Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
01 Jul 2015 12:10 #163653 by Ηλίας Παπαντώνης
Το "καλή κάρτα γραφικών" είναι πολύ γενικό. Σε ποιο πράγμα; Τι rig έχεις; Τι θες να τρέχεις και προπάντων με τι οθόνη (είναι κρίμα να έχεις κάτι high end και να μην το αξιοποιείς στο έπακρο του και η οθόνη πρέπει να είναι και αυτή μέσα στη βάση για συζήτηση). Αν μιλάμε απλά γενικά για μία καλή κάρτα γραφικών με απύθμενο πορτοφόλι, τότε τη δεδομένη στιγμή 980Ti. Η νέα τεχνολογία HBM από την AMD επειδή είναι πολύ καινούρια φαίνεται πως δεν αξιοποιείται στο έπακρο ακόμα και καλό είναι να περιμένουμε (τάδε έφη LinusTechTips).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jul 2015 00:30 - 02 Jul 2015 00:34 #163726 by Παναγιώτης Τσιάτσος

MOKER wrote: Ωραία δηλ πάω για καινούργιο Pc μου λές;

Για να παίζεις αξιοπρεπώς τα καινούρια παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, τότε σίγουρα χρειάζεσαι μια ολική αναβάθμιση, πιστεύω, ναι.

basilakosmegalos wrote: θελω να αγορασω μια νεα καρτα γραφικων ..................,μεχρι ποσα λεφτα πρεπει διαθεσω για μια καλη καρτα;;
Μεχρι ποσα vram πρεπει να αγορασω ;;;
Aυτη την στιγμη εχω μια 780 gtx με 3vram ..συμφερει να κανω μεταβαση και να παω πχ σε μια 980Ti΄΄;; η απλα να περιμενω την νεα γεννια απο τον επομενο χρονο;;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράσεις κάρτα γραφικών. Οτιδήποτε άλλο τη δεδομένη στιγμή θα συνιστούσε καταναλωτική μανία! Η VGA σου είναι φανταστική, το ίδιο και το σύστημα που ανέφερες ότι έχεις.
Last edit: 02 Jul 2015 00:34 by Παναγιώτης Τσιάτσος.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
17 Jul 2015 15:23 - 21 Jul 2015 01:43 #165542 by Νικήτας Λάμπρου
Καλησπέρα παιδιά. Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες βρήκε να μου χαλάσει και εμένα το λάπτοπ μου το οποίο είχα γύρω στα 7-8 χρόνια. Αναγκαστικά πρέπει να πάρω ένα καινούργιο με τα χρήματα που είχα μαζέψει αλλά απόσο έψαξα με συμφέρει να πάρω ένα custom σταθερό υπολογιστή παρά λάπτοπ για παιχνίδια. Με 600 ευρώ που είναι το budget μου,μου έχουν πει ότι γίνεται να φτιάξω ένα αξιόλογο pc που με συμφέρει σε σχέση με ένα λάπτοπ που κάνει δύσκολα για παιχνίδια. Από χαρακτηριστικά δεν γνωρίζω πολλά ,αλλά δεν με νοιάζει να έχω ένα σκληρό δίσκο πάνω από 500GB αλλά ούτε να παίζω και όλα τα σύγχρονα παιχνίδια σε ultra και high settings. Με medium στα περισσότερα είμαι ευχαριστημένος. Παίζω περισσότερο open-world games και fps σε στυλ battlefield4,call of duty κλπ. Έχετε να μου προτείνεται κάτι ώστε να φτιάξω ένα αξιόλογο υπολογιστή;;
Υγ1: κάποιο ενσωματωμένο χαρακτηριστικό δεν θα με βολέψει εφόσον θέλω να μαζέψω λεφτά στο μέλλον και να αννανεώσω πχ μια κάρτα γραφικών κλπ.
Υγ2: ηχεία,πληκτρολόγιο,ποντίκι και οθόνη έχω άρα όλα πάνε για τον πύργο!!

Ευχαριστώ πολύ και καλωσήρθα και στο φόρουμ σας!!
Last edit: 21 Jul 2015 01:43 by Νικήτας Λάμπρου.

