Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Τι laptop να αγοράσω?

More
02 Aug 2013 17:42 #129967 by Alex Filos
Το Dell έχει καλά χαρακτηριστικά. Τα προβλήματα είναι τα 2ghz στον επεξεργαστή (δεν έχω εμπειρία με i7, μπορεί αυτό να μην είναι πρόβλημα) και κυρίως η κάρτα γραφικών.

Όπως και να χει αν έχεις σκοπό να πάρεις gaming laptop πρέπει να ξέρεις ότι το μηχάνημα θα απαιτεί αβρότητα. Πρέπει να το προσέχεις. Το gaming είναι γενικά απαιτητικό και θα σου απασχολεί σχεδόν όλους τους πόρους και θα ανεβάζει θερμοκρασίες. Αν το απλό laptop το προσέχεις μια φορά όταν το μετακινέις, όταν το στήνεις κλπ, το gaming laptop το προσέχεις δύο. Επίσης ίσως θα ήταν καλό να επενδύσεις και σε μια βάση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2013 19:22 #129983 by Jester

XITI wrote: δλδ δεν δεχεται DVD?

Το LENOVO που σου πρότεινα φίλε μου δεν δέχεται dvd, δεν έχει drive. Δεν υπάρχει χώρος λόγω της 2ης κάρτας γραφικών...Ωστόσο είναι η μόνη (νομίζω) πρόταση σε αυτή την τιμή που μπορεί να χαρακτηριστεί "gaming laptop". Κατα τ' άλλα, συμφωνώ και επαυξάνω με ό,τι έχει ειπωθεί και σε άλλες απαντήσεις. Τα laptops γενικά δεν προσφέρουν πλήρη εμπειρία gaming. Για παράδειγμα, το Dell που είδες...Πολύ καλό μηχάνημα φαίνεται, θα κάνεις άνετα όλες τις δουλείες σου και θα παίζεις και παιχνίδια, με κάποιους συμβιβασμούς πάντα, ειδικά αν περάσει κανάς χρόνος και η κάρτα γραφικών αρχίζει να δείχνει την ηλικία της. Συνεπώς, αφού μιλάμε για laptop και gaming, μιλάμε αναγκαστικά για συμβιβασμούς. Ή πας σε μία λύση σαν αυτή που σου πρότεινα συμβιβαζόμενος με κάποιο εξωτερικό dvd drive και με τις υψηλές θερμοκρασίες (ξέχασα να το αναφέρω) και κερδίζοντας ενδεχομένως περισσότερο χρόνο με παιχνίδια σε high settings και καλό frame rate ή ποντάρεις σε μια πιο universal λύση που θα την αξιοποιήσεις περισσότερα χρόνια για τη δουλειά σου αλλά στο gaming θα αναγκαστείς να κάνεις συμβιβασμούς μάλλον από την πρώτη μέρα (όπως για παράδειγμα με το HP που είχες αναφέρει νωρίτερα). Παρεπιπτόντως, πολλή πληροφορία, benchmarks κλπ. για laptops θα βρεις στο www.notebookcheck.net/ Απλά βάλε στο search το μοντέλο που κοιτάς (ή του επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών αν μιλάμε για components).

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

More
03 Aug 2013 01:56 #130028 by Γιαννης Σ.
:icon bow: :icon bow: :icon bow: :icon bow: :icon bow:

Jester wrote:

XITI wrote: δλδ δεν δεχεται DVD?

Το LENOVO που σου πρότεινα φίλε μου δεν δέχεται dvd, δεν έχει drive. Δεν υπάρχει χώρος λόγω της 2ης κάρτας γραφικών...Ωστόσο είναι η μόνη (νομίζω) πρόταση σε αυτή την τιμή που μπορεί να χαρακτηριστεί "gaming laptop". Κατα τ' άλλα, συμφωνώ και επαυξάνω με ό,τι έχει ειπωθεί και σε άλλες απαντήσεις. Τα laptops γενικά δεν προσφέρουν πλήρη εμπειρία gaming. Για παράδειγμα, το Dell που είδες...Πολύ καλό μηχάνημα φαίνεται, θα κάνεις άνετα όλες τις δουλείες σου και θα παίζεις και παιχνίδια, με κάποιους συμβιβασμούς πάντα, ειδικά αν περάσει κανάς χρόνος και η κάρτα γραφικών αρχίζει να δείχνει την ηλικία της. Συνεπώς, αφού μιλάμε για laptop και gaming, μιλάμε αναγκαστικά για συμβιβασμούς. Ή πας σε μία λύση σαν αυτή που σου πρότεινα συμβιβαζόμενος με κάποιο εξωτερικό dvd drive και με τις υψηλές θερμοκρασίες (ξέχασα να το αναφέρω) και κερδίζοντας ενδεχομένως περισσότερο χρόνο με παιχνίδια σε high settings και καλό frame rate ή ποντάρεις σε μια πιο universal λύση που θα την αξιοποιήσεις περισσότερα χρόνια για τη δουλειά σου αλλά στο gaming θα αναγκαστείς να κάνεις συμβιβασμούς μάλλον από την πρώτη μέρα (όπως για παράδειγμα με το HP που είχες αναφέρει νωρίτερα). Παρεπιπτόντως, πολλή πληροφορία, benchmarks κλπ. για laptops θα βρεις στο www.notebookcheck.net/ Απλά βάλε στο search το μοντέλο που κοιτάς (ή του επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών αν μιλάμε για components).

