Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

NBA: Γενική Συζήτηση

More
19 Sep 2020 17:33 #239064 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να αναδειχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά MVP του NBA και έγινε ο μοναδικός Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του NBA με δύο βραβεία MVP.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να φτάσει σε τεράστια κατορθώματα από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στο "μαγικό" κόσμο του ΝΒΑ. Χθες (18/09) αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά MVP της Λίγκας και έγραψε ιστορία.

Ο "Greak Freak" μπήκε στο κλειστό "κλαμπ" των 4 μη Αμερικανών παικτών που έχουν κατακτήσει το βραβείο αυτό μαζί με τους Dirk Nowitzki και μάλιστα έγινε ο μοναδικός ευρωπαίος αθλητής που καταφέρνει να πάρει το βραβείο αυτό δύο φορές στην καριέρα του. Αντίστοιχο κατόρθωμα έχει πραγματοποιήσει και ο Καναδός Steve Nash. Ο 4ος παίκτης της λίστας αυτής είναι ο Hakeem Olajuwon.

Μάλιστα, ο Έλληνας σταρ έγινε και ο 12ος παίκτης στην ιστορία που έχει πάρει δυο φορές τον τίτλο αυτό και μόλις ο 3ος που έχει αναδειχτεί σε μια σεζόν και Κορυφαίος Αμυντικός και Πολυτιμότερος παίκτης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Sep 2020 17:36 #239065 by Βασίλης Φρίγκας
Οι Miami Heat κατάφεραν με μία τρομερή ανατροπή να φτάσουν στη δεύτερή τους νίκη κόντρα στους Boston Celtics και έκαναν το 2-0 για τους τελικούς της Ανατολής.

Η ομάδα των Miami Heat δείχνει ξεκάθαρα γιατί έχει φτάσει μέχρι τους τελικούς της Ανατολής στα φετινά Playoffs του "μαγικού" κόσμου του ΝΒΑ. Ενώ βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ μέχρι και με 17 πόντους, oι Heat έφτασαν στην ανατροπή και επικράτησαν επί των Boston Celtics με σκορ 106-101 κάνοντας το 2-0.

Πλέον, η ομάδα του coach Erik Spoelstra απέχει μόλις δυο νίκες για να βρεθεί στους τελικούς της Λίγκας. Παρά το γεγονός πως οι "Κέλτες" κυριαρχούσαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο, οι Miami Heat έκαναν την αντεπίθεσή τους και επέστρεψαν στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα όλα έδειχναν πως το παιχνίδι άνηκε στους Heat, καθώς είχαν ανακτήσει ήδη πολύ καλή ψυχολογία. Με δύο εύστοχες ελεύθερες βολές του "clutch" Jimmy Butler, οι Miami Heat διαμόρφωσαν το τελικό 106-101 και έκαναν τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στους τελικούς της περιφέρειάς τους.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Goran Dragic, o oποίος τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 5 ασίστ, ενώ επάξια δίπλα του στάθηκε ο Bam Adebayo που έφτασε σε ακόμα ένα "double double" με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πολύ θετικός ήταν και ο Duncan Robinson που σημείωσε 18 πόντους, ενώ ο ηγέτης τους Jimmy Butler έμεινε στους 14 πόντους.

Για τους "Κέλτες" ξεχώρισε ο Kemba Walker με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ αρκετά καλοί ήταν και οι Jayson Tatum και Jaylen Brown που σημείωσαν από 21 πόντους έκαστος, που εν τέλει δεν ήταν αρκετοί σε μία ήττα "σοκ" για την ομάδα του coach Stevens.

Boston Celtics - Miami Heat 101-106

More
19 Sep 2020 17:37 #239066 by Βασίλης Φρίγκας
Οι Los Angeles Lakers αντιμετωπίζουν σήμερα τους Denver Nuggets για τον πρώτο τελικό της Δύσης στα Playoffs του NBA και είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία, η οποία θυμίζει λίγο...Kobe Bryant.

