Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Star Wars: The Old Republic

More
18 Sep 2010 23:50 #78860 by Μάνος Γρυπάρης

Sephiroth wrote: Συγγνωμη μανο ,αλλα μηπως το εθαψες λιγο αδικα το παιχνιδι με το τελευταιο σου σχολιο ?
Ξερει κανεις καποιο αλλο MMO να εχει Full Voice ,η καποιο MMO που να ειναι Story driven και η καθε επιλογη σου σε Quest να επηρεαζει το επομενο αλλα και τον ιδιο σου τον χαρακτηρα ? Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι πρωτοτυπο τι ειναι ?

Δεν θα παίξω ένα MMO για την φωνή για να "φτιαχτώ" και να "μπω στο κλίμα". Δεν παίζω Action ή Adventure ή κάποιο Single-Player που θα τερματίσω, θα δω τα cinematics "και θα χαρώ". Παίζω MMO! Εσύ που είδες τα πρωτότυπα στοιχεία στο gameplay, για εξήγησέ μου. Όσο για τα quests, απλά είτε φερθείς καλά στους NPC και κάνεις το quest, είτε όχι, στα MMOs xpάρεις τον χαρακτήρα σου. Δεν μου λέει κάτι το να κερδίσω μερικά αντικείμενα παραπάνω. Να xpάρω θέλω για να πάω μετά για PvP.

Πρωτοτυπία λοιπόν στο gameplay ΚΑΜΙΑ. Ήταν σαν να έπαιζα WoW.

Kι επειδή αναφέρεσαι για πρωτοτυπίες, δεν έχω δει άλλο MMO που θα βγει το 2011 και που θα εχει τοσο χαλια γραφικα. Οσο κι αν βελτιωθουν, αν ειναι αυτη η beta του δεν προλαβαινουν να τα αναπτυξουν σε πολυ μεγαλο βαθμο, πιστεψε με.

Sephiroth wrote: Και δεν νομιζεις οτι ειναι παραλογο να κανει καποιος Preview σε παιχνιδι που ειναι ακομα στο σταδιο "BETA" ?

Εκατομμύρια άλλες φορές έχουν γραφτεί τέτοια άρθρα και έχουν ονομαστεί "previews". Άρα καθόλου "παράλογο". Αν θες να καλυφθείς τότε το ονομάζω "Beta Preview".

Όσο για το Darkfall, κανένα χειρότερο βίντεο δεν βρήκες να postάρεις?
[youtube:28jrl8pk]
[/youtube:28jrl8pk]

Άστο, το σύστημα κάλυψης που λες δεν υπάρχει. Ακόμα και καλυμένοι χωρίς να σηκώνουν κεφάλι, οι εχθροί στο PvE δέχονταν μία μικρή ποσότητα ζημιάς. Στην πραγματικότητα, όταν καλύπτεσαι και δεν σηκώνεις κεφάλι δεν σε ακουμπούν οι σφαίρες. Τι πάει να πει, ότι θα εξωστρακίζονται όλες οι σφαίρες πάνω σου? Η τρως την σφαίρα ή δεν την τρως!

Το Darkfall έχει το καλύτερο σύστημα μάχης απ' όλα τα MMO. Είναι το μόνο μαζί με το Mortal Online που είναι πλήρως real-time (φάση Oblivion) χωρίς να "κλειδώνει" ο στόχος και να τρώει το spell που θα του ρίξεις. Στα άλλα MMO κλειδώνεις κανονικά το spell και ο άλλος δεν μπορεί να σκύψει για να το αποφύγει. Εκεί ανεβάζεις skills, δεν υπάρχουνε "levels". Κάθε όπλο έχει skill, κάθε μαγεία έχει skill, μετά ξεκλειδώνεις ανώτερες μαγείες και φτιάχνεις τον χαρακτήρα σου όπως θες, χωρίς περιορισμούς σε classes και τα σχετικά. Είναι full pvp, full loot, υπάρχουν εκατοντάδες skills (double jump, side step, jump shot στα bows, spell upgrades και πάει λέγοντας) όπως επίσης και εκατοντάδες μαγικά, τα περισσότερα που έχεις δει ποτέ σε MMO.

Βασική προϋπόθεση για να εκφέρεις γνώμη για κάτι είναι να έχεις παίξει κάτι κι όχι να διαβάζεις όσα βλέπεις από ξένα sites ή youtube. Για να ακριβολογούμε, εσύ που έπαιξες την beta του Star Wars: The Old Republic και ποιος είναι ο χαρακτήρας σου στο Darkfall? Για να μιλάμε και πρακτικά λίγο.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Sep 2010 05:31 #78867 by Μάνος Γρυπάρης

Sephiroth wrote: Ναι ,μονο που μιλαμε για ενα mmoRPG και οχι απλα για ενα mmo

Καλά, MMORPG εννούσα, άμα θέλεις και διευκρίνιση και για αυτό τι να σου πω.

Sephiroth wrote: αν καθοσουν και διαβασες τα φορουμ και το τι ζητανει η πληοψηφια των Gamers θα ειχες καταλαβει οτι εχουν βαρεθει το griding (LA,Aion) ,τα ανουσια και βαρετα Quest (WoW) και της αχανες περιοχες χωρις concept (βλεπε Darkfall).

