Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Hearthstone

More
23 Nov 2019 13:59 #228644 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Hearthstone
Δημιουργοί Diablo: "Η Blizzard άλλαξε τελείως και θέλει να ικανοποιεί τους μετόχους της"
Μόνο 2 άτομα έμειναν από τους 180 την εποχή των πρώτων Diablo.

Οι δημιουργοί του Diablo δήλωσαν στην ExileCon της Νέας Ζηλανδίας ότι η Blizzard έχει αλλάξει τελείως και θέλει πλέον να ικανοποιεί τους μετόχους της.

Οι David Brevik, Erich Schaefer και Max Schaefer, τοποθετήθηκαν για την ανακοίνωση του Diablo Immortal για κινητά, το ban του Blitzchuong στη Hearthstone, επειδή ο παίκτης έκανε δημόσια δήλωση υπέρ των διαδηλώσεων του Χονγκ Κονγκ, ενώ ακολούθησε και ban σε δύο casters.

Ο David Brevik δήλωσε συγκεκριμένα: "Δεν είναι ότι απλά η Blizzard άλλαξε, έχει αλλάξει τελείως. Οι μόνοι αρχικοί developers που παρέμειναν είναι ο senior Art Director Samwide Didier και ο πρόεδρος J. Allen Brack, με τον οποίο μιλάω συχνά. Όταν φύγαμε υπήρχαν 180 υπάλληλοι. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες. Η όλη αυτοκρατορία που έχει στηθεί είναι διαφορετική και η Activision δεν έχει επιρροή στη Blizzard. Μόνο η Blizzard και ένας εμπορικός μέτοχος, η Vivendi ή κάποιος άλλος. Τώρα η Blizzard είναι μια αυτοκρατορία που θέλει να καθησυχάσει τους μετόχους της".

Όσον αφορά την αλλαγή στάσης στις αξίας της Blizzard, που κάποτε ήταν η ελευθερία λόγου των χρηστών της, ο Brevik πρόσθεσε ότι "Αυτό δεν είναι κάτι το νέο. Συμβαίνει με τις εταιρείες συνεχώς. Είναι λογικό σε οποιαδήποτε εταιρεία που μεγαλώνει σε τεράστιο επίπεδο". Ακόμα και κατά την ανάπτυξη του Diablo 2 υπήρχαν διαρκώς διαφωνίες σχετικά με το splatter και την αισθητική του αίματος που υπήρχε ανάμεσα στην Blizzard North και την Blizzard Entertainment, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά, εταιρεία δηλαδή που είχαν ιδρύσει οι Mike Morhaime, Allen Adham και Frank Pearce. Όσο η Blizzard συνέχισε να μεγαλώνει μετά τις επιτυχίες των Diablo, Warcraft και StarCraft, το τρίο δημιουργών του Diablo είχε ακόμη πιο δύσκολο έργο στο να καταφέρει εις πέρας τον δημιουργικό σχεδιασμό και να αποφύγει την εμπορική γραφειοκρατεία. Ο Erich Schaefer πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι "Τότε δεν μιλούσαν στην Blizzard για τα θέλω της Κινεζικής κυβέρνησης, παρά μόνο για το τι ήθελαν οι fans".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Apr 2021 13:15 #249260 by Giorgos Tsolaridis
Replied by Giorgos Tsolaridis on topic Hearthstone
Η Blizzard έριξε ban στον παίκτη του Hearthstone Paul "Zalae" Nemeth Λόγω κατηγοριών εναντίoν του.Η Blizzard ανακοίνωσε ότι έριξε ban στον Paul "Zalae" Nemeth, λόγω κατηγοριών εναντίoν του και δεν θα του επιτραπεί να συμμετέχει στα esports events του Hearthstone.Ο επίσημος λογαριασμός του Hearthstone στο Twitter δήλωσε: "Η Hearthstone Esports γνωρίζει τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Paul "Zalae" Nemeth. Μετά από έρευνα αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε στον Zalae να συμμετέχει σε όλα τα esports events του Hearthstone". Η Blizzard δεν είπε συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες, όμως αρκετός κόσμος πιστεύει ότι έχουν να κάνουν με τις δηλώσεις της streamer Rini τον Ιανουάριο, η οποία έμενε μαζί με τον Zalae και δήλωσε ότι ήταν σωματικά και λεκτικά βίαιος μαζί της.Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό από το ban του Zalae θα είναι μόνιμο ή ποιος θα τον αντικαταστήσει στο επερχόμενο Hearthstone Grandmasters Tournament.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

More
23 Apr 2021 23:22 #249909 by Γιώργος Τσάκωνας
Οξεία κριτική ασκούν στην Blizzard γυναίκες επαγγελματίες παίκτριες του Hearthstone, μετά από καταγγελίες που προέκυψαν στα πλαίσια του διαγωνισμού Crossroads Inn-vitational της περασμένης Τετάρτης.