Σήμερα οι Los Angeles Lakers αντιμετωπίζουν τους Denver Nuggets για τον πρώτο τελικό της Δύσης στα Playoffs του ΝΒΑ και ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία, παρόμοια με αυτή της χρονιάς του 2008/09 όταν κυριαρχούσε ο Kobe Bryant.

Η διαδρομή που έχουν "χαράξει" φέτος οι "Λιμνάνθρωποι" θυμίζει πολύ αυτή που είχαν κάνει και το 2009 με τον Kobe Bryant. Τότε η ομάδα των Lakers με τον "θρύλο" τους είχαν νικήσει τους Houston Rockets, τους Denver Nuggets του Carmelo Anthony και στο τέλος επικράτησαν στους τελικούς του "μαγικού" κόσμου του ΝΒΑ κόντρα στους Orlando Magic του Dwight Howard.

Μέχρι στιγμής οι Los Angeles Lakers έχουν αποκλείσει τους Houston Rockets με σκορ 4-1 και πλέον καλούνται να ξεπεράσουν το "εμπόδιο" των Denver Nuggets των Nikola Jokic και Jamal Murray.

More
19 Sep 2020 17:38 #239067 by Βασίλης Φρίγκας
Το ΝΒΑ ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το back to back και είναι ο MVP της φετινής σεζόν.

Εδώ και λίγες ώρες όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κάνει το repeat και όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα πάρει τον τίτλο του MVP της σεζόν. Ε, όλες οι προβλέψεις τους επιβεβαιώθηκαν 100%

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Έλληνας παίκτης των Bucks είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε 85 στους 101 ψήφους 1ης θέσης και 16 2ης θέση και συνολικά είχε 962 ψήφους, στη σχετική ψηφοφορία για τον κορυφαίο της σεζόν στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Lebron James ήταν 2ος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά (πήρε 16 ψήφους 1ης θέσης, 84 ψήφους 2ης και 1 ψήφο 3ης θέση), ενώ είχε συνολικά 753 ψήφους.

Στην 3η θέση ήταν ο James Harden με 367 ψήφους. Στην 4η ήταν ο Luka Doncic με 200 και 5ος ήταν ο Kawhi Leonard με 168.

Τα φετινά πεπραγμένα του «Greek Freak»

O Ελληνας παίκτης πήρε δίκαια τον τίτλο του MVP για δεύτερη σερί σεζόν, καθώς πετούσε σπίθες στα παρκέ. Οι αριθμοί του μιλάνε από μόνοι τους.

Ο Αντετοκούνμπο είχε μέσο όρο στην κανονική περίοδο (ως την διακοπή λόγω του κορονοϊού) 29,5 πόντους, 13,6 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ σε μόλις 30' ανά παιχνίδι.

Βέβαια αυτό που θα ήθελε θα ήταν φυσικά να συνδυάσει τον νέο τίτλο του MVP με τον τίτλο του ΝΒΑ, που αποτελεί τον διακαή πόθο του.

Οι Bucks όμως, που είχαν το καλύτερο φετινό ρεκόρ στο ΝΒΑ στην κανονική περίοδο, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής με το Miami και έτσι αποκλείστηκαν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ MVP

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Bucks) 962

Lebron James (Lakers) 753

James Harden (Houston) 367

Luka Doncic (Dallas) 200

Kawhi Leonard (Clippers) 168

Anthony Davis (Lakers) 82

Chris Paul (Oklahoma) 26

Damian Lillard (Portland) 23

Nikola Jokic (Denver) 18

Pascal Siakam (Toronto) 17

Jimmy Butler (Miami) 9

Jason Tatum 1

More
19 Sep 2020 17:39 #239068 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το «back to back» βραβείο του MVP του NBA και παράλληλα δέχθηκε τα συγχαρητήρια από ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Milwaukee Bucks συνεχίζει να κάνει περήφανη την Ελλάδα, καθώς αναδείχθηκε και πάλι MVP του "μαγικού" κόσμου του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Για το πώς νιώθει ότι μαθαίνει για το βραβείο στην πόλη όπου έμαθε να παίζει μπάσκετ:

«Σίγουρα σημαίνει πολλά για μένα. Νιώθω υπέροχα που το μαθαίνω εδώ στην Αθήνα. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ. Να παίζω μπάσκετ και να είμαι πετυχημένος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον γιο μου, τους συμπαίκτες μου οι οποίοι έδιναν τα πάντα μαζί μου. Το βραβείο δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν εκείνοι...»