More
22 Aug 2013 23:27 #130823 by Μπρούσαλης Κώστας

Vitril wrote: Το Laptop παρότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για games δεν είναι ότι καλύτερο. Ειδικά στις κάρτες γραφικών είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις laptop με γερή κάρτα χωρίς να πας αρκετά πάνω από τα 1000 ευρώ.

Προσωπικά θα πρότεινα ένα laptop για δουλειά (αν δεν είσαι προγραμματιστής δε θες και ιδιαίτερα ισχυρό) και ένα αξιοπρεπή σταθερό υπολογιστή ή μια από τις κονσόλες νέας γενιάς (PS4, Xbox One) όταν βγουν.

Ούτε καν Laptop, ένα Netbook για να κουβαλάς στην δουλειά και να είναι ελαφρή και έναν καλό υπολογιστή desktop σπίτι μέχρι 500 ευρώ χωρίς οθόνη στην τιμή, για να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι.

μικρές αγγελίες

More
05 Sep 2013 15:26 #131678 by Konstantinos Korakianitis
τι λετε παιδια αξιζει το νεο razer blade pro??

More
05 Sep 2013 15:40 #131680 by Βασίλης Καμακάρης

masturbator wrote: τι λετε παιδια αξιζει το νεο razer blade pro??

Ναι!

More
05 Sep 2013 16:06 #131681 by Ανδρέας Αθανασίου

Έχει περίπου 2100€ με μόνο 512GB σκληρό.
Τώρα ναι μεν έχει πολύ "εκθαμβωτικά" specs αλλά πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα:
- Για αρχή ο CPU του λειτουργεί με την λειτουργία Base/Turbo δηλαδή αυτό σημαίνει ότι επειδή δεν μπορεί να λειτουργεί ο επεξεργαστης πάντα στα 3,4Ghz, πέφτει στα 2,4Ghz όταν δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλη επεξεργαστική δύναμη. Αυτό ναι μεν είναι καλό αλλά όχι τόσο για laptop. Το να τρεχει ο επεξεργαστής games (γιατί για games θα το παρεις) για πολύ ώρα θα κουράσει τον CPU, ο οποίος θα είναι ολή την ώρα στο Turbo.

-Γενικότερα το laptop δεν έχουν καλή ψύξη και εξαερισμό. Με τέτοια πράγματα που "φοράει" έχω τις επιφυλάξεις μου ότι το laptop δεν θα "καλτάρει" μετά από μερικούς μήνες gaming.

-17.3 Οθόνη. Δεν ξέρω αλλά εμένα μου φαίνεται σχετικά λίγη αν αναλογιστούμε ότι είναι 16:9 κιόλας.

-512GB σκληρός δίσκος. Πολύ λίγο αν δεν έχεις άλλο υπολογιστή και θέλεις να έχεις σε αυτόν όλα τα games σου.

Γενικώς με πολύ λιγότερα λεφτά μπορείς να βρεις ένα εξίσου δυνατό desktop και να πάρεις. Βέβαια εγώ έχω πάντα συνηθίσει σε dekstops και πότε δεν με ενθουσίαζαν τα gaming laptops, παρόλο που αποτελούν το μέλλον.

More
05 Sep 2013 20:38 #131689 by Θοδωρής Κώτσελας

οχι.με αυτα τα λεφτα μπορεις να παρεις alienware που ειναι οτι καλυτερο για gaming

More
07 Sep 2013 12:46 #131831 by Konstantinos Korakianitis
οκ παιδια

More
07 Sep 2013 13:16 #131832 by Κωνσταντινος Περσιδης
οχι με αυτα τα λεφτα μπορεις να παρεις καλυτερο gaming υπολογιστη