Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
22 Jun 2009 01:06 #54581 by Μπάμπης Χαραλάμπους

krassas21 wrote: Κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε να καταπιεζονται οσοι θελουν να καπνισουν...
Αλλα τουλαχιστον ειναι ενα μετρο..!
Σιχαινομαι το καπνισμα, αλλα σεβομαι το δικαιωμα του αλλου να καπνισει..

Σεβεσε το δικαιωμα δηλαδη του αλλου στον αργο θανατο. Τους καταπιέζουμε με το να τους αποθαρυνουμε να αυτοκτονουν; ΟΚ τοτε να τους αφησουμε να "δολοφονησουν" και εμας με το τσιγαρο τους(παθητικο καπνισμα). Γιαιτ να σεβαστω καποιον που δεν σεβεται την επιλογη μου να μην βαλω τον καρκινο μες στα πνευμόνια μου;

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Jun 2009 01:20 #54582 by krassas21
Ρε σεις δεν υπαρχουν μονο αυτοι που δεν σεβονται τιποτα.
Το ξερω και εμενα μου σπανε τα νευρα κατι τυποι που καπνιζουν σε λεωφορεια, ασανσερ κτλπ
Αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που ουτε ενοχλουν κανενα, αλλα και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το επιλεγουν.
Δεν ειναι δημοκρατια να απογορευεις την επιλογη του αλλου..
Δεν λεω το μετρο αυτο δεν ειναι αχρηστο, αλλα καποιοι παραμετροι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ και καταπιεστικοι...

οπως ειπα και παραπανω σιχιανομαι το καπνισμα, δεν το εχω δοκιμασει και ουτε σκοπευω...

More
22 Jun 2009 01:27 #54583 by Μπάμπης Χαραλάμπους

krassas21 wrote: Ρε σεις δεν υπαρχουν μονο αυτοι που δεν σεβονται τιποτα.
Το ξερω και εμενα μου σπανε τα νευρα κατι τυποι που καπνιζουν σε λεωφορεια, ασανσερ κτλπ
Αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που ουτε ενοχλουν κανενα, αλλα και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το επιλεγουν.
Δεν ειναι δημοκρατια να απογορευεις την επιλογη του αλλου..
Δεν λεω το μετρο αυτο δεν ειναι αχρηστο, αλλα καποιοι παραμετροι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ και καταπιεστικοι...

οπως ειπα και παραπανω σιχιανομαι το καπνισμα, δεν το εχω δοκιμασει και ουτε σκοπευω...

Αρα, οι καπνιστες που σέβονται τους αλλους δεν θα έχουν πρόβλημμα γιατι εφόσον δεν ενοχλουσαν, αυτο σημαίνει πως ή θα πήγαιναν κοντα σε καποιο παραθυρο για να καπνισουν ή θα έβγαιναν εξω. Αρα ακομα και αυτους συμφερει γιαιτ πλεον δεν θα εχουν αναγκη να αποχωρουν απο καπου για να καπνιζουν αλλα θα πηγαίνουν στους ειδικούς χώρους

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
22 Jun 2009 01:35 #54584 by krassas21
Αυτο με τους ειδικους χωρους ειναι που μου φαινεται εντελως ρατσιστικο...
Δεν ειμαι ειδικος, αλλα δεν θα ηταν καλυτερα αν υπηρχαν καλυτερα συστηματα εξαερισμου
και ολος ο καπνος να πηγαινε κατευθειαν προς τα πανω, και μετα εξω απο το μαγαζι?
Σε κανενα δεν θα αρεσε να βρισκεται σε γυαλα αλλωστε... :D

More
22 Jun 2009 01:41 #54585 by Μπάμπης Χαραλάμπους

krassas21 wrote: Αυτο με τους ειδικους χωρους ειναι που μου φαινεται εντελως ρατσιστικο...
Δεν ειμαι ειδικος, αλλα δεν θα ηταν καλυτερα αν υπηρχαν καλυτερα συστηματα εξαερισμου
και ολος ο καπνος να πηγαινε κατευθειαν προς τα πανω, και μετα εξω απο το μαγαζι?
Σε κανενα δεν θα αρεσε να βρισκεται σε γυαλα αλλωστε... :D

Tο συστημα εξαερισμου που λες είχε αναφερθει παλιοτερα σε καποια χωρα(δεν θυμαμαι πια) και υπηρχε πρόβλημμα γιατι χρειάζονταν το μηχανημα να ρουφαει με πολυ μεγαλη ενατση για να παρει ολο τον καπνο με αποτελεσμα να μειωνονταν και το οξυγωνο! Απλα ελεος! :P

Αλλα να σου πω και κατι αλλο; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ! Δηλαδη καιρος να καταλαβουν πως αυτο που κανουν δεν ειναι καλο και πως οχι μονο ειναι κακο στην υγεια αλλα και σην τσέπη. Δεν λυπουνται δηλαδη να δουλευουν σαν τα σκυλια για να παρουν ενα πακετο τσιγαρα;;

More
22 Jun 2009 02:09 #54587 by Μάνος Γρυπάρης
Αν δεχτούν πρόστιμο 300-700 ευρώ και βρεθούν υπότροποι 2η φορά, οι καταστηματάρχες θα πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον 1000 ευρώ. Την 3η φορά θα τους αφαιρεθεί η άδεια του καταστήματος.

