Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Oλυμπιακός 2009/2010

More
12 Jul 2009 18:01 #56205 by Frank
Replied by Frank on topic Oλυμπιακός 2009/2010
Μέλμπεργκ: «Πρωτάθλημα και καλύτερη πορεία στην Ευρώπη»

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/12/141443.jpg?w=400

Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αποκομίσει από το σύντομο διάστημα που ανήκει στον Ολυμπιακό ο Όλοφ Μέλμπεργκ, όπως δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet». Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός έθεσε ως στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα και μία καλύτερη πορεία στο Champions League.

«Ήρθα στην Αθήνα και άρχισα αμέσως προπονήσεις. Προπονήθηκα για πρώτη φορά τη Δευτέρα και όλα ήταν καλά. Στο φιλικό του Σαββάτου δεν αγωνίστηκα γιατί δεν ήμουν έτοιμος. Οι συμπαίκτες μου έχουν περισσότερες προπονήσεις στα πόδια τους, καθώς είχαν κάνει προετοιμασία στην Αυστρία πριν ενταχθώ στην ομάδα. Έχουν 10-14 ημέρες περισσότερες από μένα στις προπονήσεις», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, τόσο ιστορικά όσο και στην παρούσα φάση. Όλα δουλεύουν πολύ καλά και μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Ελπίζω να παίξω καλά και να συνεχίσω να βρίσκομαι σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Είναι σαφές πως η Γιουβέντους είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου και ασφαλώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για βήμα προς τα πάνω στην καριέρα μου, αλλά αισθάνομαι πως έκανα την καλύτερη επιλογή. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα κι εύχομαι να κατακτήσω μαζί του τίτλους. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλουμε μία καλύτερη παρουσία στο Champions League».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της Σουηδίας να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο μετά το κάκιστο ξεκίνημα στα προκριματικά. «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο στόχο της δεύτερης θέσης και να προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε. Φαίνεται πως η πρώτη θέση είναι απρόσιτος στόχος. Θέλουμε να νικήσουμε σε όσα ματς έχουν απομείνει και θα δούμε αν αυτό θα είναι αρκετό»
.

Μαρέσκα: «Είχα πρόταση και από Τζένοα, αλλά…»

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/12/154852.jpg?w=400

Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν ο Έντσο Μαρέσκα στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σεβίλλη πριν αναχωρήσει για τη Ρώμη, όπου θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο 29χρονος μέσος άφησε αιχμές κατά του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τον έθεσε στο περιθώριο, και αναφέρθηκε στους στόχους του με τον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε πως είχε σοβαρή πρόταση από την Τζένοα.

«Αν και ο προπονητής μού έλεγε πως με υπολογίζει, τα γεγονότα από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Πάντα έλεγα πως ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Σεβίλλη. Πριν να έρθω στη Σεβίλλη κάθε χρόνο άλλαζα ομάδα και έμεινα εδώ τέσσερα χρόνια. Δεν ξέρω αν θα ερχόταν η μέρα να φύγω αν δεν συνέβαινε ό,τι έγινε», δήλωσε πικραμένος ο Μαρέσκα. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του, θυμήθηκε όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησε με τους Ανδαλουσιανούς, αλλά και το θάνατο του συμπαίκτη του, Αντόνιο Πουέρτα.

Μιλώντας για τον Ολυμπιακό τόνισε: «Στόχος μου είναι να κατακτήσω τίτλους και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να προχωρήσει περισσότερο από ό,τι συνήθως στην Ευρώπη. Η ομάδα αναζητούσε έναν μέσο με τα δικά μου χαρακτηριστικά», ενώ αποκάλυωε πως «… πρώτη μου επιλογή ήταν να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Μέχρι την τελευταία στιγμή είχα την επιλογή να πάω στην Ιταλία και στην Τζένοα, αλλά δεν ήταν εφικτό γιατί ήθελαν να με αποκτήσουν δανεικό κι όχι με κανονική μεταγραφή. Πάντως θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην Ιταλία».