More
22 Jul 2015 15:26 #165945 by Νικήτας Λάμπρου
Το budget μου ανέβηκε στα 650 ευρώ το πολύ αν είναι να μπει κάτι καλύτερο.

More
22 Jul 2015 19:20 #165960 by Γιάννης Αργυρόπουλος
Γειά σας παιδιά!

Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ.Υπάρχει μια ιστοσελίδα(pcrama.gr) που έχει πολύ φθηνά λάπτοπ,σταθερούς υπολογιστές κλπ..
Έχει αγοράσει κάποιος από εσάς από αυτή την ιστοσελίδα; Γιατί μου φαίνεται περίεργο να έχουν καλούς υπολογιστές σε πολύ χαμηλές τιμές.Για παράδειγμα εγώ λέω να πάρω το Hp probook 6550b το οποίο με ΦΠΑ κοστίζει 325€ και φοβάμαι μηπως υπάρχουν θέματα με το λάπτοπ

More
23 Jul 2015 10:58 #165992 by Georgios Manolis

Argiropoulos22 wrote: Γειά σας παιδιά!

Θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ.Υπάρχει μια ιστοσελίδα(pcrama.gr) που έχει πολύ φθηνά λάπτοπ,σταθερούς υπολογιστές κλπ..
Έχει αγοράσει κάποιος από εσάς από αυτή την ιστοσελίδα; Γιατί μου φαίνεται περίεργο να έχουν καλούς υπολογιστές σε πολύ χαμηλές τιμές.Για παράδειγμα εγώ λέω να πάρω το Hp probook 6550b το οποίο με ΦΠΑ κοστίζει 325€ και φοβάμαι μηπως υπάρχουν θέματα με το λάπτοπ

Γιά σου και σένα φίλε μου.
Έτυχε να αγοράσει ο αδερφός μου απο τη σελίδα που λες το hp compaq 6510b νομίζω αυτό είναι.Πήγα και ρώτησα έναν φίλο που ξέρει απο αυτά (γιατί εγώ απο Laptop έχω μεσάνυχτα) και μου λέει οτι είναι εντάξει για τα λεφτά που έδωσε,100 ευρώ.Είδα τα specs του Hp probook 6550b που λες να αγοράσεις και μου φαίνεται λογική η τιμή.Αν τώρα κάποιος ξέρει καλύτερα ας απαντήσει εδώ.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
23 Jul 2015 21:21 - 23 Jul 2015 22:29 #166019 by Πας Παρτού

Argiropoulos22 wrote: Γειά σας παιδιά!

προσωπικά δεν τα θεωρώ καλές επιλογές για τον απλό λόγο ότι είναι παλιά. Πχ το λάπτοπ που λες pcrama.gr/e-shop/hp-probook-6550b-intel-core-i5-520m-2400-mh...-i5-led-15.6.html#.VbEsC3UUfRY έχει πάνω τον επεξεργαστή i5 520M ο οποίος είναι τού Ιανουαρίου 2010. Πάνω από 5 χρόνια παλιός επεξεργαστής! Αν αγοράσεις υπολογιστή από μαγαζί να κοιτάξεις ο επεξεργαστής να είναι οπωσδήποτε Haswell ή πιο καινούργιος. Το 2011 ή το 2012 θα ήταν καλός αλλά όχι το 2015.

Να προσθέσω ότι οι intel HD που περιλαμβάνονται στούς Haswell (HD 4400 και πάνω) είναι απολύτως ικανοποιητικές για τα δικά μου μέτρα. Αντιθέτως δεν με ικανοποιούν οι intel HD προηγούμενης γενιάς. Δηλαδή μην φοβηθείς να επιλέξεις λάπτοπ χωρίς ξεχωριστή GPU. Είναι απολύτως ικανοποιητική για κάθε χρήση και μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Από την άλλη αν θες ισχυρή gpu απλά πρέπει να πας σε σταθερό και όχι φορητό.
Last edit: 23 Jul 2015 22:29 by Πας Παρτού.