Για το γεγονός ότι μπήκε στο κλαμπ των Olajuwon, Jordan ως MVP και καλύτερος αμυντικός:

«Οι καλύτεροι όλων των εποχών. Ο Τζόρνταν ο καλύτερος όλων και ο Χακίμ, ο οποίος και εκείνος ήρθε από την Νιγηρία. Από εκεί που είναι οι ρίζες μου. Πραγματικά είναι μεγάλο κομπλιμέντο για μένα, αλλά πρέπει να συνεχίσω και να δουλεύω περισσότερο. Δεν θα αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι. Τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την σκληρή δουλειά».

Για το γεγονός ότι κάθε χρόνο βελτιώνει τα στατιστικά του:

«Προσπαθώ να μαθαίνω και να διαβάζω το παιχνίδι. Τα καλοκαίρια τα περνάω στο γήπεδο. Να βελτιώνω κάποια πράγματα, να ωριμάζω αλλά πρέπει να δουλεύεις σε όλα. Στο σουτ, στις κινήσεις στο ποστ, στις πάσες. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω. Να δουλεύω τα καλοκαίρια, να παίρνω κίνητρο και να ανταμείβομαι μέσα στη σεζόν. »

Για το γεγονός πως πήρε το βραβείο ενώ οι Bucks αποκλείστηκαν νωρίς:

«Προφανώς και θέλαμε να βρισκόμασταν ακόμη στην φούσκα και να παίζουμε παιχνίδια με σκοπό να φτάσουμε στους τελικούς. Στο τέλος της ημέρας όμως, το βραβείο παραμένει βραβείο και αισθάνομαι ευλογημένος. Από που ξεκίνησα και που έχω φτάσει, είναι μεγάλο το ταξίδι. Δεν μπορείς να θεωρείς τέτοιου είδους στιγμές δεδομένες. Είμαι απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τρίτο γύρο, αλλά ξέρω πως οφείλω να βελτιώνομαι, οφείλω να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου. Κανείς όμως δεν μου πάρει την χαρά από αυτό το βραβείο. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου με αγαπούν, ο οργανισμός με αγαπάει. Θέλω κι άλλα βραβεία. Δεν είμαι άπληστος, αλλά πρέπει να βελτιωθώ και να γίνω πρωταθλητής. Όταν αποσυρθώ θέλω να είμαι περήφανος για όσα θα έχω καταφέρει και ελπίζω η επόμενη γενιά να πάρει στοιχεία από το παιχνίδι μου όπως κι εγώ έκανα με τον Ολάζουον, τον Μάτζικ κι άλλους σπουδαίους παίκτες. Θέλω κι άλλα, θέλω να γίνω πρωταθλητής.»

Για την επόμενη σεζόν:

«Αυτή την περίοδο είμαι συγκεντρωμένος στην οικογένειά μου. Λόγω της φούσκας δεν τους είχα δει. Βρίσκομαι στην Αθήνα κι είναι κι η μητέρα μου εδώ. Δεν το σκέφτομαι. Ξέρω ότι θέλω να βελτιωθώ.

Όταν έρθει η ώρα θα σκεφτώ τι θα κάνω και για το μέλλον μου στο Μιλγουόκι. Όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθώ. Είχα εποικοδομητική συνάντηση με τους ιδιοκτήτες. Αναλύσαμε τι πήγε άσχημα, τι πρέπει να βελτιώσουμε κι από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα κι έχουμε τον ίδιο στόχο να γίνουμε πρωταθλητές δεν βλέπω γιατί να μη μείνω για 15 χρόνια.

