Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Laptop: Γενική συζήτηση

More
14 Jan 2012 23:37 #103831 by Γιάννης Μπόκας
Ναι γίνεται αυτό που λες. Όπως είπε και ο FuTuRe, κάθε φορά που ανοίγεις το PC θα σε ρωτάει με πιο λειτουργικό θέλεις να βοοτάρει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jan 2012 00:28 #103832 by Βασίλης Σπετσιέρης
Τι εννοείτε ότι θα με ρωτάει ποιο λειτουργικό θα χρησιμοποιήσω?Δεν μπορώ να φτιάξω δεύτερο χρήστη και να διαχωρίσω τους δύο σκληρούς?

EDT

Το έψαξα στο google και διάβασα ότι πρέπει να κάνω κάτι που λέγεται Partition πρώτα.Υπάρχει κανένας οδηγός στα ελληνικά για το πως γίνεται αυτό?

More
15 Jan 2012 03:20 #103836 by Γιώργος Λόλας
Η λειτουργία partition "κόβει" έναν σκληρό δίσκο σε μικρότερα κομμάτια. Για να φτιάξεις ένα partition, πάτησε στην Έναρξη και μετά γράψε εκεί τη λέξη διαμερισμάτων. Θα σου εμφανίσει την επιλογή Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου. Μόλις πατήσεις πάνω σε αυτό, θα σου ανοίξει ένα παράθυρο, στο οποίο θα σου δείχνει τους δίσκους σου.

Κάνε δεξί κλικ στο δίσκο που θέλεις να κάνεις partition και επέλεξε το Συρρίκνωση Τόμου (Shrink Volume).

Στο νέο παράθυρο διαλόγου, θα πρέπει να εισάγεις το μέγεθος που θέλεις να έχει το νέο partition. Αν ας πούμε θέλεις να φτιάξεις ένα τόμο (partition) 20GB, γράψε στο παράθυρο αυτό 20480. Από εκεί και πέρα, για κάθε 1GB παραπάνω χώρου, βάζεις στο σύνολο +1024. Ένα gigabyte (GB) ισούται με 1024 megabyte (MB)

Μετά, κάνε δεξί κλικ στον τόμο που δημιούργησες και επέλεξε το Νέος απλός τόμος (New partition) και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πάτα Επόμενο και Επόμενο. Τέλος, δώσε ένα γράμμα στο δίσκο και είσαι έτοιμος.

Μη ξεχάσεις όταν είναι να κάνεις εγκατάσταση τα Windows, να επιλέξεις να γίνει η εγκατάσταση στον τόμο που έφτιαξες. Μετά το install των Windows έτσι κι αλλιώς θα σου ζητήσει να φτιάξεις έναν user, οπότε κάθε λειτουργικό θα έχει και τον δικό του χρήστη.

Αν χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε :)

More
15 Jan 2012 04:10 #103839 by Γιάννης Σφηνιάς
Κάνε boot από το CD των 7 (έτσι όπως γίνεται και το format) και μετά κάνε την εγκατάσταση των Windows στο partition όπως υπέδειξε ο geololj πιο πάνω ή επέλεξε τον δεύτερο σκληρό που είπες ότι έχεις. Από κει και πέρα κάθε φορά που θα ανοίγεις το PC θα σου εμφανίζει αυτό

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThv20Cj3dsL3FYpKyBgIIj2dLzMTrJohgoVk2to5bWdaHKF1v_

More
15 Jan 2012 09:27 #103846 by Βασίλης Σπετσιέρης
Ωραία,ευχαριστώ!Αλλά για το partition,πόσο χώρο gb να αφήσω?Διάβασα για 16.Και κάτι άλλο.Ποια έκδοση μου προτείνεται να βάλω για τα 7?Το laptop μου έχει επεξεργαστή Intel (R) Core (Tm)2 Duo CPU T8300 @ 2.40 GHz και μνήμη RAM 3070 MB,λειτουργικό 32-bit.

More
15 Jan 2012 19:20 #103850 by Γιώργος Λόλας
Φτιάξε ένα partition 20-25GB να έχεις χώρο μήπως θέλεις να κάνεις εγκατάσταση και διάφορα προγράμματα. Σου προτείνω τα Windows 7 Home Premium.

More
17 Jan 2012 23:46 #103910 by Βασίλης Σπετσιέρης
FuTuRe?Έγραψες κάτι που με μπέρδεψε.''κάνε την εγκατάσταση των Windows στο partition όπως υπέδειξε ο geololj πιο πάνω ή επέλεξε τον δεύτερο σκληρό που είπες ότι έχεις''.Τα 7 στο δεύτερο θα τα εγκαταστήσω (τον άδειασα κιόλας).Δεν χρειάζομαι ούτως ή άλλως το partition στο δεύτερο σκληρό?Μπορώ να τα εγκαταστήσω και χωρίς αυτό?

More
18 Jan 2012 00:21 #103912 by Ανδρέας Γρυπάρης
εγώ λεω να κάνεις ολικό Backup, να βγάλεις τα vista και να αφήσεις τα 7, εξ' άλλου 99.999% όλο στα 7 θα παίζεις χωρίς αμφιβολία. Dual boot θα είχε νόημα αν είχες π.χ. windows 7 στο 1, και xp στο 2(για να δουλέψεις κάποια αρχαία συσκευή που δεν έχει support πουθενά). Αλλά vista + 7 δεν έχει κανένα νόημα. Να και (από ότι κατάλαβα) ο δίσκος σου είναι σε 2 partition, κράτα όλα σου τα αρχεία στο 2ο partition, σώσε bookmarks/desktop/documents/whatever και κάνε μια καθαρή εγκατάσταση των 7 στο 1ο Partition και είσαι άρχοντας.

More
18 Jan 2012 17:43 #103937 by Βασίλης Σπετσιέρης
Έχω στα χέρια μου το dvd με τα 7.Πριν τα περάσω θα ήθελα να μου πείτε.πως μπορώ να σώσω σε flashάκι το ιστορικό,τις σελίδες και τους κωδικούς μου στο mozilla?Συνήθως πατάω ένα κουμπί (όπως g όταν θέλω να μπω εδώ ή y όταν θέλω να μπω στο youtube) όταν σερφάρω,συν ότι στα περισσότερα sites που μπαίνω πατάω αποθήκευση κωδικού.Υπάρχει τρόπος να τα σώσω όλα αυτά?

edit

Πέρασα τα 7 και εγκατέστησα και το ποντίκι!!Μόλις μάθω πως να μεταφέρω τα δεδομένα από mozilla δεν θα ξαναμπώ στα vista!

More
19 Jan 2012 01:16 #103958 by Ανδρέας Γρυπάρης
ε μπράβο, την έκανες τη βλακεία -_- Εγώ σου είπα κάνε 1-1 τα πράματα, backup, ολικό format, ΚΑΘΑΡΗ εγγατάσταση, τώρα έτσι και σβήσεις το partition των vista θα χάσεις το boot record και φτού ξανά εγγατάσταση τα 7.

όσο για τον firefox:
askville.amazon.com/export-Mozil ... Id=3936651