Κανονικά πλεον δεν θέλω να μιλάω για τίποτα. Μιλάς σήμερα αντικειμενικά,οι μισοί στην πέφτουν εναντίον σου,οι άλλοι μισοί βέβαια υπέρ σου. Αν αναφερεσαι φυσικά σε κάτι σοβαρό. Αν μιλάς μόνο αέρα μπανά και καυλάντα,όλα καλά. Αν κάνεις δημόσιες σχέσεις και είσαι γλύφτης ακόμα καλύτερα και θα έχεις και μεροκάμματο. Οχι λοιπόν,το σκέφτηκα καλά. Καλά βέβαια, καραγκιόζης δεν γίνομαι ούτε για το 1000ρικο. Αλλά από την άλλη σκεφτόμουν να πάψω να μιλώ για να μην εισπράττω και την τοξικότητα και το μίσος όσων πρέπει να ταυτίζεσαι μαζί τους ειδάλλως είσαι εχθρός.
Λοιπόν στην Ελλάδα δεν ξερω γιατί,μάλλον γιατί όλοι είναι τα καλύτερα παιδιά (σ.σ αλλά ας πεθάνει η κατσίκα του γείτονα....)στο μπλα μπλα αλλά στην πράξη μηδέν,κοινώς μιλάμε για την απόλυτα υποκριτιική χώρα πια και ολοι με αυτό αλλά αν το κακό χτυπήσει την πόρτα μας πάμε ενάντια σε όλους...Παράνοια....Ο Έλληνας αλλοιώθηκε,δεν έχει αρχές,δεν έχει τίποτα. Οχι όλοι βέβαια . Ενα μεγάλο ποσοστό.
Συνεπώς μέσα στο πλαίσιο αυτό δεν μου κάνει εντύπωση ότι την πέφτουν άγρια εναντίον του Τραμπ που παρεπιπτόντως στηρίζει την χώρα του και όχι την παγκοσμιοποίηση,έκοψε 5τρις(!) ήδη για τους Αμερικανούς ,για τις ΗΠΑ των 320εκ όταν η Ευρώπη των 400 εκ σχεδόν έκοψε με χίλια ζόρια 1τρις και κάτι και αυτό δανεικό! Και την πέφτει στον Τραμπ που δεν έχει κάνει ούτε ένα πόλεμο!! Μπορεί να μην τους αρέσει το μαλί του,το στιλ του,μπορεί να γουστάρουν παγκοσμιοποίηση και τα σχετικά... Αλλά ήμαρτον....Ο Τραμπ φταίει για κάθε αστυνομικό που υπερβάινει των καθηκόντων του και πρέπει να υποστεί βαρύτατες συνέπειες; Ο Τραμπ δηλ θέλει τέτοιο κλίμα;Ή κάποιοι στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Τραμπ για ότι κακό συμβαίνει στην χώρα επειδή θέλουν την άλλη πλευρά της ακραίας παγκοσμιοποίησης;
Οπως και να έχει μια ομάδα,όπως οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν μια απόφαση. Βασικά συμφωνώ ότι πρέπει να υψώνουν λόγο οι ομάδες και οι αθλητές. Διαφωνώ με όσους λένε ασχολήσου με το αθλημά σου και την δουλειά σου ή για όσους δημοσιογράφους λένε πχ αθλητικούς,ότι δεν μας πέφτει λόγος στα πολιτικά; Τώρα ρε καρντάσια τι έγινε; Σας πέφτει λόγος εσάς και άρα θα πέφτει και σε εμάς;Ή λόγω Αντετοκούμπο κόπτεστε ;
Εγώ χαίρομαι που ο Γιάννης και οι Μπακς πήραν θέση. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε και την γνώμη μας,δημοκρατία γαρ....Ακόμα ,ε; Δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί τώρα και στο παρελθόν τίποτα;Γιατί τώρα προ εκλογών τέτοιος χαμός λες και δεν πρέπει να εκλεγεί από δημοκρατικές πάντα διαδικασίες ο Τραμπ; Στις ΗΠΑ που ανεξαρτήτως χρώματος,φύλλου κτλ ,γίνεσαι και CEO κορυφαίας πολευθνικής και πρόεδρος της χώρας! Αρα ποιος ρατσισμός; Σαφώς σε κάθε χώρα υπάρχουν ακράια στοιχεία που πρέπει ασφαλώς να απομονωθούν. Αλλά αυτά γίνονταν και προ Τραμπ...
Οπως και να έχει αφού οι Μπακς και οι ΝΒΑερς νοιάζονται τόσο πολύ για την κοινωνία και τον κόσμο,τον απλό κοσμάκη καθώς όλοι οι αθλητές στο ΝΒΑ έχουν λύσει το οικονομικό για πολλές γεννιέςτους,τους έχω μια πρόταση να μείνουν στην ιστορία. Ολοι,όλες οι ομάδες,όλοι οι αθλητές. Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι πεθαίνουν εκατομμύρια παιδάκια στον κόσμο απο πείνα και δίψα,με 10 ευρώ την μερα πάνω κάτω καλύπτονται οι βασικές ανάγκες. Συνεπώς για ένα χρόνο ένα παιδακι θέλει 3650 δολλάρια.....Για 100.000 παιδάκια να γλιτώσουν χρειάζονται 365.000.000 δολλαρια.
Αν σκεφτούμε ότι το ρόστερ καθε ομάδας είναι περίπου 100εκ και 'αρα των 30 ομαδων 3 δις ,τότε αρκεί το 15% των αποδοχών τους ανά έτος (και μάλιστα θα μπορούσαν εδω να έχουν δικαίως και φοροαπαλλαγές) και να καλύπτονται τα αναγκαια τρόφιμα και νερ'ο για 100.000 παιδιά στο κοσμο μέσω πχ ενος ιδρύματος. Ή να πάνε αυτά τα χρήματα για την μόρφωση και σπουδές μελών κοινοτήτων που αισθάνονται κοινωνικό αδικία ή "αποκλεισμό"...
Λύσεις υπάρχουν πολλές,σόρυ λοιπόν που σας το χάλασα αλλά μου ήταν εντελώς αδιάφορη η κίνηση των Μπακς και άλλων ομάδων στο ΝΒΑ....Και του ίδιου του ΝΒΑ οι απόψεις....Ντόρος πολύς,ουσια μηδέν και πιο πολύ κόντρα στον Τραμπ μου φάνηκε και το πολιτικό μπλέξιμο είναι το χειρότερο...Εν πάση περιπτώσει στα λεφτά κρινόμαστε όλοι...Ιδού η Ροδος,ιδού και το πήδημα που λένε στο χωριό μου και ο καθένας θα κριθεί κατά πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται για το γενικότερο καλό...