Μην με λέτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής».

Με τη σειρά του, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ.Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά για το γεγονός αυτό:

«Δύο στην σειρά! Συγχαρητήρια Γιάννη Αντετοκούνμπο για το back to back MVP. Απίθανο κατόρθωμα. Είσαι πραγματική έμπνευση, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Η Ελλάδα είναι πολύ περήφανη.

Μπράβο Γιάννη!»

Σειρά πήραν τόσο η ΕΟΚ, όσο και ο ΕΣΑΚΕ για το τεράστιο κατόρθωμα του "Greak Freak":

Η Ελληνική Ομοσπονδία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο Greek Freak αναδείχθηκε επίσης καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, ενώ ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας. Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. Οι Έλληνες φίλοι του μπάσκετ νιώθουν περήφανοι για τη διαρκή του πρόοδο και του εύχονται περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά και με την Εθνική Ομάδα».

Ο ΕΣΑΚΕ με την σειρά του ανέφερε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξη του για δεύτερη σερί σεζόν σε MVP της κανονικής περιόδου του NBA.

Η διάκριση του Γιάννη αντανακλά στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αντετοκούνμπο αποτελεί τον καλύτερο «πρεσβευτή» της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς το NBA είναι μια διοργάνωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Ευχόμαστε στον Γιάννη υγεία και να συνεχίσει να κάνει υπερήφανους την οικογένεια του και τους Έλληνες»!

More
19 Sep 2020 17:40 #239069 by Βασίλης Φρίγκας
Μετά την ανάδειξή του σε MVP του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον τίτλο και μάλιστα σε σύνδεση από την Αθήνα και εκεί έδειξε τον μεγάλο καημό και πόθο του.

Ο τίτλος του ΝΒΑ. Αυτός ο μεγάλος καημός του. Ο μεγάλος πόθος του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το έδειξε αυτό. Και το έδειξε λίγο μετά από μια τεράστια διάκριση. Ο Έλληνας παίκτης των Bucks ανακηρύχθηκε MVP του ΝΒΑ. Και μάλιστα για δεύτερη σερί σεζόν. Η χαρά του ήταν πολύ μεγάλη. Φάνηκε αυτό. Μα μέσα στη χαρά του είπε και τον καημό του.

Ο «Greek Freak» μίλησε για την ανάδειξή του σε Πολυτιμότερο Παίκτη της σεζόν και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα όπου βρίσκεται. Εκεί είπε ότι δεν θέλει να τον λένε MVP μέχρι να πάρει τον τίτλο του ΝΒΑ.

Ο Έλληνας παίκτης είπε αρχικά όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος πως νιώθει που έμαθε στην Αθήνα - στην πόλη που έμαθε μπάσκετ - ότι βγήκε MVP και τόνισε αυτό σημαίνει πολλά για εκείνον: «Σίγουρα σημαίνει πολλά για μένα. Νιώθω υπέροχα που το μαθαίνω εδώ στην Αθήνα. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ. Να παίζω μπάσκετ και να είμαι πετυχημένος. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τα αδέρφια μου, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον γιο μου, τους συμπαίκτες μου οι οποίοι έδιναν τα πάντα μαζί μου. Το βραβείο δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν εκείνοι...»

Ο Giannis, o Jordan και o Hakeem

Ο «Greek Freak» έγινε μόλις ο 3ος παίκτης που κατόρθωσε μέσα στην ίδια χρονιά να αναδειχθεί τόσο MVP όσο και καλύτερος αμυντικός. Οι άλλοι δύο ήταν ο Michael Jordan (1987-88) και ο Hakeem Olajuwon (1993-94). Για το γεγονός αυτό ο Αντετοκούνμπο είπε: «Οι καλύτεροι όλων των εποχών. Ο Jordan ο καλύτερος όλων και ο Hakeem, ο οποίος και εκείνος ήρθε από την Νιγηρία. Από εκεί που είναι οι ρίζες μου. Πραγματικά είναι μεγάλο κομπλιμέντο για μένα, αλλά πρέπει να συνεχίσω και να δουλεύω περισσότερο. Δεν θα αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι. Τίποτα δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την σκληρή δουλειά».