Οι "αχανείς περιοχές" του Darkfall δεν χρειάζονται concept. Το περιεχόμενο του παιχνιδιού φτιάχνεται από τους ίδιους τους παίκτες. Είναι PvP-based game.

Sephiroth wrote: Ξανα λαθος ,δεν υπαρχη η κατηγορα μονο εκεινων που θελουν σε ενα mmorpg να "ανεβασουν" οσο πιο γρηγορα γινεται τον χαρακτηρα τους και να τρεξουν στην πρωτη αρενα που θα βρουν για PvP ,υπαρχουν επισης οι RP και οι PvE gamers (που ειναι και η πλειοψηφια) που περιμενουν πολλα περισσοτερα απο ενα mmorpg !~

Ξανά λάθος. Γι' αυτό υπάρχουν τα MMORPG. Για το PvP. Τα MMORPG βασίζονται στις Clans, στην κατάκτηση πόλεων και πάει λέγοντας, άρα στο PvP και στην αλληλεπίδραση των παικτών. Αμα θελω να κανω PvE παίζω μόνος μου κάνα Dragon Age. Τα MMORPG βασίζονται στις Clans και στο PvP και το PvE απλά είναι συμπληρωματικό πριν φτασεις στο PvP.
Διαβασε κι ενα αρθρο του Jon Wood οπως επισης και τα comments για να παρεις μια ιδεα:
www.mmorpg.com/showFeature.cfm

Για το θέμα των γραφικών μην μου κανεις copy-paste κείμενα από ξένα sites, δεν έχει νόημα. Αυτή ήταν η beta έκδοση που παίξαμε και το παιχνίδι είναι έτσι. Άμα τα γραφικά ήταν όντως καλύτερα τότε θα έπαιζα κάτι το διαφορετικό. Δεν θα έφτιαχναν ποτέ δύο διαφορετικά games, ένα για δημοσιογράφους κι ένα για αργότερα. Απομένουν περίπου 6 μήνες πριν την κυκλοφορία (1ο-2ο τρίμηνο 2011) και τα γραφικά δεν μπορούν να βελτιωθούν πολύ περισσότερο απ' όσο τα είδα.

Sephiroth wrote: Ολα ωραια και καλα ,το παιχνιδι γιατι εχει τα χειροτερα Review και 50k Subs μπορεις να μου απαντησεις ?

Ένα 4 από το Eurogamer (το 2 το διορθώσανε και ζητήσαν και συγγνώμη κιόλας), ένα 7 από το Meristation, ένα 6 από το MMORPG.com και 6-7-8 από τα ελληνικά μέσα. Τα reviews είναι απειροελάχιστα κι αυτό γιατί η Aventurine δεν έχει στείλει promos σε όλα τα μέσα παγκοσμίως. Προφανώς περιμένουν το expansion που θα βγει σε 2 εβδομάδες και που θα έχει αναβαθμίσεις στο περιβάλλον, ώστε να μπουν λίγο καλύτερες βαθμολογίες. Σου θυμίζω ότι το παιχνίδι είναι ελληνικό κι είμαστε τελευταίοι παγκοσμίως στο gaming. Για τον Αμερικανό είναι κάτι ανάλογο με το να βγει Ινδικό game, δεν θα του δώσει και πολύ σημασία. Αντίθετα, η Nintendo και το "Mama's cooking @@ in the kitchen" να βγάλει, ένα 6αράκι-7αράκι το έχει στην τσέπη. Γιατί είναι Nintendo και τα "σκάει" παντού για χορηγίες.

Sephiroth wrote: Βασικη προυποθεση ειναι να διαβαζεις καθημερινα τα τελευταια εξι χρονια 3-4 σελιδες που ασχολουνται με το Game και να ανταλαζεις αποψης με το Community του ,οχι να παιζεις μια φορα 30 λεπτα booth και να εκφερεις αποψη λεγοντας επαναλειμμενα ανακριβιες. Ειδικα οταν εισαι αρχισυντακτης σε σελιδα αφιερωμενη στο gaming.

Πάμε πάλι. Βασική προϋπόθεση είναι να παίζεις ένα παιχνίδι και όχι να αντιγράφεις την κάθε πατάτα που θα γράψει ένας συντάκτης σε ξένο μέσο ή που θα πουν οι "ακόλουθοί του" στο forum επειδή αυτός γουστάρει ένα συγκεκριμένο game επί 3-4 χρόνια και τους έχει να τον υποστηρίζουν. Όχι, δεν θα διαβάσω άλλες σελίδες για games γιατί σε αντίθεση με σένα τα games τα παίζω στις εκθέσεις και γράφω την άποψή μου. Εσύ αντιγράφεις την άποψή σου από όσα διάβασες παραέξω και που πιστεύεις ότι είναι σωστά.

Το παιχνίδι δεν το έπαιξα "μισή ώρα στο booth" αλλά "πάνω από μία ώρα σε closed doors" μαζί με συναδέλφους και με την ησυχία μου, κρατώντας σημειώσεις. Δεν γινότανε και σφαγή άλλωστε. Πιο πολύ σφαγή γινότανε στα δημοσιογραφικά της EA για το NFS Shift, το BulletStorm ή το Dead Space 2 παρά για το The Old Republic.

