Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
04 Sep 2008 00:53 #46783 by Alex

Pokemon\ wrote: Ο υπολογιστής σου είναι ήδη αρκετά καλός, εκτός αν σου έχει κάτσει στο μυαλό να βάλεις vista οπότε μόνο έτσι θα θες αλλαγή.

Η 7600 που ανέφερες είναι πολύ καλή αναβάθμιση για αρχή. Από σκληρό δίσκο θα σου πρότεινα WD αλλά αν δεν θες WD τότε επέλεξε Samsung γιατί οι Seagate κάνουν σαν τρακτέρ όταν φορτώνουν!

ΕΑΝ θες να βάλεις vista, τότε χρειάζεσαι 4-8GB RAM, DX 10.1 κάρτα γραφικών (Βλ. ΑΤΙ 3850/3870/3870Χ2) και σίγουρα PCI-E motherboard, άλλο CPU(εφόσον το motherboard θα είναι AM2) κ.α. κάτι που δεν το βρίσκω σκόπιμο για την ώρα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει ένα σύστημα 4-8GB και DX 10 για Vista...Με λίγα λόγια να βάλει Vista 64bit για την μνήμη που λες...Και κάρτα γραφικώ αφού δεν κανει βαρύ gaming δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξει...¨Οσον αφορά το δίσκο τα 5 χρόνια εγγύησης του seagate είναι μάλλον αυτά που θα έθετα σαν πολύ θετικό συν...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Sep 2008 00:59 #46784 by Μάνος Αλιμπέρτης
Τελικά δίσκο αγόρασα το καλοκαιρι εναν WD 640 GB και προσωρινά μου έλυσε τα προβλήματα χώρου αλλα ήδη χρειάζομαι καινούργιο! Μάλλον αυτη τη φορά πάω για 1TB...

Everything that has a beginning has an end...

More
04 Sep 2008 14:02 #46806 by Ανδρέας Γρυπάρης
Από ότι βλέπω το 1080p δεν σου παίζει και σου φρενάει από την κάρτα γραφικών σου, αλλά το ζόρι είναι ότι η motherboard AGP έχει, αν είχε PCI-E θα σου έλεγα να πάρεις μια (καινούρια η μεταχειρισμένη) ATI 3870X2 και να είχες το κεφάλι σου ήσυχο. Μέχρι πόσα λεφτά θα έδινες για καινούριο; και το θές ολόκληρο η μόνο mobo+cpu+ram+vga;

More
04 Sep 2008 14:42 #46808 by Μάνος Αλιμπέρτης
Για καινούργιο

More
04 Sep 2008 14:52 #46810 by kostas
Koita an den se endiaferoun ta games phgene gia mac alla ta mac einai $$$ !

More
04 Sep 2008 15:04 #46812 by Μάνος Αλιμπέρτης
Στο MAC κάνεις ενα dual boot και πετάς Vista ή XP αποκλειστά για gaming και καθάρισες...

Προς το παρων το μονο σιγουρο που φαινεται να κάνω ειναι να ζευγαρώσω τον WD 640 που έχω αφου η τιμή του έχει πέσει και άλλο και ως τώρα ειμαι υπερικανοποιημένος με αυτον.Εσεις πως τον βλέπετε guys;

More
04 Sep 2008 15:24 #46813 by Alex
Άποψή μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επιλογή Mobo + Vga  ακόμα και CPU μεταχειρισμένα αλλά πάντα με καλό ψάξιμο...Εγώ πάντα αυτό κανω και έχω βγει πολύ κερδισμένος...Με δύο κατοστάρικα μπορείς να βγάλεις πολύ αξιόλογο μηχάνημα...Απόψή μκου είναι οτι ένα καινούριο μηχάνημα σε 6 μήνες χάνει την αξία του τουλάχιστον στο μισό.Όσον αφορά την εγγύηση αυτό είναι ένα ρίσξο που παίρνεις αλλά κατά την άποψή μου για Mobo και Vga δεν μετράει και πολύ καθώς ότι έχω παρι μεταχειρισμένο και ήταν ελατωματικό πάντα έπαιρνα τα λεφτά μου πίσω.Για παράδειγμα μια 7200 έχει 20€ ενώ μεταχείρα στα ίδια λεφτά μπορείς να βρείς και 1600pro που είναι σαφώς ανώτερη.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
22 Sep 2008 04:02 #47323 by Ανδρέας Γρυπάρης
Μια δυνατή ψήκτρα που θα σου ρίξει τις θερμοκρασίες αρκετά είναι αυτή:
www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20
www.coolermaster.com/products/pr ... =1&id=4509
Τα heatpipes είναι προσεγμένα να μην ενοχλούν το motherboard και μπαίνει σε όλες τις μητρικές.
Όσο για τα socket που υποστηρίζει, μπορεί να λέει από 940 αλλά η βάση έχει ακριβώς τις τρύπες για 939.

