ΣΥΝΤΑΓΗ: Κοτόπουλο με Ουίσκι (Συνταγή βραβευμένη με 9 χρυσούς σκούφους)
- Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
- Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
- Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
- Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε και ρίξτε μία υποψία
ελαιόλαδου.
- Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο
5) για 10 λεπτά.
- Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
- Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο
σκεύος.
- Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι
- Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δύο φορές.
- Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του
ψοτόπουλου.
hic...
- Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγιά.
- Μετά από ένα κέτα… όχι τέταρτο της ώρας, αργότερα τέλος πάντων ……
- κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
- άνιφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε
- βάλτε τέλος πάντων το φωτόπουλο ατπ την άλλη
- αφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα’δυό φατρία Κίσκη αμόκα
- Νύστε, λύστε, ψήστε το κουφόλουπο για μισή φώρα ακόμα.
- 3 λοτήρια αρφότερα…..
hic...
- Ζαμέψτε το γατόπουλο από χάμω, (έπεσε το μακαλισμένο), καφαρίστε το, και
γάλτε το σε μιάτο
- Φτάτε τα κούτρα σας από το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικά στα
κλαπάκια της κουζίνας
- Μην αποχειραθήτε να κησωθείτε, μια φαρά είμαστε εδώ μάτω
- Απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι
- Αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμήτε ως το χρωί
- Την επόμεν μέρα, πάρτε ένα αλκα σέλτζερ
- Πηγαίνετε να φάτε κρύο κοτόπουλο με μαγιονέζα
- Και καθαρίστε το #^@&@! που δημιουργήσατε στην κουζίνα!
Την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή :
Κατσικάκι με τσικουδια!!!