Ανοίγουμε αυτό το topic για όσους έχουν διλήμματα σχετικά με το τι hardware να αγοράσουν για τον υπολογιστή τους και θέλουν να ακούσουν γνώμες.
Σε λίγο καιρό θα αποκτήσω καινούριο σύστημα, και μέσα σε όλα, είμαι σε δίλημμα όσον αφορά τη μητρική, ανάμεσα στις εξής:
1) MSI K8N Diamond SLi και
2) DFi LanParty NF4 SLi-DR
Και οι δυο έχουν το NF4 chipset, και οι δυο υποστηρίζουν SLi
Τώρα, οι προτάσεις που μου έρχονται για μητρική για amd64, είναι 50-50, και μόνο για αυτές τις δυο. Εκτός απο ενα παραπάνω PCI slot στην MSI, και υποστήριξη για 8 (αντι για 4) SATA συσκευές στην DFI, δεν υπάρχει καμία εμφανή διαφορά στα specs τους,
Από ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία είναι καλές και οι δυο. ’σχετα αν πριν μερικά χρόνια οι DFI ήταν μέτριες, τώρα έχουν βελτιωθεί αρκετά.
Αν και δεν με ενδιαφέρει καθόλου (προς το παρόν τουλάχιστον) το overclocking, έχω ακούσει πως η DFI προσφέρεται για "ξέσκισμα", καθώς το bios της διαθέτει αμέτρητες επιλογές, ενώ η MSI είναι περισσότερο για τον νορμάλ χρήστη και μπορεί να υπερχρονιστεί, αν και προσφέρει λιγότερες επιλογές για o/c (άρα και μεγαλύτερη ασφάλεια).
Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας, ιδιαίτερα από κάποιον που έχει μία από τις δυο κάρτες.