Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

ΟΤΕ/Cosmote: Γενική συζήτηση

More
09 Sep 2015 00:06 #168551 by Tony

Rasmo wrote: Έχω forthnet τώρα και βεβαίως είναι χάλια. Πλερώνω για 24άρι χρόνια τώρα και με δυσκολία πιάνω το 1,5, βάλτε και τα ups and down της σύνδεσης. Οι δικαιολογίες? γνωστές σε όλους. Γι'αυτό σκέφτομαι να αλλάξω μιας και βλέπω να γίνεται ντόρος για το ΟΤΕ VDSL, κλπ. Τι παίζει εκεί? Παίζει ρόλο απόσταση καφάο κλπ? κανείς που να έχει? και αν όχι, τι προτείνει?

Αύτο που λέω ειναι για ADSL του ΟΤΕ και οχι για VDSL :Φυσικά και παίζει ρόλο η απόσταση από το κέντρο.Eχω 24αρα γραμμή και πιάνω 10 mbps download speed και 0,80 upload speed.Πιστεύω αυτές οι ταχύτητες για επαρχία που μένω είναι πολύ καλές.Τώρα αν μένεις Αθήνα/Θεσσαλονίκη λογικά θα έχεις πολύ καλύτερη σύνδεση.Φαντάσου ότι με VDSL είναι ακόμα καλύτερα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Sep 2015 00:35 #168553 by Δημήτρης Βουρβαχάκης

Rasmo wrote: Έχω forthnet τώρα και βεβαίως είναι χάλια. Πλερώνω για 24άρι χρόνια τώρα και με δυσκολία πιάνω το 1,5, βάλτε και τα ups and down της σύνδεσης. Οι δικαιολογίες? γνωστές σε όλους. Γι'αυτό σκέφτομαι να αλλάξω μιας και βλέπω να γίνεται ντόρος για το ΟΤΕ VDSL, κλπ. Τι παίζει εκεί? Παίζει ρόλο απόσταση καφάο κλπ? κανείς που να έχει? και αν όχι, τι προτείνει?

Λοιπόν VDSL αρχικά μπορεί να μπει σε απόσταση από κέντρο ΟΤΕ κοντά στα 500 μετρά και αυτό λόγο ελλειψη καλής καλωδίωσης στην Ελλάδα , χρησιμοποιείτε ο χαλκός ,Τώρα όταν φτάσουμε στο σημείο να αλλαχτούν τα καλώδια χαλκού με οπτική ινα θα μπορεί να φτάσει VDSL σήμα σε μεγαλύτερες αποστάσεις .Μου φαίνεται λίγο περίεργη η ταχύτητα σου όμως ,και εγώ επαρχεία που μένω έχω 10mbps download και 0,8 περίπου upload .νομίζω εκεί κοντά παίζουν συνήθως στην επαρχεία , Δεν ξέρω αν τους έχεις ενοχλήσει για την ταχύτητα που έχεις , αν όχι θα έπρεπε. Καλό είναι να μάθεις αν δεν ξέρεις τι ταχύτητες πιάνει σε άλλα σπίτια στην περιοχή σου να κρίνεις περίπου τι παίζει .Αν η ταχύτητα τους είναι ίδια με την δικιά σου δύσκολα τα πράγματα. Αν έχεις απόκλιση τότε καλείς και ερχεται τεχνικός και μετράει σε καφαο κουτιά την γραμμή σου και που κλειδώνει (νομιζω τεχνικοί ΟΤΕ έρχονται ) αν σου πει οτι μέχρι το σπίτι σου φτάνει κανονικό και νορμάλ σήμα πρέπει να ψαχτεις στις καλωδιώσεις του σπιτιού σου. Νομίζω να σε κάλυψα οσο μπορούσα. Ελπίζω να βρεθεί λύση γιατι είναι αμαρτία να έχεις αυτή την ταχύτητα ενώ πληρώνεις για πολύ περισσότερο.

