Χε, χε... Ήρθε -νομίζω- η ώρα...
Ήθελα από καιρό να το κάνω, αλλά βλέποντας ότι το εν λόγω topic είχε γίνει ολίγον τι ...οίκος ανοχής, απέφευγα...
Παίρνοντας, λοιπόν, αφορμή απ' το post του φίλτατου Αντώνη(Sir_A_K) θα προσπαθήσω να σας "αναλύσω" το σκεπτικό του Ericsson, όπως έγω το έχω καταλάβει στο μυαλό μου...
Από πολλούς αιωρείται τις τελευταίες μέρες το ερώτημα: Όταν με το καλό επιστρέψει ο Ρούνεη, ποιον θα αντικαταστήσει; Τον Κράουτς ή τον Όουεν ;
Αντιστρέφοντας το ερώτημα, έχω να πω τα εξής
Θα μιλήσω σε πρώτο ενικό για να γίνω πιο άμεσος και κατανοητός)
Πού είδες εσύ ότι ο Κράουτς είναι χρησιμότερος του Όουεν?
Βέβαια, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, το οποίο έχει απώτερο σκοπό να βγάλει ...Mundialικώς* "άχρηστο" τον Όουεν...
Εδώ έρχεται να επαληθευτεί το σκεπτικό-πλάνο του Έρικσον, γι' αυτή τη συγκεκριμένη Αγγλία...
Ο Έρικσον, παρότι αμφισβητήθηκε έντονα από πολλούς, έμαθε στους Άγγλους κάτι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ούτε οι ίδιοι ότι το ξέρουν... Πώς να μην παίζουν Αγγλικό ποδόσφαιρο.
Όταν πρωτοανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας ο Έρικσον είχε πει: I want to make them play football. Αυτό ξένισε πολλούς Άγγλους δημοσιογράφους, κυρίως προερχόμενους από εφημερίδες όπως η Sun και άλλες σκανδαλοθηρικές εφημερίδες της Αγγλίας, οι οποίοι ερμηνεύοντας κατά τον δικό τους γνώριμο τρόπο τις δηλώσεις του Σουηδού τεχνικού, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Έρικσον υπονοεί πως οι Άγγλοι δεν ξέρουν μπάλα και ήρθε αυτός, απ' τη Σουηδία, για να τους μάθει...
Και έπειτα από όλα αυτά, βλέπεις σχεδόν τα 3/4 των ομάδων της Premier και τα 2/4 της Championship, να παίζουν με επιθέσεις από τον άξωνα!
Ε, λοιπόν, διώχτε τον τώρα τον Σουηδό, τον άμπαλο...
Επανέρχομαι στο θέμα Κράουτς- Όουεν, γιατί ξέφυγα αρκετά...
Με το "μετά Έρικσον" ποδόσφαιρο, το βασικό παιχνίδι της Αγγλίας γίνεται απ' τον άξωνα, συνεπώς παίχτες τύπου Κράουτς-Χέσκεϋ είναι παικτικώς άχρηστοι...
Αντίθετα, διεμβολίσιμοι παίχτες όπως Ρούνεϋ και Όουεν, όσο ντεφορμέ και να 'ναι, είναι τουλάχιστον απαραίτητοι... Άλλωστε, με Lampard, Gerard, Beckham από πίσω, το έργο τους γίνεται ακόμα πιο εύκολο!
*Λέω Mundialικώς, γιατί παικτικώς αυτό δεν στέκει, είτε βάσει βιογραφικού, είτε βάσει αγωνιστικής αποδοτικότητας, έστω και σε συλλογικό επίπεδο...
Αυτά, ελπίζω να μην σας κούρασα... Κάθε εμπεριστατομένη απάντηση δεκτή και τροφή για διάλογο!
Forza Lions!