ΠΣ ήμουνα σε club. Την Παρασκευή στο Θάλασσα δεν κάπνιζαν πολύ οι γύρω μου, αλλά το Σάββατο στο El Pecado μου ερχότανε να πλακώσω στο ξύλο την διπλανή μου. Δεν ήταν μόνο το ντουμάνι αλλά και ο πόνος στα μάτια απ' το τσιγάρο, ο οποίος δεν παλεύεται με τίποτα.

Από την 1η Ιουλίου (σε 10 μέρες δηλαδή) έχουνε να πέσουνε από καταγγελίες μέχρι και ξύλο (για ένα τσιγάρο) κι αυτό να μου το θυμηθείτε!

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
22 Jun 2009 02:45 #54591 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Manos wrote: Αν δεχτούν πρόστιμο 300-700 ευρώ και βρεθούν υπότροποι 2η φορά, οι καταστηματάρχες θα πληρώσουν πρόστιμο τουλάχιστον 1000 ευρώ. Την 3η φορά θα τους αφαιρεθεί η άδεια του καταστήματος.

ΠΣ ήμουνα σε club. Την Παρασκευή στο Θάλασσα δεν κάπνιζαν πολύ οι γύρω μου, αλλά το Σάββατο στο El Pecado μου ερχότανε να πλακώσω στο ξύλο την διπλανή μου. Δεν ήταν μόνο το ντουμάνι αλλά και ο πόνος στα μάτια απ' το τσιγάρο, ο οποίος δεν παλεύεται με τίποτα.

Από την 1η Ιουλίου (σε 10 μέρες δηλαδή) έχουνε να πέσουνε από καταγγελίες μέχρι και ξύλο (για ένα τσιγάρο) κι αυτό να μου το θυμηθείτε!

και ξαναλεω! καλα θα τους κανουν ετσι και εγω μεσα στο ξυλο! :P
(Sry mano δεν είδα πως υπηρχε τοπικ, δεν εκανα καλη αναζητηση :roll: )

More
22 Jun 2009 12:48 #54614 by Μάνος Γρυπάρης
Ελεύθερος Τύπος. Ένα συγκρότημα έκλεισε

Δυστυχώς είναι πλέον γεγονός. Ένα μεγάλο και κατά τεκμήριο ισχυρό οικονομικά Συγκρότημα Τύπου, ιδιοκτησίας του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, κλείνει υπό το βάρος των εκδοτικών αδιεξόδων και των οικονομικών ανοιγμάτων, εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και ομιχλώδους προσανατολισμού της εφημερίδας.

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας άρχισε η τελευταία εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού CITY. Ο διευθυντής του σταθμού, Γιάννης Προβής, αλλά και ο διευθυντής Προγράμματος, Φοίβος Καρζής, αντί δελτίου ειδήσεων μίλησαν στα ερτζιανά αναφέροντας το χαρακτηριστικό "όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος''. Αύριο Τρίτη θα εκδοθεί το τελευταίο συλλεκτικό τεύχος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Η ιδιοκτησία του Ομίλου ανακοίνωσε πως θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις (αποζημιώσεις, μισθούς, επιδόματα) προς τους εργαζομένους καθώς η επιχείρηση οδηγείται σε εκκαθάριση.

Η είδηση δεν έπεσε σαν βόμβα. Ήδη εδώ και μήνες είχαν γίνει αντιληπτές οι κινήσεις του ζεύγους Αγγελόπουλου προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορούσε την συγκρότηση μετώπου με στρατηγικούς μετόχους. Η δεύτερη αφορούσε την πώληση του Ομίλου σε άλλο εκδοτικό Συγκρότημα ή ιδιώτη. Οι κινήσεις αυτές δεν κατάφεραν να φθάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα, προφανώς λόγω τελικού οικονομικού τιμήματος. Το άνοιγμα που επιχείρησε η Γιάννα Αγγελοπούλου αγοράζοντας την εφημερίδα, μετά την αποτυχία της οικογενείας Αγγελόπουλου να εξαγοράσει την εταιρεία «Πήγασος» του Γιώργου Μπόμπολα, φαίνεται ότι ξεπέρασε τα όρια ακόμη και του πλούσιου επιχειρηματία – συζύγου της. Η έλευση ειδικών από την Ισπανία, οι πειραματισμοί ως προς το περιεχόμενο και την εμφάνιση του φύλλου αλλά και οι συχνές έως και αυτοκαταστροφικές εναλλαγές στην διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας κατέληξαν να διογκώσουν το αδιέξοδο και να φορτώσουν με αρνητικό πρόσημο την κυκλοφορία της. Οι απώλειες σε σχέση με το οικονομικό άνοιγμα ήταν δυσανάλογες. Η παραδοσιακή κεντροδεξιά απόκλιση της εφημερίδας υπέστη ανακατατάξεις και το συντηρητικό κοινό που την προτιμούσε στράφηκε προς ανταγωνιστικά φύλλα, δεδομένου ότι στην σημερινή εποχή δεν υφίσταται πλέον η απόσταση που χώριζε κάποτε τις πρωϊνές από τις απογευματινές εκδόσεις.

