Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Στρατός: Γενική συζήτηση

More
28 Apr 2015 15:37 #160051 by Vasilis96
Εκανα ενα χρονο να παρω την αναβολη γιατι...ξεχαστηκα και τωρα μου ηρθε ενας μηνας εξτρα!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Apr 2015 16:10 #160052 by Μανώλης Παπαστεργιανός

pro-patzis wrote: Και εγω σκεφτομουν πριν μπω,οτι επρεπε να ειχα μπει πριν τις σπουδες γτ θα ειμαι μεγαλος κτλ,αλλα τελικα ισως να μοιυ βγηκε και καλυτερα γτ ημουν σε μια μοναδα με πολυ λιγο κοσμο,543 στην Κω,οπου αν και πολλες υπηρεσιες,λιγο κοσμο,εγω περασα ΤΡΕΛΑ.Οι δυο πρωτοι μηνες ηταν καπως αλλα μετα και με τις φιλιες αλλα και με το ποστο που πηρα ΚΨΜ εκαναν πολυ ευκολη την θητεια μου.

Ο στρατος για μενα εχει ξεφυγει απο αυτο που ελεγαν οι προηγουμενες γενιες,εμπειρια.Τωρα απλα ειναι μια υποχρεωση για να παρεις το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ χαρτι που σου χρειαζεται στην αγορα εργασιας.Αρα,Αγησιλαε υπομονη και ζησε την θητεια οσο μπορεις.

Σε όσες δουλειές έχω πάει δεν μου έχει ζητήσει κανείς το απολυτήριο στρατού. Άσε που πέρασαν περίπου 2 χρόνια για να βγει (σου δίνουν προσωρινό χαρτί βέβαια οπότε οκ). Υπάρχουν όμως και εταιρείες που το ζητάνε. Τώρα αν κάποιος έχει δηλώσει Ι5 και το καλύψει αλλιώς λέγοντας π.χ. "Το έχασα", "Που να τρέχω να ξαναβγάλω" ή έστω πεις "Δεν πήγα για οικονομικούς λόγους" ή κάτι τέτοιο πιστεύω θα είναι οκ.Εκτός αν πέσεις σε χαζό αφεντικό που είναι κολλημένος και θέλει να δει οπωσδήποτε χαρτί στρατού .

Βασίλη με βάση τα παραπάνω για μένα γνώμη μου είναι μην πας.Ειχα παει πεζικάριος 12 μήνες και το μετάνιωσα.Χάσιμο χρόνου,τρως καλά,κάθεσαι,βγαίνεις 5-10 κιλά παραπάνω και όλα αυτά αντί να δουλεύεις και να παράγεις έργο απλά μαθαίνεις τα πολύ βασικά ΑΝ γίνει ξέρω γω πόλεμος.Ενώ μπορείς άνετα να δηλώσεις I5 αναβολή για 2 χρόνια και πας 2 χρόνια μετά και σου δίνουν απαλλαγή κατευθείαν.Συνήθως και για οικονομικούς λόγους να είναι σε στέλνουν και καλά αναγκαστικά σε ψυχιατρική κλινική στην Πεντέλη, σε βλέπει γιατρός για 5-10 λεπτα και στο δίνει.Κοινώς το παίζεις τρελοκομείο,φτωχός,ασθενής, ότι μπορείς και το παίρνεις.Το εχουν κανει 2 φιλοι μου απο τη δουλεια σκεψου.Η μαλλον...ο ενας απο τους δυο απλα δεν εμφανιστηκε ποτε.

More
29 Apr 2015 11:41 #160089 by Αδαμ Παπαδογιαννης
Ο στρατος ειναι μια εμπειρια που κ αυτοι που περασαν καλα και αυτοι που περασαν ασχημα μιλανε γιαυτον οτι κ να γινει!Λενε ολοι οτι οπου σταματαει η λογικη ξεκιναει ο στρατος,εν μερει σωστο αλλα πλεον στην Ελλαδα που ζουμε που υπαρχει λογικη?Καλο ειναι να παει κανεις νωρις στο στρατο για να εχει μετα την ζωη μπροστα του,αλλα για ποια ζωη μιλαμε?για την ανεργεια?εκτος βεβαια κ αν συνεχισει καποιος κατι απο οικογενειακη επιχ.!Παρα πολυ κακως που στο στρατο υπαρχουν βυσματα,ειδικα τα πολιτικα!Ο στρατος θα επρεπε να ηταν ενα "σκληρο σχολειο" για ολα τα σωματα,οπλα!Ειναι και μια ιερη υποχρεωση ομως και οχι κατι απλα αναγκαστικο, γτ μην ξεχναμε οτι καποιοι προγονοι εδωσαν τη ζωη τους για να ειμαστε εμεις "ελευθεροι" και εχουμε κ εμεις αυτην την υποχρεωση, τουλαχιστον για τις μαναδες μας, τις αδερφαδες μας ή για τους ανθρωπους μας και τον συνανθρωπο μας!