Άλλη καλή είναι η Noctua
www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 719&page=3
Μπορεί να είναι ακριβότερη αλλά αξίζει με 1000 τα λεφτά της! ο ανεμιστήρας ακόμη και σε full στροφές και απόδοση ούτε κάν τον ακούς! Πρωτοποριακή τεχνολογία.

Όσο αφορά τους δίσκους, ναι τους WD τους εγκρίνω, αθόρυβοι και καλοί, σε όλα τα PC μου αυτούς έχω. Για τους Seagate και τα 32Mb buffer κάτι είχα ακούσει ότι είχαν :roll: αν βρω θα το postάρω. Στο θέμα για καινούριο PC, η καλύτερη και οικονομική σύνθεση είναι με μια motherboard με το 790GX Chipset(έχει onboard vga ATI 3300, Crossfire 2x8, υποστηρίζει όλα τα τελευταία CPUs, και τους αναμενόμενους 45nm) με ένα phenom 9950 και ένα καλό 4GB kit DDR2 1066 θα σε υπερκαλύψει για χρόνια. Στην πορεία αν δεν σου φτάνει η onboard βάζεις PCI-E κάρτα γραφικών.

www.plaisio.gr/product.aspx?cata ... ct=1160818 - mobo 129,9€
www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20 - cpu 149€
www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20 - RAM 119€
397,9€ Σύνολο.

Τροφοδοτικό : www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=20
www.enermax.com/english/product_ ... sp?PrID=90
Από τα τελευταία με ATX 2.3 standard, χαμηλή κατανάλωση, προστασία από overvoltage/undervoltage κ.α.
94,90 €
Case: ότι θες εσύ, τόσα υπάρχουν.. (50-100Ευρώ) αν και θα έλεγα για coolermaster:
www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 695&page=1 - 59,99€
www.coolermaster.com/products/pr ... 17&id=3927
πολύ καλή κατασκευή, και τρύπες για σωλήνες υδρόψυξης.

Με σύνολο 552,79€ είσαι κομπλέ + σκληρούς δίσκους / DVDRW(ανάλογα τι θα κρατήσεις η θα βάλεις)

More
22 Sep 2008 10:29 #47327 by Esperos
Pokemon αν συνεχιζεις να διαφημιζεις το πλαισιο την επομενη φορα που θα ερθεις στο μαγαζι θα σου δωσω καμενο τροφοδοτικο!!! (το ιδιο κανει και ο αδελφος σου, τι διαολο μετοχοι ειστε με τους κλεφτες?) :mrgreen:

Στο θεμα μας τωρα, περα απο αυτα που ειπαν τα παιδια και που εχουν δικιο να συμπληρωσω πως να μην παρεις 1ΤΒ σκληρο αφου ειναι αργοι και βγαζουν και αρκετα προβληματα, αν δε σου φτανει ο χωρος παρε αλλον εναν 640 και καντους raid η απλα εχετον για δευτερο.

More
22 Sep 2008 20:25 #47355 by Ανδρέας Γρυπάρης
Δεν διαφημίζω πλαίσιο, ας μην τα πάρει από εκεί, ας τα πάρει από όπου τον βολεύει, ενδεικτικά αυτά του προτείνω ως προϊόντα να πάρει.
Οι 1TB δίσκοι καλοί είναι, απλά από την στιγμή που θα κάνεις format χωρίς πρόβλημα, κάθε άλλο πρόβλημα είναι του χρήστη. Αν θα τον χτυπάς κάνοντάς τον φορητό δεν σου φταίει η εταιρία. Από ταχύτητα μια χαρά πάνε και είναι γρηγορότεροι απλά αν έχεις λειτουργικό πάνω δεν συμφέρει γιατί γίνεται χαμός από τα άπειρα αρχεία μέσα και θέλει ανασυγκρότηση συχνά.

Υ.Γ. Για ποιο καμένο τροφοδοτικό μιλάμε;