*Περίπου 50 οπαδοί περίμεναν τον Μαρέσκα με ένα πανό που ανέφερε «Το πάθος σου μας έκανε μεγάλους».

[right:21s2bpd9]sport-fm.gr[/right:21s2bpd9]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Jul 2009 18:25 #56209 by Μάνος Γρυπάρης

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
12 Jul 2009 19:15 #56213 by lavezzi7

Manos wrote:

Αμάν!!!Ο Κουνε-λέτο!!!

More
12 Jul 2009 23:23 #56228 by Nikolaras
Αφου θελει να ειναι δευτερο το παλικαρι καλα εκανε και πηγε στον Παναθηναικο. :cool:

More
14 Jul 2009 16:15 #56319 by lavezzi7
Συζητήσεις με Μοριέντες!

Οι πρωταθλητές μετά από ώριμη σκέψη απέρριψαν την πιθανότητα να ενισχύσουν την επίθεσή τους με δανεικό το νεαρό της Βιγιαρεάλ κι έτσι προχωρούν σε μία ασφαλέστερη και σαφώς πολύ πιο ποιοτική λύση. Ο 33χρονος Ισπανός σταρ Φερνάντο Μοριέντες που είναι ελεύθερος, ήδη συζητά με τον Ολυμπιακό την πιθανότητα διετούς συνεργασίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα ως το τέλος της εβδομάδας οι επαφές να τελεσφορήσουν και ο Μοριέντες να πιάσει λιμάνι. Το όνομά του είχε ακουστεί και πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο η μεταγραφή δεν προχώρησε τότε κυρίως για οικονομικούς λόγους. Τώρα οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά από ποτέ!

Οι διοικούντες του Ολυμπιακού θεωρούν ότι ο Μοριέντες μπορεί να αποτελέσει όχι απλά ικανοποιητική μεταγραφή αλλά μια ηχηρή ουσιαστική κίνηση. Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα τον Κοβάσεβιτς που ήλθε στην ομάδα όχι στην ηλικία των 33 ετών που είναι σήμερα ο Ισπανός πάλαι ποτέ σταρ της Ρεάλ αλλά ένα χρόνο μεγαλύτερος. Άλλωστε ο Ολυμπιακός ήδη διαθέτει δύο νεαρούς επιθετικούς με σημαντική αξία μεταπώλησης, τον Ντιόγκο και τον Ντάρμπισιαρ. Ο Μοριέντες είναι δοκιμασμένη λύση για άμεσα αποτελέσματα κι εκτός των άλλων είναι παίκτης που παίζει στην "καρδιά" της περιοχής. Εκεί δηλαδή που "πονά" η ομάδα...

Ο Ισπανός έχει τεράστιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, εμπειρία και καταπληκτική αναλογία μεταξύ εμφανίσεων και τερμάτων που επιτυγχάνει. Σε 47 παρουσίες με την Εθνική Ισπανίας έχει σκοράρει 27 φορές όντας στην 4η θέση των σκόρερ των "φούριας ρόχας". Το 1997 είχε μετακομίσει από την Σαραγόσα στην "βασίλισσα" αντί περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ και σε 182 εμφανίσεις με την φανέλα της Ρεάλ πέτυχε 72 γκολ σε διάστημα επτά ετών. Μεσολάβησε μία χρονιά δανεισμού στην Μονακό κι ύστερα από το 2005 ο Μοριέντες μετακόμισε στην Λίβερπουλ όπου σε 41 ματς πέτυχε 8 γκολ. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Βαλένθια όπου σημείωσε σε 60 εμφανίσεις 19 γκολ. Με 124 τέρματα στην πριμέρα ντιβιζιόν ο Μοριέντες φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους Ισπανούς ποδοσφαιριστές.

More
14 Jul 2009 16:18 #56320 by lavezzi7
«Σκάει» Μοριέντες!

