Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
05 Dec 2018 12:09 #220651 by Manolis
Νομίζω ότι σε όποια από τις 4 και να πας μια χαρά αποτέλεσμα θα σου βγάλει. Εκτιμώ ότι η AOC Agon AG271QG είναι η καλύτερη επιλογή λόγω τιμής. Αν θες την οθόνη μόνο για gaming και όχι για επεξεργασία εικόνας, κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα να δώσει τα 100-200 ευρώ παραπάνω που κοστίζει το ips panel, ενώ μπορείς να πας σε ΤΝ. Πρόσφατα αγόρασα την Asus PG278QR. Η οθόνη είναι ένα πραγματικό διαμάντι: GSYNC-1440p-165Hz-1ms. Την βρίσκεις αυτή την περίοδο στα 585 στο σκρουτζ. Τα χρώματά της, εφόσον την θες μόνο για PC gaming είναι εφάμιλλα της PG279Q συν του ότι δεν έχεις το άγχος μήπως σου κάτσει panel με backlight bleeding και πρέπει να επιστρέψεις την οθόνη. Πάντως σε κάθε περίπτωση μείνε μακριά από VA panel. Είναι το πιο ακατάλληλο για gaming. Παρά το ότι λανσάρονται ως η ενδιάμεση λύση ανάμεσα σε ΤΝ και IPS - και όντως τα χρώματά τους σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερα από IPS- στην ουσία σε αυτή τη φάση έχουν όλα μεγάλους χρόνους απόκρισης και εμφανίζουν συχνά ghosting.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Apr 2020 14:07 - 27 Apr 2020 16:18 #233484 by Aνέστης Αδαμίδης
Καλησπέρα, θέλω μερικές συμβουλές όσον αφορά αγορά τροφοδοτικού. Αυτό της Xilence που έχω τώρα, είναι η δεύτερη φορά που παθαίνει ο ανεμηστήρας τα ψυχολογικά του και σταματάει να λειτουργεί. Το ίδιο το τροφοδοτικό εξακολουθεί να δουλεύει, αλλά δεν θα περιμένω να κάνει έκρηξη.

Το λοιπόν, σύμφωνα με αυτά που έχω για τo desktop (650 Ti, FX-8350 & 2x4 GB RAM DDR3) μου βγάζει γύρω στα 390W προτεινόμενο τροφοδοτικό Corsair TX550M. Αλλά αυτό είναι από Amazon. Για εδώ Ελλάδα, ψάχνω με 80 Plus Gold στα 450-500W κι έχω βρει τα Corsair SF450 και Seasonic CORE GM500 .

Απόψεις; Προτάσεις; Επίσης σκέφτομαι να επεκτείνω τη RAM που έχω. Αν θα κάνω επέκταση στις ήδη υπάρχουσες ή θα πάρω 2x8 ακόμη δεν το έχω αποφασίσει. Μάλλον όμως τείνω προς την επέκταση.

To βασικό που θέλω να μάθω, τα full modular είναι μεγάλος πονοκέφαλος; Δεν έχω ξαναδουλέψει full modular, δεν ξέρω αν θα το κάνω σωστά.
Last edit: 27 Apr 2020 16:18 by Aνέστης Αδαμίδης.

More
30 Jun 2021 02:11 #253210 by Blood Prince
Αν αγοράσει κάποιος desktop στα 500 € , θα είναι ικανοποιητικό για το gaming ;

Αν όχι, δεν αξίζει......παίρνεις next gen κονσόλα στα 500 € και είσαι cool.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
30 Jun 2021 15:29 #253226 by Απόστολος Μητσακούλης

Με 500 € όχι, για ελαφρή gaming μόνο. Με 800 όμως αν φτιάξεις pc ναι, θα είναι πολύ δυνατό για gaming. Εξαρτάται βέβαια και τι τίτλους παίζεις. 
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
30 Jun 2021 21:34 #253230 by Blood Prince

Με 500 € όχι, για ελαφρή gaming μόνο. Με 800 όμως αν φτιάξεις pc ναι, θα είναι πολύ δυνατό για gaming. Εξαρτάται βέβαια και τι τίτλους παίζεις. 

