BlackFox07 wrote: Σε ευχαριστώ πολύ για την σύντομη και κατατοπιστικότατη απάντησή σου! Κάποιες απορίες μου. Με ρώτησες αν θέλω intel ή amd cpu. Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω με τί κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω κάτι από τα δύο. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά δεν σκοπεύω να κάνω overclocking στο εγγύς μέλλον. Θα ήθελα αλλά δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να κάτσω να μάθω! Επίσης 2 τελευταίες λεπτομέρειες, πρώτον θα ήθελα το build να έχει και bluetooth, δεν ξέρω αν με καλύπτει η μητρική, και δεύτερον όσον αφορά στον ήχο πρέπει να πάρω κάρτα ήχου ξεχωριστή ή με καλύπτει η μητρική; Ευχαριστώ και πάλι, καλό απόγευμα!
Οι νέοι επεξεργαστές της AMD της σειράς Ryzen τα πάνε αρκετά καλά στο overclocking. Από την στιγμή όμως που δεν θα ασχοληθείς, παραμένουμε στην μεριά της Intel μιας και στις περισσότερες μετρήσεις, ο i7-7700k τα πηγαίνει καλύτερα στα games από τον Ryzen 1700x.
Την μητρική του build την επέλεξα γιατί πέρα του ότι προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι, είναι και άσπρου χρώματος, μιας και όπως είπες θέλεις να πας σε ένα λευκό σύστημα. Το ίδιο ισχύει για τις μνήμες και το κουτί. Η μητρική έχει πάνω ενσωματωμένη κάρτα ήχου 7.1, οπότε δεν χρειάζεσαι εξωτερική κάρτα ήχου, η ενσωματωμένη θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και θα μείνεις ευχαριστημένος.
Νομίζω πως δεν διαθέτει ενσωματωμένο bluetooth, αλλά έτσι κι αλλιώς ένα usb bluetooth adapter κοστίζει 2-3 ευρώ, οπότε μπορείς να το αγοράσεις ξεχωριστά. Επίσης, η συγκεκριμένη μητρική, έχει και λευκά leds επάνω της, οπότε θα φαίνεται και πιο όμορφα στο κουτί, το οποίο περιλαμβάνει και RGB φωτισμό.
Τώρα είδα κιόλας ότι υπάρχει υλοποίηση της 1080ti στα 778 ευρώ, οπότε σου παραθέτω πάλι την σύνθεση με τα νέα δεδομένα:
Επεξεργαστής: Intel Core i7-7700k - 327 ευρώ
Ψύκτρα επεξεργαστή: Cryorig H7 - 40 ευρώ
Μητρική: MSI H270 Tomahawk Arctic - 128 ευρώ
Κάρτα γραφικών: Nvidia 1080 ti - 778 ευρώ
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz (BLS8G4D240FSC) - 128 ευρώ
Σκληρός δίσκος: Toshiba 3TB - 80 ευρώ
SSD: Samsung 960 EVO NVMe M.2 250GB - 127 ευρώ
Τροφοδοτικό: Corsair CS Series 650W Modular 80 PLUS Gold - 94 ευρώ
Κουτί: Thermaltake Versa C22 Snow Edition RGB - 69.5 ευρώ
Σύνολο:
1771.5 ευρώ
Οι τιμές είναι από το Skroutz και μερικά κομμάτια μπορεί να είναι από διαφορετικά καταστήματα. Μπορείς βέβαια να τα πάρεις όλα από ένα κατάστημα και να ζητήσεις να σου κάνουν τις παραπάνω τιμές αν σε κάποια κομμάτια η τιμή τους βρίσκεται λίγο πιο ψηλά. Για να μην σε χάσουν από πελάτη (μιας και θα τους σκάσεις αρκετά λεφτά), θα σου κάνουν μειώσεις, ίσως να τα πάρεις και φθηνότερα από το συνολικό ποσό που έβγαλα
Αν τα πάρεις από κατάστημα της πόλης σου, ζήτα να σου κάνουν και συναρμολόγηση, δε νομίζω να σου ζητήσουν επιπλέον χρήματα για αυτό το ποσό. Κράτα όμως και τα κουτάκια σε αυτή την περίπτωση από όλα τα πράγματα.