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Φερνάντο Μοριέντες βρίσκεται ο Ολυμπιακός.Oι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν σήμερα το πρωί επαφές με τον Ισπανό επιθετικό και όλα δείχνουν ότι η οριστική συμφωνία είναι πολύ κοντά στην επίτευξή της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Χρυσικόπουλος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, άρχισε συζητήσεις με την πλευρά του έμπειρου άσου και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Λογικά εντός των επόμενων ημερών το θέμα θα «κλείσει», πιθανότατα θετικά για τους Πειραιώτες…

More
16 Jul 2009 09:58 #56448 by Frank
Τριπλό Ντού-ντου…

Μία ακόμα νίκη αυτή τη φορά επί της Σίβασπορ με 3-1 στο Γκρονάου της Γερμανίας πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Ερσέν (19΄ πέναλτι) κατάφεραν και γύρισαν το ματς, το οποίο έλεγξαν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας ως κορυφαίο τον Ντουντού που σημείωσε χατ τρικ (22΄,48΄ πεν,53΄). Καλή παρουσία είχε ο Ούρκο Πάρντο, όπως και ο Όλοφ Μέλμπεργκ που αγωνίστηκε για 63 λεπτά.

Θετική ήταν η παρουσία του Ολυμπιακού σ’ ένα ακόμα παιχνίδι και αυτή τη φορά κόντρα σε ομάδα σαφώς μεγαλύτερη δυναμικής. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποια προβλήματα στο να πατούν την περιοχή της Σίβαρπορ στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μιας και ο Ντιόγκο έδειχνε απομενόμενος, ενώ ο μόνος που έσπρωχνε μπροστά την ομάδα ήταν ο Ντουντού.

Πέραν από κάποιες φάσεις που προήλθαν από στημένες μπάλες όπως η κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 8΄ οι Πειραιώτες δεν απειλούσαν ιδιαίτερα, ενώ οι Τούρκοι σε πρώτη φάση ακολουθούσαν γρήγορο τέμπο με τον ταχύτατο Καμανά ο οποίος δεν κατάφερε από θέση τετ α τετ να νικήσει τον Πάρντο στο 16΄.

Στο 19΄ η εκ' των υποψήφιων αντιπάλων του Παναθηναϊκού στον τρίτο γύρο του Champions League, κέρδισε πέναλτι και ο Ερσέν άνοιξε το σκορ, όμως η απάντηση απ’ την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήρθε άμεσα με τον Ντουντού στο 22΄ να εκμεταλλεύεται άριστα την εκτέλεση φάουλ του Ζαϊρί και να κάνει με προβολή το 1-1. Το παιχνίδι είχα καλό ρυθμό μέχρι το 35΄, ενώ μέχρι το ημίχρονο ο Ολυμπιακός κρατούσε πιο πολύ μπάλα χωρίς ν’ απειλήσει.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι και πίεζαν σε όλους τους χώρους τη Σίβασπορ η οποία δεν μπόρεσε να φανεί καθόλου μέχρι το τέλς του παιχνιδιού, όντας επηρεασμένη και απ’ τον τραυματισμό του Καμανά στο πρώτο μέρος. Στο 48΄ ο Ντουντού ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόγκο, όμως το προσωπικό ρεσιτάλ του Βραζιλιάνου μέσου συνεχίστηκε πέντε λεπτά αργότερα όταν με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γεωργιανός τεχνικός δεν χάλασε τον ρυθμό των Πειραιωτών που ήλεγχαν πλήρως το ματς. Αντιθέτως οι παίκτες που εισήλθαν, με πρώτο τον Σοϊλέδη έδειξαν και πάλι καλά στοιχεία στα λεπτά που αγωνίστηκαν. Οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το σκορ, όμως τα δυνατά σουτ των Μήτρογλου (77΄) και Ντουντού (81΄) δεν βρήκαν στόχο.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο (46' Κόβατς), Αβραάμ Παπαδόπουλος (57' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Μέλμπεργκ (63' Πάντος), Λεονάρντο (57' Ραούλ Μπράβο), Τοροσίδης, Λεντέσμα (60' Κατσικογιάννης), Ντουντού, Γιάννης Παπαδόπουλος (46' Ζεβλάκοφ), Νικλητσιώτης (57' Όσκαρ), Ζαϊρί (46' Σοϊλέδης), Ντιόγκο (63' Μήτρογλου).