Παίζω soulsborne αρκετές ώρες και elder scrolls. Thanks,θα το σκεφτώ.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
07 Jul 2021 20:02 #253452 by Aνέστης Αδαμίδης
Καλησπέρα. Ζητώ τη συμβουλή σας σχετικά με την αγορά μερών για νέο PC. Αυτή τη στιγμή έχω κατά νου μια κάρτα γραφικών και επεξεργαστή. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή να βρω, είναι ένα καλό κουτί που να μην έχει εξωφρενική τιμή. Έχω δει μερικά στο skroutz, αλλά έχουν κακές κριτικές όσον αφορά το air flow και το φιλτράρισμα σκόνης ή έχουν παρανοϊκές τιμές. Ή δεν είναι αρκετά καλαίσθητα.

Θα ήθελα προτάσεις κουτιών που να παίρνουν ATX κάρτες με μια λογική τιμή. 100€ για κουτί το θεωρώ υπερβολή.

More
08 Jul 2021 01:17 - 08 Jul 2021 01:20 #253459 by Frazzle
Είχα το Armaggeddon Airstream S140, στα 75€ (τόσο πρέπει να έχει και τώρα).

Full Tower, αρκετός χώρος για upgrade, δέχεται ATX + 6 θέσεις ανεμιστήρων (μπροστά, πίσω και πάνω).

Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος οπότε το προτείνω για αγορά.
Last edit: 08 Jul 2021 01:20 by Frazzle.
The following user(s) said Thank You: Aνέστης Αδαμίδης

More
01 Feb 2022 22:09 #260940 by Nikos Georgopoulos
Ασιάτης modder έφτιαξε PC build με PC case Doom Eternal BFG 10000

Με RTX 3080 και i7 10700K!

Ένας Ασιάτης modder έφτιαξε ένα Gaming Rig, κατασκευάζοντας PC case, το οποίο αποτελεί ρέπλικα του γνωστού όπλου BFG 10000 του Doom Eternal!

Το...τούμπανο όπλο, που θυμίζει εκτοξευτή αντιαεροπορικών ρουκετών έγινε gaming rig. Ο Mark Celica της Mark's Fabrication έβαλε όλη του την τέχνη κι έφτιαξε ένα έργο τέχνης, με κάρτες γραφικών της Nvidia, το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ο Celica δήλωσε: «Διαπίστωσα ότι το αρχικό του σχήμα είχε ένα πλούσιο και καμπυλωτό sci-fi στυλ και αφού πρόσθεσα μερικά δικά μου στοιχεία, νομίζω ότι έδειξε περισσότερο σύμφωνο με το δικό μου στυλ. Το ιδιαίτερο με αυτό είναι τα εφέ φωτισμού λέιζερ και ο σχεδιασμός που του επιτρέπει να ανυψώνεται. Χρησιμοποίησα μια κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 3080, έναν επεξεργαστή Intel i7 10700K, μητρική πλακέτα ASRock Z490 και16 GB ZADAK RAM.»

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τιτάνιο πλαίσιο που φιλοξενεί το hardware σε μια περιστρεφόμενη βάση. Είναι παρόμοιο με το Doom BFG 10000 του Doom Eternal. Απλά δεν εκτοξεύει...ρουκέτες. Η κατασκευή λάμπει με led φωτισμό και παρουσία που προκαλεί δέος.
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
09 Feb 2022 15:06 #261219 by Aνέστης Αδαμίδης
Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα θέμα συμβατότητας. Έχω το κουτί Cougar Panzer Max G, το οποίο έχει και ρυθμιστή για την ταχύτητα των ανεμιστήρων. Τώρα, αν είδα σωστά, τα καλώδια που έχει είναι 3 pin. Κάτι ανεμιστηράκια που κοίταζα λέει ότι είναι 6 pin, αλλά φαίνονται γενικά ότι είναι καλά ( Aerocool Eclipse 12 ARGB ). Η μητρική που έχω παραγγείλει είναι η Asus Prime B660-Plus D4 . Αυτό που θέλω να μάθω, είναι αν θα έχω τη δυνατότητα να συνδέσω τα ανεμιστηράκια με τον ρυθμιστή με οποιονδήποτε τρόπο.

Ευχαριστώ.

More
10 Feb 2022 00:43 #261278 by Μάνος Γρυπάρης
Κάνω copy-paste το μήνυμα του Εφρέμ από FB για όσους άλλους έχουν αντίστοιχη απορία.

Ολα εξαρτονται απο τι fans εχεις και τι fan controller εχεις. Συνηθως τα fans με 3 pins δεν ελεχονται ενω αυτα με 4 pins ειναι PWM και ελεχονται. Η μητρικη σου εχει υποδοχες μονο για PWM fans. Συνηθως βαζουμε τα καλωδια πανω στο controller και απο εκει βαζεις τα fans εκτος αν μπορεις να τα βαλεις απευθειεας στην μητρικη.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)