Ξαναλέω λοιπόν για 2η φορά: Πρώτα παίξε μία trial 2 εβδομάδων για να καταλάβεις τι είναι το Darkfall, μετά παίξε την beta του Star Wars: The Old Republic και μετά έλα να εκφέρεις γνώμη για το καθένα. Δεν θα κάτσουμε φυσικά να τα συγκρίνουμε, γιατί το Darkfall βγήκε 2009, το The Old Republic βγήκε 2011. Απλά επειδή αμφισβητείς όσα γράφω (και που είναι προσωπική άποψη στην τελική) χωρίς να έχεις ιδέα του πως είναι το κάθε παιχνίδι.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
19 Sep 2010 07:05 #78868 by Stathis Yannacopoulos
Είμαι με τον Μάνο σε αυτό το θέμα.. Το τι παπάτζα θα γράψει ο καθένας στο εκάστοτε community forum δεν πρέπει να απασχολεί σε καμμιά περίπτωση τoν reviewer. Τα φόρουμ είναι γεμάτα fanboys και ο Μάνος η ο κάθε Μάνος δεν είναι εδώ για να χαιδέψει τα αυτιά των fanboys αλλα για να πει την γνώμη του. Σαφώς ενα ΜΜΟ θέλει όχι 1 ώρα αλλα 2-3 μήνες για να κριθεί στο 100% αλλά νομίζω οτι ο Μάνος έδωσε 2-3 στοιχεία τα οποία ο χρόνος απλά επιβεβαίωσαν κάποιους δικούς μου "φόβους"

Το ΜΜΟ θέλει μήνες για να κριθεί στο όλό του όμως τα γραφικά το combat system και το mob iq φαίνεται με την μία και φυσικά πολύ καλύτερα όταν το βλέπεις/παίζεις εσύ ο ίδιος απο τα εντυπωσιακά video. Απο ότι φαίνεται η bioware δεν ρισκάρει και πάει στα σίγουρα. Αυτό ενοχλεί εμένα προσωπικα. Ακόλουθεί ξαναζεσταμένο φαγητό με 2-3 στοιχεία τα οποία λίγα αλλάζουν στην ουσία ενος ΜΜΟ. Περίμενα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο το παιχνίδι αυτό.

Πάντως το ξαναλέω.. Το έργο με το hype το έχει ξαναδεί... 3 φορές τα τελευταία 2 χρόνια. Ακουγα, ακουγα, άκουγα μετά έβλεπα εντυπωσιακά βιντεακια και στο τέλος απογοήτευση. Τουλάχιστον με το TOR απογοητεύτικα πιο νωρίς απο τις άλλες φορές οπότε ας ελπίζω σε μια ευχάριστη έκπληξη

More
19 Sep 2010 15:18 #78891 by Stathis Yannacopoulos
Ο όρος rpg στα ΜΜΟ (ΜΜΟRPG) είναι προσβολή για την "μητέρα" του όρου role playing game που είναι τα table top γιατί πολύ απλα στα ΜΜΟ δεν παίζουμε "ρόλους" αλλα απλά χαρακτήρες. ROLE PLAYING GAME σημαίνει ΠΑΙΖΩ ΕΝΑ ΡΟΛΟ όχι απλά εχω skills, spells και παίρνω level. Είμαι ενας και μοναδικός χαρακτήρας όχι ενας MAGE, ROGUE ΚΤΛ.
Αυτά είναι δευτερεύον χαρακτηριστηκα σε ενα rpg. Τα MMO είναι ΠΟΛΥ πιο hack n slash απο ότι είναι rpg και απο τα rpg δανείζεται στοιχεία τα οποία δεν αναφέροντε στον βασικό τίτλο o οποίος είναι ROLE

rpg γίνεται μόνο σε rp server και επειδή έχω παίξει και AOC και Warhammer σε rp server η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι οτι μαζεύεται ότι πιο άθλειο υπάρχει ( ειδικα σε rp-pvp) γιατί έτσι πιστεύουν οτι θα βρουν λιγότερο hardcore παίχτες και θα κάνουμε πλάκα.. Για rp σε pve ούτε να το συζητάς.. Ghost servers εκτός και μόνο εκτος αν λέγεσαι WoW που εκεί δεν έχω ιδέα αν και πως δουλεύει το rp.

Τώρα αν το TOR είναι το πρώτο MMO που μπορείς να πεις οτι είναι rpg? Σίγουρα RPG όπως πρέπει δεν έιναι αλλα είναι πολύ πιθανό να έχει περισσότερα στοιχεία απο τα παιχνίδια που έχουν βγει μέχρι τώρα. Αυτό θα συμβεί γιατί έχει χαρακτηριστικά απο single rpg τα οποία είναι story-driven αλλα και πάλι RAIL-STORY-DRIVEN με λίγα λόγια παίζεις εναν πάνω κάτω ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ρόλο με 2-3-4 το πολύ επιλογές στο πως θα "τελειώσει" η ιστορία.