More
09 Sep 2015 13:39 #168590 by G
Ευχαριστώ πολύ και για τους δύο για τις απαντήσεις σας παιδια.

tonyler wrote: Αύτο που λέω ειναι για ADSL του ΟΤΕ και οχι για VDSL :Φυσικά και παίζει ρόλο η απόσταση από το κέντρο.Eχω 24αρα γραμμή και πιάνω 10 mbps download speed και 0,80 upload speed.Πιστεύω αυτές οι ταχύτητες για επαρχία που μένω είναι πολύ καλές.Τώρα αν μένεις Αθήνα/Θεσσαλονίκη λογικά θα έχεις πολύ καλύτερη σύνδεση.Φαντάσου ότι με VDSL είναι ακόμα καλύτερα.

Ίσα ίσα φίλε τόνυ, μένω αθήνα και έχω χάλια σύνδεση, οπότε γι'αυτό ρωτάω και για VDSL γιατί έχω μια "φοβία" για το όλο θέμα :P

Asxetoss wrote: Λοιπόν VDSL αρχικά μπορεί να μπει σε απόσταση από κέντρο ΟΤΕ κοντά στα 500 μετρά και αυτό λόγο ελλειψη καλής καλωδίωσης στην Ελλάδα , χρησιμοποιείτε ο χαλκός ,Τώρα όταν φτάσουμε στο σημείο να αλλαχτούν τα καλώδια χαλκού με οπτική ινα θα μπορεί να φτάσει VDSL σήμα σε μεγαλύτερες αποστάσεις .Μου φαίνεται λίγο περίεργη η ταχύτητα σου όμως ,και εγώ επαρχεία που μένω έχω 10mbps download και 0,8 περίπου upload .νομίζω εκεί κοντά παίζουν συνήθως στην επαρχεία , Δεν ξέρω αν τους έχεις ενοχλήσει για την ταχύτητα που έχεις , αν όχι θα έπρεπε. Καλό είναι να μάθεις αν δεν ξέρεις τι ταχύτητες πιάνει σε άλλα σπίτια στην περιοχή σου να κρίνεις περίπου τι παίζει .Αν η ταχύτητα τους είναι ίδια με την δικιά σου δύσκολα τα πράγματα. Αν έχεις απόκλιση τότε καλείς και ερχεται τεχνικός και μετράει σε καφαο κουτιά την γραμμή σου και που κλειδώνει (νομιζω τεχνικοί ΟΤΕ έρχονται ) αν σου πει οτι μέχρι το σπίτι σου φτάνει κανονικό και νορμάλ σήμα πρέπει να ψαχτεις στις καλωδιώσεις του σπιτιού σου. Νομίζω να σε κάλυψα οσο μπορούσα. Ελπίζω να βρεθεί λύση γιατι είναι αμαρτία να έχεις αυτή την ταχύτητα ενώ πληρώνεις για πολύ περισσότερο.

Απο ότι είδα στην περιοχή μου(Αθήνα μένω σε προάστιο), έιχα δεί και είχαν κάνει εργασίες σε κάτι δρόμους ο ΟΤΕ, και απ'ότι έμαθα είναι οι οπτικές ίνες που περάσαν και 2 στενά πάνω απο το σπίτι μου είδα ένα νέο καφάο που βάλαν με αυτές τις εργασίες και υποψιάζομαι ότι έιναι των οπτικών ινών. Τώρα δεν έχω ιδέα αν η περιοχή μου όντως έχει VDSL αλλά θα πάρω ένα τηλ να μάθω τι και πως αλλά έχω πάψει να έχω εμπιστοσύνη στα λεγόμενα τους. Τώρα που λές για την forthnet που έχω, άστα φίλε πολύ τραγικά τα πράγματα, έχει έρθει τεχνικός και λέει την ίδια ιστορία ότι μένω πολύ μακρυά απο το καφάο, κλπ και δεν αλλάζει κάτι. Έχω νευριάσει πλέον με το όλο θέμα γι'αυτό και δεν ασχολούμαι μαζί τους πλέον και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω ΟΤΕ και συγκεκριμένα VDSL που πιστέυω σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα απ'ότι είμαι τώρα. Το μόνο κόλλημα που έχω και δεν έχω προβεί ακόμα στην αλλαγή είναι για πόσο καιρός θα μείνω ξεκρέμαστος χωρίς ίντερνετ μέχρι να γίνει η αλλαγή του παρόχου, που δεν μπορώ να μείνω χωρίς, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων..

