Η τιμή είναι άψογη, 2GB DDR5 ούτε η FireGL δεν έχει που κοστίζει 2000Ευρώ+, αναμένουμε βέβαια και από FireGL νέες σειρές.
Όσο αφορά το θέμα : Μην το πάρεις όταν πρωτοβγαίνει, χαμένα λεφτά κ.α. να πω το εξής:
Αν ένα προϊόν βαίνει στην αγορά, πρέπει να υπάρχουν αγοραστές(έτσι και αλλιώς) για να καλυφτεί η έρευνα του προϊόντος, που μπορεί να κοστίζει από 200.000Ευρώ μέχρι και μερικά εκατομμύρια ευρώ (που αυτά τα τσεπώνουν οι σχεδιαστές PCB/ερευνητές κ.α. και μετά η εταιρία). Μόλις καλυφτεί το έξοδο τότε αρχίζει να πέφτει η τιμή. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Ένα προϊόν αφού βγει στην αγορά πρέπει να υπάρχουν οι πρώτοι αγοραστές που είτε έχουν XP (32Bit+64Bit) είτε vista (64Bit+32Bit) είτε ακόμη και linux να κάνουν report οποιοδήποτε ελάττωμα έχει ο driver η οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, που κρασάρει και σε ποιο πρόγραμμα κ.α. για να βγεί η επόμενη έκδοση διορθωμένη. Αν υποθέσω ότι το 99% των αγοραστών αγοράζει το προϊόν στον 2ο κύκλο παραγωγής (μετά από 3-5 μήνες) τότε έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα που δεν τα αντιμετώπισαν οι πρώτοι κάτοχοι.
Γιαυτό και το τελικό συμπέρασμα είναι : Αν θες το τελευταίο κομμάτι, αγόρασε το και σήμερα(και φυσικά αν έχεις τα λεφτά), προσφέρεις καλό σε όλους(δεν λέω να γίνουμε και hardware testers δοκιμάζοντας και τα 5 λειτουργικά αν στο 1 η στο άλλο πρόγραμμα θα βγάλει BOSD) αλλά καλό είναι να στέλνουμε αναφορές για ότι αντιμετωπίζουμε.
Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει αν η εταιρία είναι ATI η Nvidia, αφορά κάθε hardware. Αλλά από δοκιμές σε ΟΛΑ τα λειτουργικά που έχω κάνει η Nvidia πάσχει περισσότερο σε θέμα Driver από την ATI, ειδικά που έχει μειωμένο Support σε XP x64(σε VGA και Chipset), τις μπλε οθόνες τύπου 0x000000DA(Conflict onboard nvidia vga με ATI, όπου αναγκάζεσαι να κάνεις disable την onboard και δεν μπορείς να έχεις 3 οθόνες μαζί) και άλλες που αφορούν το Chipset και τα XP x64. Επίσης ο CUDA driver της nvidia για physX είναι BETA ακόμη στις κάρτες σειράς 8xxx, υποσχόταν physX αλλά ΔΕΝ δουλεύει!(όσο αφορά μια προηγούμενη beta version και το 3Dmark Vantage, ακόμη δεν δοκίμασα αυτή >
www.nvidia.com/object/winvista_x
... _beta.html
)
Πάντως εγώ προτείνω ATI Chipset + ATI κάρτα γραφικών για λιγότερα προβλήματα και καλύτερο support σε ΟΛΑ τα OS.
Από motherboard έχω δοκιμάσει:
ASUS Crosshair 1(Nforce 590a)(η οποία είναι διαμάντι! τσάμπα την πούλησα
)
MSI K9A2 platinum(ΑΤΙ 790FX)(προβλήματα με enermax Galaxy 1000W τροφοδοτικό στην εκκίνηση)
ASUS M3A32MVP-Deliuxe (ΑΤΙ 790FX) μετά από σκληρό overclocking κάηκε το Southbridge.
ASUS Crosshair II(Nforce 790a)(Όπως την πρώτη μου και πολύ καλύτερη! αντέχει OC άλλα δεν έχει καλό support η nvidia για XP x64)
Υ.Γ. To νέο ATI 790GX chipset δεν το δοκίμασα ακόμη