχι να αντιγράφεις την κάθε πατάτα που θα γράψει ένας συντάκτης σε ξένο μέσο ή που θα πουν οι "ακόλουθοί του" στο forum επειδή αυτός γουστάρει ένα συγκεκριμένο game επί 3-4 χρόνια και τους έχει να τον υποστηρίζουν. Όχι, δεν θα διαβάσω άλλες σελίδες για games γιατί σε αντίθεση με σένα τα games τα παίζω στις εκθέσεις και γράφω την άποψή μου. Εσύ αντιγράφεις την άποψή σου από όσα διάβασες παραέξω και που πιστεύεις ότι είναι σωστά.Sephiroth wrote: Βασικη προυποθεση ειναι να διαβαζεις καθημερινα τα τελευταια εξι χρονια 3-4 σελιδες που ασχολουνται με το Game και να ανταλαζεις αποψης με το Community του ,οχι να παιζεις μια φορα 30 λεπτα booth και να εκφερεις αποψη λεγοντας επαναλειμμενα ανακριβιες. Ειδικα οταν εισαι αρχισυντακτης σε σελιδα αφιερωμενη στο gaming.
Όταν ακούω "Stylish" καταλαβαίνω πόσο ανίκανοι είναι οι 3D artists του συγκεκριμένου παιχνιδιού (κι όχι των άλλων της BioWare για να μην παρεξηγηθούμε) ωστε να δικαιολογουν τα γραφικα ως "Stylish". Προφανως και δεν τους έβγαιναν οι αριθμοί στο frame rate, καθότι MMO, άρα τα έκαναν..."stylish" για να το ελαφρύνουν. Που είσαι Funcom να γελάσεις δηλαδή.Sephiroth wrote: Απο την απαντηση σου και μονο δειχνεις οτι δεν διαβασες ΚΑΝ το αρθρο. Δεν λεει πουθενα οτι τα γραφικα θα αλλαξουν ,αντιθετως δικαιολογει γιατι η επιλογη τους ειναι τα "Stylish" γραφικα και το ποσο εξυπνο και πρακτικο ειναι απο την Bioware να κανει αυτη την ιδια επιλογη με την Blizzard.
Ασχολήσου καλύτερα με κανένα σοβαρό game site τύπου Gamespot ή GameInformer κι άσε τα fanboys. Κι επειδή εδώ μιλάμε οι δυο μας, μεταξύ εμού και εσού ποιος γράφει την άποψή του για το παιχνίδι εδώ μέσα? Εγώ. Εσύ δεν γράφεις άποψη. Αντιγράφεις.Sephiroth wrote: Αναρωτιεμαι ,εσυ Μανο δεν εισαι ενας συντακτης που γραφει σε ξενο μεσο για τον υπολοιπο κοσμο ? Ολοι οι υπολοιποι δημοσιογραφοι που εχουν παιξει το game δηλαδη γραφουν πατατες ? Οι Beta testers απο το Community γραφουν πατατες ? To darthhater.com που εχει παει σε ολα τα convention (E3 ,PAX ,Comic Con κτλ) ,εχει παιξει το game πολλες ωρες και εχει παρει συνεντευξεις απο ολους τους Developers γραφει και αυτο πατατες ?
Άμα ήμουνα Darkfall fanboy, Football manager fanboy και πάει λέγοντας θα τους έβαζα 9-10. Άλλη βαθμολογία όμως τους έβαλα. Δεν είμαι fanboy κανενός και ξεκόλλα λίγο.Sephiroth wrote: Και επειδη κατηγορεις πολυ τους Fan boys λες και ειναι αμυαλα ατομα χωρις εμπειρια (που οι περισσοτεροι εχουν παιξει απειρα Mmorpg) ,εσυ δεν εισαι Darkfall fan boy ?
