Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
22 May 2015 14:58 #161426 by Νίκος Γαβουνέλης
Αρχικά σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Θα κινηθώ για amd λοιπόν. Κάποια αντίστοιχη με την 960 έχεις να μου προτείνεις ;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 May 2015 00:23 - 23 May 2015 18:40 #161446 by Therockgw
Καλημερα και με συγχωρειται που χρησιμοποιησα greeklish.Το αρχικο ερωτημα μου λοιπον ειναι οτι θελω να αλλαξω την καρτα γραφικων μου γιατι ενω εφτιαξα καινουργιο υπολογιστη δεν ειχα αλλαξει την παλια μου καρτα.Τα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι, μητρικη MSI 760GMA P34(FX) και επεξεργαστη AMD FX 6300 , ραμ εχω 8gb και τελος το τροφοδοτικο μου ειναι 600w και ειναι turbo-x μαρκας.Το βασικο μου ερωτημα ειναι οτι ειμαι αναμεσα σε Palit VGA PCI-X Nvidia GTΧ 750Ti 2Gb OC,αλλα επειτα αφου η κοστολογιση της ειναι γυρω στα 150ε σκεφτηκα να δαπανησω συνολικα 200ε για μια καλυτερη,οποτε και ειδα την MSI R9 270X GAMING 2G.Τελος χθες ειδα την Sapphire Radeon R9 280 3GB Dual-X Boost OC η οποια εχει πολυ καλα σχολια και ειναι στην τιμη που ψαχνω,περιμενω αποψεις και προτασεις!!
Last edit: 23 May 2015 18:40 by Therockgw.

More
23 May 2015 01:05 #161452 by Μάνος Γρυπάρης

NickGavoun wrote: Αρχικά σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Θα κινηθώ για amd λοιπόν. Κάποια αντίστοιχη με την 960 έχεις να μου προτείνεις ;

Η αντίστοιχη θα ήταν μια R9 290. Εγώ με την εμπειρία μου από την συγκεκριμένη δεν την συνιστώ καθώς είχα μπλε οθόνες και ασυμβατότητες ακόμα και με AMD FX 8320.

Θα προτείνα μια GTX 970 αν και μπορείς να ακούσεις και τις γνώμες των υπολοίπων πριν αποφασίσεις.

Kalhspera se olous,ithela na rotiso kai na mou peite tin apopsi sas sxetika me mia agora kartas grafikon p thelo na kano..pro kairou eftiaksa ena pc kommati kommati kai to mono pou dn allaksa itan i karta grafikon.Apo mitriki exo tin MSI 760GMA P34(FX) kai epeksergasti AMD FX 6300 ..apo ram sto pc exo 8 gb.Tin karta grafikon pou exo kratisei einai i Nvidia Geforce Gt 440.I arxiki mou skepsi itan na paro tin Palit VGA PCI-X Nvidia GTΧ 750Ti 2Gb OC pou kostologeitai guro sta 150 an tin psakseis se skroutz kai tetoia..alla meta skeftika gt na mn valo mia dunatoteri kai epsaksa kai vrika tin MSI R9 270X GAMING 2G.Einai polu dunati alla dn ksero an aksizei na tin paro simfona me ta alla xaraktiristika tou upologisti pou exo.Perimeno apopseis!

Βάση των όρων χρήσης (μενού "GameWorld/Οροι χρηστης) δεν επιτρέπονται τα greeklish στο forum. Από το να θέλουμε διπλάσιο χρόνο 100 άτομα να διαβάσουμε το μήνυμά σου, κάντο πρώτα edit, γραψτο σε ελληνικά για να το διαβάσουμε πιο γρήγορα και μετά ειδοποίησέ μας με reply για να απαντήσουμε στην απορία σου.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
23 May 2015 01:22 - 23 May 2015 01:24 #161455 by George

Therockgw wrote: Kalhspera se olous,ithela na rotiso kai na mou peite tin apopsi sas sxetika me mia agora kartas grafikon p thelo na kano..pro kairou eftiaksa ena pc kommati kommati kai to mono pou dn allaksa itan i karta grafikon.Apo mitriki exo tin MSI 760GMA P34(FX) kai epeksergasti AMD FX 6300 ..apo ram sto pc exo 8 gb.Tin karta grafikon pou exo kratisei einai i Nvidia Geforce Gt 440.I arxiki mou skepsi itan na paro tin Palit VGA PCI-X Nvidia GTΧ 750Ti 2Gb OC pou kostologeitai guro sta 150 an tin psakseis se skroutz kai tetoia..alla meta skeftika gt na mn valo mia dunatoteri kai epsaksa kai vrika tin MSI R9 270X GAMING 2G.Einai polu dunati alla dn ksero an aksizei na tin paro simfona me ta alla xaraktiristika tou upologisti pou exo.Perimeno apopseis!