ΥΓ Σε σημεία έχεις μπερδέψει τον Μανο με εμένα. Ο fanboysm είναι οτο χειρότερο υπάρχει στον χώρο των games. Εγώ μετά τις σφαλιάρες aoc,hammer δεν πρόκειται ποτε ξανα να γίνω το fanboy καμμιάς εταιριας και να συμπληρώσω οτι θεωρώ το darkfall ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟ και προβληματικό παιχνίδι. Μάλιστα μπορώ να παραθέσω ποστ σε φόρουμ με διαφωνία μου απέναντι σε darkfall fanboy πριν την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού στην οποία διαφωνία τον συμβούλευα να κρατάει μικρό καλάθι όπως κάνω και με εσενα εδώ με το TOR. Με το darkfall δικαιώθηκα σε μεγάλο βαθμό καθώς το game στο launch του ήταν υπερβολικά προβήματικό και δεν μπορεσε να κρατήσει κοσμο.

Σου παραθέτω τυπικά τι έλεγα για το darkfall σχεδόν 2 χρονια. Αυτά σε φορουμ του Warhammer guild μου. Dejavu?

DON'T BELIEVE THE HYPE.. ΥΠΟΜΟΝΗ να δεις με τα ματια σου τι παίζει

Απ: Darkfall!
« Reply #28 on: 26 November , 2008, 11:18:07 am »

Το παιχνίδι θέλει πολύ κόσμο για να επιβιώσει δεν φτάνουν οι old school σημερινοί 30αρηδες με υποχρεώσεις και part time gaming. Είναι έτσι φτιαγμένο που αν κάνει κακό launch είναι τελειωμένο και θα έχει χειρότερη μοίρα απο το AOC. Επομένως θέλει παίχτες απο όλα τα ΜΜΟ ακόμα και απο το WoW/War κτλ. Το έχω ξαναπεί.. έχουμε ακούσει λογια και λόγια αλλα όταν έρθει η ώρα του release πηδάνε οι περισσότεροι νωρίς απο το καράβι. Μεγαλύτερο παράδειγμα απο την FUNCOM ΔΕΝ υπάρχει. Πολύ χρήμα, τεράστια εταιρία και όμως απέτυχε. Απο το Darkfall έχω ακούσει πολύ μεγάλα λόγια. Κρατάτε μικρό καλάθι και βλέπουμε. Αυτά τα best mmo ever κτλ με κάνουν και γελάω ειδικά όταν βασίζοντε μόνο στα λόγια και σε ελάχιστα video/screenshot. Στα λόγια βλέπαμε πως θα γίνει το aoc και την βγάζαμε εξω να την παίξουμε.

Όταν έπαιζα AOC ερχόντουσαν κάποια παιδιά απογοητευμένα απο το AOC και λέγανε για το πως θα μας σώσει το War. Τώρα θα ακούμε τα ίδια για το Darkfall. Απο τα λόγια μέχρι την πράξη έχει δρόμο.

More
19 Sep 2010 16:46 #78899 by Μάνος Γρυπάρης

Sephiroth wrote: Απο την απαντηση σου και μονο δειχνεις οτι δεν διαβασες ΚΑΝ το αρθρο. Δεν λεει πουθενα οτι τα γραφικα θα αλλαξουν ,αντιθετως δικαιολογει γιατι η επιλογη τους ειναι τα "Stylish" γραφικα και το ποσο εξυπνο και πρακτικο ειναι απο την Bioware να κανει αυτη την ιδια επιλογη με την Blizzard.

Όταν ακούω "Stylish" καταλαβαίνω πόσο ανίκανοι είναι οι 3D artists του συγκεκριμένου παιχνιδιού (κι όχι των άλλων της BioWare για να μην παρεξηγηθούμε) ωστε να δικαιολογουν τα γραφικα ως "Stylish". Προφανως και δεν τους έβγαιναν οι αριθμοί στο frame rate, καθότι MMO, άρα τα έκαναν..."stylish" για να το ελαφρύνουν. Που είσαι Funcom να γελάσεις δηλαδή.

Sephiroth wrote: Αναρωτιεμαι ,εσυ Μανο δεν εισαι ενας συντακτης που γραφει σε ξενο μεσο για τον υπολοιπο κοσμο ? Ολοι οι υπολοιποι δημοσιογραφοι που εχουν παιξει το game δηλαδη γραφουν πατατες ? Οι Beta testers απο το Community γραφουν πατατες ? To darthhater.com που εχει παει σε ολα τα convention (E3 ,PAX ,Comic Con κτλ) ,εχει παιξει το game πολλες ωρες και εχει παρει συνεντευξεις απο ολους τους Developers γραφει και αυτο πατατες ?

Ασχολήσου καλύτερα με κανένα σοβαρό game site τύπου Gamespot ή GameInformer κι άσε τα fanboys. Κι επειδή εδώ μιλάμε οι δυο μας, μεταξύ εμού και εσού ποιος γράφει την άποψή του για το παιχνίδι εδώ μέσα? Εγώ. Εσύ δεν γράφεις άποψη. Αντιγράφεις.

Sephiroth wrote: Και επειδη κατηγορεις πολυ τους Fan boys λες και ειναι αμυαλα ατομα χωρις εμπειρια (που οι περισσοτεροι εχουν παιξει απειρα Mmorpg) ,εσυ δεν εισαι Darkfall fan boy ?

