Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Laptop: Γενική συζήτηση

More
20 Aug 2010 15:13 - 25 Nov 2015 22:30 #76955 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Σε αυτό το topic θα συζητάμε ότι αφορά τα laptop.
Οι φορητοί υπολογιστές ξεκίνησαν από την δεκαετία του '70, όταν το 1975 κυκλοφόρησε ο IBM 5100. Τότε βέβαια είχε το μέγεθος ενός tower, όπου απλά το πληκτρολόγιο αναδιπλωνόταν στο εσωτερικό του. Πέρασαν διάφορα ακόμη Laptop όταν ο Epson XH-20 το 1983 με την μικρή του LCD Οθόνη 120x32 (αλλά τις περιορισμένες δυνατότητες) πούλησε τρελά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του '80 άρχισαν να κατοχυρώνονται με την Compaq.

Σήμερα πολλές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο χώρο των φορητών υπολογιστών, όπως οι Acer, HP, Alienware, Razer κ.α.
Σε αυτό το topic γίνεται ανταλλαγή απόψεων μόνο μεταξύ κατόχων laptop>
Αν σκέπτεστε να αγοράσετε laptop ρωτήστε σε αυτό το forum topic .

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.
Attachments:
Last edit: 25 Nov 2015 22:30 by Nikos Georgopoulos.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Dec 2010 16:47 - 25 Nov 2015 22:19 #85507 by GoldString
Απέκτησα ένα laptop. Στο σπίτι έχω και ένα deskop με ενσύρματο ίντερνετ...
Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να έχω ίντερνετ και στο laptop...
Ευχαριστώ παίδες !
Last edit: 25 Nov 2015 22:19 by Nikos Georgopoulos.

More
07 Dec 2010 17:04 #85508 by Ιβάν
Μπορείς να το ρυθμίσεις σε ασύρματο, να βάλεις έναν ασφαλή κωδικό και να "κλέβεις" το ίντερνετ (το δικό σου) ή να πάρεις άλλο ένα καλώδιο και να το συνδέσεις με το router. :wink:

ΥΓ: Α ρε πισινόφαρδε! :mrgreen:

More
07 Dec 2010 17:56 #85512 by BΕΛΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
αλλαξε το ρουτερ σου με ενα ασυρματο. συνδεσε με καλωδιο Lan το desktop Και ασυρματα θα δινεις στο λαπτοπ

More
07 Dec 2010 18:45 #85520 by rafor
Αμα εχεις ενσυρματο, τοτε πας σε ενα καταστηματακι και λες θελω ενα καλωδιο ethernet για το router μου και μετα το βαζεις στο laptop και στο router και μετα εισαι ΟΚ.Εαν τωρα εχεις ασυρματα, λογικα θα εχεις ενα κωδικο ασφαλειας(συνηθως WPA key και σπανιοτερα WEP).Αυτος ο κωδικος ,εαν δεν κανω λαθος , ειναι στο πλαι απο το router σου(βασικα εξαρταται απο το πως το εχεις τοποθετησει).Μολις ανοιξεις το laptop σου(εφοσον διαθετει Wi-Fi)θα σου εντωπισει τα κοντινα δικτυα.Μολις βρεις το δικο σου ,πατας συνδεση και βαζεις τον κωδικο.Σε περιπτωση που το laptop σου δεν εχει Wi-Fi ,τοτε πρεπει να βολευτεις με ενα καλωδιο ethernet, εκτος αμα αγορασεις κεραια.

More
07 Dec 2010 19:46 #85527 by Aνέστης Αδαμίδης
Εμένα πάντως το router μου έχει δύο υποδοχές. Μία USB και μια Ethernet. Οπότε μπορώ να έχω σε δύο μηχανήματα ίντερνετ.

More
07 Dec 2010 22:07 #85530 by rafor
Εμενα εχει 4ις ethernet.Καλα, αυτα ποικιλουν απο εταιρια σε εταιρια.Παντως το καλωδιο ethernet θα πρεπει να ζητησει ο Goldstring.

More
09 Dec 2010 22:50 #85646 by GoldString
Ευχαριστώ παίδες το έφτιαξα...
Πάντως πραγματικά είμαι πολύ κ...oφαρδος αλκατράζ

More
02 May 2011 09:44 - 25 Nov 2015 22:17 #92733 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Μετατροπή Laptop σε Desktop
Χαίρετε. Έχω την εξής ερώτηση. Γίνεται να βγάλω ότι έχει μέσα το laptop μου ( Acer Aspire 5739G ) και να φτιάξω ένα desktop βάζοντας όλα τα μέρη του σε ενα τροποποιημένο κουτί ή ειδικό κουτί (αν υπάρχει); Ο λόγος που θέλω να κανω κατι τετοιο είναι γιατί όταν το είχα αγοράσει σκόπευα να παιζω και μερικά games με αυτό, αλλά παρατήρησα πως το συστημα έχει προβληματα υπερθέρμανσης. Έτσι, αν παίζω σε high ή/και normal γραφικα μετα από λίγο είτε αρχίζουν να πέφτουν τα FPS είτε να σβήνει εντελώς το laptop.

Ακόμη θέλω να μου πείτε σε περιπτωση που αυτό δεν γίνεται, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν αλλαζα τον επεξεργαστη του laptop σε ενα ταχύτερο. Θα εβγαζε περισσότερη ζέστη;
Συγκεκριμένα αυτή την στιγμη έχει μέσα έναν της σειρας P (δεν θυμάμαι ακριβώς, θα σας πω το βράδυ) και θέλω να βάλω έναν της σειρας T (δείτε τον εδώ) . Γενικότερα είναι δυνατη η αλλαγη;

Εν συντομία οι ερωτησεις ειναι αυτες:

1)Μετατροπή Laptop σε Desktop γίνεται;
2)Αλλαγή επεξεργαστή απο P σε Τ γίνεται;
3)Αν ναι θα βγάζει ποιο πολύ ζεστη;

Περιμένω τις απαντήσεις σας!

Edit: 4) Γίνεται κάπως να μειώσω την θερμοκρασία του laptop;

___

Edit 2)

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.
Last edit: 25 Nov 2015 22:17 by Nikos Georgopoulos.

More
02 May 2011 15:05 #92736 by Μάνος Γρυπάρης
1)Όχι. Δεν ανοίγεις έτσι εύκολα ένα laptop.
2)Ναι, αλλά δεν στο συνιστώ. Δεν έχει νόημα. Τα parts θα κάνουν lag behind.
3)No comment.
4)Βάλε ένα cooler από κάτω.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις πληκτρολόγιο, ποντίκι και μια οθόνη πάνω απ' το laptop και να το δουλεύεις σαν desktop.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)