More
09 Sep 2015 14:33 - 09 Sep 2015 15:44 #168595 by Δημήτρης Βουρβαχάκης
Δεν ήξερε μάλλον ο τεχνικός -τι δικαιολογία είναι αυτή είσαι μακριά από καφαο . Δηλαδή στα χωριά που πάει χιλιόμετρα τα καλώδια πάνω σε στύλους και σε κουτιά τι ταχύτητα πρέπει να έχουν .Δεν ξέρω αν έχει δικό της δίκτυο η Forthnet στην Αθήνα ή πατάει πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ όπως γίνεται σε όλη την επαρχία .Αυτό που σου είπα πρέπει να σου πουν ,είναι υποχρεωμένοι να σου μετρήσουν τι ταχύτητα φτάνει στην είσοδο του σπιτιού που μένεις και από όσο ξέρω μπορούν να σου πουν και στον ΟΤΕ τι ταχύτητα θα έχεις. Αν τσεκάρουν περιοχή και δουν ένα άλλο συνδρομητή τους δίπλα στο δικό σου σπίτι .Μην το αφήσεις πάντως γιατι είναι αμαρτία να πληρώνεις ότι πληρώνεις και στην ουσία να έχεις ίντερνετ που είχαμε πριν περίπου 10 χρόνια εδώ.

Και οσο αφορά την αλλαγή παροχου , εγώ που πήγα από ΟΤΕ - Wind πριν από περίπου 1,5 χρόνο δεν είχα καμιά διακοπή. Όλα αυτά λόγο κοινού δικτύου που υπάρχει εδώ .Αν ισχύει το ίδιο και στην περιοχή σου δεν νομίζω να έχεις θέμα καθυστέρησης ενεργοποιησης .Αλλά σίγουρα ρωτάς για να είσαι σίγουρος.
Last edit: 09 Sep 2015 15:44 by Δημήτρης Βουρβαχάκης.

More
09 Sep 2015 20:45 - 09 Sep 2015 20:50 #168602 by vasilis
Εγω εχω να πω για το ιντερνετ του οτε στα κντα. 5 μερες έληψα και μου χρειάστηκε για να το εχω απο την μεσηνια σε ενα χωριο που εμενα και ειναι παρα πολυ ακριβο 5.εβρο για 500mb και 3 για 60mb?? Που πατε ρεεεεεεεε. Μου την σπασανε πολυ. Νομιζω η wind εχει καλητερες προσφορες.
Last edit: 09 Sep 2015 20:50 by vasilis.

More
10 Sep 2015 14:26 - 10 Sep 2015 14:26 #168628 by Vasilis96
Καλησπερα,

Ειμαι στον OTE και εχω 24αρα ADSL αλλα κατευαζω με 1mb/sec(αν ειναι δυνατον).Μενω κεντρο Θεσσαλονικη και αυτες οι ταχυτητες δεν ειναι φυσιολογικες.Απο τον ΟΤΕ μου ειπαν οτι φταιει το καλωδιο του σπιτιου και πρεπει να το αλλαξει ηλεκτρολογος.Αυτο σημαινει οτι πρεπει να αλλαξω το καλωδιο που παει απο το ισογειο μεχρι τον 8ο οροφο που μενω.Το εχει κανει κανεις??Ειναι ευκολο για τον ηλεκτρολογο η θελει κατεδαφιση ολη την πολυκατοικια? :D
Last edit: 10 Sep 2015 14:26 by Vasilis96.

More
10 Sep 2015 15:11 #168631 by Δημήτρης Βουρβαχάκης
Καταρχάς και εγώ που έχω 24 άρα ADSL κατεβάζω max με 1.2 mbps max.Να ξέρεις οτι αν έχεις ιδανική 24 αρα το μέγιστο που μπορείς να κατεβάζεις είναι 3mb/ sec.γενικά κοιτάς την ταχύτητα σου με ένα τεστ από το ίντερνετ και την διαιρείς με το 8 και βλέπεις max ταχύτητα download σου.
Το δεύτερο που ρωτάς έχει να κάνει με την πολυκατοικία και τις καλωδιώσεις τους. ανοίγει κουτιά βρίσκει τηλεφωνικά καλώδια βρίσκει το δικό σου πιο είναι και ξηλώνει και περνάει άλλο . Το πρόβλημα εκεί είναι πόσο εύκολα περνάει το νέο καλώδιο .Αν ζορίζετε έστω και λίγο με λίγο σαπουνακι πάει μπάλα .Αν πάλι είναι τόσο ζόρικο υπάρχει και η λύση όσο είναι εφικτό του εξωτερικού καλωδίου .
Κατά την γνώμη μου όμως με την ταχύτητα που λες ότι έχεις το καλώδιο δεν έχει κανένα πρόβλημα . Και όπως είπα και στο Rasmo μπορούν άνετα οι τεχνικοί να μετρήσουν στον κατανεμητή της πολυκατοικιας σου να σου πουν τι ταχύτητα φτάνει εκεί.

