Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
17 Jun 2013 18:23 #126165 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Κάποιοι ήδη κάνανε λόγο για εκλογές μετά τις εκλογές στην Γερμανία, δηλαδή, αν θυμάμαι καλά, για Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Δεδομένου πως κλείνει η Βουλή για το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανόν όντως να έχουμε εκείνη την περίοδο εκλογές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Jul 2013 02:08 #127152 by Βασίλης Καλφούντζος
Δυστυχώς ή ευτυχώς προς Οκτώβρη πάμε για εκλογές όπως δείχνουν τα πράγματα και οι φήμες...

[align=center] GameWorld Facebook page [/center]

More
21 Oct 2013 14:05 #134343 by Μάνος Γρυπάρης
Eurobank Properties: Απέκτησε 14 ακίνητα του δημοσίου
www.newsbomb.gr/chrhma/story/360 ... y-dimosioy

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: H Eurobank αγόρασε ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ 14 ακίνητα από το κράτος για 145 εκατομμύρια ευρώ. Το ενοίκιό τους κάθε χρόνο είναι 14 εκατομμύρια ευρώ οπότε σε 10 χρόνια τα έχουν βγάλει τα λεφτά τους. Τα κτίρια αυτά στεγάζουν τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και την Αστυνομία. Όχι μόνο δεν έχει μείνει τίποτα να ξεπουλήσουν, αλλά τα δύο κόμματα ΧΑΡΙΖΟΥΝ στις τράπεζες για να κάνουν τα στραβά μάτια για τα υπέρογκα χρέη που έχουν πάρει. Και τις ειδήσεις αυτές δεν τις προβάλει κανένα κανάλι για να τις βλέπουν οι γέροι 50+ που πάνε και ψηφίζουν σαν τα πρόβατα. Τις γράφει η Εφημερίδα των συντακτών (πρώην Ελευθεροτυπία) και 5-6 sites στο Internet. Τα μεγάλα κανάλια έχουν χρεωθεί κι αυτά δάνεια μέχρι τον πάτο ή περιμένουν να πάρουν κι αυτά εργολαβία κάτω απ' το τραπέζι.

Σήμερα η Ελλάδα έχει μόνο:
- ΟΤΕ 10%: www.capital.gr/xa/insiders.asp?s=%CF%D4%C5
- ΔΕΗ 34%: www.capital.gr/xa/insiders.asp?s=%C4%C5%C7
- ΕΥΔΑΠ 60%: www.capital.gr/xa/insiders.asp?s=%C5%D5%C4%C1%D0
- Ποσοστό του ΟΣΕ και όσα κτίρια απέμειναν.

Σε λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα και θα εισπράτει μόνο από φόρους, τους οποίους λίγοι θα έχουν να πληρώσουν.

Όσοι ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συνεχίστε να μασάτε κουτόχορτο.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
12 Jan 2014 12:33 #139052 by Jester
Άρωμα τρομοκρατίας (;) - Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έχει εξαφανισθεί από το χάρτη ο καταδικασθείς για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο Ξηρός βρισκόταν σε 9ήμερα άδεια από τις φυλακές για να περάσει την περίοδο των Χριστουγέννων με την οικογένειά του δεν παρουσιάσθηκε ως όφειλε στις 6/1 στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με αποτέλεσμα να κυρηχθεί επισήμως δραπέτης. Ο δικηγόρος του μίλησε για πολιτική απόφαση , ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στη υπόθεση εμπλέκονται διάφορες ένοπλες οργανώσεις με τις οποίες θεωρείται πιθανό ότι θα συνεργαστεί ο Ξηρός. Με το θέμα ασχολήθηκε ακόμα και η κυβέρνηση των Η.Π.Α. μέσω σκληρής ανακοίνωσης του State Department (καλά, τρομάξαμε...)

Το θέμα είναι, ενήργησε με απερισκεψία η αστυνομία; Σίγουρα η άδεια είναι δικαίωμα κάθε κρατουμένου που δείχνει την απαιτούμενη διαγωγή, αλλά μήπως θα έπρεπε σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει επαγρύπνηση;
Ελπίζω πάντως το γεγονός της απόδρασης του Ξηρού να μην αποτελέσει μια αρχή βίαιου χαρακτήρα αντιδράσεων...

