Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Resident Evil 5

More
17 Jul 2009 22:52 #56619 by kostas
Replied by kostas on topic Resident Evil 5
εβαλα το benchmark να δω πως θα το τρεχει και απογοητευτικα απο το Gameplay που εδειξε..ακουγα τι λεγανε αλλα δεν ειχα δει κανα trailer..για να καταλαβω ολο το παιχνιδι ειναι ενα brainless shooter με στρατιες απο zombie?
Ευχαριστω δεν θα παρω, ντροπη να το λενε resident evil, ας το λεγανε καπως αλλιος αλλα χρισιμοποιουνε το Brand name για να πουλησουν extra copies..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Aug 2009 10:34 #58883 by Αντώνης Μπιθούλκας
Το 4 για εμένα είμαι πιο action!!!!!

More
05 Sep 2009 14:04 - 05 Sep 2009 14:07 #60092 by CarnivalOfRust
Replied by CarnivalOfRust on topic Resident Evil 5
Μιας και το game είδη διανύει το πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του στην Ευρώπη πιστεύω ότι μπορούμε να μιλήσουμε πιο αντικειμενικά για το συγκεκριμένο τίτλο.

Βλέπουμε η Capcom χρησιμοποιεί την πετυχημένη συνταγή που συναντήσαμε στο resident evil 4 βέβαια με κάποια extra στοιχεία.Το άλλο που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι αυτή τη φορά έχουμε κεντρικό πρωταγωνιστή τον Chris Redfield.Για όσους δεν θυμούνται τον είχαμε συναντήσει στο πρώτο resident evil σαν ένας από του παίχτες που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καθώς τον είχαμε ξαναδεί και στο Resident Evil Code: Veronica.

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η Capcom προσπαθεί να δώσει ένα άλλο ύφος στη συγκεκριμένη σειρά από ότι την είχαμε συνηθίσει αλλά παράλληλα δίνει και μια εξελίξει στους χαρακτήρες που είδη συναντήσαμε στα παλιότερα resident evil.
Ενώ ακόμα για άλλη μια φορά βλέπουμε τον Albert wesker στο τη ''πρωτότυπο'' να κινεί τα νήματα.

Επίσης η γκάμα με το οπλοστάσιο είναι τεράστια με υπέροχα καλούδια που το κάθε όπλο μας δίνει διαφορετική αίσθηση και ισχύ.Οι αντίπαλοι και τα bosses που θα συναντήσουμε μπορεί μερικά από αυτά να διαφέρουν σχεδιαστικά με αυτά που συναντήσαμε στο RS4 αλλά ουσιαστικά η AI είναι ακριβώς ίδια χωρίς κάποια πρωτοπορία.

Το παιχνίδι λαμβάνει τόπο σε κάποιο φανταστικό χωριό της Αφρικής όπου κάποιος άλλος ιός παρόμοιος με του resident evil 4 έχει εντοπιστεί.Το όλο κλίμα μας θύμισε τη ταινία Black Hawk Down ενώ δεν λείπουν γνώριμες μεταλλαγμένες οντότητες που συναντήσαμε και στο RS4.Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσθέσει δευτέρου ατόμου είναι άκρως διασκεδαστική όσο και το να παίζεις solo.

Όσον αφορά το τομέα των γραφικών εντάξει η βελτιωμένη έκδοση της CAPCOM "MT Framework" δίνει μια αξεπέραστη ρεαλιστική απόδοση και καθαριότητα τα λόγια είναι περιττά γνωρίζουμε τον επαγγελματισμό που μας προσφέρει η capcom.

Τώρα όσον αφορά το κεφάλαιο χειρισμό από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται απλά για κάποια κοινά στοιχεία με το RS4 αλλά είναι ακριβώς ολόιδιος.
Τα κλασικά προβλήματα με τη κάμερα το ότι ο παίχτης δεν μπορεί να κινηθεί όσο σημαδεύει η πυροβολεί με λίγα λόγια ότι είδαμε και στο RS4.
’Aσχημος συνδυασμός όταν ξέρεις ότι υπάρχουνε αντίπαλοι που σκοτώνουν με ένα χτύπημα και για να τους αποφυγής χρειάζεται πάτημα 3-4 κουμπιών αρκετά χρονοβόρο και ανούσιο αλλά μοιραίο για το παίχτη μας.

Αλλά τα γραφικά του είναι ένα διαμάντι που δεν συναντάμε συχνά σε τίτλο.Έχουμε ένα καθαρόαιμο action και σίγουρα φαίνεται ότι έπεσε πολύ δουλειά στη δημιουργία του.

Βέβαια το γλυκό κοψοχόλιασμα που συναντούσαμε σε παλαιότερους τίτλους απέχει αισθητά.Ουσιαστικά μου έχει λείψει αυτό το καρδιοχτύπι η το τρόμαγμα όπως συναντήσαμε στο πρώτο τίτλο της σειράς καθώς τα σκυλιά σπάγανε τα τζάμια η ακόμα τη διστακτικότητα του ενός δεκαλέπτου μέχρι να αποφασίσουμε να ανοίξουμε την επόμενη πόρτα.Αυτή την αίσθηση του τρομάγματος του ψυχολογικού πολέμου και της αγωνίας στα ύψη φαίνεται ότι σιγά σιγά αρχίζει να την αποβάλει η capcom από τον εν λόγο τίτλο.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια ανακυκλωμένη version του RS4 με τη μόνη διαφορά το co-op όπου είναι το ζουμί του RS5 αν και στο solo καμιά φορά η AI του θα μας φέρει σε μοιραία αποτελέσματα.