Στο Crossroads Inn-vitational η Blizzard έβαλε δύο ομάδες από γνωστές προσωπικότητες του Hearthstone να αναμετρηθούν για ένα prize pool ύψους 100.000 δολαρίων. Η Blizzard διάλεξε αρχικά 18 άντρες και μόλις δύο γυναίκες, μία κίνηση για την οποία η εταιρεία δέχτηκε σφοδρή κριτική από γυναίκες gamers όπως η Slysssa. Με αφορμή αυτό το γεγονός πληθώρα από γυναίκες παίκτριες του Hearthstone, συμπεριλαμβανομένης της associate game designer του παιχνιδιού Cora Georgiou και της πρώην grandmaster Pathra Cadness, άρχισαν να μοιράζονται τις δικές τους άσχημες εμπειρίες με την βιομηχανία gaming όπως για παράδειγμα φαινόμενα τοξικότητας στο chat του Twitch.

Η Blizzard ανταποκρίθηκε στην κριτική και πρόσθεσε δύο ακόμα γυναίκες gamers, τις bloodyface και Avelline στο ρόστερ της, με τους Kripparrian και RegisKillbin να δέχονται να παραχωρήσουν τις θέσεις τους. Το Crossroads Inn-vitational δεν είναι όμως το μοναδικό γεγονός που έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις από το θηλυκό κομμάτι της κοινότητας του Hearthstone. Πριν τρεις μήνες ο grandmaster του Hearthstone Zalae κατηγορήθηκε για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση της πρώην κοπέλας του, ένα γεγονός με το οποίο η εταιρεία δεν ασχολήθηκε μέχρι τις 8 Απριλίου όπου και ανακοίνωσε πως απαγορεύει την συμμετοχή του Zalae σε τουρνουά από εδώ και στο εξής.

Η Cora Georgiou μοιράστηκε ιστορίες από την περίοδο που δούλευε ως streamer πριν προσληφθεί από την Blizzard. H Cora περιγράφει την πληθώρα από απάνθρωπα σχόλια που δεχόταν στο Twitch σχετικά με την εμφάνισή της και το πως αυτά την ανάγκασαν να αναζητήσει μία δουλειά που δεν απαιτεί τόση προβολή του εαυτού της. Η Cora επίσης αναφέρει πως πολλοί γνωστοί παίκτες του Heartstone της έστελναν απαράδεκτα υποτιμητικά σχόλια στο Discord. Η Pathra Cadness επίσης σταμάτησε να παίζει Hearthstone για παρομοίους λόγους, αφού δεν ήθελε να “νιώθει ως πειραματόζωο ενός κοινωνικού πειράματος” και κάνει λόγο για την πληθώρα από προσβλητικά μηνύματα που της έστελναν την ώρα του Grandmasters broadcast.

“Προσέφερα κάποιος επιπλέον mods για να βοηθήσουν την κατάσταση αλλά η Blizzard ήθελε μόνο την δικιά της ομάδα για την οποία δεν ήταν προτεραιότητα αυτό τότε” ανέφερε η Pathra. Η ίδια πιστεύει πως η Blizzard πρέπει να αυξήσει τις γυναίκες παίκτριες σε συμβάντα όπως το Crossroads Inn-vitational ώστε να είναι τουλάχιστον το 20-25% των συνολικών συμμετεχόντων. Σχετικά με το συμβάν, η Blizzard δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε την διαφορετικότητα και την συμπερίληψη στην κοινότητά μας. Κάθε συμβάν της κοινότητας του Hearthstone θα έχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση γυναικών από εδώ και στο εξής και δουλεύουμε σε επιπλέον σχέδια τα οποία πιστεύουμε θα συνεισφέρουν σε μία πιο ευρεία και συμπεριληπτική κοινότητα.