Το Darkfall είναι το Νο.1 σε πωλήσεις ελληνικό video game με πάνω από 70.000 πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ μαζί με τις trials το έχουν παίξει πάνω από 120.000 παίκτες. Τα νούμερα φυσικά δεν είναι fake, μόνο το forum του έχει γύρω στους 400.000. Τα subscriptions θα ήταν περισσότερα ΑΝ το παιχνίδι κυκλοφορούσε παγκοσμίως σε retail. Αλλά δεν έχει βρεθεί κανένας Publisher έως τώρα. Όταν θα βγει παντού retail λοιπόν (Ευρώπη, Αμερική, Ασία) τότε έλα να ξαναμιλήσουμε.Sephiroth wrote: Υ.Γ Γιατι το Darkfall εχει τοσο χαμηλα Subs ,αφου εχει το καλυτερο PvP System θα μου απαντησεις ? Αστο δεν χρειαζετε ,μου φτανουν τα απειρα comments απο mmo (PvP) gamers !~
Eπειδή προφανώς και είσαι άσχετος με τον χώρο, άκου να δεις πως δουλεύει το σύστημα.Sephiroth wrote: Ποιον αλλων ρε Μανο πλακα μας κανεις ?Δηλαδη η εταιρια με παιχνιδια οπως τα Neverwinter Knights ,Kotor ,Mass Effect I και ΙΙ και Dragon Age ,με 150 εκατομμυρια budget στον συγκεκριμενο τιτλο ,την LA και την EA απο πισω της ,εβαλε τους ανικανους 3D artists να δουλεψoυν στο μεγαλυτερο project της ?
Καταλαβαινεις τι γραφεις ?
Καταρχήν δεν είπα οτι "λες μπούρδες" και στην επόμενη που θα γράψεις έχεις φύγει με Ban.Sephiroth wrote: Προσωπικα διαβαζω τα παντα ,αντιθετα με εσενα που γραφεις μπουρδες χωρις να εχεις κανει σοβαρο research στο συγκεκριμενο παιχνιδι. Και το τι σου κανω C/P σου τεκμηριωνει οτι δεν γραφω οτι χαζομαρα μου κατεβει στο κεφαλι.
Τα περισσότερα MMO παίρνουν Αντοχή 10. Συμμετέχεις σε Clans, κατακτάς πόλεις, στο Darkfall βγαίνεις έξω για ναυμαχίες, craftάρεις με 15 διαφορετικα crafting skills και φτιάχνεις από όπλα μέχρι Ships, Warhulks ή Artilleries, το σύστημα ανάπτυξης είναι skill-based, με δεκάδες skills και εκατοντάδες magic spells, άρα πρακτικά το παιχνίδι είναι ατελείωτο. Το έπαιξες για κάποιες μέρες? Όχι. Παίξτο πρώτα και μετά δες γιατί του έβαλα αυτούς τους βαθμούς.Sephiroth wrote: Ξανα ,πλακα κανεις ετσι ? Αντοχη 10 ,με μηδεν concept ? 8 γενικα στο Darkfall που ειχε μεχρι και ορθογραφικα λαθη στα λιγοστα text του ??
