Aliengoa wrote: Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Περι nVidia και AMD δεν έχω κόλλημα. Ίσα ίσα που ήμουν fan της ATi και έχω ακόμα την 4890 που αγόρασα το 2009 (μόλις είχε βγει)! Απλά ήθελα να δοκιμάσω και μια nVidia γιατί έχω να πάρω από την εποχή της επικής 4200Ti!!!!
Ισχύει για την GeForce Titanium 4200. Είχα αγοράσει αυτήν με τα 64MB Ram (υπήρχε και με 128MB) και την είχα πληρώσει 210 ευρώ.
NickGavoun wrote: κατά τη γνώμη σας θα άξιζε η αναβάθμιση από nvdia gtx 660 σε μια 960 ( 2GB) ? ( με συγχωρείται αν έχει ξαναγίνει ίδια ερώτηση)
Εξαρτάται πρωτίστως τι παιχνίδια παίζεις και δευτερευόντως τι σύστημα έχεις, διότι η διαφορά των δύο καρτών που αναφέρεις, παρότι υπαρκτή, δε μπορεί να δικαιολογήσει σε όλες τις περιπτώσεις το 200άρι που θα πρέπει να πληρώσεις. Π.χ. εγώ που έχω την R9 270X δε θα πλήρωνα για να βάλω R9 290 ή 290X. Αφενός γιατί συναρτήσει των παιχνιδιών που παίζω δε χρειάζομαι κάτι καλύτερο, αφετέρου διότι το σύστημά μου δε μπορεί να πάει παραπάνω. Έχω τον καλύτερο επεξεργαστή που υποστηρίζει η μητρική μου και φορώ 8GB Ram DDR2 (O.K., υποστηρίζει μέχρι 16GB, αλλά δεν αξίζει να πληρώσεις για DD2).
CThomas wrote: Καλησπέρα σας!! Έχω μια ταπεινή 5850 1gb και θέλω να αναβαθμίσω σε κάτι αξιόλογο με 3-4 ram (ίσως και directX 12).
Ακούω προτάσεις από 0-400 ευρώ!!! Το υπόλοιπο σύστημα είναι αρκετά δυνατό /ικανοποιητικό.
Thanks!!!
Από τη στιγμή που, όπως λες, το υπόλοιπο σύστημα είναι αρκετά δυνατό/ικανοποιητικό, σου προτείνω την R9 290 (κατά προτίμηση αυτήν που υποστηρίζει ανάλυση έως 4096Χ2160) με 4GB Ram, η τιμή της οποίας ξεκινά από τα 295 ευρώ περίπου.