More
24 Jul 2015 18:01 - 24 Jul 2015 18:04 #166052 by Παναγιώτης Τσιάτσος

Rhodian wrote: Καλησπέρα παιδιά. Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες βρήκε να μου χαλάσει και εμένα το λάπτοπ μου το οποίο είχα γύρω στα 7-8 χρόνια. Αναγκαστικά πρέπει να πάρω ένα καινούργιο με τα χρήματα που είχα μαζέψει αλλά απόσο έψαξα με συμφέρει να πάρω ένα custom σταθερό υπολογιστή παρά λάπτοπ για παιχνίδια. Με 600 ευρώ που είναι το budget μου,μου έχουν πει ότι γίνεται να φτιάξω ένα αξιόλογο pc που με συμφέρει σε σχέση με ένα λάπτοπ που κάνει δύσκολα για παιχνίδια. Από χαρακτηριστικά δεν γνωρίζω πολλά ,αλλά δεν με νοιάζει να έχω ένα σκληρό δίσκο πάνω από 500GB αλλά ούτε να παίζω και όλα τα σύγχρονα παιχνίδια σε ultra και high settings. Με medium στα περισσότερα είμαι ευχαριστημένος. Παίζω περισσότερο open-world games και fps σε στυλ battlefield4,call of duty κλπ. Έχετε να μου προτείνεται κάτι ώστε να φτιάξω ένα αξιόλογο υπολογιστή;;
Υγ1: κάποιο ενσωματωμένο χαρακτηριστικό δεν θα με βολέψει εφόσον θέλω να μαζέψω λεφτά στο μέλλον και να αννανεώσω πχ μια κάρτα γραφικών κλπ.

Έκανα μια μικρή έρευνα γι' αυτά που ζητάς και κατέληξα σε κάτι ακόμη καλύτερο. Έχουμε και λέμε:
1. Για motherboard την ASROCK 970 PRO3 R2.0 RETAIL: www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-pro3-r20-retail-p-PER.528660
2. Για επεξεργαστή τον AMD FX-8320 3.5GHZ 8-CORE BOX: www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-8320-35ghz-8-core-box-p-PER.559643
3. Για κάρτα γραφικών την AMD RADEON R9 270X: www.e-shop.gr/vga-xfx-amd-radeon-r9-270x-r9-270x-cdfc-double...ddr5-pci-e-retail-p-PER.519770
4. Για μνήμη 8 GB της G.SKILL: www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-12800cl10s-8gbxl-8gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-ripjawsx-p-PER.556253
5. Για τροφοδοτικό 700W της NOD: www.e-shop.gr/psu-nod-psu-007-700w-atx-p-PER.700966
6. Για σκληρό δίσκο 1 TB της WESTERN DIGITAL: www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10ezrx-caviar-green-1tb-sata3-p-PER.303677
Όλα αυτά κοστίζουν 615 ευρώ. Βρίσκεις ένα συμβατικό κουτάκι να χωράνε άνετα όλα αυτά μέσα και ιδίως η κάρτα γραφικών, αγοράζεις άμα γουστάρεις κι ένα απλό DVD-RW κι είσαι έτοιμος.
Last edit: 24 Jul 2015 18:04 by Παναγιώτης Τσιάτσος.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
24 Jul 2015 18:50 - 27 Jul 2015 20:58 #166055 by Myrmidon

Rhodian wrote: Καλησπέρα παιδιά. Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες βρήκε να μου χαλάσει και εμένα το λάπτοπ μου το οποίο είχα γύρω στα 7-8 χρόνια...........................πχ μια κάρτα γραφικών κλπ.

Το τροφοδοτικό καλύτερα να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Είναι το ποιο κρίσιμο μέρος του κάθε υπολογιστή. Έχει αντίκτυπο ταυτόχρονα και στην ομαλή λειτουργία του και στην τσέπη σου. Το τελευταίο το κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Να έχεις υπόψη σου ότι σήμερα ότι έτοιμο pc και να αγοράσεις το όποιο μαγαζί είναι πολύ πιθανό να σου επιτρέπει την μεμονωμένη αντικατασταση μερών του πριν το αγοράσεις με κάτι που θέλεις εσύ. Δες παρακάτω ένα calculator για το πόσο δυνατό χρειάζεται να είναι το τροφοδοτικό, ανάλογα με το όλο σύστημα. Αφού επιλέξεις τα όποια υποσυστήματα θέλεις, πατάς "calculate" και σου βγάζει το κατάλληλο σε watt.

eXtreme Power Supply Calculator

Ελπίζω να βοήθησα. :)
Last edit: 27 Jul 2015 20:58 by Μάνος Γρυπάρης.