Το κλείσιμο της εφημερίδας, που έστησε το ζεύγος Βουδούρη κατά τις αρχές της δεκαετίας του '80 και που αποτέλεσε τότε ένα στοίχημα για την ανανέωση της τεχνολογίας αλλά και της νοοτροπίας στην έκδοδη εφημερίδων, σημαίνει ότι το κλίμα ανασφάλειας στην αγορά εντύπων επιβαρύνεται, στα πλαίσια της εμφανούς κρίσης που πλήττει τα Μέσα Ενημέρωσης ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η επιβάρυνση αυτή θα γίνει αμέσως αισθητή στην δημοσιογραφική πιάτσα, όπου κατά την τελευταία περίοδο λόγω οικονομικής δυσπραγίας ή με άλλοθι την οικονομική κρίση αυξάνει διαρκώς ο αριθμός των ανέργων δημοσιογράφων. Είναι προφανές πως η συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς στους τηλεοπτικούς σταθμούς κατά 30%, περισσότερο στον περιοδικό τύπο και ελάχιστα λιγότερο στις εφημερίδες, συμβάλλει καταλυτικά στην διαμόρφωση συνθηκών ασφυξίας σε μία αγορά η οποία είναι κατ εξοχήν πληθωρική, τόσο ως προς τους τίτλους εφημερίδων που κυκλοφορούν, όσο και σε αριθμό περιοδικών εκδόσεων και αριθμό τηλεοπτικών σταθμών. Η «πίττα» της ελληνικής αγοράς είναι δεδομένη, δεν αυξάνει λόγω αντικειμενικών παραγόντων και άρα κατατέμνεται σε περισσότερους συντελεστές από όσους ουσιαστικά αντέχει.

Μία άλλη παράμετρος, που συνετέλεσε στην βραχεία χρονικά παρουσία του ζεύγους Αγγελόπουλου στα πράγματα του Τύπου, είναι και η εντυπωσιακή προσπάθεια στην οποία προέβησαν, να συνοδεύσουν δηλαδή το εγχείρημά τους με ογκώδεις επενδύσεις και κυρίως με την καλλιέργεια μη ρεαλιστικών προσδοκιών στην αγορά. Αυτή η πληθωρική «εισβολή», που συντέλεσε και στην τεχνητή αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων στην επιχείρηση, στα πλαίσια μιας εκστρατείας καταγοήτευσης της πιάτσας από τους νέους εκδότες, τελικά προσέκρουσε σε μία αμείλικτη πραγματικότητα.

Η τελευταία εκπομπή του City fm

Ο γενικός διευθυντής του City Fm, Γιάννης Προβής, και ο διευθυντής ειδήσεων, Φοίβος Καρζής, έκαναν την τελευταία εκπομπή του σταθμού στις 12.00μ.μ. «Όλα τα ωραία πράγματα έχουν ένα τέλος» είπε ο Γιάννης Προβής και ανακοίνωσε, εκτός από την εκκαθάριση του σταθμού, ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν με ημερομηνία διακοπής της εργασίας τους την 31η Αυγούστου του 2009.

Μετά από την ανακοίνωση της ιδιοκτησίας του σταθμού και του Ελεύθερου Τύπου, παρενέβη η Ένωση Συντακτών, που προανήγγειλε γενικές συνελεύσεις εντός της ημέρας. Αύριο αναμένεται το τελευταίο φύλο της εφημερίδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

«ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.»
«ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CITY Α.Ε.»
22 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.
Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.
Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.
Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.
Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.
Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Κι άλλοι συνάδελφοι άνεργοι!

Τι να κάνουμε. Οι Αγγελόπουλοι έκαναν τεράστιες επενδύσεις στο μπάσκετ. Και το Final 4 να παίρνανε δεν σωνόντουσαν οικονομικά.

Άμα δεν έχεις...παπόρια... :wink:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
27 Jun 2009 08:43 #55062 by thanasis
:D καλο και αυτο...

More
28 Jun 2009 04:23 #55097 by Στέφανος Τρίγγας
Με λιγα λογια μολις εδωσαν ελπιδες για αναδασωση στους φαλακρους σε μικρο χρονικο διαστημα με εγγυημενα αποτελεσματα.