ΣΙΒΑΣΠΟΡ
: Πέτκοβιτς, Ουγκούρ, Χαϊρετίν, Σεντάτ, Εμπεμπά, Νταγκασάν, Μουσά, Ονούρ, Ερμάν, Καμανά, Ερσέν.

[right:2dkgn75h]sport-fm.gr[/right:2dkgn75h]

More
17 Jul 2009 12:37 #56554 by Frank
Μέλμπεργκ: «Προέχει το Champions League»

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/17/075047.jpg?w=400

Την είσοδο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League θεωρεί ο Όλοφ Μέλμπεργκ σημαντικότερη, όπως δήλωσε στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στο Ερμελο. Ο Σουηδός αμυντικός ρωτήθηκε για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και απάντησε πως «ξέρω τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά τώρα προέχει η είσοδος στους ομίλους του Champions League».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Μέλμπεργκ, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (17/07) «SportDay»:

Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

«Εδειξε ενδιαφέρον από την αρχή για μένα, είναι αλήθεια ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. και στην Ευρώπη έχει καλό όνομα. Είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο που την ακολουθεί παντού, όπου κι αν παίζει. Εδειξε ότι με ήθελε, ήρθε ο μάνατζέρ μου και μου το είπε. Πέρυσι έπαιξα στη Γιουβέντους, είχα αρκετά και σημαντικά παιχνίδια. Αλλαξαν πολλά, όμως, εκεί. Πήραν αρκετούς παίκτες και ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω μια κίνηση για να φύγω. Δεν είμαι 21, είμαι 31 ετών και θεώρησα ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα να το κάνω τώρα. Μπορώ να παίξω για τρεις σεζόν ακόμη σε υψηλό επίπεδο και θέλω να δείξω τι αξίζω και στον Ολυμπιακό».

Ενα σχόλιο για τους άλλους αμυντικούς της ομάδας, ειδικότερα για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο;

«Είναι καλοί παίκτες γενικά. Υπάρχει ποιότητα, ειδικά στους νεαρούς παίκτες, όχι μόνο στον Κυριάκο αλλά σε όλους τους άλλους νεαρούς που έχει η ομάδα. Πάνε καλά και στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει κάνει πολύ καλές επιλογές στους νεαρούς παίκτες. Πιστεύω ότι θα γίνει "μάχη" για τις θέσεις όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Και είναι καλές επιλογές και για το παρόν αλλά και για το μέλλον».

Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά, ένα πρωτάθλημα, ένα νταμπλ;

«Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε, να παίρνουμε το πρωτάθλημα δηλαδή. Πρέπει να το πάρουμε και πάλι, και το Κύπελλο, και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα τόσα χρόνια αλλά πρέπει να πάμε καλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη».

Περιμένεις τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ;

«Ολος ο κόσμος συζητάει αυτά τα ματς. Μου έχουν μιλήσει ήδη γι' αυτά τα παιχνίδια και έχω καταλάβει πόσο σημαντικά είναι, τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο μας. Εχω παίξει σε μερικά ντέρμπι στην καριέρα μου, προφανώς το μεγαλύτερο είναι το Μπέρμιγχαμ - Αστον Βίλα γιατί ήταν ένα ματς πολύ σημαντικό για όλη την πόλη. Ξέρω τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά τώρα προέχει η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα, πρέπει να μπούμε στους ομίλους και μετά θα έρθουν και τα άλλα παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός».