More
19 May 2022 17:30 #264352 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Hearthstone
Επαγγελματίας παίκτης του Hearthstone αποβλήθηκε αφού η Blizzard πληροφορήθηκε σχετικά με την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση το 2019

Ο Jon Westberg δήλωσε ότι θα απομακρυνθεί από το Hearthstone για να "αξιολογήσει τα πράγματα".

Ο Jon "Orange" Westberg, μετά την αποβολή του από το Hearthstone, ζήτησε συγγνώμη για ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης το 2018.

Ο Westberg ανέφερε για πρώτη φορά την αναστολή στις 17 Μαΐου, λέγοντας ότι αποκλείστηκε λόγω ενός "λάθους" στο παρελθόν του, δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής πριν ενημερωθεί για την επιβολή της και ζήτησε χρόνο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αυτό έκανε σήμερα με ένα μακροσκελές μήνυμα στο Twitlonger , στο οποίο ανέφερε ότι δεν αναζητά "συγχώρεση ή συμπάθεια", αλλά θέλει να δώσει εξηγήσεις στους θαυμαστές του.

I am needless to say devastated by this. But I don’t want it to seem like I’m looking for sympathy.
Please just reserve your speculations and judgement for now. This is not something that is easy to talk about and I want to make sure I do it the right way
Thanks for understanding

— Jon Westberg  (@HS_Orange) May 17, 2022

Ένα έγγραφο της δικαστικής απόφασης αποκαλύπτει ότι το 2018 του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και "σεξουαλική παρενόχληση". Ο όρος "σεξουαλική παρενόχληση" φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της μετάφρασης της Google: Το σχετικό τμήμα του σουηδικού ποινικού κώδικα , το οποίο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, αναφέρεται στην κατηγορία συγκεκριμένα ως "σεξουαλική παρενόχληση", η οποία "ισχύει για ένα πρόσωπο που εκτίθεται σε άλλο πρόσωπο κατά τρόπο που ενδέχεται να προκαλέσει δυσφορία ή που παρενοχλεί με άλλο τρόπο ένα πρόσωπο με λόγια ή πράξεις κατά τρόπο που ενδέχεται να παραβιάσει τη σεξουαλική ακεραιότητα του εν λόγω προσώπου".

Η καταγγέλλουσα στην υπόθεση, η οποία δεν κατονομάζεται, ισχυρίστηκε ότι μετά από μια βραδιά ποτού με τον Westberg και άλλους δύο φίλους του, ο Westberg προσπάθησε να της επιβληθεί ενώ εκείνη κοιμόταν. Ο Westberg παραδέχτηκε ότι είχε βάλει το χέρι του κάτω από το σουτιέν της καταγγέλλουσας ενώ εκείνη κοιμόταν, αλλά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ήταν από πάνω της ή ότι είχε βάλει το χέρι του στο παντελόνι της.

I've said a lot of very positive things about Orange on Hearthstone broadcasts. If the victim is still somehow involved in the scene and has had to listen to that, causing further undue trauma, I'm sorry.

That's all I have right now, but please don't try and minimise this.

— Sottle (@coL_Sottle) May 18, 2022

Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο ο Westberg όσο και η καταγγέλλουσα ήταν "αξιόπιστοι", αλλά λόγω των ασαφών αναμνήσεων που προέκυπταν από την κατανάλωση αλκοόλ, αρκετή ώστε να προκαλέσει και στους δύο εμετό πριν από το συμβάν, και της έλλειψης άλλων αποδεικτικών στοιχείων, οι κατηγορίες για βιασμό εναντίον του Westberg απορρίφθηκαν. H κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης όμως επικυρώθηκε με καταδικαστική απόφαση του 2019. Το δικαστήριο έκρινε ότι η καταγγέλλουσα δεν είχε κάνει τίποτα που να δίνει στον Westberg "λόγο να υποθέσει ότι η κοιμισμένη και μεθυσμένη [καταγγέλλουσα] ενδιαφερόταν για κάποια μορφή σεξουαλικής δράσης ή στενότερη οικειότητα μαζί του" και ότι οι πράξεις του "παραβίασαν τη σεξουαλική της ακεραιότητα".