Αρχικά καλό θα ήταν να μας πείς τι τροφοδοτικό έχεις.
Last edit: 23 May 2015 01:24 by George.

More
23 May 2015 19:00 #161496 by ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ
Καλησπερα σε ολους. Εχω εναν Ι5-3570 με 8GB ram και μια nvidia geforce GTX 670 σε 600w τροφοδοτικο. Το ποιο βαρυ παιχνιδι που θα/εχω παιξει ειναι το witcher 3 δισταζω ομως να το αγορασω μιας και απο καρτα ειμαι ακριβως στα ορια που ζηταει. Εψαξα να βρω αλλη μια 670 για sli αλλα ειναι πρακτικα αδυνατο για καινουρια και για μεταχηρισμενη μονο σε Ebay εχω δει κοντα στα 200 ευρω με τα μεταφορικα. Τη λετε αξιζει να παω σε sli , να παρω μια 970 η να περιμενω για την επομενη γενια geforce?

More
26 May 2015 19:03 #161683 by Γιωργος Ευστατογλου
η 970 ναι αξιζει τα λεφτα της (μν ακους καθολου αυτα που λενε για τα 3,5gb , εγω την g1 970 , και gb να ειχε παλι αυτην θα επαιρνα ) κοιταξε να δεις η 670 ειναι και σημερα μια χαρα καρτα , αντιστοιχη της 760 . για μενα δεν εχεις αμεση αναγκη μια gpu , παρε το witcher 3 μια χαρα θα το ευχαριστηθεις , και πιο κατω απο τα minimum να εισαι παλι θα το παιζεις . (ουτως ή αλλος οι εταιρειες αυτες στην ουσια gpu πουλανε και οχι παιχνιδια (κακιες :-p ) αλλα αμα πιστευεις οτι θες να πας σε αλλη gpu περιμενε λιγο να διεξει και η amd της r9 3xx που εχει , ακουγονται πολυ τουμπανα

More
27 May 2015 05:47 - 27 May 2015 05:49 #161746 by Παναγιώτης Τσιάτσος

Therockgw wrote: Καλημερα και με συγχωρειται που χρησιμοποιησα greeklish.Το αρχικο ερωτημα μου λοιπον ειναι οτι θελω να αλλαξω την καρτα γραφικων μου γιατι ενω εφτιαξα καινουργιο υπολογιστη δεν ειχα αλλαξει την παλια μου καρτα.Τα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι, μητρικη MSI 760GMA P34(FX) και επεξεργαστη AMD FX 6300 , ραμ εχω 8gb και τελος το τροφοδοτικο μου ειναι 600w και ειναι turbo-x μαρκας.Το βασικο μου ερωτημα ειναι οτι ειμαι αναμεσα σε Palit VGA PCI-X Nvidia GTΧ 750Ti 2Gb OC,αλλα επειτα αφου η κοστολογιση της ειναι γυρω στα 150ε σκεφτηκα να δαπανησω συνολικα 200ε για μια καλυτερη,οποτε και ειδα την MSI R9 270X GAMING 2G.Τελος χθες ειδα την Sapphire Radeon R9 280 3GB Dual-X Boost OC η οποια εχει πολυ καλα σχολια και ειναι στην τιμη που ψαχνω,περιμενω αποψεις και προτασεις!!

