Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Τι laptop να αγοράσω?

More
02 Dec 2015 20:13 #172009 by Κατερίνα Μαρίνου
Τα laptop της Asus ειναι για πεταμα, μια φιλη πηρε ενα και ειχε καμμενο pixel απο την πρωτη μερα λειτουργιας συν το οτι δεν της το αλλαξαν βρισκοντας δικαιολογιες οτι μπορει να βρεθουν ελλατωματικα και δεν τ'αλλαζουν με τιποτα. Ασε ειχα παει και εγω μαζι και φωναζα ντουετο για να το κανουν αλλα μας το παιζανε βλακες. Ριξε μια ματια σε πιο επωνυμα μοντελα, οτι πληρωσεις παιρνεις, καλυτερα να εχει λιγο παραπανω παρα να βγει μαπα και να μην παιζει και τιποτα στο τελος. Αυτοι ουτε λειτουργικο συστημα δεν δινουν, πως θα το ξεκινησει ενας που δεν ξερει απο αυτα?. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Dec 2015 21:01 #172013 by Myrmidon
Ο αδερφός μου είχε παρόμοιο πρόβλημα με το e-shop, που του αρνήθηκαν αντικατάσταση μέσα σε εγγύηση. Επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα (για ένα Acer) και εκείνοι με τη σειρά τους φαινεται ότι πίεσαν το e-shop για να προβεί σε κάλυψη της εγγύησης όπως προβλεπόταν. Επειδή όμως το ίδιο μοντέλο δεν βρισκόταν σε κυκλοφορία ποια αρκέστηκαν σε πίστωση του ποσού.Όλα αυτά πριν 2 χρόνια.

Κατά τη γνώμη μου, όταν αγοράζεις ένα ακριβό μηχάνημα, τους βάζεις να σου κάνουν μια επιδειξη καλής λειτουργίας πριν ανοίξεις πορτοφόλι. Απλά πράγματα όπως το να έχει καμμένα pixels η οθόνη ή να μην παίζει πχ το DVD είναι εύκολο να τα δεις πριν φύγεις από το κατάστημα και μετά σου κάνουν τον ανήξερο.

More
02 Dec 2015 21:38 #172019 by Κατερίνα Μαρίνου
Αυτο μας ελεγαν και εμας με την Acer, παρτε λεει την αντιπροσωπεια γιατι εμεις δεν ειμαστε υπευθυνοι (εκει μου ηρθε να τον βρισω), και αντε μετα να τα βγαλεις περα με δαυτους. Στο τελος πηρα εγω το service, εξηγησα το προβλημα και μου λεγανε @@@ οτι καλυπτεπαι τετοιου ειδους ελλατωμα. Και τα 700 ευρω που εδωσε για να το αγορασει τι θα γινουν τους ελεγα, τιποτα αυτος. Με τα σαπακια που πουλανε ορκιστηκα να μην αγορασω ποτε Acer προιοντα. ;)

More
02 Dec 2015 23:04 #172028 by Giannhs
ααα μαλιστα καταλαβα :Ρ
οποτε καλυτερα περιμενω χριστουγεννα ημερες προσφορων και να παω σε καποιο μαγαζι της πολης μου

More
02 Dec 2015 23:16 #172029 by Κατερίνα Μαρίνου
Ναι καλυτερα ετσι. ;)
Βρηκα στο e-shop ενα laptop της Dell το μοντελο INSPIRON 5558 με τα εξης χαρακτηριστικα:
Επεξεργαστής: Intel Core i5-5200U (2.20 GHz, έως 2.7 GHz με την Turbo frequency) με 3 MB L3 cache.
Οθόνη: 15.6'' HD TFT με LED backlight και ανάλυση 1366 x 768 pixel.
Μνήμη: 4096 MB (1 x 4096 MB) DDR3L στα 1600 MHz, με δυνατότητα επέκτασης έως 16 GB.
Σκληρός Δίσκος: 500 GB SATA (5400rpm).
Οπτικός Δίσκος: DVD+/-RW.
Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.
Κάρτα γραφικών: Intel HD 5500 shared μνήμης.
Κάρτα δικτύου: 10/100 Mbps Fast Ethernet και Wireless network connection 802.11b/g/n/ac, Bluetooth 4.0.
Θύρες επικοινωνίας: 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, 1 x HDMI, SD card reader, 1 x Ethernet (RJ-45), 1 x headphone out/microphone in, 1 x DC-in jack for AC adapter.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη κάμερα με ψηφιακό μικρόφωνο.
Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία.
Πληκτρολόγιο: Πλήρους μεγέθους, Αγγλικό, με ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο.
Διαστάσεις: 381 (W) x 267.6 (D) x 25.6 (H) mm.
Βάρος: 2.4 Kg.
Μπαταρία: 4-cell Li-ion.
Λογισμικό: Linux.
Εγγύηση: 2 χρόνια! Τον 1ο χρόνο παρέχεται άμεση αντικατάσταση με καινούριο και τον 2ο χρόνο δωρεάν επισκευή!
Το κοστος του ειναι 519.00 €. Δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη επιλογη (ο Myrmidon θα μας διαφωτισει σ'αυτο) αλλα η Dell ειναι πολυ καλυτερη εταιρια σε σχεση με την Acer. ;)
The following user(s) said Thank You: Giannhs