Ο Westberg καταδικάστηκε επίσης για "μικρά αδικήματα σχετικά με τα ναρκωτικά". Η αναφορά και η απολογία του Westberg δεν αναφέρουν αν το περιστατικό έλαβε χώρα μετά από έναν αγώνα Hearthstone. Ο Westberg αναγνώρισε ότι η δημοσίευση της καταδίκης του θα προκαλέσει σύγχυση και πιθανό τραύμα στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης. Η απολογία του επικεντρώνεται κυρίως στην εξήγηση των συνθηκών που οδήγησαν στο "χαμηλότερο σημείο της ζωής του".

Idk. There's taking accountability for your actions, and then there's taking accountability for your actions because you got caught. The second one feels disingenuous.

— Cora  (@Songbird_HS) May 18, 2022

re: Orange's Hearthstone ban

It's clear cut for me. There is no moral dilemma here. Orange was convicted by a legal court for S/A. He hid this for 4 years while benefitting from a streaming career.

He is capable of change and can be forgiven. But he cannot be welcomed back.

— Frodan (@Frodan) May 18, 2022

Ο Westberg έγραψε: "Αντιμετώπιζα πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά αντί να αναζητήσω θεραπεία στράφηκα προς διάφορες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να βλάψω άλλους, αλλά διάφορα υποκείμενα ζητήματα μαζί με το ότι εμβαθύνω όλο και περισσότερο σε αυτές τις συμπεριφορές με οδήγησαν στο να πληγώσω κάποιον άλλον πάρα πολύ και αυτό είναι το μεγαλύτερο παράπονό μου στη ζωή. Δυστυχώς έπρεπε όλα να καταλήξουν σε κάτι τόσο δραστικό για να αναζητήσω τελικά βοήθεια. Η νομική διαδικασία που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο είναι το πιο τραυματικό γεγονός της ζωής μου μέχρι στιγμής. Κατά τη διάρκειά της κατάλαβα πόσο πόνο προκάλεσα σε κάποιον άλλο και ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος να κατηγορήσω παρά μόνο τον εαυτό μου γι' αυτό και ότι θα έπρεπε να επαναξιολογήσω πλήρως τον εαυτό μου. Δούλεψα πολύ ενεργά πάνω σε αυτό εδώ και χρόνια, αλλά το έκανα στην ιδιωτική μου ζωή, καθώς εγώ και άλλοι άνθρωποι στη ζωή μου, όπως η οικογένειά μου και οι γιατροί μου, έκριναν ότι δεν θα ήμουν σε θέση να διαχειριστώ τα επακόλουθα του να το δημοσιοποιήσω. Βλέποντας τους ανθρώπους να μιλούν για μένα με αυτόν τον τρόπο τώρα, ενώ είναι δικαιολογημένο, δεν μπορώ παρά να νιώθω και εγώ απογοητευμένος από αυτό".

Ο Westberg δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής υπόθεσης, μετακόμισε ξανά στους γονείς του και άρχισε να επισκέπτεται έναν ψυχολόγο, ο οποίος τον βοήθησε να δει ότι "είχε δημιουργήσει μια κακή κατανόηση των ορίων μέχρι τώρα στη ζωή του". Οι αντιδράσεις για τη συγγνώμη του Westberg είναι διχασμένες: Πολλές από τις αντιδράσεις των οπαδών στο Twitter φαίνονται υποστηρικτικές ή τουλάχιστον πρόθυμες να του αναγνωρίσουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, δεδομένου ότι έχει ήδη τιμωρηθεί από το σουηδικό νομικό σύστημα με την επιβολή προστίμων, δικαστικών εξόδων και αποζημιώσεων στον καταγγέλλοντα.

About Orange:

Read: t.co/rxlUn0AGJ4

— James Brennan (@JambreHS) May 18, 2022

Το subreddit του Hearthstone ασκεί πιο φανερή κριτική στη χρονική στιγμή της απολογίας, ο Westberg δήλωσε ότι δεν προχώρησε νωρίτερα σε καταγγελία επειδή τον συμβούλεψαν να μην το κάνει ο ψυχολόγος και ο γιατρός του, οι οποίοι ήθελαν να διασφαλίσουν ότι ήταν αρκετά "σταθερός" για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες- και στο γεγονός ότι κράτησε κρυφή την καταδίκη του, ενώ καταδίκασε άλλους επαγγελματίες του Hearthstone που κατηγορούνται για κακοποίηση. Μια σειρά από υψηλού προφίλ του Hearthstone εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους με τη συγγνώμη του Westberg και με το γεγονός ότι κράτησε κρυφό το αδίκημα του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ασκούσε έντονη κριτική σε άλλους παίκτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η Blizzard αρνήθηκε να σχολιάσει τον λόγο της απαγόρευσης, λέγοντας ότι δεν "συζητά τις εσωτερικές αποφάσεις επιλεξιμότητας". Ο Westberg επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι οφείλεται στην καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση στην απολογία του, ωστόσο, λέγοντας ότι είναι "συντετριμμένος" από την απόφαση, αλλά την αποδέχεται ως τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο Westberg ανέφερε συγκεκριμένα:"Στη γενικότερη εικόνα, ο αγωνιστικός αποκλεισμός μου δεν είναι καν συγκρίσιμος με τον πόνο που νιώθω βλέποντας την κοινότητα στην οποία ανήκω να μιλάει για μένα με αυτόν τον τρόπο. Αν και δεν έχω μοιραστεί τα πάντα στη ζωή μου, προσπάθησα πραγματικά να κάνω καλό για αυτή την κοινότητα όλο αυτό το διάστημα και ήταν όλη μου η ζωή τα τελευταία οκτώ χρόνια. Για να καταλήξω σε αυτό. Θα αποχωρήσω από τη σκηνή για λίγο καιρό και θα αξιολογήσω τα πράγματα. Αυτό γίνεται τόσο για να μπορέσω να τα επεξεργαστώ όλα αυτά όσο και για να δώσω χρόνο στους ανθρώπους που πονάνε από αυτό να επουλωθούν χωρίς να τους το θυμίζει η παρουσία μου. Δεν είμαι σίγουρη αν θα επιστρέψω, αφού ξέρω ότι τα πράγματα δεν μπορούν ποτέ να ξαναγίνουν όπως ήταν τώρα. Αγαπούσα τη δουλειά μου ως streamer και δεν έχω πραγματικά τίποτα για να στηριχτώ, αλλά συνεχίζοντας να γνωρίζω πώς με βλέπουν οι άνθρωποι τώρα δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το αντέξω αυτό ή να έχει αυτή η κοινότητα να αντιμετωπίσει αυτά τα συναισθήματα προς το πρόσωπό μου".

More
25 Jan 2023 10:54 #269307 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Hearthstone
Η Blizzard σκέφτεται να βάλει συνδρομή στο Hearthstone για πλήρη πρόσβαση στις κάρτες

Διεξήγαγε έρευνα με αρκετές επιλογές.

Η Blizzard ενδιαφέρεται να μάθει πόσα θα πλήρωναν οι παίκτες για μια συνδρομή στο Hearthstone.

Μια έρευνα δείχνει ότι η Αμερικάνικη εταιρεία ενδιαφέρεται να εισάγει συνδρομή στο Hearthstone με την οποία οι gamers θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις κάρτες, ενώ αναφέρεται επίσης το 3D gameplay και οι αγορές μεταξύ παικτών. Η έρευνα  στάλθηκε αυτή την εβδομάδα.

Οι επιλογές που δόθηκαν από την Blizzard ήταν οι εξής:
Μηνιαία συνδρομή (όλες οι Standard κάρτες για 1 class ): 10 δολάρια σε class της επιλογής σας
Μηνιαία συνδρομή (όλες οι Standard κάρτες): 20 δολάρια για όλες τις Standard κάρτες, μαζί με το τρέχον expansion
Μηνιαία συνδρομή (όλες οι Standard κάρτες): 10 δολάρια για όλες τις Standard κάρτες, εκτός από το τρέχον expansion
Μηνιαία συνδρομή (top deck για 3 classes): 10 δολάρια για το top performing deck σε 3 classes της επιλογής σας

Η έρευνα σημειώνει ότι οι κάρτες σε όλες αυτές τις συνδρομές θα ήταν "uncraftable"

Η έρευνα περιέχει επίσης ένα σωρό άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Οι εκδόσεις για Steam console και Steam Deck παρουσιάζονται, όπως και μια ανεξάρτητη εφαρμογή για Battlegrounds, μια λειτουργία τουρνουά, live events και κάθε είδους cosmetics. Υπάρχει όμως και επιλογή για 3D gameplay, αγορές καρτών μεταξύ παικτών και το αν οι gamers θέλουν patches με διορθώσεις στο balance κάθε δύο εβδομάδες.

Δείτε ακόμη την έρευνα της Blizzard για το Warcraft 3 Reforged, το οποίο σκέφτεται να επαναφέρει.