More
29 Apr 2015 12:04 #160095 by Αγησίλαος Σιντόρης
Δεν λεω οτι δεν το σκεφτεσαι καλα Adam αλλα η σκεψη σου απεχει χιλιομετρα απο την πραγματικοτητα..Εγω αυτην την στιγμη που μιλαμε ειμαι στον στρατο και ναι ειμαι βυσμα και πολυ βυσμα μαλιστα,στην Θεσσαλονικη υπηρετω αλλα δεν φταιει καθολου αυτο για την κατασταση που επικρατει στον στρατο..Ο Στρατος λοιπον ειναι οτι πιο ανοργανωτο εχω δει ποτε στην ζωη μου.Ολοι νομιζουν οτι ο στρατος τουλαχιστον εχει μια οργανωση αλλα απο τα πιο μικρα δηλαδη ακομη και απο το ποιος εισαι δεν προκειται να ψαξουν τιποτα, εδω μεσα εισαι οτι δηλωσεις.Θα μπορουσαν να γινουν τοσα πραγματα ωστε να γινει παραγωγικος ο στρατος που δεν χωραει να τα αναλυσω αλλα προφανως δεν θελουν να το κανουν αυτο..Και να ξερεις οτι για τιποτα απο αυτο δεν φταινε οι φανταροι, σε ενα μεγαλο ποσοστο τους ειναι υπακουοι και φιλοτιμοι ,οποτε ολο αυτο προερχεται απο τα στελεχοι...Αυτοι αφηνουνισω το στρατο και θα τον αφηνουν για πολλα χρονια..

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

More
29 Apr 2015 12:08 #160096 by Νικολής Ασημάκης
Χωρίς να έχω πάει ο ίδιος στρατό, δεν είμαι υπέρ να πάνε άτομα στα 18, πριν τη σχολή για να "ξεμπερδεύουν". Ο ανθρώπινος νους στα 18 ακόμα μορφοποιείται και επηρεάζεται πάρα πολύ. Ειδικά με το σχολείο στη σήμερον ημέρα, που όταν πατήσεις στο πανεπιστήμιο βλέπεις πως είναι η μέρα με τη νύχτα και σου ανοίγει ορίζοντες, άμα εκεί πας στρατό τη βλέπεις διαφορετικά και πιο...στρατιωτικά; Σχεδόν όλοι οι φίλοι/γνωστοί που πήγαν πρώτα στρατό και μετά σχολή γύρισαν αρκετά αλλαγμένοι και κανά δυο στρατόκαυλοι. Δεν το συνιστώ προσωπικά.

More
29 Apr 2015 13:20 #160101 by Τάσος Μαραγκός
Οπως ειπε και ο #Agisilaosss για την τωρινη κατασταση του στρατου φταινει 100% τα στελεχη.8/10 απο αυτους ειναι απλα δημοσιοι υπαλληλοι.Κοιτανε να χωσουν τους φανταρους και αυτοι ολοι μερα ΚΨΜ και τουφα.Τα ειδα απο μεσα γιατι στην αρχη 2 μηνες ετρωγα μπιφτεκια απο τα εποπια και στην συνεχεια οταν ανελαβα ΚΨΜ,εβλεπα που πανε τα χρηματα του κοσμακι.Εμπαινα στις 8 και στις 10 ολοι ηταν στο ΚΨΜ,τουφιασμενοι και ολες οι υπηρεσιες/αγγαρειες τις ετρεχαν οι φανταροι.Εδω,να τονισω οτι ειναι ετσι 8/10 εποπια γτ βρισκουν και τα κανουν.Και εννοω οτι δεν υπαρχει ο σωστος ελεγχος.Κατα την 7μηνη παρουσια μου στο 543 ΜΚΤ στην Κω ειδα αλλαγη διοικητη και ΑΜΕΣΗ αλλαγη στην συμπεριφορα των εποπ.Αρα,οι ευθυνες βαρυνουν πολλους ΕΚΤΟΣ απο τους φανταρους.
Οσο για το ποτε πρεπει να παει καποιος φανταρος,εξαρταται απο την μεχρι τοτε ζωη του.Δλδ,αν θα τον επηρεασει κυριως στο τομεα της εργασιας.Εγω ειχα την τυχη να μπω μεγαλος,αλλα απο επιλογη και να μου βγει σε πολυ καλο.Να κανω ζωαρα δλδ γτ επεσα σε διοικητη που 'μισουσε' τα εποπια και λατρευε τους φανταρους.Ελπιζω να εχετε νιωσει το συναισθημα που σε απαλλασει ο ανωτερος απο υπηρεσια/αγγαρεια και να χωνει το εποπι...