Για την συνεχή του βελτίωση: «Προσπαθώ να μαθαίνω και να διαβάζω το παιχνίδι. Τα καλοκαίρια τα περνάω στο γήπεδο. Να βελτιώνω κάποια πράγματα, να ωριμάζω αλλά πρέπει να δουλεύεις σε όλα. Στο σουτ, στις κινήσεις στο ποστ, στις πάσες. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω. Να δουλεύω τα καλοκαίρια, να παίρνω κίνητρο και να ανταμείβομαι μέσα στη σεζόν».

Για τον αποκλεισμό των Bucks: «Προφανώς και θέλαμε να βρισκόμασταν ακόμη στην φούσκα και να παίζουμε παιχνίδια με σκοπό να φτάσουμε στους τελικούς. Στο τέλος της ημέρας όμως, το βραβείο παραμένει βραβείο και αισθάνομαι ευλογημένος. Από που ξεκίνησα και που έχω φτάσει, είναι μεγάλο το ταξίδι. Δεν μπορείς να θεωρείς τέτοιου είδους στιγμές δεδομένες. Είμαι απογοητευμένος που δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τρίτο γύρο, αλλά ξέρω πως οφείλω να βελτιώνομαι, οφείλω να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου. Κανείς όμως δεν μου πάρει την χαρά από αυτό το βραβείο. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου με αγαπούν, ο οργανισμός με αγαπάει. Θέλω κι άλλα βραβεία. Δεν είμαι άπληστος, αλλά πρέπει να βελτιωθώ και να γίνω πρωταθλητής. Όταν αποσυρθώ θέλω να είμαι περήφανος για όσα θα έχω καταφέρει και ελπίζω η επόμενη γενιά να πάρει στοιχεία από το παιχνίδι μου όπως κι εγώ έκανα με τον Ολάζουον, τον Μάτζικ κι άλλους σπουδαίους παίκτες. Θέλω κι άλλα, θέλω να γίνω πρωταθλητής».

Για την επόμενη μέρα: «Αυτή την περίοδο είμαι συγκεντρωμένος στην οικογένειά μου. Λόγω της φούσκας δεν τους είχα δει. Βρίσκομαι στην Αθήνα κι είναι κι η μητέρα μου εδώ. Δεν το σκέφτομαι. Ξέρω ότι θέλω να βελτιωθώ".

Για το μέλλον και αν θα μείνει στους Bucks: «Όταν έρθει η ώρα θα σκεφτώ τι θα κάνω και για το μέλλον μου στο Μιλγουόκι. Όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθώ. Είχα εποικοδομητική συνάντηση με τους ιδιοκτήτες. Αναλύσαμε τι πήγε άσχημα, τι πρέπει να βελτιώσουμε κι από τη στιγμή που βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα κι έχουμε τον ίδιο στόχο να γίνουμε πρωταθλητές δεν βλέπω γιατί να μη μείνω για 15 χρόνια. Μην με λέτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής».

More
19 Sep 2020 17:41 #239070 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε μια άλλη μια φορά ιστορία και πήρε μια θέση στην ιστορία με το back to back βραβείο του MVP, καθώς έγινε μόλις ο 12ος παίκτης στην ιστορία που έχει πάρει δυο φορές τον τίτλο αυτό και μόλις ο 3ος που έχει αναδειχτεί σε μια σεζόν και Κορυφαίος Αμυντικός και Πολυτιμότερος παίκτης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε μια άλλη μια φορά ιστορία και πήρε μια θέση στην ιστορία του ΝΒΑ με το back to back βραβείο του MVP που κέρδισε.