Άμα ήμουνα Darkfall fanboy, Football manager fanboy και πάει λέγοντας θα τους έβαζα 9-10. Άλλη βαθμολογία όμως τους έβαλα. Δεν είμαι fanboy κανενός και ξεκόλλα λίγο.

Sephiroth wrote: Υ.Γ Γιατι το Darkfall εχει τοσο χαμηλα Subs ,αφου εχει το καλυτερο PvP System θα μου απαντησεις ? Αστο δεν χρειαζετε ,μου φτανουν τα απειρα comments απο mmo (PvP) gamers !~

Το Darkfall είναι το Νο.1 σε πωλήσεις ελληνικό video game με πάνω από 70.000 πωλήσεις παγκοσμίως, ενώ μαζί με τις trials το έχουν παίξει πάνω από 120.000 παίκτες. Τα νούμερα φυσικά δεν είναι fake, μόνο το forum του έχει γύρω στους 400.000. Τα subscriptions θα ήταν περισσότερα ΑΝ το παιχνίδι κυκλοφορούσε παγκοσμίως σε retail. Αλλά δεν έχει βρεθεί κανένας Publisher έως τώρα. Όταν θα βγει παντού retail λοιπόν (Ευρώπη, Αμερική, Ασία) τότε έλα να ξαναμιλήσουμε.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
20 Sep 2010 01:48 #78963 by Μάνος Γρυπάρης

Sephiroth wrote: Ποιον αλλων ρε Μανο πλακα μας κανεις ?Δηλαδη η εταιρια με παιχνιδια οπως τα Neverwinter Knights ,Kotor ,Mass Effect I και ΙΙ και Dragon Age ,με 150 εκατομμυρια budget στον συγκεκριμενο τιτλο ,την LA και την EA απο πισω της ,εβαλε τους ανικανους 3D artists να δουλεψoυν στο μεγαλυτερο project της ?

Καταλαβαινεις τι γραφεις ?

Eπειδή προφανώς και είσαι άσχετος με τον χώρο, άκου να δεις πως δουλεύει το σύστημα.
Η BioWare και η κάθε μεγέθους BioWare έχει ομάδες προγραμματιστών που δουλεύουν για συγκεκριμένα games. Το Star Wars: The Old Republic ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008. Μέχρι τότε ήδη αναπτυσσόταν. Στο μεσοδιάστημα έχουν βγει κάτι Dragon Age: Origins και κάτι Mass Effect 2...από διαφορετικά γκρουπ προγραμματιστών. Δεν δουλεύουν οι ίδιοι για κάθε παιχνίδι.

Και η BioWare με τους μεγάλους τίτλους της όπως λες, έχει βγάλει και μέτριους τίτλους, όπως MDK, Jade Empire και Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood. Κανένας δεν έχει το αλάθητο και πάντοτε θα βρεθούν μέτριοι προγραμματιστές να χαλάσουν ένα project. Γι' αυτό πριν πεις κάτι, συμβουλή: ψάξε ότι λες για να μην εκτίθεσαι.

Sephiroth wrote: Προσωπικα διαβαζω τα παντα ,αντιθετα με εσενα που γραφεις μπουρδες χωρις να εχεις κανει σοβαρο research στο συγκεκριμενο παιχνιδι. Και το τι σου κανω C/P σου τεκμηριωνει οτι δεν γραφω οτι χαζομαρα μου κατεβει στο κεφαλι.

Καταρχήν δεν είπα οτι "λες μπούρδες" και στην επόμενη που θα γράψεις έχεις φύγει με Ban.
2ον, πάμε πάλι. "Αντιγράφεις" τα πάντα. Το "research" που λες δεν είναι άλλο παρά αναπαραγωγή των όσων διαβάζεις σε forums από τον κάθε τυχάρπαστο.
Επειδή λοιπόν, δεν έχεις ιδέα τι έχει παρουσιαστεί από το Star Wars: The Old Republic, να σου πω για πρώτη και τελευταία φορά ότι ΔΕΝ έχει παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό παρά μόνο σε δημοσιογράφους. Το εμπέδωσες τώρα? Δεν υπάρχει "Booth" όπως μου έλεγες πιο πάνω. Κανείς δεν το έχει παίξει, παρά μόνο οι δημοσιογράφοι. Kαι δεν έχω λόγο σαν εσένα να κάτσω να κάνω "έρευνα"! Ποια έρευνα, πλάκα μου κάνεις? Εγώ σου λέω ότι παίζω τα παιχνίδια από πρώτο χέρι στις εκθέσεις κι εσύ μια ζωή διαβάζεις ότι προσωπική άποψη γράφει ο οποιοσδήποτε σε ξένο site. Προς τι η "ερευνα"? Θα ακούσω τι θα γράψει ο άλλος? Κι ο άλλος δημοσιογράφος που ξέρεις αν έπαιξε το παιχνίδι 1 ώρα όπως εγώ ή αν το έπαιξε 10 λεπτά και μετά έπιασε κουβέντα με τον προγραμματιστή ή με το booth babe που του κουνιότανε στη γωνία ή αν ήτανε μεθυσμένος απ' τα ξύδια της προηγούμενης ημέρας. Ήσουν από πάνω του; Όχι. Οπότε το ρητό "παίξε ή μην μιλάς" ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή σου.

