Therockgw wrote: Καλημερα και με συγχωρειται που χρησιμοποιησα greeklish.Το αρχικο ερωτημα μου λοιπον ειναι οτι θελω να αλλαξω την καρτα γραφικων μου γιατι ενω εφτιαξα καινουργιο υπολογιστη δεν ειχα αλλαξει την παλια μου καρτα.Τα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι, μητρικη MSI 760GMA P34(FX) και επεξεργαστη AMD FX 6300 , ραμ εχω 8gb και τελος το τροφοδοτικο μου ειναι 600w και ειναι turbo-x μαρκας.Το βασικο μου ερωτημα ειναι οτι ειμαι αναμεσα σε Palit VGA PCI-X Nvidia GTΧ 750Ti 2Gb OC,αλλα επειτα αφου η κοστολογιση της ειναι γυρω στα 150ε σκεφτηκα να δαπανησω συνολικα 200ε για μια καλυτερη,οποτε και ειδα την MSI R9 270X GAMING 2G.Τελος χθες ειδα την Sapphire Radeon R9 280 3GB Dual-X Boost OC η οποια εχει πολυ καλα σχολια και ειναι στην τιμη που ψαχνω,περιμενω αποψεις και προτασεις!!
Νομίζω ότι η R9 280 που αναφέρεις είναι η ιδανικότερη περίπτωση για σένα βάσει του μπάτζετ, του συστήματός σου κ.λπ.. Προτίμησε VGA της AMD, όπως είναι κι η CPU.
djumaru wrote: Καλησπερα σε ολους. Εχω εναν Ι5-3570 με 8GB ram και μια nvidia geforce GTX 670 σε 600w τροφοδοτικο. Το ποιο βαρυ παιχνιδι που θα/εχω παιξει ειναι το witcher 3 δισταζω ομως να το αγορασω μιας και απο καρτα ειμαι ακριβως στα ορια που ζηταει. Εψαξα να βρω αλλη μια 670 για sli αλλα ειναι πρακτικα αδυνατο για καινουρια και για μεταχηρισμενη μονο σε Ebay εχω δει κοντα στα 200 ευρω με τα μεταφορικα. Τη λετε αξιζει να παω σε sli , να παρω μια 970 η να περιμενω για την επομενη γενια geforce?
Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε ασυζητητί στην GTX 970, όπως προτείνεις κι εσύ, και μάλιστα έχε κατά νου να την αγοράσεις από κατάστημα
στο οποίο θα κονομήσεις κούτρα τόσο το The Witcher 3, που θες και να παίξεις, όσο και το Batman: Arkham Knight
.
Από την άλλη, βέβαια, συμφωνώ κι εγώ ότι δεν υπάρχει τόσο άμεση ανάγκη να προχωρήσεις σε αλλαγή κάρτας γραφικών, γιατί και η 670 που έχεις είναι πολύ καλή και δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Γενικότερα, πρέπει όλοι μας να έχουμε κατά νου ότι τα specs που δημοσιεύονται από τις εταιρίες για κάθε παιχνίδι δεν είναι πάντοτε αντιπροσωπευτικά και ενίοτε μπορεί να είναι τσιμπημένα προς τα πάνω. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις στις οποίες το optimization μπορεί να είναι αισχρό και το παιχνίδι να μην παίζει ούτε σε PC της NASA (λέγε με GTA IV), αλλά εκεί ο υπολογιστής δε μπορεί να σου κάνει τίποτα ουσιαστικά, καθώς μιλάμε για software, συνεπώς περιμένεις patch.