Ο «Greek Freak» είναι μέλος πλέον μιας μυθικής ελίτ παικτών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς έγινε μόλις ο 12ος παίκτης στην ιστορία που έχει πάρει δυο φορές τον τίτλο αυτό και μόλις ο 3ος που έχει αναδειχτεί σε μια σεζόν και Κορυφαίος Αμυντικός και Πολυτιμότερος παίκτης

Οι 11 παίκτες που πριν τον Γιάννη είχαν πάρει τουλάχιστον δυο συνεχόμενες σεζόν τον τίτλο του MVP ήταν ο Bill Russell (1961, 1962, 1963), ο Wilt Chamberlain (1966, 1967, 1968), o Kareem Abdul-Jabbar (1971,1972, 1976, 1977), ο Moses Malone (1982, 1983), ο Larry Bird (1984, 1985, 1986), ο Magic Johnson (1989, 1990), ο Michael Jordan (1991, 1992), ο Tim Duncan (2002, 2003), ο Steve Nash (2005, 2006), ο Lebron James (2009, 2010 και 2012, 2013) και ο Stephen Curry (2015, 2016).

Από όλες αυτές τις μυθικές τέως και νυν μορφές του ΝΒΑ μόνο ο Bill Russell (1961, 1962, 1963), ο Wilt Chamberlain (1966, 1967, 1968) και ο Larry Bird (1984, 1985, 1986) έχουν πάρει τρεις σερί σεζόν τον τίτλο αυτό.

Επίσης μόνο οι Kareem Abdul-Jabbar (1971,1972, 1976, 1977) και ο Lebron James (2009, 2010 και 2012, 2013) έχουν 4 τρόπαιο MVP του ΝΒΑ στο σπίτι τους.

Μόλις ο 3ο κορυφαίος Αμυντικός και MVP μαζί

Ο «Greek Freak» έγινε επίσης μόλις ο 3ος παίκτης που κατόρθωσε μέσα στην ίδια χρονιά να αναδειχθεί τόσο MVP όσο και καλύτερος αμυντικός. Οι άλλοι δύο ήταν ο Michael Jordan (1987-88) και ο Hakeem Olajuwon (1993-94).

More
19 Sep 2020 17:42 #239071 by Βασίλης Φρίγκας
Οι Los Angeles Lakers έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στους τελικούς της Δύσης των Playoffs του NBA κόντρα στους Denver Nuggets με σκορ 126-114.

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη κούραση και πίεση, οι Los Angeles Lakers έκαναν το 1-0 κόντρα στους Denver Nuggets, αφού επικράτησαν με 126-114 για τον πρώτο τελικό της Δύσης των Playoffs του "μαγικού" κόσμου του ΝΒΑ.

Η ομάδα του coach Michael Malone, δεν τα κατάφερε να αντισταθεί ιδιαίτερα, καθώς από τη δεύτερη μόλις περίοδο, η διαφορά άρχισε να "ξεφεύγει" υπέρω του LeBron James και της "παρέας" του.

Για τους νικητές ξεχώρισε η εμφάνιση του Anthony Davis, ο οποίος "σταμάτησε" στους 37 πόντους, ενώ έφτασε και στο "double double" παίρνοντας 10 ριμπάουντ. Από κοντά του και ο Kentavius Caldwell-Pope, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους. "Ήρεμη" βραδιά από τον "King" James, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει ακόμα ένα "double double" σκοράροντας 15 πόντους και μοιράζοντας άλλες 12 ασίστ.

Για τους Nuggets, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ξεχώρισε με την εμφάνισή του το τρομερό "δίδυμο" της ομάδας Nikola Jokic και Jamal Murray. Έκαστος λοιπόν, σημείωσε από 21 πόντους, ενώ ο Σέρβος σέντερ μάζεψε και 6 ριμπάουντ, αλλά και ο εκρηκτικός άσσος μοίρασε 5 ασίστ. Ακολούθησε ο Michael Porter Jr με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ επίσης.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 126-114

More
19 Sep 2020 17:44 #239072 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Anthony Davis ήταν εκπληκτικός στη νίκη των Los Angeles Lakers επί των Denver Nuggets στον πρώτο τελικό της Δύσης των Playoffs του NBA και έγραψε ιστορία φτάνοντας παίκτες όπως είναι ο Shaquille O'Neal και ο Dirk Nowitzki.