Sephiroth wrote: Ξανα ,πλακα κανεις ετσι ? Αντοχη 10 ,με μηδεν concept ? 8 γενικα στο Darkfall που ειχε μεχρι και ορθογραφικα λαθη στα λιγοστα text του ??

Τα περισσότερα MMO παίρνουν Αντοχή 10. Συμμετέχεις σε Clans, κατακτάς πόλεις, στο Darkfall βγαίνεις έξω για ναυμαχίες, craftάρεις με 15 διαφορετικα crafting skills και φτιάχνεις από όπλα μέχρι Ships, Warhulks ή Artilleries, το σύστημα ανάπτυξης είναι skill-based, με δεκάδες skills και εκατοντάδες magic spells, άρα πρακτικά το παιχνίδι είναι ατελείωτο. Το έπαιξες για κάποιες μέρες? Όχι. Παίξτο πρώτα και μετά δες γιατί του έβαλα αυτούς τους βαθμούς.

Όσο για το μηδέν concept, πάμε πάλι για 2η φορά: Το content ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Κατακτούν πόλεις, Sea Fortresses, νικάνε Devils και Fire Dragons, ότι κάνουν καταγράφεται. Αυτοί craftάρουν όλα τα armor και τα όπλα. Ο παίκτης είναι ο πρωταγωνιστής στο Darkfall. Οσο για τα ορθογραφικα λαθη, κανε μου copy-paste μερικά για να δω που τα είδες. Γιατί φυσικά δεν τα είδες, γιατί δεν το έχεις παίξει. Προφανώς θα λες για αυτά της beta που έχουν διορθωθεί και που διάβασες καμιά προπέρσινη ατάκα σε ξένο forum και την μετέτρεψες σε "πόρισμα" κατευθείαν.

Sephiroth wrote: Γιατι το αναφερεις σαν το πρωτο ελληνικο παιχνιδι σε πωλησεις ?Τα Ελληνικα παιχνιδια συγκρινουμε τοση ωρα ? Nαι εχεις δικιο Μανο ,ειναι το πρωτο σε πωλησεις σε μια τεραστια γκαμα Ελληνικων παιχνιδιων στην αγορα.ΥΓ. Δεν εχει βρεθει ακομα Publisher (μετα απο οκτω χρονια in development και ενα χρονο σχεδον κυκλοφοριας του) για το MMO με το καλυτερο PvP System ? 8O Γιατι αραγε .... :-k

Πάμε πάλι 2η φορά: Δεν βρέθηκε κανείς γιατί είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω πιο πάνω ή μιλάς μόνος σου? Σε ποια χώρα νομίζεις ότι ζεις? Στην Αμερική, την Ιαπωνία, την Γερμανία ή στην Αγγλία που γίνονται εκθέσεις κάθε χρόνο και περνάνε οι Product Manager 10-10 από μπροστά σου για να κλείσεις συμφωνία? Στην Ευρώπη είμαστε στον μεσαίωνα και στην Ελλάδα στην παλαιολιθική εποχή. Η Crytek π.χ. είναι Γερμανική και η Ubisoft Γαλλική και μέχρι εκεί. Οι υπόλοιποι δεν υπάρχουμε. Ακόμα και η Sports Interactive στην Αγγλία, 20 χρόνια εμπειρίας και οι 3D artists της δεν μπορούν να φτιάξουν μια μηχανή γραφικών υψηλών στάνταρ, άρα τι μου συζητάς; Για τους τελευταίους (Ελλάδα) των τελευταίων? (Ευρώπη) Για το gaming μιλάμε πάντα. Τουλάχιστον είχαν γίνει προσπάθειες, το Darkfall είχε κατέβει στην E3 πριν κυκλοφορήσει, έλαβε θετικά σχόλια, αλλά έκτοτε δεν βρέθηκε κανείς.

Και όσο για τα games μας, η Ελλάδα έχει βγάλει ένα Conspiracies που πήρε κάποια 6αράκια, όπως επίσης κι ένα World Basketball Manager που λόγω μονοπωλίου διακρίθηκε στο είδος του -άσχετα με το αν στη συνέχεια έμεινε στάσιμο-. Δεν ειμαστε και τελείως πεθαμένοι, κάτι κάναμε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: "Παίξε το Darkfall με την trial των 2 εβδομάδων και μετά βγες να μιλήσεις για το παιχνίδι και για το τι σε ενόχλησε".

Και για να πάρουμε κι άλλα μέτρα σύγκρισης, χίλιες φορές να κάτσω να παίξω το Guild Wars 2, που το χάρηκα στην Gamescom και το γούσταρα πολύ, χίλιες φορές να παίξω Mortal Online, παρά άλλο ένα WoW Clone! Όχι! Δεν είμαι "πρόβατο" να μου πλασάρουνε τον κλώνο! Εσύ που γουστάρεις WoW τόσα χρόνια σαν τρελός κάτσε και παίξτο. Γούστα είναι στην τελική, έτσι? Απλά παίζοντας χρόνια τώρα Darkfall και Guild Wars, βλέπω τα απαρχαιωμένα γραφικά του WoW και με πιάνουνε τα γέλια. Προσωπική άποψη είναι αυτή. Άμα σου αρέσει την δέχεσαι. Άμα σε χαλάει μη με διαβάζεις.

