Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

AMD: Γενική συζήτηση

More
15 Sep 2009 22:07 #60979 by Chris Zotos
Μια τέτοια θέλει ο Καρακατσάνης.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Sep 2009 11:40 #60994 by Ανδρέας Γρυπάρης
Μου αρέσει σαν ιδέα το eyefinity αλλά λίγοι είναι αυτοί που έχουν τον απεριόριστο χώρο. Εμένα θα με ευχαριστούσε πολύ πάντως να είχα 6 φορές την οθόνη μου αλλά υπολόγισε :
1200Ευρώ για κάθε Eizo HD2442W * 6 = 7200 Ευρώ
150Ευρώ για κάθε panel protector * 6 = 900Ευρώ
Σύνολο 8100Ευρώ (και χωρίς adaptors τύπου display port σε DVI)
Για τις δε 24 οθόνες υπολόγισε 8100 * 6 = 48600Ευρώ.
Να μου πεις, BMW δεν θα πάρω ούτε αυτοκίνητο ποτέ μου(το έχω δηλώσει), αλλά θα πάρω οθόνες, ΟΚ αλλά θα μου ήταν καλύτερη ιδέα να έδινα τα ίδια λεφτά στο να πάρω πολλούς projectors ( 1329 Ευρώ~ ο κάθε ένας) για να φτιάξω θόλο και να έχω όπως και στο πλανητάριο το ίδιο setup και δεν θα έχω το διακενό όπως θα είχα με τις πολλές οθόνες μαζί. :wink:
Φυσικά μπορεί μετά να κόβω εισιτήριο για να έρχονται πιτσιρικάδες και μεγάλοι και να απολαμβάνουν παιχνίδια και ταινίες :D

More
16 Sep 2009 13:47 #60995 by Alex
Ναι οκ κάποιος δε θα ξόδευε (για μένα χωρίς λόγο) τόσα λεφτά σε οθόνες... Εκτός αν είναι γραφίστας που και πάλι ένας γραφίστας δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ μια τέτοια τεχνολογία.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
23 Sep 2009 01:24 #61481 by Alex
Έχοντας διαβάσει πολλά αρθρα (υπάρχουν εκεί έξω!) είχα ψηθεί μολις βρω ευκαιρία να δοκιμάσω να ξεκλειδώσω τους δύο "κοιμώμενους" πυρήνες ενός Phenom II X2 550. Η ευκαιρία δόθηκε όταν γνωστός μου θέλησε να χτίσει ένα φτηνό αλλά αξιόλογο PCάκι. Ψάχνοντας από δω και από κει βρήκα μια από τις πιο φτηνές μητρικές για το εγχείρημα (GIGABYTE GA-MA770T-UD3P). Βασικά με αυτά που διάβασα αρκεί η μητρική να έχει South Bridge το AMD SB710 (και όχι μόνο) και να το υποστηρίζει κάποιο Bios της.
Έδωσα εντολές για αγορά και σε δυό μερες είχα τα σύνεργα για το "φόνο"στο σπίτι...

Μια παρέα!

Μαύρο κι άραχνο (ελπίζω όχι μετά)!

Μανούλα!

Θα'χει ζέστη...

Μετά από λίγη ώρα στησίματας ήταν έτοιμο να πετάξει... Αν οχι μεταφορικά... κυριολεκτικά!

Μητρική είχε την έκδοση F2 του Bios εγκατεστημένη και απλά χρειάστηκε ένα download της F3 (μην ακούτε τι λένε μια χαρά έχει το tweak για το ξεκλείδωμα) και μεσω του q-flash (press end for q-flash...) το σφήνωσα στο ολοκληρωμένο...

Πάμε στο νέο bios στην επιλογή "M.I.T." για να ξεκλειδώσουμε τους πυρήνες.

Και αλλάζουμε το EC Firmware selection από "Normal" σε "Hybrid" και τα Advanced Clock Calibration απο "Disabled" σε "Auto"

Κάνουμε save και μετά το calibration γινεται restart...Και...

Εδώ είμαστε! Phenom II X4...

Μετά την εγκατάσταση Windows 7 X64 :roll: βλέπουμε στο CPU Z

Αυτό ήταν... Τετραπύρηνος σε τιμή διπύρηνου. Τσάμπα πράμα. Και διάβασα οτι και κάποιοι το pushάρανε με καλα αποτελέσματα.

Γνωρίζοντας λοιπόν την πολτική της AMD (να βγάζει επεξεργαστες με κλειδωμένους πυρήνες ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτούς) είναι ευκαιρία για κάποιους να πειραματιστούν. Ένα καλό ποσοστό έχει επιτυχία, το υπόλοιπο απλά έπεσε σε παρτίδα που όντως ένας ή δύο cores έχουν πρόβλημα. Ακόμα και αυτοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα (ένα clear στο bios αρκεί) καθώς υπάρχει άνετη επιστροφή (η αλλαγές δε γίνονται στον επεξεργαστή) και θα έχουν έναν αξιόλογο dual core.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
23 Sep 2009 01:32 #61482 by Chris Zotos
Ωραίοι οι πειραματισμοί.. :)

More
23 Sep 2009 01:47 #61484 by Alex
Από μόνος του ο PII X2 550 ειναι εξαιρετικός gaming επεξεργαστης...

www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=3638&p=8

EIZO S2401W 24'' TFT

More
23 Sep 2009 14:30 #61499 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Μερικές ερωτήσεις τιτανομεγιστε mordred

Δεν υπάρχει προβλημμα μηπως υπερθερμανθει και καει;
Αν ναι θα μετράει η εγγυηση;
Εινια το ιδιο αποδοτικος με ενα αλλο τετραπυρινο;
Αν ο ένας πυρήνας είναι καμένος θα λειτουργούν οι 3?

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
23 Sep 2009 17:02 #61514 by Alex
Λοιπόν πάμε με τη σειρά...

Ακόμα και με την stock ψυκτρα λογικά δεν θα εχεις πρόβλημα... Χωρίς να είμαι 100% γιατί εγώ δεν έβαλα την stock (25€ εκανε αυτη που πήρα). Αλλα το διάβασα.
Οι αλλαγές δεν γίνονται μόνιμα στην cpu όπως γραφω αλλά στη μητρική οπότε αν γίνει κάτι (που δεν προκειται) δεν μπορεί να αποδειχθει τίποτα ...
Κάτι σαν 940 πρεπει να είναι. Δεν εκανα benchmark!
Σίγουρα αν ο ενας έχει προβλημα λογικά δεν θα το βάλεις σοτ ACC (Advanced Clock Calibration) στο "auto" αλλά στο "per core" και παιζεις λίγο παραπάνω...
Ξανα λέω δεν είναι σίγουρη μέθοδος... Θέλει ψάξιμο... Μπορεί να παίξει με την πρώτη μπορεί και όχι.

EIZO S2401W 24'' TFT

More
25 Sep 2009 14:57 #61615 by Μάνος Αλιμπέρτης
Πραγματικά respect mordred για τη mini παρουσίαση σου. Μία παρόμοια τακτική ακολουθείται για τους Phenom x3 της AMD και εκει επίσης υπάρχουν εξαιρετικα ποσοστα επιτυχίας!

Everything that has a beginning has an end...

More
03 Mar 2011 13:51 #90547 by Alex
Ετοιμάζεται η AMD για τρελό comeback με τους νέους Llano επεξεργαστές... Όσοι πήρατε Sandy Bridge έπρεπε να περιμένετε...

[youtube:16oi5lpr]
[/youtube:16oi5lpr]

EIZO S2401W 24'' TFT