Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πρόβλημα με laptop

More
19 Oct 2010 00:12 #82140 by Aνέστης Αδαμίδης
Λοιπόν εγώ βρήκα καινούριο laptop για να αντικαταστήσω αυτό που έχασα(ή χάλασα). Ήμουν ανάμεσα σε δύο της Lenovo και ένα της ΗΡ. Τελικά επικράτησε αυτό της HP, γιατί ήταν ελαφρώς καλύτερο από τα άλλα δύο με αρκετά λογική τιμή. Καλά, θα παραδεχτώ πως βοήθησε και το γεγονός ότι τα laptop τη Lenovo είχαν κάπως περίεργο πληκτρολόγιο και δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Τα χαρακτηριστικά τους είναι ως εξής:

Lenovo Ideapad G555-2(το πρώτο που σκεφτόμουν να πάρω)
>AMD Athlon II Dual Core M320 2.1 GHz
>Οθόνη 15.6" HD Led Glossy
>HDD 250GB
>RAM 2GB
>VGA ATI RADEON HD4550 512MB
>DVD-RW
>WiFi >WebCam
>Windows 7 Home Premium
Τιμή: 489 Ευρώ

Lenovo Ideapad G555-1
>AMD Athlon II Dual Core M320 2.1GHz
>Οθόνη 15.6" ΗD Led Glossy
>HDD 250GB
>RAM 2GB
>VGA ATI Radeon HD4200
>DVD-RW >WiFi >WebCam
>Microsoft Windows 7 Home Premium
Τιμή: 459 Ευρώ

HP Pavilion G62-219
>Intel Dual Core T4500 2.3GHz
>Οθόνη 15.6" HP BrightView
>HDD 320GB
>RAM 3GB
>VGA Intel GMA 4500M
>DVD-RW >WiFi >WebCam
>Windows 7 Home Premium
Τιμή: 469 Ευρώ

Το laptop αυτό που θα πάρω είναι το τελευταίο κομμάτι που υπάρχει και βρίσκεται στο e-shop της Νίκαιας. Ζήτησα να μου το φέρουν στο Μενίδι και θα πάω να το πάρω από εδώ που είναι και πιο κοντά. Τι λέτε; Καλή αγορά; Εγώ πιστεύω πως ξεπέρασα τον εαυτό μου σε αυτή την έρευνα αγοράς. Νομίζω πως βρήκα αυτό που θέλω. Τώρα, μόνο να περιμένω μπορώ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Oct 2010 07:49 #82147 by rafor
Replied by rafor on topic Πρόβλημα με laptop
Κοιτα, για παιχνιδακια καινουργια δεν ειναι...συγγνωμη που σου το λεω , αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.Ο επεξεργαστης ειναι αρκετα καλος , καρτα γραφικων δεν μας λες ποσο ειναι...Η Ram ειναι καλη, αλλα συνηθως τα παιχνιδια θελουν 4GB.Για την συγκεκριμενη τιμη ,θα μπορουσε να ειναι ελαχιστα καλυτερο.Τωρα εαν δεν σε νοιαζει τοσο το gaming, δεν θα εχεις κανενα παραπονο πιστευω!

More
19 Oct 2010 20:23 #82181 by Aνέστης Αδαμίδης
Τι gaming, αφού το laptop δεν το ήθελα για να παίζω. Το ήθελα για καθημερινή χρήση. Παιχνίδια μόνο σε desktop. Εδώ παιχνίδια χαμηλών απαιτήσεων. ΤΗ δουλειά μου να κάνω θέλω και τα παιχνίδια εδώ θα είναι και αύριο. :cool:

More
20 Oct 2010 00:48 #82187 by Alex
Replied by Alex on topic Πρόβλημα με laptop
Πραγματικά με το τι έχω διαβάσει σε αυτό το θρέντ δε προλαβαίνω να απαντήσω...

Μία ερώτηση. Γιατί να κάνεις βίδες όλο το laptop για να βγάλεις ένα σκληρό.. Και από που και ως που να φταίει ο σκληρός όταν δεν κάνει post ένα μηχάνημα;

Τα mac OS είναι για ειδική χρήση. Και κάποιος που δεν την ξέρη αυτή παίρνει μηχανάκι με win7 που θα του είναι και πιο εύχρηστο και πιο οικονομικό. Και το 1000 φορές πιο σταθερά είναι τελείως ασαφές και αναληθές... Για το antivirus δε θα αναφερθώ...

Τι δουλειά έχει το dual boot με το πόσο δυνατό είναι το μηχάνημα, εφόσον τα λειτουργικά δεν τρέχουν παράλληλα;

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
20 Oct 2010 07:43 #82189 by rafor
Replied by rafor on topic Πρόβλημα με laptop
Ε τοτε, δεν νομιζω να θες και τιποτα αλλο...Ορμα στο ΗΡ!Οσο για τα Mac OS, το παιδι, μπορει να εχει συνηθησει τα windows και να μην θελει να μπει στη διαδικασια να προσπαθει να μαθει και τα MacOS...Καλυτερα ας παει στην επιλογη που τη νιωθει πιο ασφαλη στα δικα του θελω!