Sephiroth wrote: Δεν σχολιαζω αλλο ,οτι να ναι !~

Για να δούμε. Κάτι μου λέει ότι στάνταρ "θα σχολιάσεις κι άλλο".

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
20 Sep 2010 02:30 #78965 by Μάνος Γρυπάρης
Ε δεν καταλαβαίνεις, πάει τελείωσε.
Οχι, για να μάθεις να μιλάς σωστά. Δεν σου είπα ποτέ ότι "λες μπούρδες". Μίλα κι εσύ σαν άνθρωπος λοιπόν.

Το ότι ήσουνα Champion στα ESWC, CPL και τα σχετικά δεν μου λέει τίποτα. Οι περισσότεροι από εσάς παίζετε όλη μέρα WoW, Dota, CS και τα συναφή games για να βγείτε πρώτοι σε αυτά. Κι όσο εσείς λιώνετε σε συγκεκριμένα games εμείς τα παίζουμε όλα για να γράφουμε previews, reviews και να επικοινωνούμε στο ραδιόφωνο με τον κόσμο. Και ραδιόφωνο κάνω 7 χρόνια όπως ξέρεις (τις φωτογραφίες για μούρη τις έβαλες, να postάρω κι εγώ μερικές απ' τα στούντιο που έχω περάσει? :mrgreen: ), άρα έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολύ περισσότερες απορίες που έπρεπε να λύσω, από τους 5-6 μήνες ραδιοφώνου που έκανες εσύ. Επίσης αν θυμάσαι στην Initiative, ο Καλαϊτζής ήταν ο πιο ψαγμένος από εσάς, γιατί όποιο MMO έβγαινε το έπαιζε αμέσως κι απ' την beta του κι αντίστοιχα απαντούσε σε κάθε απορίες. Εσύ εκεί, έλιωνες όλη μέρα στο WoW.

Οπότε άλλο τα "αθλήματα" κι άλλο το να είσαι συντάκτης. Ο 1ος λιώνει σε συγκεκριμένα games, ο 2ος παίζει ότι βγαίνει στην αγορά, άρα έχει δει πρωτότυπα πράγματα και ιδέες που δεν έχεις δει εσύ.

Και στην τελική κι εγώ πάω 20 χρόνια στα μπουζούκια αλλά δεν ξέρω να παίζω μπουζούκι.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
20 Sep 2010 04:19 #78968 by Μάνος Γρυπάρης

Οχι μανο ,ο πρωτος θα λιωσει μεχρι να ξερει και το παραμικρο pixel στα καλυτερα παιχνιδια στον τομεα του και ο δευτερος θα τελειωσει δυο,τρεις φορες (διοτι εχει απειρα παιχνιδια να δει) το καθε παιχνιδι για να γραψει το αρθρο του.

Καλύτερα να τελειώσω λοιπόν ότι game υπάρχει έστω μία φορά (και όχι 2-3, μία φορά αρκεί) για να έχω σφαιρική άποψη για όλα τα features που μπορεί να έχει π.χ. ενα MMORPG στην προκειμένη περίπτωση, παρά να φάω τη ζωή μου στο WoW για να θεωρώ μόνο αυτό ως πρότυπο. Άμα δεν έχει παίξει κάποιος Darkfall δεν ξέρει τι σημαίνει να παίζεις MMORPG με πραγματική real-time μάχη (κι όχι κουραφέξαλα), δεν ξέρει τι σημαίνει πραγματικό crafting, τι σημαίνει full loot και τι no safe zones. Αν δεν έχεις παίξει Guild Wars 2 (θα το παίξεις όταν βγει) δεν ξέρεις τι σημαίνει να έχεις active quests και πως το αποτέλεσμα ενός quest επηρεάζει στρατηγικά το παιχνίδι υπέρ ή εις βάρος των παικτών. Κάτσε εσύ να έχεις ως πρότυπο ένα MMORPG 5ετίας. Για μένα είναι "Τραγικό" που θα 'λεγε κι η Τζούλια.

Και θα σε παρακαλουσα να μην γραφεις ανακριβειες για το τι εκανε απο το 2002 μεχρι το 2005 οταν ηταν στην ακμη του το Ελληνικο Gaming (Cs,Quake,Unreal,Moh:Aa,CoD,Diablo II,Warcraft TFT,Dota,SwG) Community απο την στιγμη που δεν ησουν μερος του.. θα εκτεθεις ασχημα .

Η άποψή μου αυτή είναι και δεν αλλάζει. Και όχι, δεν θα εκτεθώ καθόλου σε 100-200 άτομα που συμμετείχατε τότε σε Clans. Τους τίτλους που ανέφερες τους είχα λιώσει και τους θεωρώ top, αλλά τους είχα λιώσει για 1-2 χρόνια, άντε να βάλω περισσότερα χρόνια στο Diablo II και το DoTa. Αλλά όταν παίζεις παιχνιδάκια τύπου CS για 10 χρόνια, όταν το Call of Duty "το έχει για πλάκα" και την τελευταία έκδοση του οποίου την παίζει σήμερα το 80% των FPS fans, για μένα είσαι πρωτόγονος.