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
17 Jan 2014 21:21 #139295 by Aristotelis Barkas
Θα σας πάω στο αντίθετο άκρο. Έχει ενδιαφέρον να δείτε στο βίντεο αυτό πως περιγράφεται ο Νίκο Μιχαλολιάκος, η βιογραφία του αρχηγου της Χρυσής Αυγής. Είναι αντικειμενικό το ρεπορτάζ. Δεν ψηφίζω το κόμμα και απλά το αναφέρω.

[youtube:3s32hxz1]
[/youtube:3s32hxz1]

More
04 Feb 2014 17:29 #140032 by Μάνος Γρυπάρης
Ισόβια και 25 χρόνια στoν Πακιστανό της Πάρου

Ισόβια και 25 χρόνια είναι η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, που το καλοκαίρι του 2012 κακοποίησε άγρια τη 16χρονη Μυρτω, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Ισόβια και 25 χρόνια στoν Πακιστανό
Κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστήριο της Σύρου αποφάσισε για τον Πακιστανό τις εξής ποινές:

- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών

[youtube:plv81mkl]
[/youtube:plv81mkl]

Ισόβια για την άγρια κακοποίηση της Μυρτούς [28/01]

Δίκη Πακιστανού [28/01]
- Για την παράνομη εργασία: τρεις μήνες φυλάκιση

Η συνολική ποινή είναι ισόβια κάθειρξη και 25 έτη, καθώς και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

«Όταν και εάν βγει από τη φυλακή, να απελαθεί ισόβια από τη χώρα μας» πρότεινε επίσης ο εισαγγελέας.
Είχε προηγηθεί η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς, ενώπιον του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας λύγισε, ενώ ακόμα και ο εισαγγελέας της έδρας δάκρυσε, ζητώντας μάλιστα τη διακοπή της διαδικασίας για μισή ώρα.

Ισόβια και 25 χρόνια στoν Πακιστανό
Οπως μετέδωσε το star κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώπιον των δικαστών και δέχθηκε όλες τις κατηγορίες: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτώς για ό,τι έχω κάνει».

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, Μαίρη Κοτρώτσου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να πλησιάσει τον «δράκο» της Πάρου αλλά δεν την άφησαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα τον κοίταζε επίμονα ενώ αυτός είχε συνεχώς το κεφάλι κάτω.

«Σίγουρα πρέπει να υπάρξει καταδίκη. Για αυτό το παιδί, όχι για μένα. Το παιδί δεν πρόκειται να ξαναγίνει όπως ήταν» είχε πει χαρακτηριστικά.

Κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η κυρία Κοτρώτσου υποστήριξε ότι ο Πακιστανός, δεν ήθελε μόνο να της κλέψει το κινητό, ήθελε τη σκοτώσει. «Μελετούσε τις κινήσεις της. Η Μυρτώ δεν τον είχε δει, αν τον είχε δει θα έφευγε». Πλέον όπως είπε, «η Μυρτώ με κοιτάει στα μάτια και βγάζει κραυγές. Όταν της μιλάω θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνει».

Η κ. Μαίρη Κοτρώτσου, κατέθεσε στο δικαστήριο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα τα εξής:

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη» (...) «Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι κ αν χρειαζόταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους. Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει.Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα Οχι της είπα.

-«Γιατί μαμά;» ρώτησε η Μυρτώ.

- «Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο».

- «Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω», είπε η Μυρτώ

- «Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου», απάντησα

«Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...»

Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της, της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη», αναφέρει στην κατάθεσή της η κ. Κοτρώτσου. «Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

- «Μαμα, ειναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω».

- «Μήπως ειναι η Μυρτώ;» είπα

- «Οχι δεν νομίζω», είπε το κορίτσι

«Όταν πλησίασα το σημείο είδε ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή.»