More
25 Jul 2015 15:32 #166128 by Νικήτας Λάμπρου

Professor_Severus_Snape wrote:

Rhodian wrote: Καλησπέρα παιδιά. Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες βρήκε να μου χαλάσει και εμένα το λάπτοπ μου το οποίο είχα γύρω στα 7-8 χρόνια. Αναγκαστικά πρέπει να πάρω ένα καινούργιο με τα χρήματα που είχα μαζέψει αλλά απόσο έψαξα με συμφέρει να πάρω ένα custom σταθερό υπολογιστή παρά λάπτοπ για παιχνίδια. Με 600 ευρώ που είναι το budget μου,μου έχουν πει ότι γίνεται να φτιάξω ένα αξιόλογο pc που με συμφέρει σε σχέση με ένα λάπτοπ που κάνει δύσκολα για παιχνίδια. Από χαρακτηριστικά δεν γνωρίζω πολλά ,αλλά δεν με νοιάζει να έχω ένα σκληρό δίσκο πάνω από 500GB αλλά ούτε να παίζω και όλα τα σύγχρονα παιχνίδια σε ultra και high settings. Με medium στα περισσότερα είμαι ευχαριστημένος. Παίζω περισσότερο open-world games και fps σε στυλ battlefield4,call of duty κλπ. Έχετε να μου προτείνεται κάτι ώστε να φτιάξω ένα αξιόλογο υπολογιστή;;

Έκανα μια μικρή έρευνα γι' αυτά που ζητάς και κατέληξα σε κάτι ακόμη καλύτερο. Έχουμε και λέμε:
1. Για motherboard την ASROCK 970 PRO3 R2.0 RETAIL: www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-pro3-r20-retail-p-PER.528660
2. Για επεξεργαστή τον AMD FX-8320 3.5GHZ 8-CORE BOX: www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-8320-35ghz-8-core-box-p-PER.559643
3. Για κάρτα γραφικών την AMD RADEON R9 270X: www.e-shop.gr/vga-xfx-amd-radeon-r9-270x-r9-270x-cdfc-double...ddr5-pci-e-retail-p-PER.519770
4. Για μνήμη 8 GB της G.SKILL: www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-12800cl10s-8gbxl-8gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-ripjawsx-p-PER.556253
5. Για τροφοδοτικό 700W της NOD: www.e-shop.gr/psu-nod-psu-007-700w-atx-p-PER.700966
6. Για σκληρό δίσκο 1 TB της WESTERN DIGITAL: www.e-shop.gr/hdd-western-digital-wd10ezrx-caviar-green-1tb-sata3-p-PER.303677
Όλα αυτά κοστίζουν 615 ευρώ. Βρίσκεις ένα συμβατικό κουτάκι να χωράνε άνετα όλα αυτά μέσα και ιδίως η κάρτα γραφικών, αγοράζεις άμα γουστάρεις κι ένα απλό DVD-RW κι είσαι έτοιμος.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την ερευνα σου και την απαντηση σου.
Ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις. Αυτα ολα τα χαρακτηριστικα ειναι αννανεωσιμα;δηλαδη μπορω στο μελλον να αννανεωσω τον επεξεργαστη πχ ή την ram κλπ;;
Και δευτερον δεν θα ηταν μια καλυτερη συνθεση με εναν επεξεργαστη i5 και χαμηλοτερη καρτα γραφικων ωστε να αννανεωσω στο μελλον οταν δεν πιανει πια την καρτα γραφικων;; Θα ημου που ευγνωμων αν μπορουσες.
Ευχαριστω και παλι.