Παίξε και λίγο Αge of Conan να δείς τι γαμάτα γραφικά μπορεί να έχει ένα MMORPG. Παίξε και λίγο Global Agenda να δεις λίγο και το πως συνδυάζεται ένα Action Shooter σε ένα MMORPG. Καθεσαι κι ασχολεισαι με αρχαίους τίτλους και πιστεύεις ότι έχεις σφαιρική άποψη. "Μπάλες" που θα 'λεγε κι ο Jomak. Έχεις πλάσει τον δικό σου κόσμο βλέποντας μέχρι τα 100 μέτρα και περιμένεις όλοι να κάνουν το ίδιο.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
20 Sep 2010 18:40 #79014 by Vins
Replied by Vins on topic Star Wars: The Old Republic
Προφανως δεν προκειται να βγαλετε ακρη ποτε, για τον απλο λογο εισαστε διαφορετικου τυπου gamers.

Αφιερωσα και εγω λιγο χρονο διαβαζοντας για το Star wars, αν και δεν νομιζω θα μπορεσει καποιο mmo να χτυπησει τo WoW. Αν και θα το ηθελα πολυ. Οχι γιατι θελω να παιξω κατι αλλο εκτος απο WoW αλλα γιατι θα ηθελα την blizzard περισσοτερο δημιουργικη απο οτι ειναι τωρα. Η ελλειψη καλων mmorpg παει πισω ολο τον κλαδο.

Περαιτερω να πω οτι ψαχτικα και γω σε αλλα mmorpg. Bαλε Aion που και καλα ηταν το απολυτο wowkiller, darkfall που διαβασα πολυ καλα λογια σε αυτο το site, warhammer και αλλα λιγοτερο διασημα παιχνιδια οπως ενα post-apocaliptic mmo το οποιο δεν θυμαμε τον τιτλο. Και ναι μπορω να πω οτι ολα ητανε απλα epic-fails για πολλους και διαφορους λογους το καθενα.

Ισως κατηγορηθω οτι ειμαι fanboy αλλα στα ματια μου η blizzard εχει βρει την απολυτη συνταγη. Ευκολο να το παιξεις, δυσκολο να το κατακτησεις, καλητερευει μετα απο καθε patch και φυσικα το καλητερο pve( περιττα τα λογια) και pvp ( ποιο balanced, skilled και το μονο που ειναι e-sport απο ολα τα mmo).

Επισεις θα ηθελα να σταθω λιγο στα video που εβαλε ο Sephiroth. Τα οποια μαλλον καποιος τερμα casual τα εφιαξε και τα ανεβασε στο utube. Κανενας σοβαρος παιχτης δεν ενδιαφερεται αν το lightsaber θα σταματαει ακριβος πανω στον χαρακτηρα οταν βαραει η αν οι σφαιρες θα βρισκουν στο lighsaber οταν θα εξωστρακιζονται πισω. Kατι που δεν εχω διαβασει πουθενα ειναι αν το combat και το class system θα ειναι τετοιο ωστε να σου δινει ελευθερια κινησεων, αν θα μπορει να προσαρμοστει πανω στο playstyle σου, κατα ποσο θα μπορει να αλλαζει αυτο σε μια class, αν θα ειναι αρκετα balanced και δηκαιο, κατα ποσο το skill θα επιρεαζει τις μαχες... και αλλες τετοιες λεπτομεριες που ισως κανουν το Star Wars e-sport καποια μερα.

More
01 Dec 2010 19:24 #85218 by Χρήστος Μπάρδας
Star Wars: The Old Republic: απομακρύνεται η ημερομηνία κυκλοφορίας

Το ΜΜΟRPG Star Wars: The Old Republic αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τον Eric Crown, οικονομικό διευθυντή της Electronic Arts, ο οποίος έκανε την σχετική δήλωση στο πλαίσιο της ομιλίας του στη τεχνολογική διάσκεψη Credit Suisse 2010. Η περίοδος κυκλοφορίας του παιχνιδιού τοποθετείται χρονικά μέσα στο οικονομικό έτος της EA του 2012 (04/2011-03/2012) και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 2011.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η κυκλοφορία του παιχνιδιού τοποθετείται σε τόσο συγκεκριμένη ημερομηνία. Η νέα αυτή είδηση, απο τη μία δεν αποκλείει την κυκλοφορία του παιχνιδιού μέσα στην Άνοιξη, όπως είχε ανακοινώσει στα επίσημα forum ο πρώην επικεφαλής της Bioware community Sean Dahlberg, όμως καταρρίπτει και τις τελευταίες ελπίδες των φίλων του που το περίμεναν στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Το The Old Republic (σ.σ. δείτε το σχετικό preview από την Gamescom) ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 21 Οκτωβρίου του 2008 σε ειδική συνέντευξη τύπου και είναι σύμφωνα με την Electronic Arts το μεγαλύτερο project στην 28χρονη ιστορία της εταιρίας, λόγω των ποσών που έχουν ξοδευτεί για την ανάπτυξή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η EA απέκτησε όλα τα δικαιώματα έκδοσης και διανομής του παιχνιδιού, που μέχρι τότε κατείχε με την Lucas Arts.

www.mmafight.gr
Το Ελληνικό MMA portal