More
13 Oct 2015 20:02 #169658 by Marios Ntallaris
Οι Υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE αυξάνονται από 20 σε 50 το 2015
ΟΤΕ και COSMOTE στηρίζουν νέους φοιτητές με υποτροφίες συνολικού ύψους €750.000 - Υποβολή αιτήσεων έως 16 Οκτωβρίου

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πενήντα (50) υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, ανακοινώνουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ–COSMOTE αποτελεί σημαντικό θεσμό που, αδιάλειπτα τα τελευταία 14 χρόνια, στηρίζει τους νέους ανθρώπους στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους. Επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στη νέα γενιά, φέτος οι δύο εταιρείες ενισχύουν σημαντικά το πρόγραμμα, αυξάνοντας τις υποτροφίες από είκοσι σε πενήντα, και τη συνολική οικονομική προσφορά προς τους νέους φοιτητές σε 750.000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στηρίζουμε νέους φοιτητές που δίνουν τον δικό τους αγώνα, κόντρα στις δυσκολίες, για να προοδεύσουν, να μάθουν, να εξελιχθούν. Η πορεία αυτών των παιδιών, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και προσωπικό επίπεδο, δικαιώνει την πίστη μας ότι με την κατάλληλη στήριξη, οι νέοι άνθρωποι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Δεν αρκεί να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, πρέπει να το αποδεικνύουμε και με πράξεις. Γι αυτό φέτος αυξήσαμε τις υποτροφίες μας από 20 σε 50. Στηρίζοντας περισσότερα παιδιά πολλαπλασιάζουμε τις ελπίδες όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.»

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ote-cosmote-scholarships.gr , έως και τις 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00.

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή υποψηφίων στο Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι η εισαγωγή μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων σε Πανεπιστήμια της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δεκαέξι (16) και άνω. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

Ο θεσμός των Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE στηρίζει την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας των δύο εταιρειών. Μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 166 υποτροφίες και 313 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2,9 εκατ. ευρώ.

More
12 Feb 2016 22:00 - 12 Feb 2016 22:02 #176686 by Marios Ntallaris
Όποιος έχει What's Up να στείλει αμέσως 4 στο 1330. Θα πάρετε 400 λεπτά και 400 SMS χωρίς χρέωση. Το μήνυμα είναι δωρεάν ;) .
Last edit: 12 Feb 2016 22:02 by Γιώργος Λόλας.

More
10 Mar 2016 13:58 - 10 Mar 2016 13:59 #177801 by Πιέρρος Φουστέρης

Μια βλάβη στο τηλέφωνο ή στο internet είναι ούτως ή άλλως ενοχλητική. Τι γίνεται όμως όταν οι τεχνικοί τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ έχουν να αντιμετωπίσουν μια βλάβη που τυγχάνει να επηρεάζει την εξυπηρέτηση των πολιτών σε μια τράπεζα, ή δημόσια υπηρεσία, ή το χρόνο που θα πάρει ένας ηλικιωμένος τη συνταγή του από το φαρμακείο; Κάθε βλάβη είναι σημαντική, όμως οι συγκεκριμένες παίρνουν, εύλογα, προτεραιότητα. Για αυτές τις βλάβες, οι τεχνικοί τηλεπικοινωνιών δουλεύουν όταν απαιτείται και αργά, ακόμα και όταν έχει πέσει το σκοτάδι.
Πάρτε μια γεύση από μια βραδινή επιδιόρθωση βλάβης, στο video:

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:
Last edit: 10 Mar 2016 13:59 by Πιέρρος Φουστέρης.