Πάμε πάλι 2η φορά: Δεν βρέθηκε κανείς γιατί είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω πιο πάνω ή μιλάς μόνος σου? Σε ποια χώρα νομίζεις ότι ζεις? Στην Αμερική, την Ιαπωνία, την Γερμανία ή στην Αγγλία που γίνονται εκθέσεις κάθε χρόνο και περνάνε οι Product Manager 10-10 από μπροστά σου για να κλείσεις συμφωνία? Στην Ευρώπη είμαστε στον μεσαίωνα και στην Ελλάδα στην παλαιολιθική εποχή. Η Crytek π.χ. είναι Γερμανική και η Ubisoft Γαλλική και μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι δεν υπάρχουμε. Ακόμα και η Sports Interactive στην Αγγλία, 20 χρόνια εμπειρίας και οι 3D artists της δεν μπορούν να φτιάξουν μια μηχανή γραφικών υψηλών στάνταρ, άρα τι μου συζητάς; Για τους τελευταίους (Ελλάδα) των τελευταίων? (Ευρώπη) Για το gaming μιλάμε πάντα. Τουλάχιστον είχαν γίνει προσπάθειες, το Darkfall είχε κατέβει στην E3 πριν κυκλοφορήσει, έλαβε θετικά σχόλια, αλλά έκτοτε δεν βρέθηκε κανείς.Sephiroth wrote: Γιατι το αναφερεις σαν το πρωτο ελληνικο παιχνιδι σε πωλησεις ?Τα Ελληνικα παιχνιδια συγκρινουμε τοση ωρα ? Nαι εχεις δικιο Μανο ,ειναι το πρωτο σε πωλησεις σε μια τεραστια γκαμα Ελληνικων παιχνιδιων στην αγορα.ΥΓ. Δεν εχει βρεθει ακομα Publisher (μετα απο οκτω χρονια in development και ενα χρονο σχεδον κυκλοφοριας του) για το MMO με το καλυτερο PvP System ? 8O Γιατι αραγε .... :-k
Για να δούμε. Κάτι μου λέει ότι στάνταρ "θα σχολιάσεις κι άλλο".Sephiroth wrote: Δεν σχολιαζω αλλο ,οτι να ναι !~
Καλύτερα να τελειώσω λοιπόν ότι game υπάρχει έστω μία φορά (και όχι 2-3, μία φορά αρκεί) για να έχω σφαιρική άποψη για όλα τα features που μπορεί να έχει π.χ. ενα MMORPG στην προκειμένη περίπτωση, παρά να φάω τη ζωή μου στο WoW για να θεωρώ μόνο αυτό ως πρότυπο. Άμα δεν έχει παίξει κάποιος Darkfall δεν ξέρει τι σημαίνει να παίζεις MMORPG με πραγματική real-time μάχη (κι όχι κουραφέξαλα), δεν ξέρει τι σημαίνει πραγματικό crafting, τι σημαίνει full loot και τι no safe zones. Αν δεν έχεις παίξει Guild Wars 2 (θα το παίξεις όταν βγει) δεν ξέρεις τι σημαίνει να έχεις active quests και πως το αποτέλεσμα ενός quest επηρεάζει στρατηγικά το παιχνίδι υπέρ ή εις βάρος των παικτών. Κάτσε εσύ να έχεις ως πρότυπο ένα MMORPG 5ετίας. Για μένα είναι "Τραγικό" που θα 'λεγε κι η Τζούλια.Οχι μανο ,ο πρωτος θα λιωσει μεχρι να ξερει και το παραμικρο pixel στα καλυτερα παιχνιδια στον τομεα του και ο δευτερος θα τελειωσει δυο,τρεις φορες (διοτι εχει απειρα παιχνιδια να δει) το καθε παιχνιδι για να γραψει το αρθρο του.
Η άποψή μου αυτή είναι και δεν αλλάζει. Και όχι, δεν θα εκτεθώ καθόλου σε 100-200 άτομα που συμμετείχατε τότε σε Clans. Τους τίτλους που ανέφερες τους είχα λιώσει και τους θεωρώ top, αλλά τους είχα λιώσει για 1-2 χρόνια, άντε να βάλω περισσότερα χρόνια στο Diablo II και το DoTa. Αλλά όταν παίζεις παιχνιδάκια τύπου CS για 10 χρόνια, όταν το Call of Duty "το έχει για πλάκα" και την τελευταία έκδοση του οποίου την παίζει σήμερα το 80% των FPS fans, για μένα είσαι πρωτόγονος.Και θα σε παρακαλουσα να μην γραφεις ανακριβειες για το τι εκανε απο το 2002 μεχρι το 2005 οταν ηταν στην ακμη του το Ελληνικο Gaming (Cs,Quake,Unreal,Moh:Aa,CoD,Diablo II,Warcraft TFT,Dota,SwG) Community απο την στιγμη που δεν ησουν μερος του.. θα εκτεθεις ασχημα .