More
29 Apr 2015 16:09 #160114 by Αδαμ Παπαδογιαννης
Agisilaosss δεν σε λες και βυσματαρα στη θεσσαλονικη :P ,τα χειροτερα βυσματα ειναι στην αθηνα και στη σαλαμινα!Το θεμα ειναι οτι οπου εχει μπλεχτει η πολιτικη και οι πολιτικοι τα εχουνι κανει κουλουβαχατα,εγω απο αυτην την αποψη το λεω!Οτι υπηρχαν κ αρκετοι εποπ στο στρατο που ηταν απλα δημοσιοι, η σαρα και η μαρα μπαινανε για εποπ, αν κ βασικα απο τοτε που μπηκε κ η γυναικα στα σωματα ασφαλειας κ στρατο ολα πηραν την κατω βολτα, δεν ειμαι μισογυνης αλλα να λεμε τα πραγματα οπως εχουν!Ο Pro-patzis εχει απολυτο δικιο αλλα δεν φταινε τοσο τα εποπια οσο τα ανωτερα στελεχοι, ανθυπολοχαγος κ πανω.Παντως γενικα στο στρατο εχουν γινει πολλες αλλαγες που αλλες δεν θα επρεπε κ αλλες θα επρεπε!Το θεμα ειναι να πειτε ρε παιδια καμια καφριλα να γελασουμε κ οχι να αναλυουμε τωρα το θεμα στρατος γτ δεν προκειται να βγει ακρη......καφριλες πειτε!!!! :lol: :lol:

More
29 Apr 2015 20:17 #160123 by Αγησίλαος Σιντόρης
Ας πω εγω κατι φοβερο που μου ηρθε στο μυαλο να κλαψετε στο γελιο..(η να κλαψετε γενικα).Εδω τελος παντων που βρισκομαι ειναι το στρατηγειο της Θεσσαλονικης κατω ακριβως απο το Πανεπιστημιο Μακεδονια(για οσους ξερουν) (να που σου ελεγα για βυσμα....) .Τελος παντων δυο κτηρια πιο κατω ειναι ενας εκ των στρατηγων του στρατου (ο κυριος Λεονταρης) και ερχεται σε μια εκδηλωση που κανουμε και ειμαι με δυο φανταρους στην πυλη και με το που ερχεται βαραμε προσοχη και αυτος ερχεται στο μερος μου κοντα και προσπαθει να διαβασει τον ρουφιανο μου( το ταμπελακι στην στολη που γραφει το ονομα μου) και εγω αντι να παρουσιαστω κανονικα φωναχτα να τα πω ολα( ενταξει μωρε ενας στρατηγουλης ειναι) ειπα Σιντορης σκετο και αυτος απλα με προσπερασε και πηγε στους αλλους δυο που παρουσιαστηκαν κανονικα.Μπορειτε τωρα να λυθειτε στα γελια.. B)

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

More
30 Apr 2015 11:16 #160168 by Αδαμ Παπαδογιαννης
Αυτο ακουγεται σαν:Σιντορης,να με θυμασαι!αχαχααχχχαχαχα!Εγω ειχα κανει μια καφριλα αθελα μου, επηρεασμενος απτο πατερα μου που μου ελεγε οτι τοτε για να τους ξυπνησουν τους φωναζανε κ κανανε φασαρια κ τα σχετικα, οταν ειχα παρουσιαστει στο Μεσολογγι, πρωτη φορα θαλαμοφυλακας μαζι με ενα αλλο στρατιωτη λεγαμε ποιος θα ξυπνησει τη διμοιρια μας, οποτε ειπα να το κανω εγω, αλλα με τον τροπο που κανανε τοτε στον πατερα μου,οποτε 5:30 το πρωι ανοιγω τα φωτα κ αρχιζω να φωναζω κ χτυπαω τα κρεβατια να ξυπνησει η διμοιρια μου, το ωραιο ειναι οτι απτις φωνες κ τα μπινελικια ξυπνησε κ η απεναντι διμοιρια κ απτη φασαρια της απεναντι διμοιριας ξυπνησε κ η απο κατω διμοιρια με αποτελεσμα να ξυπνησει ολος ο λοχος, περιττο να πω τι μπινελικια ακουσα εκεινη τη μερα κ εκτος αυτου πηγαν αρκετοι στρατιωτες απο ολο το λοχο κ κανανε παραπονα στο λοχαγο, απο εκεινη τη μερα κ μετα εκανα μονο σκοπετα, ποτε θαλαμοφυλακας! :whistle:

More
30 Apr 2015 12:41 #160170 by Τάσος Μαραγκός
χαχχαχαχα...εσυ το παραεκανες!!!
Εγω αυτο που ειχα κανει ηταν να βγαλω εκτος δωματιου μια σειρα μου που ροχαλιζε απιστευτα.Αλλα μαζι με την κουκετα...χαχαχχα...αλλα η βλακεια ηταν οτι εφαγ 5Φ γιατι ξεχασα να τον ξαναβαλω μεσα οταν εφυγα για να ανοιξω το ΚΨΜ.χαχαχαχαχαχαχ...
Εγω οποτε εκανα υπηρεσιες(ηταν επιλογη μου...γκουχου γκουχου βυσμα),επελεγα παντα τα κοριτσια ΕΠΟΠ...ειχαμε καλα κομματια...Οσο για το θαλαμοφυλικι,εγω τους ξυπναγα 5 λεπτα πριν σκασει ο διοιηκητς λουχου,φωναζοντας ΕΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΟΝΤΡΗ....χαχχααχχ...ωραια χρονια!!!