Λένε ότι ο Μπιέρσμιρ (που πήγε στον Παναθηναϊκό) είναι ο νέος Μέλμπεργκ του σουηδικού ποδοσφαίρου. Εσύ τι λες γι' αυτό;

«Δεν ξέρω. Θα κοιτάξω αν έχει μούσι και θα σας πω (γέλια). Μπορεί να είναι καλή μεταγραφή, αλλά δεν ξέρω. Δεν τον έχω δει να παίζει για να έχω άποψη για τις ικανότητές του. Παίζουμε στην ίδια θέση, αυτός στον Παναθηναϊκό, εγώ στον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνω τι θα γράφετε για μας».

Αλλαγή ώρας στο φιλικό με Μπόχουμ

Το Σάββατο στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) και όχι στις 16:30, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα διεξαχθεί το τέταρτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας του, κόντρα στην Μπόχουμ.

Οι Γερμανοί είχαν ζητήσει αλλαγή ώρας επειδή είχαν πρόβλημα με τα εισιτήρια της αναμέτρησης, που θα διεξαχθεί στην έδρα τους, το «Ruhrstadion».

Βάζει 20-25 εκατ. ευρώ!

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι εκείνος ο οποίος θα δώσει ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ για να καλύψει η ΠΑΕ τις άμεσες υποχρεώσεις της, όπως τονίζουν στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Η «SportDay» αναφέρει ότι ο πρόεδρος των Πειραιωτών θα δώσει το περιθώριο σε όποιον θέλει να πάρει μετοχές και στο τέλος θα μπορεί και ο ίδιος να μετάσχει στη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μπουν και άλλοι επιχειρηματίες, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει πει ότι θα πάρει ένα ποσοστό με ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, αλλά υπό όρους, οι οποίοι λέγεται ότι είναι η συμμετοχή κι άλλων ατόμων στο εγχείρημα.

Συνεχίζει να πιέζει ο Μπομπό

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, είχε ο Μπομπό, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα στην Τουρκία. Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είπε στον ισχυρό άνδρα των «αετών» ότι οι Πειραιώτες του προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ (σ.σ.: η πολιτική του συλλόγου δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση για κανέναν παίκτη μέχρι τώρα και όταν γίνονταν οι συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, είχε ειπωθεί ότι τα δικά του χρήματα θα φτάσουν το πολύ το 1,5 εκατ), την ώρα που παίρνει 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο 24χρονος άσος φέρεται να έχει καθημερινές επαφές με την τουρκική ομάδα και τα γειτονικά Μέσα θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση. Την ίδια ώρα, ο Τύπος της χώρας αναφέρει ότι ο Μπομπό βρίσκεται στο «στόχαστρο» γερμανικής ομάδας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο παίκτης να πιέζει για να πάρει τη μεταγραφή, αλλά ίσως έχει κι άλλη λύση στο μυαλό του, την αύξηση των αποδοχών του.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριζαν και χθες ότι δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για τον Βραζιλιάνο και ότι δεν πρόκειται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Μπεσίκτας, αν δεν κάνει αποδεκτή την αρχική τους πρόταση (σ.σ.: 2-2,5 εκατ. ευρώ για το 50%).

Κεσπάγια: «Είμαστε έτοιμοι…»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στους ομίλους του Champions League εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του. «Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος. Και τώρα είναι έτοιμος. Η Σιβασπόρ θα παίξει μαζί μας στη φάση των προκριματικών του Champions League. Και η Χέρενφεν που παίξαμε αγωνίζεται στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι θα είσαι 100% έτοιμος. Είναι λογικό. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όσο χρειάζεται για να περάσει η ομάδα στους ομίλους του Champions League. Αυτό είναι που θέλουμε», ήταν η απάντηση του Γεωργιανού τεχνικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13:00 θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

Διπλή διαφήμιση φέτος

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει σε συμφωνία ο Ολυμπιακός για τη διαφήμιση της φανέλας τη νέα περίοδο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει άλλη διαφήμιση για τα παιχνίδια στην Ελλάδα και άλλη για τους ευρωπαϊκούς αγώνες! Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις δύο εταιρείες που θα διαφημίζονται θα είναι η τράπεζα που είναι μέσα στους χορηγούς του συλλόγου.