Σε ένα παιχνίδι, όπου οι Los Angeles Lakers δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στους Denver Nuggets, πήραν την πρώτη τους νίκη για τους τελικούς της Δύσης των Playoffs του "μαγικού" κόσμου του ΝΒΑ.

Μεγάλο κέρδος για τους "Λιμνανθρώπους" φυσικά ήταν η εξωπραγματική εμφάνιση του Anthony Davis, η οποία θύμισε επιδόσεις των Shaquille O'Neal και Dirk Nowitzki.

Πιο συγκεκριμένα, ο Davis τελείωσε τον αγώνα με 37 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Lakers που έχει 35+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε τελικούς Δύσης μετά τον Shaquille O'Neal το 2002.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία ακόμα μεγαλύτερη, καθώς έγινε και ο πρώτος παίκτης που μέτρησε 35+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε ντεμπούτο στους τελικούς Δύσης μετά τον Dirk Nowitzki με τους Dallas Mavericks το 2003.

More
20 Sep 2020 12:53 #239138 by Βασίλης Φρίγκας
Ο παλαίμαχος παίκτης του NBA αποκάλεσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον πιο «υπερτιμημένο παίκτη που υπάρχει»

Όχι πως είχε σε… εκτίμηση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτά που είπε προκάλεσαν έκπληξη. Ο Ryan Hollins έχει πει διάφορα κατά καιρούς για τον Έλληνα παίκτη των Bucks. Και αποφάσισε να πει κι άλλα.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «First Take». Η κουβέντα πήγε και στον Αντετοκούνμπο.

Εκεί ο Hollins έριξε τα καρφιά του.

Ο 36χρονος βετεράνος του ΝΒΑ ανέφερε ότι ο Αντετοκούνμπο είναι ο πιο υπερτιμημένος μπασκετμπολίστας, δεν έφτασε καν στους τελικούς του ΝΒΑ, ενώ έπαιξε πολύ χειρότερα απ΄ όσο θα έπρεπε και ήταν αναποτελεσματικός. Από την άλλη πάντως είπε ότι αγαπάει τον Αντετοκούνμπο και του αρέσει. Ε, προφανώς ήθελε να πει και έναν καλό λόγο με΄σα στο τόσο δηλητήριο που έσταξε.

Αναλυτικά ο Ryan Hollins είπε: «Αυτός ο άνδρας είναι τούτη τη στιγμή ο πιο υπερτιμημένος μπασκετμπολίστας! Είναι καλός παίκτης. Τον αγαπώ, μου αρέσει. Δεν έφτασε καν στους NBA Finals και όχι μόνο αυτό, αλλά έπαιξε και πολύ χειρότερα απ' όσο θα έπρεπε. Ήταν αναποτελεσματικός. Εγώ λέω την αλήθεια, δεν μισώ κανέναν»

Ο 36χρονος βετεράνος παίκτης, δεν είχε κάνει πάντως και τίποτα ιδιαίτερο στο ΝΒΑ. Έχει παίξει μεν σε πολλές ομάδες. Έχει φορέσει τις φανέλες των Dallas Mavericks, Minnesota Timberwolves, Cleveland Cavaliers, Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Sacramento Kings, Washington Wizards, Memphis Grizzlies.

Από την άλλη όμως, τα στατιστικά του ήταν κάτω του μετρίου, καθώς στα 518 ματς που έπαιξε στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη είχε μέσο όρο 3,7 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ.

Το 2016 ο Hollins είχε εγκαταλείψει το ΝΒΑ και ήρθε στην Ευρώπη, όπου έπαιξε στην Ισπανία με την Herbalife Gran Canaria (2016-17) και στην Ιταλία με την Auxilium Torino (2017). Στη συνέχεια αποφάσισε να αποσυρθεί από τα παρκέ.