Σε αυτό που θα πώ θα διαφωνήσουν αρκετοί αλλά:
Εφόσων μιλάμε για gaming headset απο <whatever> gaming εταιρία* δεν έχει και πολύ σημασία, όσο αφορά τον ήχο, αντικειμενικά κρίνοντας είναι legendary overpriced fail.
Αν κοιτάξεις τα περισσότερα* gaming headsets έχουν το ίδιο frequency response 20-20,000 Hz. Αυτό σημαίνει ίσα ίσα πληρούν τα κριτήρια για High Fidelity sound reproduction και god knows για το tolerance εφόσων δεν έχω δεί καμία* προσωπικά να προσφέρει τέτοιες πληροφορίες (frequency response χωρίς αναφορά σε tolerance = pointless). Σημειωτέων σε περίπτωση που θέλεις να εκμεταλευτείς πλήρως την on-board || discrete κάρτα ήχου σου, και όσο αφορά τα ακουστικά, τα gaming headsets έχουν χαμηλό impedance το οποίο trust me δεν βοηθάει εφόσων είσαι σε pc (σε κινητό η άλλη mobile συσκευή αλλάζει το θέμα). Ακόμα εφόσων τα θές, προφανώς και, για gaming άρα το bass είναι σημαντικό, προτιμότερα τα circumaural ή intraaural (με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζουν τα ear-tips τέλεια στο αυτί σου) άρα θα έχεις και καλήτερη ποιότητα ήχου (ειδικά στο bass). Τέλος κατά την γνώμη μου είναι πολύ προτιμότερο να πάρεις Headphones και ξεχωριστό Microphone απο ένα Ηeadset, καθώς θα βρείς σχεδόν πάντα καλήτερα χαρακτηριστικά και στα 2, απο το αν πάρεις 1 headset. Αλλά αυτή η λύση είναι πολύ εκτός του price range που έχεις δώσει.
Οπότε τι μου προτείνεις αγαπητέ Achenar;
Τίποτα και αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, σχεδόν όλα όσα είναι <gaming headsets> ειδικά στο price range των 70€ απο τεχνικής πλευράς όσο αφορά την αναπαραγωγή ήχου δεν έχει σημασία, είναι τα ίδια ή έστω σχεδόν τα ίδια χάλια. Για να διακρίνεις διαφορές πρέπει να δοκιμάσεις εσύ, καθώς πιο πολύ σημασία θα έχει πως αντιλαμβάνεσαι
εσύ τον ήχο
με τα δικά σου αυτιά.
Εφόσων θέλω να δώσω ολοκληρωμένη απάντηση δεδομένου και του αίτηματός σου για συγκεκριμένη πρόταση, προσωπικά θα σου πώ πια gaming headsets έχω δοκιμάσει στο price range που έχεις δώσει και είναι decent:
Razer Hammerhead Pro
Razer Kraken Usb
Και μερικά που δεν θα πρότεινα ούτε στον χειρότερο εχθρό μου:
Razer Tiamat 7.1 (Legendary Fail. Worst sound ever, αν θέλεις 7.1 ήχο πάρε καμιά καλή κάρτα ήχου με τα ίδια €.) Ναι, ναι ξέρω εκτός του δοθέντος price range σου αλλά ήταν τόσο χάλια που δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να τα διασείρω
Roccat Aluma (Simple Fail αλλά fail)
*εξαιρούμε την Sennheiser που όμως τα headset της τιμωρούν αλύπητα το πορτοφόλι χωρίς να είναι overpriced, απλά είναι ακριβά. W.Y.P.I.W.Y.G: What You Pay Is What You Get...