[right:1w34o3jy]sport-fm.gr[/right:1w34o3jy]

More
17 Jul 2009 13:20 #56559 by lavezzi7
Τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι-Σλόβαν Μπρατισλάβα θα βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Στο πρώτο ματς ή Ζρίσνσκι απο τη Βοσνία είχε επικρατήσει 1-0. Η Σπάρτα Πράγας αντίπαλος του Παναθηναικού

Σε λίγη ώρα θα μάθει τον αντίπαλο του και ο Παναθηναϊκός. 28 και 29 Ιουλίου τα πρώτα ματς. Στις 4 και 5 Αυγούστου οι ρεβάνς.

Στις 14.30 η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΖΡΙΝΣΚΙ ΜΟΣΤΑΡ

Η Ζρίνσκι Μοστάρ ανήκει στην πόλη Μοστάρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ιδρύθηκε το 1905 από νεαρούς Κροάτες και πήρε το όνομά της από την ιστορική κροατική οικογένεια ευγενών Zrinski. Έδρα της είναι το «Bijeli Brijeg Stadium» (χωρ. 35.000 θεατών).

Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (2004-05, 2008/09) και ένα Κύπελλο (2007/08). Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη σεζόν 2005/06 αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ φέτος προκρίθηκε απευθείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ως πρωταθλήτρια της χώρας. Τεχνικός της είναι ο Ντράγκαν Γιόβιτς.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι ομάδα της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, που έχει, περίπου, 400.000 κατοίκους. Εδρεύει στο γήπεδο «Tehelne pole», χωρητικότητας 30.085 θεατών. Η Σλόβαν είναι το ποδοσφαιρικό «καμάρι» της χώρας, έχοντας την πιο πλούσια ιστορία και τους περισσότερους φίλους. Ιδρύθηκε στις 3/5/1919, αλλά έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα Σλοβακίας, αφού μέχρι τώρα μόνο τα 22 χρόνια της ιστορίας της ομάδας (1938-1944, 1993-2009) η Σλοβακία ήταν ανεξάρτητο κράτος (και όχι Τσεχοσλοβακία). Σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της, το 1969, ως ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, κατέκτησε ο Κύπελλο Εκθέσεων, ενώ το 1971 αποκλείστηκε απ’ τον Παναθηναϊκό στο Πρωταθλητριών Ευρώπης, όταν και οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεi».

Πέρυσι η Σλόβαν Μπρατισλάβας επέστρεψε στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας, έπειτα από δέκα χρόνια. Η δεκαετία αυτή ήταν μια «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, ενώ τα πολλά προβλήματα την οδήγησαν μέχρι και σε υποβιβασμό το 2004, για να επιστρέψει στα «μεγάλα» σαλόνια δύο χρόνια αργότερα (2006). Προπονητής της είναι ο 66χρονος Ντούσαν Ούριν.

More
19 Jul 2009 02:07 #56778 by Frank
Τα χαλάει στην άμυνα…

http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/18/224611.jpg?w=400

Καλό πρόσωπο παρουσίασε σ’ ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος 3-3 με τη Μπόχουμ στο «Rewirpoer Stadion». Όμως, οι Πειραιώτες παρουσίασαν αδυναμίες στην άμυνά τους, καθώς τα δύο απ’ τα τρία γκολ που δέχτηκαν προήλθαν από λάθη στα μετόπισθεν, ενώ το άλλο από πέναλτι έπειτα από προσποίηση που δέχτηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός έκανε με αυτογκόλ το 3-3 για τους Γερμανούς. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μήτρογλου (3΄,20΄,24΄), για τους Πειραιώτες. Ντεμπούτο για Μαρέσκα, πρώτη εμφάνιση για Ντάρμπισαϊρ φέτος.