Νομίζω ότι η R9 280 που αναφέρεις είναι η ιδανικότερη περίπτωση για σένα βάσει του μπάτζετ, του συστήματός σου κ.λπ.. Προτίμησε VGA της AMD, όπως είναι κι η CPU.

djumaru wrote: Καλησπερα σε ολους. Εχω εναν Ι5-3570 με 8GB ram και μια nvidia geforce GTX 670 σε 600w τροφοδοτικο. Το ποιο βαρυ παιχνιδι που θα/εχω παιξει ειναι το witcher 3 δισταζω ομως να το αγορασω μιας και απο καρτα ειμαι ακριβως στα ορια που ζηταει. Εψαξα να βρω αλλη μια 670 για sli αλλα ειναι πρακτικα αδυνατο για καινουρια και για μεταχηρισμενη μονο σε Ebay εχω δει κοντα στα 200 ευρω με τα μεταφορικα. Τη λετε αξιζει να παω σε sli , να παρω μια 970 η να περιμενω για την επομενη γενια geforce?

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε ασυζητητί στην GTX 970, όπως προτείνεις κι εσύ, και μάλιστα έχε κατά νου να την αγοράσεις από κατάστημα στο οποίο θα κονομήσεις κούτρα τόσο το The Witcher 3, που θες και να παίξεις, όσο και το Batman: Arkham Knight .

Από την άλλη, βέβαια, συμφωνώ κι εγώ ότι δεν υπάρχει τόσο άμεση ανάγκη να προχωρήσεις σε αλλαγή κάρτας γραφικών, γιατί και η 670 που έχεις είναι πολύ καλή και δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Γενικότερα, πρέπει όλοι μας να έχουμε κατά νου ότι τα specs που δημοσιεύονται από τις εταιρίες για κάθε παιχνίδι δεν είναι πάντοτε αντιπροσωπευτικά και ενίοτε μπορεί να είναι τσιμπημένα προς τα πάνω. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις στις οποίες το optimization μπορεί να είναι αισχρό και το παιχνίδι να μην παίζει ούτε σε PC της NASA (λέγε με GTA IV), αλλά εκεί ο υπολογιστής δε μπορεί να σου κάνει τίποτα ουσιαστικά, καθώς μιλάμε για software, συνεπώς περιμένεις patch.
Last edit: 27 May 2015 05:49 by Παναγιώτης Τσιάτσος.

More
31 May 2015 18:50 #162021 by Giorgos Panagiotopoulos
Καλησπέρα παίδες,

Θα ήθελα τις γνώμες σας αναφορικά με την νέα gpu που θέλω να αγοράσω. Έχω αποφασίσει να κινηθώ για gtx970 και οι επιλογές μου είναι η gigabyte geforce gtx970 4gb g1 gaming ή η msi geforce gtx970 4gb gaming. Δεν βλέπω να υπάρχουν διαφορές και γι αυτό θα ήθελα τις απόψεις σας.

More
31 May 2015 21:20 #162026 by Thanos Zaxariadhs
καλησπέρα φίλε μου θα σου τεκμιριώσω καποια πραματα που ακολουθουν

η VGA MSI GEFORCE GTX970 GAMING 4G : έχει κατανάλωση 145 Watt. και έχει απαίτηση 500 Watt. τροφοδοτικό
η VGA GIGABYTE GEFORCE GTX970 : Απαίτηση ισχύος: 550W.

η GA MSI GEFORCE GTX970 GAMING 4G : έχει Core Clock Speed(MHz): 1140MHz πυρήνα (Boost Clock: 1279MHz) (OC Mode), 1114MHz Πυρήνα (Boost Clock: 1253MHz) (λειτουργία παιχνιδιών), 1051MHz Πυρήνα (Boost Clock: 1178MHz) (Silent Mode).

η VGA GIGABYTE GEFORCE GTX970 : Base Core Clock: 1178 MHz. Boost Core Clock: 1329 MHz.

άρα εγώ κατα την γνώμη μου θα πρότεινα την VGA MSI GEFORCE GTX970 GAMING 4G

More
31 May 2015 23:51 #162037 by Γιωργος Ευστατογλου
ως κατοχος της g1 εχω να σου πω οτι οι θερμοκρασιες τις ειναι φανταστικες , δυσκολα να ανεβει πανω απο 65οC , ειναι λιγο πιο ψηλα χρονισμενη , εχει προστατευτικο backplate, και νομιζω οτι ειναι και λιγο πιο φθηνη, ιδια απαιτηση σε watt εχουν και οι 2 , αντε το πολυ πολυ η gigabyte να ζηταει 2-3W παραπανω . επισης να προσεχεις μονο στο μηκος της , ειναι κατι παραπανο απο 30εκατοστα, μπορει να χρειαστει να βγαλεις κανα cage για σκληρους.