More
02 Dec 2015 23:33 #172031 by Giannhs
κοιτα η αληθεια ειναι οτι ουτε εμενα μαρεσει η acer θεωρω ως καλυτερη την HP
αλλα με αυτα που μου λετε προτιμοτερο ειναι να το παρω χερι με χερι απο το μαγαζι :)
ευχαριστω παντως !!

More
03 Dec 2015 08:44 - 03 Dec 2015 08:51 #172040 by Myrmidon
Πριν πέντε χρόνια εγκατέλειψα την acer την οποία εμπιστευόμουν από το 2003. Ο μόνος λόγος ήταν η τιμή μοντέλων με τα χαρακτηριστικά που ήθελα εγώ. Παράπονα από την acer δεν είχα και το site της ήταν πλούσιο σε after market υποστήριξη, (drivers forum Κλπ) Αγόρασα ένα Dell και είμαι και με αυτό ευχαριστημένος. Πέρσι ο αδερφός μου προέβη σε παρόμοια κίνηση αλλάζοντας acer για Dell. Προβλήματα δεν έχουμε μέχρι τώρα, 5 χρόνια εγώ και 1 ο αδερφός μου. Όσο για τα παλιά το δικό μου acer δουλεύει ακόμα, 11 χρόνια τώρα, και το παλιό του αδερφού μου έχει καεί η οθόνη του. Διαφορετικά μοντέλα με του αδερφού μου να είναι μια AMD υλοποίηση και εμένα intel & nVidia.

Από την άλλη αυτό δε λέει και πολλά. Ο πατέρας μου πχ όταν αγόρασε το δικό του Vaio του δημιούργησε κάποιο πρόβλημα με την οθόνη και αναγκάστηκε το Ελληνικό service να αποστείλει το φορητό στο εξωτερικό. Παρόλα τα λεφτά του δηλαδή, κάθε laptop ή PC μπορεί να βγει προβληματικό αμέσως. Το θέμα είναι η υποστήριξη που έχεις στη συνέχεια.Ο έλεγχος σωστής λειτουργίας δεν γίνεται στον εκάστοτε έμπορο αλλά μόνο στον κατασκευαστή. Είναι αδύνατον να ανοίγει ο έμπορος 100 φορητά πχ και να τα ελέγχει ένα προς ένα σχολαστικά αν όλα δουλεύουν εντάξει.

Καλό είναι όταν καταλήγει κανείς σε ένα μοντέλο προς αγορά, να κάνει μια έρευνα στο itnernet για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι χρήστες και γενικά τις εντυπώσεις τους με αυτό. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να υπάρχει αρκετό καιρό στην αγορά.
Last edit: 03 Dec 2015 08:51 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
03 Dec 2015 11:23 #172045 by Giannhs
βρηκα ενα στην αγορα και θελω να μου πειτε γνωμη ...
HP Pavillion 17.3", AMD QuadCore A4-5000, Radeon HD8330, /4GB DDR3/500GB/DVD-RW/Wifi/Camera/Windows 8.1/17"
340 ευρω απο 514

More
03 Dec 2015 11:57 #172046 by Myrmidon

Plok wrote: βρηκα ενα στην αγορα και θελω να μου πειτε γνωμη ...
HP Pavillion 17.3", AMD QuadCore A4-5000, Radeon HD8330, /4GB DDR3/500GB/DVD-RW/Wifi/Camera/Windows 8.1/17"
340 ευρω απο 514

17αρι σε αυτή την τιμή πολύ δύσκολα θα βρεις, Ωστόσο προτείνω να αποφύγεις AMD σε φορητό.

More
03 Dec 2015 13:51 #172061 by Τάσος Νικολακόπουλος
Προσωπική συμβουλή: MacBook για δουλειά, Windows για games.... *grabs popcorn*