Όλο και πιο έτοιμος παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του για τα προκριματικά του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» σ’ ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασαν καλό πρόσωπο, είχαν τον έλεγχο και τις φάσεις, ενώ σκόραρε και πάλι και μάλιστα τρεις φορές ο φορμαρισμένος Κώστας Μήτρογλου. Τα προβλήματα όμως στην άμυνα ήταν ξεκάθαρα, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Μήτρογλου να εκμεταλλεύεται το λάθος του Φερνάντεζ στο 3΄ και να πλασάρει σε κενή εστία. Πάντως η προσπάθεια ξεκίνησε απ’ τον πολύ καλό, για ακόμα μία φορά, Σοϊλέδη.

Η Μπόχουμ που έπαιζε και μπροστά στο κοινό της, απάντησε άμεσα με πέναλτι του Σέστακ στο 8΄, που προήλθε από ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Το 1-1 δεν έμεινε για πολύ μιας και στο 20΄ ο Μήτρογλου σκόραρε με τον…αγαπημένο του τρόπο, κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ζεβλάκοφ. Ο «χορός» των γκολ συνεχίστηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο νεαρός επιθετικός σκόραρε με τον ίδιο τρόπο, αυτή τη φορά από μπαλιά του Ζαϊρί που αγωνίστηκε για πρώτη φορά απ’ τα δεξιά, ελλείψει και του Λουτσιάνο Γκαλέτι (τραυματίας).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, όμως δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να γίνουν απειλητικοί, μιας και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τους το επέτρεπαν, αφού κάλυπταν πολύ καλά όλους τους χώρους, δείγμα της αγωνιστικότητάς τους στο πρώτο ημίχρονο.

* Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε επτά αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και όπως ήταν φυσικό τα «φώτα» έπεσαν πάνω στον Ένστο Μαρέσκα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Ο Ιταλός χαφ αγωνίστηκε δίπλα στον Ντουντού και έδειξε απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή πως θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, όμως φάνηκε πως πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να φτάσει την κατάσταση των υπολοίπων.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι πρωταθλητές έδειχναν λιγότερο…ορεξάτοι και σαφώς πιο χαλαροί κυρίως στην άμυνα. Τα κενά στα μετόπισθεν ήταν αρκετά, κάτι που φάνηκε και στα τρία γκολ των Γερμανών. Στο 67΄ ισοφάρισαν με τον Σέστακ που βρέθηκε τελείως μόνος του απέναντι απ’ τον Νικοπολίδη, ενώ στο 85΄ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Παρότι ο ρυθμός του Ολυμπιακού δεν ήταν ο ίδιος δεν έλειψαν και οι καλές εμπνεύσεις, όπως τα δυνατά σουτ των Νικλητσιώτη (62΄) και Πάντου (88΄), αλλά και το γκολ του Ντουντού στο 75΄ που ακυρώθηκε.

Πρώτη εμφάνιση για φέτος και για τον Ματ Ντάρμπισαϊρ σε αγώνα, έπειτα απ’ τον τραυματισμό στους κοιλιακούς. Ο Άγγλος είχε μάλιστα την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά δεν μπόρεσε στο 80΄ από θέση τετ α τετ να νικήσει τον Φερνάντεζ.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΧΟΥΜ: Φερνάντεζ, Μάλτριτζ, Νταμπρόβσκι, Κ. Φουξ, Φρέιερ, Γιόχανσον, Σέστακ, Κλίμοβιτς, Μαβράι, Πφέρντζελ, Σίντζι 'Ονο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (46΄ Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (46΄ Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Ζαϊρί (46΄ Τοροσίδης), Λεντέσμα (46΄ Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος (46΄ Μαρέσκα), Σοϊλέδης (46΄ Νικλητσιώτης), Όσκαρ (58΄ Ντάρμπισαϊρ), Μήτρογλου (46΄ Ντιόγκο).

[right:2iiqklzk]sport-fm.gr[/right:2iiqklzk]