More
20 Oct 2010 17:49 #82208 by Aνέστης Αδαμίδης

mordred wrote: Πραγματικά με το τι έχω διαβάσει σε αυτό το θρέντ δε προλαβαίνω να απαντήσω...

Μία ερώτηση. Γιατί να κάνεις βίδες όλο το laptop για να βγάλεις ένα σκληρό.. Και από που και ως που να φταίει ο σκληρός όταν δεν κάνει post ένα μηχάνημα;

Λοιπόν, mordred, δεν ξέρω κατά πόσο διάβασες ολόκληρο το θέμα, αλλά θα σου απαντήσω.

Το έκανα βίδες το laptop γιατί μου είχαν πει στο Πλαίσιο πως έχει πρόβλημα και η μητρική και ο σκληρός και ότι δε φτιαχνόταν. Οπότε το άνοιξα για να δω κατά πόσο πραγματικά είχε βλάβη το μηχάνημα και που. Όπως είπα έπειτα, ο σκληρός δεν είχε κανένα πρόβλημα και πρέπει κάποια μέρα να πάω στο Πλαίσιο να πω στον τεχνικό εκείνο να πάει να ελέγξει ξανά το πτυχίο του μήπως έγινε κάνα λάθος και πήρε λάθος ειδικότητα. Τον σκληρό τον έβγαζα ανοίγοντας μόνο ένα καπάκι. Το υπόλοιπο το άνοιξα για να κάνω τη δική μου διάγνωση(ή για την κ**λα πες το όπως θες). Το θέμα βλέπεις δεν ήταν ότι δεν έκανε post(δεν μπορώ να καταλάβω καν που κολλάει αυτό), αλλά το ότι δεν έκανε boot ή αλλιώς δεν άνοιγε.

mordred wrote: Tα mac OS είναι για ειδική χρήση. Και κάποιος που δεν την ξέρη αυτή παίρνει μηχανάκι με win7 που θα του είναι και πιο εύχρηστο και πιο οικονομικό. Και το 1000 φορές πιο σταθερά είναι τελείως ασαφές και αναληθές... Για το antivirus δε θα αναφερθώ...

Τι δουλειά έχει το dual boot με το πόσο δυνατό είναι το μηχάνημα, εφόσον τα λειτουργικά δεν τρέχουν παράλληλα;

Εδώ σε χάνω λίγο έως πολύ :-k

@rafor: Το πήρα το καινούριο laptop, τώρα το έχω να φορτίζει. Λογικά το βράδυ αυτό θα χρησιμοποιήσω. Εκ πρώτης όψεως είναι φοβερό, με ασημί χρώμα, λίγο μεγαλύτερη οθόνη από το προηγούμενο που είχα και πιο λεπτό. Α, είναι και λίγο πιο "κιβωτισμένο", δηλαδή δεν έχει διάφορες εξοχές στο πλάι. Είναι ένα κουτί και το χέρι περνάει από πάνω χωρίς εμπόδια. Η μπαταρία μου φάνηκε κάπως επειδή δεν μπορούσα να την τοποθετήσω στην αρχή, αλλά τη βρήκα την άκρη.

More
20 Oct 2010 18:39 #82220 by Alex

TheReaper wrote: Το θέμα βλέπεις δεν ήταν ότι δεν έκανε post(δεν μπορώ να καταλάβω καν που κολλάει αυτό), αλλά το ότι δεν έκανε boot ή αλλιώς δεν άνοιγε.

To post (Power-On Self-Test) είναι αυτό ακριβώς... Αν δεν ξεκινάει αυτό κάτι άλλο γίνεται...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
20 Oct 2010 19:02 #82223 by Aνέστης Αδαμίδης
Πλέον δε θα μάθουμε ποτέ, καθώς τώρα άλλαξα και είμαι εντάξει. Απλά το θέμα ήταν ότι όλα τα λαμπάκια του άναβαν αλλά σταματούσε εκεί. Δεν προχωρούσε. Γι' αυτό λέγαμε μήπως είναι στη μητρική το πρόβλημα.

More
21 Oct 2010 00:53 #82235 by Alex
Κατά πάσα πιθανότητα...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
21 Oct 2010 21:58 #82285 by Aνέστης Αδαμίδης
[center:1dtfguz4]ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!![/center:1dtfguz4]

Δεν το πιστεύω ρε παιδιά! Για να δείτε και πόσο καλό τυφλό σύστημα ξέρω, ακούστε αυτό:
το πληκτρολόγιο στο νέο laptop έχει μόνο τους αγγλικούς χαρακτήρες. Στην αρχή δεν έγραφε καν ελληνικά, αλλά το έφτιαξα αυτό. Μέχρι αυτή την ώρα δεν το είχα παρατηρήσει, το πιστεύετε;