Πηγή

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
04 Feb 2014 18:34 #140035 by Νικολής Ασημάκης

- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών

Αν ισχύει αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του. Ισόβεια για ληστεία, αλλά μόλις 18 χρόνια έκαστο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για βιασμό; Η ληστεία είναι πιο σοβαρό παράπτωμα από τ'άλλα δυο δηλαδή;

More
26 Feb 2014 14:33 #140923 by Μάνος Γρυπάρης
Σεισμός στην Κεφαλονιά
Νέα δοκιμασία υπέστησαν στις 27/1 εξαιτίας του Εγκέλαδου οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, που ξύπνησαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα από το νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών.

Το νησί άντεξε και πάλι όμως, χωρίς να υπάρξουν θύματα παρά μόνο ελαφρά τραυματίες που δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Τον Φεβρουάριο έχουν γίνει δεκάδες μετασεισμοί και τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει κάπως ηρεμήσει.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων» στην Κεφαλονιά

Στο πλαίσιο του σχεδίου μεταβαίνουν άμεσα στο νησί:
- Ενα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς, τα οποία μεταφέρουν προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (τρεις ομάδες των δέκα ατόμων και τρεις γιατρούς), δύο γαιοπροωθητές, έντεκα σκηνές των δέκα ατόμων και είδη πρώτης ανάγκης. Το C-130 βρίσκεται σε διαδικασία φόρτωσης.
- Ενα αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει κυβερνητικό κλιμάκιο.
- Το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, με το οποίο μεταφέρονται ένας φορτωτής, δύο ερπυστριοφόροι γαιοπροωθητές, ένα ανατρεπόμενο, ένα ρυμουλκό, μία γεννήτρια και ένας φωτιστικός πύργος με τους χειριστές τους, ένα κινητό μαγειρείο με το προσωπικό του, καθώς και ένα υδροφόρο όχημα. Το ΙΚΑΡΙΑ βρίσκεται σε διαδικασία φόρτωσης.
- Επιπλέον έχει τεθεί σε ετοιμότητα άλλο ένα ελικόπτερο CH-47D CHINOOK του Στρατού Ξηράς.
Τον συντονισμό έχει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος μεταβαίνει στην Κεφαλονιά με το C-27J. Στο αεροσκάφος επιβαίνει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

600 κτίρια που κρίνονται κατεδαφιστέα, 1.100 με βαριές βλάβες και 1.400 με ελαφριές βλάβες, σε όλη την περιοχή της Παλλικής.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)
Attachments:

More
29 Apr 2014 03:05 #143821 by Μάνος Γρυπάρης
Η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη και ο Γιάννης Πρεντερέρης, ομολόγησαν ότι...απέκρυπταν την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια γιατί αυτό τους έλεγε η κυβέρνηση. Η πρώτη είναι υποψήφια στις εκλογές με την Νέα Δημοκρατία.

[youtube:1iqa3ug3]
[/youtube:1iqa3ug3]

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
26 May 2014 03:28 #145079 by Μάνος Γρυπάρης
Project Θράκη
Δείτε εδώ ένα σημαντικό άρθρο σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη με την Τουρκική μειονότητα.

Δεν ξέρω αν αληθεύουν τα περισσότερα από αυτά πάντως προσωπική με ανησυχεί πολύ όταν βλέπω ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει 600.000 κατοίκους και οι 100.000-150.000 από αυτούς ανήκουν στην μουσουλμανική μειονότητα. Δηλαδή το 1/5 περίπου. Αν αναλογιστούμε ότι στα σύνορα το ποσοστό τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερο αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Οι Τούρκοι δεν είναι καταναλωτικά όντα λόγω της θρησκείας τους η οποία τους ωθεί στην οικογένεια και στο να πληθαίνουν με ταχύτερους ρυθμούς από εμάς. Αν κρατήσουμε αυτό ως στοιχείο θα πρέπει να προβληματιστούμε έντονα για το μέλλον και να υπάρξουν επιχορηγήσεις, μειωμένο ΦΠΑ και πολλές ακόμη τακτικές για να μην γίνει η Θράκη "Κριμαία" σε μερικές δεκαετίες!

Δεν γνωρίζω την κατάσταση από κοντά αλλά όποιος μένει εκεί ή έχει γνωστούς καλό θα ήταν να μας πει πέντε πράγματα.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)