Σίγουρα αξίζει τα ευρώ του θα το ευχαριστηθούμε αλλά δεν είναι το γλυκό καρδιοχτύπι και ο κρύος ιδρώτας που μας είχανε μάθει.
Last edit: 05 Sep 2009 14:07 by CarnivalOfRust.

More
05 Sep 2009 14:06 #60094 by Ρωμανός Βογιατζής

roronoa wrote: εβαλα το benchmark να δω πως θα το τρεχει και απογοητευτικα απο το Gameplay που εδειξε..ακουγα τι λεγανε αλλα δεν ειχα δει κανα trailer..για να καταλαβω ολο το παιχνιδι ειναι ενα brainless shooter με στρατιες απο zombie?
Ευχαριστω δεν θα παρω, ντροπη να το λενε resident evil, ας το λεγανε καπως αλλιος αλλα χρισιμοποιουνε το Brand name για να πουλησουν extra copies..

Οδός είναι ελεεινό τα zombie να έχουν mashine guns και να τρέχουν σαν...επίσης δεν μου άρεσε επειδή δεν τρόμαξα πουθενά σε αντίθεση με 3 και 4 που είναι σαφώς ανωτερα...!

More
26 Nov 2009 12:30 #65637 by Μάνος Γρυπάρης
Resident Evil 5: Gold Edition

H Capcom ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει δύο νέα επεισόδια για το Resident Evil 5, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Playstation 3 και το Xbox 360. Το πρώτο επεισόδιο θα λέγεται “LOST in Nightmares” και θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου 2010. Το δεύτερο δεν έχει ακόμη επίσημη ονομασία και θα βγει στην αγορά στις 3 Μαρτίου 2010. Για όσους δεν αρέσκονται σε online αγορές, η Capcom έχει φροντίσει ώστε να βγάλει στα καταστήματα μία retail έκδοση, η οποία θα ονομάζεται Resident Evil 5: Gold Edition και θα περιέχει τα δύο αυτά επεισόδια. Η Gold Edition αναμένεται στις 12 Μαρτίου 2010 και η τιμή της στην Αμερική έχει οριστεί στα 50 δολάρια. Για την Ευρώπη δεν έχει οριστεί ακόμη επίσημη τιμή.

Όσο για το περιεχόμενο των δύο αυτών νέων επεισοδίων του Resident Evil 5, αυτό σύμφωνα με την Capcom θα είναι ένα νέο mode με τίτλο “Mercenaries Reunion”, όπου θα μπορείτε να επιλέξετε οκτώ νέους χαρακτήρες, ενώ θα μπορείτε να χειριστείτε και μερικά ακόμη νέα όπλα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες κυκλοφορίας:
LOST in Nightmares: Xbox 360 (17/2/2010), PS3 (18/2/2010)
Episode 2 (δεν εχει ακομη τιτλο): Xbox 360 (3/3/2010), PS3 (4/3/2010)
Resident Evil 5: Gold Edition (και τα δύο επεισόδια μαζί): Xbox 360 (12/3/2010), PS3 (13/3/2010)

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
27 Nov 2009 11:07 #65695 by Fevos Verganelakis
Replied by Fevos Verganelakis on topic Resident Evil 5
Πιστευω στο θεμα με τα RE πως εχουν παρατραβηξει το σχοινι.
Το καλυτερο που θα μπορουσαν να κανουν κατα την γνωμη μου ειναι να χρησιμοποιήσουν τα τελεια γραφικα τους, να στυψουν το μυαλο τους και να παρουσιασουν ενα νεο παιχνιδι. Νεα ιστορια (χορορ φαντασια κ ετσι) στα χναρια του RE1. Ποιος δεν επαιξε RE1 και δεν χεστηκε 3 φορες στο πρωτο μισαωρο. Προσωπικα ειμαι φαν των survival horror και πιστευω απο την σειρα το καλυτερο ηταν το πρωτο. Μετα το 3 και το 2. Τα υπολοιπα, δεν ειναι RE πλεον.

More
27 Nov 2009 13:53 #65712 by antonis 21
Replied by antonis 21 on topic Resident Evil 5
εγω δεν ειμαι φαν της σειρας.δεν μου αρεσε και ουτε προκειται να παιξω φανατικα κανενα απο τα παιχνιδια της σειρας.ειχα νικιασει το RE 5 και το επαιξα μονο μιση ωρα,επισης μου φανηκε πολυ δυσκολο στο χηρισμο. :bduh: :axe: :sniper smilie:

More
27 Nov 2009 16:18 #65730 by Fevos Verganelakis
Replied by Fevos Verganelakis on topic Resident Evil 5
δεν ξερω γτ σε καποιους φαινεται δυσκολος ο χηρισμος του. Εγω νομιζω ηταν μια χαρα. Το μονο μειον που θα μπορουσα να πω ειναι που δεν μπορουσες να τρεξεις (ή να περπατησεις) ενω στοχευεις.

More
27 Nov 2009 21:28 #65742 by Βασίλης
Replied by Βασίλης on topic Resident Evil 5
Ειναι δυσκολος ο χειρισμος παιδια
κακα τα ψεμματα..καμια σχεση με το ΤΕΛΕΙΟ RE4

More
28 Nov 2009 00:54 #65757 by knut
Replied by knut on topic Resident Evil 5
Εγώ στο PC το άρχισα και δοκίμασα και gamepad αλλά.... δεν! Θα το προχβρήσω αλλά ώρες ώρες αυτό το στρήψιμο είναι ολόκληρη διαδικασία! ΕΛΕΟΟΣ! Παρ' όλααυτά διασκεδαστικό είναι και σημαντικό ρόλο παίζει το γαμάτο οπτικό μέρος.