Μέλμπεργκ: «Προέχει το Champions League»
http://resources.sport-fm.gr/Imaginator/supersportFM/images/news/09/07/17/075047.jpg?w=400
Την είσοδο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League θεωρεί ο Όλοφ Μέλμπεργκ σημαντικότερη, όπως δήλωσε στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στο Ερμελο. Ο Σουηδός αμυντικός ρωτήθηκε για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και απάντησε πως «ξέρω τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά τώρα προέχει η είσοδος στους ομίλους του Champions League».
Αποσπάσματα της συνέντευξης του Μέλμπεργκ, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (17/07) «SportDay»:
Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;
«Εδειξε ενδιαφέρον από την αρχή για μένα, είναι αλήθεια ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα. και στην Ευρώπη έχει καλό όνομα. Είναι μια ομάδα με πολύ κόσμο που την ακολουθεί παντού, όπου κι αν παίζει. Εδειξε ότι με ήθελε, ήρθε ο μάνατζέρ μου και μου το είπε. Πέρυσι έπαιξα στη Γιουβέντους, είχα αρκετά και σημαντικά παιχνίδια. Αλλαξαν πολλά, όμως, εκεί. Πήραν αρκετούς παίκτες και ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω μια κίνηση για να φύγω. Δεν είμαι 21, είμαι 31 ετών και θεώρησα ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα να το κάνω τώρα. Μπορώ να παίξω για τρεις σεζόν ακόμη σε υψηλό επίπεδο και θέλω να δείξω τι αξίζω και στον Ολυμπιακό».
Ενα σχόλιο για τους άλλους αμυντικούς της ομάδας, ειδικότερα για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο;
«Είναι καλοί παίκτες γενικά. Υπάρχει ποιότητα, ειδικά στους νεαρούς παίκτες, όχι μόνο στον Κυριάκο αλλά σε όλους τους άλλους νεαρούς που έχει η ομάδα. Πάνε καλά και στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει κάνει πολύ καλές επιλογές στους νεαρούς παίκτες. Πιστεύω ότι θα γίνει "μάχη" για τις θέσεις όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Και είναι καλές επιλογές και για το παρόν αλλά και για το μέλλον».
Ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά, ένα πρωτάθλημα, ένα νταμπλ;
«Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε, να παίρνουμε το πρωτάθλημα δηλαδή. Πρέπει να το πάρουμε και πάλι, και το Κύπελλο, και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα τόσα χρόνια αλλά πρέπει να πάμε καλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη».
Περιμένεις τα παιχνίδια με τον ΠΑΟ;
«Ολος ο κόσμος συζητάει αυτά τα ματς. Μου έχουν μιλήσει ήδη γι' αυτά τα παιχνίδια και έχω καταλάβει πόσο σημαντικά είναι, τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο μας. Εχω παίξει σε μερικά ντέρμπι στην καριέρα μου, προφανώς το μεγαλύτερο είναι το Μπέρμιγχαμ - Αστον Βίλα γιατί ήταν ένα ματς πολύ σημαντικό για όλη την πόλη. Ξέρω τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά τώρα προέχει η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα, πρέπει να μπούμε στους ομίλους και μετά θα έρθουν και τα άλλα παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός».
Λένε ότι ο Μπιέρσμιρ (που πήγε στον Παναθηναϊκό) είναι ο νέος Μέλμπεργκ του σουηδικού ποδοσφαίρου. Εσύ τι λες γι' αυτό;
«Δεν ξέρω. Θα κοιτάξω αν έχει μούσι και θα σας πω (γέλια). Μπορεί να είναι καλή μεταγραφή, αλλά δεν ξέρω. Δεν τον έχω δει να παίζει για να έχω άποψη για τις ικανότητές του. Παίζουμε στην ίδια θέση, αυτός στον Παναθηναϊκό, εγώ στον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνω τι θα γράφετε για μας».
Αλλαγή ώρας στο φιλικό με Μπόχουμ
Το Σάββατο στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) και όχι στις 16:30, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα διεξαχθεί το τέταρτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου προετοιμασίας του, κόντρα στην Μπόχουμ.
Οι Γερμανοί είχαν ζητήσει αλλαγή ώρας επειδή είχαν πρόβλημα με τα εισιτήρια της αναμέτρησης, που θα διεξαχθεί στην έδρα τους, το «Ruhrstadion».
Βάζει 20-25 εκατ. ευρώ!
Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι εκείνος ο οποίος θα δώσει ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ για να καλύψει η ΠΑΕ τις άμεσες υποχρεώσεις της, όπως τονίζουν στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Η «SportDay» αναφέρει ότι ο πρόεδρος των Πειραιωτών θα δώσει το περιθώριο σε όποιον θέλει να πάρει μετοχές και στο τέλος θα μπορεί και ο ίδιος να μετάσχει στη διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μπουν και άλλοι επιχειρηματίες, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει πει ότι θα πάρει ένα ποσοστό με ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, αλλά υπό όρους, οι οποίοι λέγεται ότι είναι η συμμετοχή κι άλλων ατόμων στο εγχείρημα.
Συνεχίζει να πιέζει ο Μπομπό
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, είχε ο Μπομπό, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα στην Τουρκία. Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είπε στον ισχυρό άνδρα των «αετών» ότι οι Πειραιώτες του προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ (σ.σ.: η πολιτική του συλλόγου δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση για κανέναν παίκτη μέχρι τώρα και όταν γίνονταν οι συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, είχε ειπωθεί ότι τα δικά του χρήματα θα φτάσουν το πολύ το 1,5 εκατ), την ώρα που παίρνει 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο 24χρονος άσος φέρεται να έχει καθημερινές επαφές με την τουρκική ομάδα και τα γειτονικά Μέσα θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί λύση. Την ίδια ώρα, ο Τύπος της χώρας αναφέρει ότι ο Μπομπό βρίσκεται στο «στόχαστρο» γερμανικής ομάδας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο παίκτης να πιέζει για να πάρει τη μεταγραφή, αλλά ίσως έχει κι άλλη λύση στο μυαλό του, την αύξηση των αποδοχών του.
Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριζαν και χθες ότι δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για τον Βραζιλιάνο και ότι δεν πρόκειται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Μπεσίκτας, αν δεν κάνει αποδεκτή την αρχική τους πρόταση (σ.σ.: 2-2,5 εκατ. ευρώ για το 50%).
Κεσπάγια: «Είμαστε έτοιμοι…»
Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στους ομίλους του Champions League εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του. «Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος. Και τώρα είναι έτοιμος. Η Σιβασπόρ θα παίξει μαζί μας στη φάση των προκριματικών του Champions League. Και η Χέρενφεν που παίξαμε αγωνίζεται στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι θα είσαι 100% έτοιμος. Είναι λογικό. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όσο χρειάζεται για να περάσει η ομάδα στους ομίλους του Champions League. Αυτό είναι που θέλουμε», ήταν η απάντηση του Γεωργιανού τεχνικού.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13:00 θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός.
Διπλή διαφήμιση φέτος
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει σε συμφωνία ο Ολυμπιακός για τη διαφήμιση της φανέλας τη νέα περίοδο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει άλλη διαφήμιση για τα παιχνίδια στην Ελλάδα και άλλη για τους ευρωπαϊκούς αγώνες! Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία από τις δύο εταιρείες που θα διαφημίζονται θα είναι η τράπεζα που είναι μέσα στους χορηγούς του συλλόγου.
[right:1w34o3jy]sport-fm.gr[/right:1w34o3jy]